Jsem vylezl nedaleko od Prahy z lesa a narazil jsem s lesní vílou na Würzburg Riese. Později jsem zjistil, od údržby, že Würzburg je plně funkční a je používán.
Kontrolní otázka, ví někdo kde je a k čemu je používán?
Vim, ze v CR nejaky je, provozuje ho myslim observator, ale co presne detekuji, to nevim - je (byla?) vyuzita jen antena, ne elektronika. Souslovi "plne funkcni" tedy neni v tom puvodnim smyslu radaru :-).
Ano, to je pravda. Plně funkční v původním slova smyslu už to tak úplně není
Je to radioteleskop pro pozorování velmi vzdálených souhvězdí v infra oboru v oblasti observatoří AVČR Ondřejov.
Nejstarší z observatoří v této oblasti jsou dokonce starší než Würzburg, jsou z r. 1928.
Nejmladší teleskopy tam vypadají takto:
větší a novější bratříček Würzburgu
kdo je fanda do astronomie, doporučuju tuto oblast navštívit těch teleskopů, radarů a observatoří a všelijakých astronomických udělátek je tam v lesích spoustu.
Upravil/a magot dne 20-02-2022 01:46
Edit. Letadla jsem pozanl do typu. Protože mě zaujalo co je to třetí začal jsem používat Google.
Dva F-86 Sabre, Bitola, Makedonie, jeden E a druhý D.
Edit II.
Opravdu jen dvě. Třetí byl barák který jsem na tom videu zaměnil za SOP něčeho většího. Ale nic takového tam není a nebylo.
P.S: Bitula, Makedonie.
Edit. Letadla jsem pozanl do typu. Protože mě zaujalo co je to třetí začal jsem používat Google.
Dva F-86 Sabre, Bitola, Makedonie, jeden E a druhý D.
Edit II.
Opravdu jen dvě. Třetí byl barák který jsem na tom videu zaměnil za SOP něčeho většího. Ale nic takového tam není a nebylo.
P.S: Bitula, Makedonie.
ringlett napsal:
Málem bych zapomněl.
Jde o Su-1 nebo Su-3, ale nechtějte po mě, o který jde skutečně. O tom co je na fotce se prý nemůžou shodnout ani u Suchojů ...
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.