December 08 2025 23:28:15
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Black Shark preview
311_Tank
Hmm no z pohledu hrace arkad chapu ze zmeny v BS jsou bezviznemane, zadna nova megauzasna grafika v DX11...

Vilik
Co to meleš?
Já se jen pozastavuju nad tim, že jsou stále vývojářský firmy a vydavatelé, co se nerozpakujou profitovat z monopolu, který maj v určitý herní oblasti.
Opravdu se divim, že ještě nikdo nepřišel s novym vydáním Red Barona. Do kterého jen implicitně přidá mód s lepšíma texturama a efektama. Neudělá novaj obal, popřípadě název. A neprodává to za 12 stovek jako ultimativní simulátor letadel 1.sv. Určitě by si ho spousta lidí koupila jak tak koukám.

311_Tank
Profitovat na monopolnim postaveni Šklebící seŠklebící se
Myslis tech par, rek bych pomalu nadseneckych firem, ktere produkuji do tak nevynosneho odvetvi jako simulatory jsou ?
Pokud by to bylo tak megavynosne asi by nebyly monopolni ...

Apo
Pokud vim, tak celej koncept DCS byl původně prezentovanej jako novej simulátor moderních stihaček a vrtulníků. Ale potom co jsem viděl BS, sem se zhrozil toho, že vidim opět starej známej flanker.

Pokud jsi se díval na obrázky, pak tě chápu, pokud jsi ho hrál, pak si zřejmě děláš prdel..... (to, v čem je DCS hardcore simem ti zde rozepisovat nebudu, přečti si například recenzi na http://www.highin...erze-p756/. Dokud to nedočteš až do konce, laskavě tě žádám, nemel tu ty bludy....

Ale koukám, že si to hoši ruský taky uvědomili a raději další díl přejmenovali na FC2 a prezentujou ho jen jako datadisk.

Asi vím kde je tvůj problém. Pleteš si Flaming Cliffs a DCS. Pleteš holky a vdolky, nebo IL2 a HAWX..... Jde o naprosto rozdílné hry a kompabilita FC2 s DCS neznamená to, že by FC2 mělo být dalším "dílem" DCS. Jediné co budou mít společné bude grafika, kompatibilita v MP a mapa (i když jen na čas viz. náš web).

Tvé příspěvky jsou v tomto případě tedy zcestné. NIKDE NIKDO neřekl, že FC2 bude hardcore simulátor jako DCS. Jde jen o jakýsi doplněk do DCS, něco jako modifikace hvězdných válek (tedy kulové společného s původní hrou) do ARMAII. S tím rozdílem, že bude samostatně hratelné. Nechápu tvé rozhořčení. DCS zůstane nadále DCS, FC2 s ním nemá nic spoelčného. A FC2 bude jen potuněný FC1 o nějaké drobnosti - to ano. Ale nikdo nikoho nenutí ten datadisk kupovat, nebo ano? FC2 je jen jakési zpříjemnění a oživení již mrtvého FC1. Na linii vývoje DCS nemá žádný vliv.

Snažil jsem se to vysvětlit tak polopatě, že to pochopila i moje přítelkyně (čímž nechci říct že je hloupá, ale že názvy FC2 a DCS slyší poprvé). Pokud to tedy nepochopíš ty, lámu nad tebou hůl, přestávám házet hrách na stěnu atp. a jdu dělat něco jiného, než je vnucování něčeho, co nechceš slyšet nebo vidět. ;)
Upravil/a Apo dne 14-03-2010 19:52

Vilik
Tady je dobrá otázka proč je to okrajové odvětví...
1. Uživatelé neznalí se těchto her zaleknou kvuli jejich sofistikovanosti.
2. Vývojáři (Oleg) se roky plácaj s bazvýznamnýma podrobnostma až nad nima distributoři zloměj hůl.
3. Jiní vývojáři se neostýchaj neustále vydávat jednu a tu samou hru a tim potěšit jen pár skalních nadšenců a spoustu dalších odradit
4. Ten zbytek her (jedna) se snaží jen za každou cenu vydělat, a tak v základu vám daj jedno letadlo a zbytek si musíte dokoupit.
Sečteno a podtrženo...
Když se na tenhle cirkus podívá zákazník, tak si raději koupí Blazing Angels a nebo to spíš žalem prochlastá.

Vilik
to Apo
JJ. Máš pravdu. Trochu sem se v tom zamotal. Ale jak flanker a spol tak DCS používá stejnej engine, objekty atd. A celkově tyhle dvě hry stojej na stejnym základě.

Apo
3. Jiní vývojáři se neostýchaj neustále vydávat jednu a tu samou hru a tim potěšit jen pár skalních nadšenců a spoustu dalších odradit

Pokud jsi tím myslel DCS ve vztahu FC2, pak jsi nic nepochopil, jsi zamindrákovanej blb a musím tuto diskuzi z mé strany ukončit (pro idioty: dále neraguji), jelikož bych za sebe nemohl ručit, rozčílil bych se, nadával ti, mluvil sprostě a nakonec bych dostal BAN...... Takže se vztekej nad tím jak se vývojáři FC2 snaží vydělat a tím, jak se piplají s KA50 a A10 aby přinesly nejreálnější zážitek z letu....... Třeba tě tu někdo vyslyší a poplácá tě po rameni, já ne...

EDIT: Poseidon a ARMA II stojí také na stejném enginu. Pokud tím chceš říct, že ty hry jsou identické, jdi se léčit. Víš co? Nainstaluj si DCS:BS, projed všechny tutoriály, mise a kampaně na nejtěžší obtížnost, pak si nainstaluj FC a udělej to samé, poté se přihlaš na SVK a hoď sem svoji omluvu za blbosti, co jsi sem napsal. Ahoj a Slunce v duši.
Upravil/a Apo dne 14-03-2010 19:58

Hoper
Vilik napsal:
Pokud vim, tak celej koncept DCS byl původně prezentovanej jako novej simulátor moderních stihaček a vrtulníků. Ale potom co jsem viděl BS, sem se zhrozil toho, že vidim opět starej známej flanker.
Ale koukám, že si to hoši ruský taky uvědomili a raději další díl přejmenovali na FC2 a prezentujou ho jen jako datadisk.

a nezaměnil se jen slovosled ?

prezentovanej jako novej simulátor moderních stihaček a vrtulníků
vs
prezentovanej jako simulátor novej(ch) moderních stihaček a vrtulníků
:)))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Merten
Vilik napsal:
Tenhle nesmysl myslím bohatě stačí na to aby si o "kvalitě" zpráv co tu produkuješ udělali lidi co to hráli představu.Šklebící seŠklebící seŠklebící se

Vilik
to Hoper
Ještě že sem tě neměl jako učitele češtiny.Šklebící se

to Apo
Samozřejmě že máš pravdu v tom že simulace samotnýho vrtulníku a jeho fyzika je na špičkový úrovni.
Celej tenhle model je ale implementovanej do enginu a celkově prostředí hry známí jako flanker.Mrknutí

Merten
Tobě ten jejich interface vadí?Lítáš letadla kvůly grafickým krávovinám?V tom případě sry ale to se poohlídni trochu jinde třeba Cod a podobný nesmysli.Tam je co chvila něco novýho.

Za sebe říkám že BS má jednu chybu-absence lesů jako např. v RoFu.Jinak s RoF hra numero uno.

311_Tank
Když se na tenhle cirkus podívá zákazník, tak si raději koupí Blazing Angels a nebo to spíš žalem prochlastá.

Muzes mi vysvetlit co maj Bazing Angels spolecnyho se simulatorama ?

Vilik
Řek bych že grafická stránka se podepisuje na úspěšnosti hry minimálně z poloviny. Kdyby ne, tak ještě dneska střílíme ufouny ve space invaders.Mrknutí

Vilik
to 311_Tank
To bylo myšleno ironicky.Mrknutí

Hoper
Apo napsal:
....Víš co? Nainstaluj si DCS:BS, projed všechny tutoriály, mise a kampaně na nejtěžší obtížnost, pak si nainstaluj FC a udělej to samé, poté se přihlaš na SVK a hoď sem svoji omluvu za blbosti, co jsi sem napsal. Ahoj a Slunce v duši.

ono se dá porovnávat Su-27 (33,25, A-10) s Kamovem ? Nebo ty jejich pšouky a bonbonky lítají v BS jinak ?

jinak vážně myšlená technická - párkát jsem zaregistroval, že i do FC se dělají mody - z toho, co jsem si přečetl na jednom výše uvedeném linku to vypadá, že ty mody (některé byly komerční ?) "se daly" do oficální verze za 280,- Kč ? Nebo Eaglisti udělali svoji verzi modů ?

ed: ani Mirážka, ani tuším Grippen (nebo co jsem to tudle viděl jako mod) tam ale stále lítatelná není....
ed2: tak to nebyl Grippen, ale J-10 (ta by taky byla úžasná...)
Upravil/a Hoper dne 15-03-2010 07:28
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Vilik
to Hoper
Co sem si v průběhu večera přečet, bych řek že FC2 bude kompilací módů a popřípadě jejich úprava podle požadavků komunity.

WT_Horrido
Apo napsal:
Pleteš si Flaming Cliffs a DCS. Pleteš holky a vdolky, nebo IL2 a HAWX...

NIKDE NIKDO neřekl, že FC2 bude hardcore simulátor jako DCS. Jde jen o jakýsi doplněk do DCS, něco jako modifikace hvězdných válek (tedy kulové společného s původní hrou) do ARMAII.

Kruci, teď se stydím, že jsem přemýšlel o tom že FC2 koupím...
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Apo
Hoper napsal:
Apo napsal:
....Víš co? Nainstaluj si DCS:BS, projed všechny tutoriály, mise a kampaně na nejtěžší obtížnost, pak si nainstaluj FC a udělej to samé, poté se přihlaš na SVK a hoď sem svoji omluvu za blbosti, co jsi sem napsal. Ahoj a Slunce v duši.

ono se dá porovnávat Su-27 (33,25, A-10) s Kamovem ? Nebo ty jejich pšouky a bonbonky lítají v BS jinak ?

jinak vážně myšlená technická - párkát jsem zaregistroval, že i do FC se dělají mody - z toho, co jsem si přečetl na jednom výše uvedeném linku to vypadá, že ty mody (některé byly komerční ?) "se daly" do oficální verze za 280,- Kč ? Nebo Eaglisti udělali svoji verzi modů ?

ed: ani Mirážka, ani tuším Grippen (nebo co jsem to tudle viděl jako mod) tam ale stále lítatelná není....
ed2: tak to nebyl Grippen, ale J-10 (ta by taky byla úžasná...)

Ano, nevěřil bys, ale opravdu se to dá porovnávat. Jak? V čem? Kdy? Odpovím jednoduše - ve zpracování simulace daného stroje. Nesrovnávám letový model Su27 a Ka50, nesrovnávám kolik mají budíků a kolik věcí kdo má víc - srovnávám reálný Ka50 s Ka50 v DCS a reálné Su27 s Su27 v FC a FC2. A pokud tyto rozdíly nevidíš, podej si ruku s Vilíkem. Pokud jsi zastáncem FC, pak chápu tvoji rozhořčenost nad tím, že ti na něj "sahám", ale tak to je a tvoje rozčarování se nad tím s tím nic neudělá. Nadále to bude "odlehčený simulátor" pro širokou škálu hráčů, o DCS se takto mluvit rozhodně nedá.

WT_Horrido napsal:
Apo napsal:
Pleteš si Flaming Cliffs a DCS. Pleteš holky a vdolky, nebo IL2 a HAWX...

NIKDE NIKDO neřekl, že FC2 bude hardcore simulátor jako DCS. Jde jen o jakýsi doplněk do DCS, něco jako modifikace hvězdných válek (tedy kulové společného s původní hrou) do ARMAII.

Kruci, teď se stydím, že jsem přemýšlel o tom že FC2 koupím...

Pokud jsi čekal pokračování DCS, pak tě zklamu, ale to opravdu není, jedná se o simulaci moderních stíhaček zpracovanou "reálně" asi jako IL2 ve zpracování několika desítek WWII letounů. To ať si přebere jak chce kdo chce.

Vilik napsal:
Řek bych že grafická stránka se podepisuje na úspěšnosti hry minimálně z poloviny. Kdyby ne, tak ještě dneska střílíme ufouny ve space invaders.Mrknutí

Nad tím bych se zamyslel. Pojem "simulátor/simulace/simulovat" má zřejmě mezi hráči dvojí účinek. A to:

1) Grafický - podle tohoto názoru (mimochodem zcela debilního) některých hráčů (díkybohu, že jich není většina), je slovo simulace myšleno tak, že simulátor má simulovat reálně vypadající modely, krajinu, déšť, sníh, mraky, domy, auta, košili vojandy na kole s reálně vypadajícími odrazky atp. Pak tyto "simulátory" dopadají jako grafické fičutoriny alá HAWX, WoP či BoB (který díky těmto sračkám zatím ani nevyšel). Zde "krásná a detailná grafika" převládají a pro tyto lidi jsou simulátory více, než pro druhou skupinu....

2) Hratelný - zde se řeší hratelnost, důraz na kvalitu a simulaci funkcí, jako je plně klikatelný kokpit, reálný letový model, všechny funkce (radio, bojové systémy, navigace, hydraulika, palivový systém, model poškození a jeho vliv na let, mechanické prvky atp.) a teprve na dalším místě je grafiký dojem ze hry, který u těchto simulátorů nebývá valný, to uznávám.

Takže po přečtení zvažte do jaké skupiny patříéte, protože pokud je to do první, tak nevím co pohledáváte v topicu o SIMULÁTORU BOJOVÉ HELIKOPTÉRY (nikde se tam nenachází simulátor krajiny, že?). Tlacháte tu poté zbytečnosti a věci naproto mimo mísu. tečka. a další. a ještě jedna.
Upravil/a Apo dne 15-03-2010 09:36

Vilik
Simulátor krajiny. Tak větší blbost sem dlouho neslyšel.
Mně připadá, že ty vůbec nečtěš to co píšu. Nepochopíš to. A pak máš přehnaný reakce na něco, co se vyrojilo jen v tvojí hlavě.
Je sicce pravda, že jsem to ze začátku polet a zaměnil jsem FC2 za pokračování DCS. To už jsem psal.
Pozastavuju se nad tim, že tahle skupinka ruskejch vývojářů se pořád hrabe v jedný deset let starý hře, ze který používá 75% věcí a neustále jí vydává znovu a znovu.
To že tam místo stihaček vrazili vrtulník ( mimochodem perfektně udělanej, s tim s tebou souhlasim) ještě neznamená, že to budou prezentovat jako nově vytvořenej simulátor a prodávat ho za cca 12 stovek.
To už je vážně i na mě moc, co si dovolej.
Neřeknu že by to moh bejch krásnej addon nebo další datadisk. O FC2 ani nemluvim. To je spíš k pousmání.
Oni maj dokonce i drzost opět použít tuhle starou platformu, místo vrtulníčku tam dát bitevníček (A10) a opět to prodávat za 12 stovek.
Takhle si vydělávaj prachy.

Apo
Kde je tedy problém diskuze? V tom že je to drahé, nebo že je to špatné? Pokud je to špatné, pak zde máš milion mých příspěvků, pokud je to dobré, pak to zadarmo zřejmě nebude, tečka, šlus, Brečte si tu beze mne.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

12-11-2025 10:15
Cthulhu dostal podvodní piáno https://youtu.be/.
..UuLQP-YE8O

10-11-2025 10:38
Den válečných veteránů 11. 11. https://www.daruj.
..ojekt/1812

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

38,782,155 návštěv