u ostatních letadel tento problém není, když vypnu Trackir, tak klávesami lze pohled vycentrovat, jakmile Trackir opět spustím, pohled je zase naprd.
V SVC souboru má u Se5 tyto hodnoty:
cvc = -0.059, 0.013, 0.004, -0.259, -0.582, -1.000;
můžete se někdo podívat, u sebe pro porovnání. Dík.
Upravil/a eman dne 30-01-2010 10:15
Máčkni F10, pak cvrňkni do kloboučku a pokud se ti to vycentruje tak potvrď opět F10. vyzkoušej rozhlížení a pokud se ti vrací do neutrál pozice tak je to OK. Samo to můžeš i před potvrzením pozice nazoomovat nebo oddálit.
Edit: Já mám nastaveno ručně,ale to by nemuselo vadit.
cvc = -0.010, 0.000,-0.550, -0.010, 0.000,-1.000;
Upravil/a 1stCL_Novotny dne 30-01-2010 10:29
Ahoj... Diky všem, co reagovali na muj vstup.... sem necekal, ze je tolik lidi tady-- a tolik lidi, co lita rof (sam sem nalital asi 300 hodin v ROFmultiplayeru a s cechama jsem se vetsinou mijel...
No a kdyz uz tam nejakej cech je...neni cas chatovat, protoze by me jinak sestrelil. :-)
Co se tyce poznatku a jejich tajeni....to je pravda, ze se nam do jejich sdileni moc nechce... ale... pak to podle toho vypada...
K tomu nastaveni krivky joysticku... Mam Ch productovy vsecko, tak jsem rof tabulky moc nepouzival.... ale ty rusove z cocosu mi porad nutej to resit....protoze (a nevim, kterej cech psal, jak si tam dela striky) tam litaj lidi z FB a FX a ty se (vychazeje z diskuzi na Su27 ...tim zivej)...
K poznatkum...hodne me napriklad, ze kdyz kdyz si nastavim vetsinou doporucovany typ krivky (ktera na rol po kratouckem klidu prudce stoupa...coz ma jiste vliv na rychlost vstupu do zatacky...za cenu nepresnejsiho rizeni...)... tak v Dr1 vetsinu dogfightu stravim v takovym podivnym smyku... je zajimave, ze v singelplayeru se mi to nedeje... :-(
Taky posledni dobou zkousim vliv vyuziti cpu na chovani letadla... a v tomhle smeru zkousim i nastaveni rychlosti pripojeni...nebo jak se to jmenuje...
He He a pro ty co s ROF zacinaji...tak nejvetsim zlomem uspesnosti mojiho mp litani bylo, kdyz jsem si v trackiru3dpro vypnul vsechny osy krom "pravo -levo a nahoru dolu".... ve sturmu to nebylo....a ja si dlouho myslel, ze az si zvyknu....bude ta moznost"skrcit se, naklonit se, priblizit se... a postourat se v nose..." ze mi to vylepsi vysledky... Prd... nebyl jsem schopnej dostat musku do hledi... kdyby me v tom nekdo vcas zarazil.... mel bych ze zivejch protivniku drive mene strachu :-)
Salak napsal:
Ahoj... Diky všem, co reagovali na muj vstup.... sem necekal, ze je tolik lidi tady-- a tolik lidi, co lita rof (sam sem nalital asi 300 hodin v ROFmultiplayeru a s cechama jsem se vetsinou mijel...
No a kdyz uz tam nejakej cech je...neni cas chatovat, protoze by me jinak sestrelil. :-)
Co se tyce poznatku a jejich tajeni....to je pravda, ze se nam do jejich sdileni moc nechce... ale... pak to podle toho vypada...
K tomu nastaveni krivky joysticku... Mam Ch productovy vsecko, tak jsem rof tabulky moc nepouzival.... ale ty rusove z cocosu mi porad nutej to resit....protoze (a nevim, kterej cech psal, jak si tam dela striky) tam litaj lidi z FB a FX a ty se (vychazeje z diskuzi na Su27 ...tim zivej)...
K poznatkum...hodne me napriklad, ze kdyz kdyz si nastavim vetsinou doporucovany typ krivky (ktera na rol po kratouckem klidu prudce stoupa...coz ma jiste vliv na rychlost vstupu do zatacky...za cenu nepresnejsiho rizeni...)... tak v Dr1 vetsinu dogfightu stravim v takovym podivnym smyku... je zajimave, ze v singelplayeru se mi to nedeje... :-(
Taky posledni dobou zkousim vliv vyuziti cpu na chovani letadla... a v tomhle smeru zkousim i nastaveni rychlosti pripojeni...nebo jak se to jmenuje...
He He a pro ty co s ROF zacinaji...tak nejvetsim zlomem uspesnosti mojiho mp litani bylo, kdyz jsem si v trackiru3dpro vypnul vsechny osy krom "pravo -levo a nahoru dolu".... ve sturmu to nebylo....a ja si dlouho myslel, ze az si zvyknu....bude ta moznost"skrcit se, naklonit se, priblizit se... a postourat se v nose..." ze mi to vylepsi vysledky... Prd... nebyl jsem schopnej dostat musku do hledi... kdyby me v tom nekdo vcas zarazil.... mel bych ze zivejch protivniku drive mene strachu :-)
Mozna ze trakir5 je uz mnohem lepsi...
jeste jednou...diky za reakce..
Je fakt, že co jsem v RoF přešel z 3DOF na 6DOF, tak mám taky najednou poměrně velký problémy si v souboji nastavit hlavu rychle za zaměřovač Takže pokud se to nezlepší, tak si opět překopu CVC config letadla na pohled natvrdo před zaměřovač a nechám si opět jen 3 osy, jako Ty.
(Ve Šturmu 6DOF maká taky, když máš nainstalovaný UP)
jj... je to nedas/dostanes....skoda kazdy spaleny prilezitosti se trefit...
ono i takhle "zjednodusene" mam 10%uspesnost zasahu v multiplayeru... Se sesti osama sem byl na 2%.... pritom v singelplayeru sem mel urcite pres 30%...
Jinak...ja uz sturma litat nemuzu...to uz bych se asi ulital...taky jsem slysel takovou teorii, ze ty trackirovy infracerveny svetylka nam nejak vypalujou voci :-(... ze prej, kdyz mas takovy to svititko za uchem...ze je to lepci...ale stejne... :-( byl bych smutnej, kdybych nemohl videt, jak vypadaj simy v roce 2020..
Salak napsal:
ono i takhle "zjednodusene" mam 10%uspesnost zasahu v multiplayeru... Se sesti osama sem byl na 2%.... pritom v singelplayeru sem mel urcite pres 30%...
Jinak...ja uz sturma litat nemuzu...to uz bych se asi ulital...taky jsem slysel takovou teorii, ze ty trackirovy infracerveny svetylka nam nejak vypalujou voci :-(... ze prej, kdyz mas takovy to svititko za uchem...ze je to lepci...ale stejne... :-( byl bych smutnej, kdybych nemohl videt, jak vypadaj simy v roce 2020..
To nevím, já mám FreeTrack postavený od Josky tady z SVK a mám 4x infra LED na kšiltovce, do očí mi nic nesvítí. Poškození sítnice bych věřil, když Ti někdo blikne do očí laserovým ukazovátkem, ale ta infra LED snad tolik energie nevyzáří, natož ve viditelném spektru Teď zkouším přehodit FreeTrack z 6DOF na 3DOF a nějak narážím na problém, že když si nastavím nulovou citlivost na ty zbývající 3 osy které chci vypnout, tak se mi pak pohled v těch osách ve hře nehýbe ani přes klávesy Nemá tu někdo s tím zkušenost, jak vypnout ve FreeTracku osy, aniž bych je musel stahovat na nulu?
Upravil/a LEON_CZ dne 30-01-2010 20:12
...ja mam trackir3dPro... na cepici mam pridelany takovy clip se ctyrma reflexnima ploskama... (ty si rukou zakryvam, kdyz si v rof licuju musku s hledim...) Oci mam po nekolika hodinach litani ukoukany dost :-(
co se tyce softvaru...jestli mas stejnou, nebo podobne resenou tabulku... tak ja to udelal tak, ze jsem vybral jinej druh zobrazeni... ted jsem se koukal....a nevim, jak jsem to presne udelal...ale na vyber je tam "tru wiew, clip,vector,dot" taky mi to pri tom ruzne zamrzalo... Proste vzpominam, ze figl byl v tom, vybrat druh zobrazeni, kterej pracoval jenom s mene osama.... pod tim je takova tabulka, kde muzu osu zaskrtnout nebo vypustit (ted jsem si tam pridal "roll" uklaneni...a jdu zkouset, jak to lita...)
Salaku k DR1 nejsem odborník,ale v nedávno uváděném populárním seriálu byla právě "smyková"horizontální zatáčka uvýděná jako skvělá výhoda.
K Track Ir Za tu dobu co se prodává a používá by už byl někdo slepej.Jinak ty diody ti vyzařujou nad obličej ,ne do očí.u mě třeba ještě o cca 3 cm výš nad hlavu ,kvůli vlasům
BP_Rufu napsal:
Salaku k DR1 nejsem odborník,ale v nedávno uváděném populárním seriálu byla právě "smyková"horizontální zatáčka uvýděná jako skvělá výhoda.
K Track Ir Za tu dobu co se prodává a používá by už byl někdo slepej.Jinak ty diody ti vyzařujou nad obličej ,ne do očí.u mě třeba ještě o cca 3 cm výš nad hlavu ,kvůli vlasům
Ale i ty diody v originálním TrackIRu musí mít nějaký vyzařovací úhel, ne? Takže když máš zdroj onoho ,,smrtonosného" záření cca 70 cm před sebou, stejně Ti to ozáří celou řepu, předpokládám.
Já mám na FreeTracku infra LED se 160° úhlem a musí se mi něco odrážet zpět od LCD na šišku, protože mě už většina vlasů slezla
Salak napsal:
To nevím, já mám FreeTrack postavený od Josky tady z SVK a mám 4x infra LED na kšiltovce, do očí mi nic nesvítí. Poškození sítnice bych věřil, když Ti někdo blikne do očí laserovým ukazovátkem, ale ta infra LED snad tolik energie nevyzáří, natož ve viditelném spektru Teď zkouším přehodit FreeTrack z 6DOF na 3DOF a nějak narážím na problém, že když si nastavím nulovou citlivost na ty zbývající 3 osy které chci vypnout, tak se mi pak pohled v těch osách ve hře nehýbe ani přes klávesy Nemá tu někdo s tím zkušenost, jak vypnout ve FreeTracku osy, aniž bych je musel stahovat na nulu?
V sekci "Profile" kde je nastavení citlivosti a tlumení 6DOF položky Yaw,Pitch, Roll necháš dle potřeby a položky X,Y,Z stáhnout na nulu.
Možno poté zkontrolovat při přepnutí pohledu kamery z "Front" na "Top" nebo "Side".
Toto mám na verzi 2.12, na 2.2 to bude asi obdobné.
Salak napsal:
V sekci "Profile" kde je nastavení citlivosti a tlumení 6DOF položky Yaw,Pitch, Roll necháš dle potřeby a položky X,Y,Z stáhnout na nulu.
Možno poté zkontrolovat při přepnutí pohledu kamery z "Front" na "Top" nebo "Side".
Toto mám na verzi 2.12, na 2.2 to bude asi obdobné.
To je sice pravda, ale stále to bude RoF brát jako 6DOF, jen s utlumenými třemi osami, takže si nebudu moci nastavit pohled přes klávesy před zaměřovač s uložením přes F10, když s 6DOF se nedá pohled řídit klávesami Použít by to takhle šlo, pokud bych si mohl nastavit osu pohledu natvrdo přes config SVC ve hře, ale nemůžu, alespoň mně při zásahu do configu SVC pak blbne FreeTrack, pohled ,,před sebe" mám např. u Fokkera VIII 45° vlevo a nepomáhá ani centrování FreeTracku přes F12, dokud nevrátím hodnoty SVC na originální Takže zatím jsem se musel v RoF potupně vrátit k řízení pohledu FreeTrackem přes PPjoy, kde si mohu nastavovat a rušit jednotlivé osy podle libosti.
Upravil/a LEON_CZ dne 31-01-2010 11:14
No jednak se vyplatí mít TrackIR 4 a nebo 5, protože hlavní rozdíl je především v tom novém softu. Je výrazně přesnější - zatímco dříve jsem velmi často používal centrování s novým softem jen velmi minimálně - většinou jen na začátku mise.
Druhak je důležité důkladné nastavení křivek pro osy, je nutno si s tím vyhrát. Vypínat osy je krok zpět, protože ten pohyb hlavy v 6DOF je zcela přirozený.
Procenta střelby mam 35% a 17%.
V original TrackIR clipu jsou ty světélka jen malé červené tečky a ve dne není vůbec vidět že by to svítílo...
Asi jsem objevil kolo, ale to nevadí, rád se podělím. Směs, chladič a plynulé přibližování pohledu se dá nastavit na páčky Throttle Quadrantu od Saiteku. Takže už člověk nemusí meditovat, v jaké pozici že to je ten blbej chladič. A klávesou "save snap" se dá pohled pěkně vycentrovat do zaměřovače, takže pak člověk lítá kapku vyoseně. Nicméně při střelbě to má jisté výhody.
prave ze to "infrasvetlo...ktery nevidime...to by melo bejt to svinstvo.... na ale uklidnujete me :-)
trackiR5...uz mam v merku.... ono asi i ten vetsi pocet fps dela dost... ta moje trackir3, nejen ze ji musim lepit na monitor, ale obcas se mi stane, ze mi nejak "utece hlava".... a pak (vzhledem k tomu, ze F12 mi pri bezicim ROF necentruje) na monitor koukam...tak nejak bokem
U camelu pak mam problem pri pohledu do toho pulkruhovyho vyriznuti nad hlavou....pohled uskoci...
Co se tyce smykove zatacky u Dr1... (tak sugestivne popisovane pametniky posledniho souboje Wernera Vose).... to je trochu jineho neco, nez jsem popisoval.... respektive...popisoval jsem zrejme nasledujici fazi :-) = ztratu rychlosti a balancovani na zacatku vyvrtky... :-(
skutecne si ale v posledni dobe myslim, ze rychlost a prubeh zatacky v ROF souvisi krom mnozstvi benzinu a munice...jeste s nastavenim grafiky a rychlosti/druhu pripojeni....
..u ty uspesnosti strelby taky zalezi na tom v cem a proti komu litas... tim ale rozhodne netvrdim, ze jsem buhvijakej sniper :-)
To SALAK: Kolik máš FPS ve hře, že pošilháváš po TIR5 kvůli většímu FPS? Mně běží RoF tak kolem 25 FPS, takže nějakých 160 FPS nebo kolik TIR 5 zvládá by mi tu asi moc nepomohlo oproti stávajícím 30 FPS na FreeTracku
To BP_Tyrl: Je opravdu při tak nízkých rychlostech nutné laborovat s různým nastavením chladiče, aby to mělo pozitivní přínos na nárůst rychlosti? Já mám zatím spíš zkušenost, že některé motory snesou hodně i se zavřeným chlazením a některé naopak upeču i s naplno otevřeným, takže pro mě neexistuje nic mezi naplno otevřeným a naplno zavřeným. Poloha páky chladiče je tu vidět v kokpitu i vizuálně.
Vycentrování pohledu před zaměřovač přes F10 je opravdu výborné a u některých letadel (např. Fokker VIII, Sopwith Dolphin) i nezbytné, jen nesmí moc kecat do řízení pohledu 6DOF S tím mám problém udržet pohled před zaměřovačem, než udržet soupeře v tom zaměřovači
ja myslel spis uroven pilotu....ale je taky pravda, ze v tocivejch letadlech mas vic casu zamirit....
kdyz teda... nelitas v mraku nepratel.
...he he...a kdyz to nelaguje....
...ja ted litam hodne spada a to je zoom-boom....vetsi kadence by se hodila...
porad taky laboruju s konvergenci...ale :-( nic sem zatim nevyzkoumal.... zkousim mezi 70 do 200m (co se tyce prekrizeni drah kulometu...prijde mi, ze jsou tak blizko u sebe, ze to neni treba resit) co se tyce balisticke krivky... taky mi neprijde, ze by se kulka mo 200m uz nejak moc mela padat... z nahranejch souboju, taky moc nevykoukal jsem...
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.