[img]http://inlinethumb59.webshots.com/51386/2447247760052834948S600x600Q85.jpg[/img] is not a valid Image.
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Nebyl někdo z vás VIP? To sou taky... Strejc (je v tamnější posádce) tam celej den dřel a pak mohl jít posádce pro jídlo z VIP (pro nějakou tu lahůdku). Tam došel, chtěl si vzít nějaký to maso... mu to tam jedna žena, co tam byla, zakázala. Tak chtěl vzít klukům alesp. basu piv. taky nemohl. Prej jenom to, co unese v rukách. Tak si vzal tác s cukrovím a ta ženská za ním ještě řvala "A ten tácek vrátit!" přiznejte se, kdo to byl?!
Tak dneska se ten "Aviatický" Spitfire zastavil přes noc na našem příbramském letišti. Pilot (a majitel v jedné osobě) je vyloženě sympaťák Vlastně mi ani nevadilo mu půjčit "mého" Superblaníka, oblékl jsem ho do svého padáku, ukurtoval ho...a zavřel ho v těch příšerných skoro 50°C , po letu jsme prohodili pár slov..prostě sympaťák, usměvavej, hovornej. Je zajímavé, že ač Angličan, tak umí i poměrně dobře česky. Spitfire dnes přespí v našem aeroklubovém hangáru mezi Trenérama . To letadlo si může jakkoliv ohrabat z aeroklubu snad kdokoliv, nejen klucí oblečení v uniformách RAF
A představte si, že to lítá na obyčejnej "dnešní" benzin (avgas 100). Čekal jsem něco "víceoktanového". Ale neznám metodiku, jakou jsou u Avgasu oktany měřené (zda kontinentálně evropskou, nebo anglo-americkou). Třeba je to dobová 130ka, nebo 150ka
No, před dvěma lety přilétl s Jakem-3, teď Spitfire..tak snad se za dva roky staví konečně s nějakým letadlem
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 16-06-2012 21:34
1stCL_Fucida napsal:
A představte si, že to lítá na obyčejnej "dnešní" benzin (avgas 100). Čekal jsem něco "víceoktanového". Ale neznám metodiku, jakou jsou u Avgasu oktany měřené (zda kontinentálně evropskou, nebo anglo-americkou). Třeba je to dobová 130ka, nebo 150ka
AVGAS 100LL byl vyvinutej jako náhrada 130 okt. benzínu. Velice výjimečně se se vyrábí Avgas 115, který odpovídá 115/145 oktanovému.
Tak jsem byl vcera na leteckem dnu v Boleslavi,po skonceni jsme s manzelkou vyrazili jeste na prah drahy,ze se kouknem na odlety a prvni UL,ktery letel tak spadl..neni to prijemny pocit,kdyz vidis,jak letadlu 20 metru od tebe vynecha motor 5 metru nad zemi...pak to otoci na nos.... nastesti se nikomu nic nestalo [img]http://s18.postimage.org/pdm5g2vpl/lk_383.jpg[/img] is not a valid Image. upload picturesUpravil/a Razor dne 17-06-2012 11:18
Prý selhání motoru a nouzové přistání. Překryt byl prý před dosednutím odhozen (jsem ani netušil, že to na tomhle typu jde), protože byl zadělán od oleje a bylo blbě vidět... Oficiální informace nemám, tohle je jen od účastníků z davu.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.