September 21 2025 12:51:19
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Jaký joystick si pořídit?
Bigg_I
Zdravím vespolek, toto forum sleduju už řadu let, ale nikdy jsem se neregistroval, protože vše důležité jsem se dočetl. Abych objasnil mou situaci -
S ILem jsem se setkal někdy v roce 2003 - koupen originál krabicovka, bavilo mě to na klavesnici a jako dítě mě bavilo vzlitavat a přistavat, pak jsem si koupil Forgotten Battles, Pacific Fighters... Vše mě bavilo jen v rámci nějakeho "cvičení", možná sestřelování nějakých bombardérů - vše na klavesnici. Pak jsem si někdy v roce 2006 koupil Joystick (Saitek Aviator, bylo mi v tu dobu 12, neměl jsem tucha, co kupuju). A měl jsem "kvedlátko" maximalně spokojenej. Po čase přišel IL 1946 u kterého jsem i zkoušel nějaké kampaně, online ( absolutně bez šance). Pak pár let klid, koupil jsem Wings of Prey (bavilo mě chvíli). Po čase BETA WarThunder - s myšou, občas s joyem, zajimavej počin, ale do simulatoru to má daleko.

TAKŽE - S ILem mám určité zkušenosti, přečetl jsem hromadu knížek o různých taktikách, vesměs znám letadla (název a vybaví se mi vyhody, nevyhody, vyzbroj..).
Nyní lítám na noťasu IL 2 1946 - klavesnice, někdy se přemluvím na ten hroznej Saitek....
Do budoucna plánuju pořídit novou herní sestavu za cca 25 000 kč včetně TrackIR a koupit Battle of Stalingrad (až se ověří, že za to stojí a né jako CLOD Šklebící se ) a taky na občasné lítání WarThunderu (nebijte mě, večerní pul hodinové polétání např.)
To ale až za čas.. aktualně bych potřeboval nějakej joy (cca 1800 kč), s kterým bych si zalítal offline (na online nemám) IL 2 1946 a pak třeba do budoucna zmiňovaný WarThunder a Battle of Stalingrad.

Pročetl jsem tu hromadu vláken a dostAL jsem se k tomuto výběru:
DEFENDER COBRA M5 - http://www.ds-exim.cz/herni-ovladace/defender-cobra-m5-usb/

THRUSTMASTER T- FLIGHT HOTAS X - http://www.czc.cz/thrustmaster-t-flight-hotas-x/85430/produkt?utm_source=heureka.cz&utm_medium=cpc&utm_campaign=Herni_zarizeni&utm_term=Thrustmaster_T_Flight_HOTAS_X

THRUSTMASTER T16000M - http://www.bscom.cz/thrustmaster-t-16000m_d261199?ref=heureka.cz

Pokud to někdo dočetl až sem, tak děkuju za pomoc při výběru Mrknutí

WT_Horrido
Force Feedback nechceš?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Bigg_I
Nikdy jsem ho nezkoušel..... A taky otázka, dá se za tu cenu sehnat? Případně co bys s FF doporučoval, u volantů mám třeba s FF jen ty nejlepší zkušenosti ( 6 let Richard Burns rally a 2 roky GT legends = 4. volant)

WT_Horrido
Tak nic, žil jsem v dojmu že je stále k mání Thrustmaster FF PC joystick... není. Už je to jenom záležitost nákupu na eBay kde jsou k mání i Sidewindery atd.

Z tvého výběru bych tedy hlasoval pro HOTASe...
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Bigg_I
ok, ten se mi líbil nejvíc, M5 byla na druhém místě
O bájnem Sidewinderu jsem tady pročetl už vážně hodně no, bohužel k ebay nemám přístup ani nikdo koho znám....
Počkám si ještě na názor dalších, pokud přibudou Úsměv

TozziFan
I když DEFENDER COBRA M5 není zlá, THRUSTMASTER T16000M je asi jasná volba. Několik virtuálních magorů ho používá bez nějakých potíží.

magot
JJ doporučuju T16000M, solidní poměr cena výkon, má i hall senzory.

Bigg_I
takže 2 hlasy pro T16000 M, teď jsem si ale všiml, že třeba LOFT používá při demonstrování BoS Hotas X Šklebící se

CSL1_Talbot
Tiez sa priklanam k tomu T16000M kvoli hallsenzoru.
[img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/700632/sigpic3393_11.gif[/img] is not a valid Image.

BP_Madvlk
A ten T1600M....kdo s ním má zkušenosti ? jde mi o odpor páky při pohybu,jde lehce ( zatím mám x52,jsem na něj zvyklý,hlavně jde zlehka.ale už má velkou vůli ) ,či ztěžka...jako třeba Cybork x

elmer
Zdravím, mal by som otázku hlavne pre majiteľov DEFENDER COBRA M5. Dnes som si jeden doniesol z alzy a zistil že pri pohybe po Xovej osi strašne vŕzga. Hlavne keď je páka zároveň naklonená dopredu je jasne cítiť ako tam niečo drhne. Navyše v tom ich softe je vidieť že Xová os sa stále hýbe a je kúsok vychýlená, ale Yová je presne v strede a ani sa nepohne. Takže by som rád názor niekoho kto má s joymi viac skúsenosti. Mám ho dať reklamovať, alebo je to pri nových joystikoch normálne?

LEON
BP_Madvlk napsal:

A ten T1600M....kdo s ním má zkušenosti ? jde mi o odpor páky při pohybu,jde lehce ( zatím mám x52,jsem na něj zvyklý,hlavně jde zlehka.ale už má velkou vůli ) ,či ztěžka...jako třeba Cybork x

Můj T-16000M mi jde o maličko tíž, než Thrustmaster Hotas X a citelně tíž, než MSFF2 (v režimu konstantní síly), ale odpor to není nijak veliký, který by vadil. Navíc to může být jen tím, že ho mám fungl nový, nevychozený...
FPV Air Combat - hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
Czech Rocket Society - moderní čeští raketoví modeláři, více info ZDE

https://www.rcfree.eu
clone9cz
I když jde o hračku, tak je joystick stále měřící zařízení a mělo by měřit přesně. Pokud je X-ová osa neustále mimo střed i po vycentrovní (zkalibrování přes dodávaný SW), tak je v něčem problém. Chod by měl být jistě plynulý, jinak se joystickem nebude dát zamířit z palubních zbraní.

http://www.wwii-illusion.net
Bigg_I
Můj T-16000M mi jde o maličko tíž, než Thrustmaster Hotas X a citelně tíž, než MSFF2 (v režimu konstantní síly), ale odpor to není nijak veliký, který by vadil. Navíc to může být jen tím, že ho mám fungl nový, nevychozený...

Můžeš mi prosím malučko srovnat tyhle dva Joysticky? Na nějakém anglickém foru jsem o tom už četl a vítězem se tam stal T16000.... Děkuju

magot
Bigg_I napsal:

Můžeš mi prosím malučko srovnat tyhle dva Joysticky? Na nějakém anglickém foru jsem o tom už četl a vítězem se tam stal T16000.... Děkuju

mrkni na PM

311_Mart
BP_Madvlk napsal:

Měl jsem Cyborg X a teď mám T16000M. Odpor páky není velký, ale s X52 nemohu porovnat. T16000M chodí hlavně přesně a bez vůleMrknutí Teda tři roky používání už jsou znát, ale pořád je to lepší než nový Cyborg X. Osy taky vydržely všechny narozdíl od Cyborga...

WT_Horrido
Hotas X má jednu výhodu - analogovou kolébku na ovládání směrovky, což je imho lepši řešení než twist.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Bigg_I
WT_Horrido - na twist jsem docela zvyklej, takže bych to možná nevidel až takovou výhodu. Každopádně teď už to je několik hlasů pro T16000M proti tvému za Hotas Šklebící se a na jednom foru jsem našel člověka, co měl oba a dal pryč hotase, jelikož T16000M "byl prostě lepší"

WT_Horrido
V pohodě. Asi bude ta T16000 v téhle cenové kategorii opravdu lepší.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

LEON
Bigg_I napsal:

WT_Horrido - na twist jsem docela zvyklej, takže bych to možná nevidel až takovou výhodu. Každopádně teď už to je několik hlasů pro T16000M proti tvému za Hotas Šklebící se a na jednom foru jsem našel člověka, co měl oba a dal pryč hotase, jelikož T16000M "byl prostě lepší"

No vidíš, já měl oba, a dal jsem pryč T16000M Mrknutí A teď si vyber Šklebící se
FPV Air Combat - hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
Czech Rocket Society - moderní čeští raketoví modeláři, více info ZDE

https://www.rcfree.eu
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

13-07-2025 19:07
Pro zajímavost: Na území česka se v minulosti v hradních příkopech medvědi nikdy nepoužívali. Bylo to neekonomické.

38,067,730 návštěv