Rise of Flight - diskuse o simulátoru z období první světové války
|
1stCL_Novotny |
Přidané 18-08-2011 11:19
|
Diskutující
Příspěvek: 3174
Založený: 01.10.05
|
WT_Horrido napsal:
Sepišme petici!
Ostrou petici!
A tu petici levotočivou(orientovanou doleva) nebo pravatočivou(orientovanou doprava)!? Víš jen pro klid duše, aby pak nemohl Vilda zas řvát že jen rejem!!
Upravil/a 1stCL_Novotny dne 18-08-2011 11:23
|
|
|
|
Vilik |
Přidané 18-08-2011 11:28
|
Uživatel
Příspěvek: 850
Založený: 14.02.10
|
Vidiš. Měl sis tam nechat ty lístečky. To by bylo korektnější. Ale zas by to nebylo tak do očí bijící ty exhibicionisto. |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 18-08-2011 11:31
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10894
Založený: 26.01.13
|
310_Pip napsal:
uprimne receno Vilik ma pravdu... malo originality projevil Sakal, ale skinem jako celkem, svastika ma jen provokovat a Vilik na to skocil
Sakale myslel sem si, ze mas na vic, a Horrido vlastne taky, neva hlavne ze se Vam skin libi (me ne i kdyz samotne provedeni skinu je hezky)...
P.S. ta pica by opravdu byla originalnejsi
Já s tímhle názorem celkem souhlasím. Za první světové války neměla swastika nikterak negativní podtext. Byl to prostě symbol čehosi řekněme mýtického, ale ne zlého. Na historických skinech ji beru jako naprostou samozřejmost, ba dokonce nutnost, protože bez ní jednoduše nejsou ty dané konkrétní skiny prvoválečných letadel historické.
Jenže za druhé světové války nabral tento symbol poněkud obludnější rozměry. Ani v kontextu této doby ale samozřejmě nemám nejmenší problém s její prezentací coby historického symbolu a naopak, vadilo by mi, kdyby nebyla tam, kde by býti měla. Ostatně kdyby na mém krásném kovovém Ritterkreuzu Hakenkreuz nebyl, tak by se mi ani "nelíbil".
Neumím si ale představit, že bych tento symbol (v současnosti chápaný jako symbol čistého zla) použil jako svůj osobní znak. Osobní znak/symbol současného člověka nedokážu považovat za historický prvek daného skinu, nýbrž za prvek současný. Možná v nějakém hypotetickém případě, kdy by někdo použil na letadlo například starý rodinný erb, jehož součástí by swastika byla - pak ano. Ale sama o sobě prostě ne. Osobní znak považuji za něco, co by měl být člověk ochotný nechat na sebe třeba i vytetovat a to dnes, ne před 90ti roky.
Na druhou stranu je mi naprosto jasné, že Šakalíto je sice známej a nenapravitelnej provokatér, ale že to za propagaci extrémismu rozhodně nepovažuje. Takže narozdíl od Vilíka mě to extra nepobuřuje. V nedemokratické 1stCL bych to ale nepovolil
PS: a teď sem můžete vložit fotky vedle hrobu Waltera Nowotnyho, nebo jak se promenáduju s Ritterkreuzem v běžné košily před dorostem
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 18-08-2011 11:32
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
j4ck41 |
Přidané 18-08-2011 11:43
|
Diskutující
Příspěvek: 2006
Založený: 09.02.06
|
Vilik napsal:
Vidiš. Měl sis tam nechat ty lístečky. To by bylo korektnější. Ale zas by to nebylo tak do očí bijící ty exhibicionisto.
a proc bych je tam mel nechavat, kdyz se me nelibi? jenom kvuli tomu aby tobe nevadilo, ze to na svym kompu mam? mno panacku, to mas o sobe docela velky mineni ... a ty me rikas exhibicionisto ... docela sila, mladej
btw. uz hledas nekoho na preklad? |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 18-08-2011 11:46
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
Začínám pochybovat jestli jsem udělal dobře když jsem koupil licenci na otevření téhle restaurace u nás...
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 18-08-2011 12:06
|
Hlavní administrátor
|
Myslím, že budeš mít zajištěnou velmi dobrou propagaci téhle restaurace zdarma Co, nebo koho, tam asi vařej
|
|
|
|
j4ck41 |
Přidané 18-08-2011 12:11
|
Diskutující
|
1stCL_Fucida napsal:.... Osobní znak považuji za něco, co by měl být člověk ochotný nechat na sebe třeba i vytetovat a to dnes, ne před 90ti roky.
Na druhou stranu je mi naprosto jasné, že Šakalíto je sice známej a nenapravitelnej provokatér, ale že to za propagaci extrémismu rozhodně nepovažuje. ...
jee, to je sranda ze jsi zminil to tetovani
co jsem nasel v tomhle vlakne ze 24.08.2006
j4ck41 napsal:
Opitz napsal:
tomiczech napsal:
1stCL_Fajlow napsal:
Schválně se zeptej toho člověka, co si chtěl vytetovat hákovej kříž na sebe, viz. diskuze "Skinheads" , jakej názor má na avatary s německejma hadrama
jenom upozorneni. chtel jsem swastiku. Hakenkreuz neboli hakovy kriz je nemecky nazev pro tento symbol. Bohuzel pod slovem hakovy kriz si v dnesni dobe kazdej predstavi jen symbol pouzivanej Treti risi.
podivej... v Indii mozna berou svastiku jako hinduisticky nabozensky symbol, kterym jsou pomalovany chramy, domy, deky, lidska tela a cela a kdo vi co jeste, ale pochop jednu vec...
tento symbol je predevsim symbolem Arijske identity... rozumej - ciste, vyvolene rasy.
tento symbol nasli ruzne po celem svete, ale dulezite pro nas je to, ze tento symbol nakonec adoptovali nemecti naciste a to proto, aby se tim symbolicky prihlasili k ciste, arijske rase, coby k davnym predkum a zakladatelum cisteho, nadrazeneho a vyvolene germanskeho naroda, ktery diky temto dispozicim ma ovladnout minimalne celou Evropu.
Tito predkove meli vtrhnout pred davnymi veky z Indie do Evropy, meli to byt bili lide nordickeho typu.
Samotny Hitler ve Mein Kampfu pise, ze svastika je na nemecke vlajce proto, aby symbolicky odkazovala na boj arijske rasy, ktery je ve svem dusledku antisemitsky.
Od konce druhe svetove kazdy Evropan nebo lepe receno Zapadan vi, ze svastika je NACISTICKY SYMBOL. Tento symbol je tabu. Co tento symbol pripomina vi nejen neonacek, ale i Zid, i Cech, i Anglican i Rus.
bud rad, ze sis to na sve telo nevytetoval...
no o tom, ze swastika je predevsim symbol Arijske identity bychom mohli vest dlouhou, plodnou diskuzi ve ktere bychom mohli zabloudit az do staroveku kdy swastika byla uzivana starymi Rimany, stejne tak by se mohlo docela dobre pochybovat o tom, zda Zidi jsou Arijci kdyz swastiku tez pouzivali nebo proc swastiku jako symbol Arijske rasy pouzivala Coca-Cola Comp. v reklame ale nakonec bysme se stejne nepresvedcili.
o tom proc byla nakonec Hitlerem prijata swastika jako znak NSDAP jsem cetl nekolik verzi. osobne se nedomnivam, ze zrovna Mein Kampf je nejduveryhodnejsi zdroj. ja ho spise povazuji za politicke dilo, ktere melo primarne za ukol znovu pozvednout stranu po nepodarenym mnichovskym puci v roce 1923 takze v nem spise najdu propagandu a populizmus nez nejaka fakta - i kdyz priznavam, ze se mi to nikdy nepodarilo precist az do konce. btw. vedel bys v jaky kapitole o tom psal?
jinak hned v prvnim prispevku kdy jsem se zminil o tom napadu s kerkou jsem psal ze jsem rad, ze jsem to nakonec neudelal. protoze presto ze NACISTICKYM SYMBOLEM je cerna pravotociva swastika sklonena v bilem kruhu na cervenem pozadi (zjednodusene muzeme za nazi symbol povazovat vsechny cerny pravotocivy swastiky) tak dvacetilety pusobeni tohoto symbolu jako symbolu Treti rise odnesli swastiky jaky s tim nemaj co delat (napr. ta modra swastika co meli Finove - to by fakt mel byt znak stesti i kdyz tomu Hiltos neveri, tak i swastiky jaky jsou toceny na druhou stranu). jednou to ma 4 vetve jaky jsou v pulce zalomeny tak to je nazi symbol a lidi to nerozlisujou - at uz se jedna o zastance demokracie, antinazi nebo nazi.
a proto nejsem nijak prekvapenej kdyz ve vejtahu vidam nejakym antinazi namalovanou a pak s gustem preskrtnutou oranzovou levotocivou swastiku a akorat si pomyslim neco o lidsky blbosti |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 18-08-2011 12:32
|
Hlavní administrátor
|
No vidíš, nenechals
|
|
|
|
Merten |
Přidané 18-08-2011 12:40
|
Uživatel
Příspěvek: 1208
Založený: 22.04.08
|
To je ale zvláštní stačí jeden ignorant a jak to vlákno hnedka ožije |
|
|
|
j4ck41 |
Přidané 18-08-2011 12:41
|
Diskutující
|
1stCL_Fucida napsal:
No vidíš, nenechals
nenechal ... protoze by me nebavilo se furt dohadovat s pitomcema typu Vilik a spol. - i kdyz tihle volove by to ani nevedeli ze ji mam (na druhou stranu je pravda ze jsem pred casem premejslel o vytetovani krevni skupiny na leve podpazdi a ) ciste provokace - ale neverim ze by rada lidi vubec vedela o co jde; b ) pro pripad urazu/autonehody apod. by se to mohlo hodit) ... ale zase to ukazuje ze se swastikou jako osobnim symbolem nemam absolutne zadny problem
jo ale kdybychom zili v Litve ... to by byla jina
http://www.czechf...ctvim.html
Upravil/a j4ck41 dne 18-08-2011 12:41
|
|
|
|
Merten |
Přidané 18-08-2011 12:52
|
Uživatel
Příspěvek: 1208
Založený: 22.04.08
|
A můžu mít tento skin na Gothě?Přeci jen bych nerad naštval ať už zástupe konzerváren a nebo Vilíkovi hodně vzdálené příbuzné jež chytají a bez slitování je zabijí a nacpou do útrob plechovek.
http://imageshack...74629.png/ |
|
|
|
martinek01 |
Přidané 18-08-2011 13:00
|
Nováček
Příspěvek: 17
Založený: 18.06.09
|
[img][/img]http://www.google.cz/imgres?q=Spad+VII+escadrille+spa+124&um=1&hl=cs&sa=N&biw=1920&bih=865&tbm=isch&tbnid=vkLcehh6Dxd0VM:&imgrefurl=http://www.fun-modellbau.de/ww1-datenbank/France/Esc124.htm&docid=OCxgBvkOVjj2HM&w=650&h=800&ei=k_BMTqvoKePl4QTK66jpBw&zoom=1&iact=rc&dur=364&page=1&tbnh=127&tbnw=104&start=0&ndsp=53&ved=1t:429,r:8,s:0&tx=43&ty=75 |
|
|
|
Vilik |
Přidané 18-08-2011 15:26
|
Uživatel
Příspěvek: 850
Založený: 14.02.10
|
Ty vole. To nemá s markingem co měl Voss nic společnýho.
Prostě jak řikám... Někde sis to našel v knížečce a řek sis "hele háken! tak ten tam chci taky!" Prostě jak malej jarda.
...
A tohle je korektní
http://riseofflight.com/forum/viewtopic.php?f=112&t=21065
Upravil/a Vilik dne 18-08-2011 15:28
|
|
|
|
310_Pip |
Přidané 18-08-2011 15:51
|
Uživatel
Příspěvek: 1613
Založený: 14.09.09
|
a to me jeste vysvetli jak ma swastika provokovat, kdyz skin je urcen pro domaci pouziti v offline kampani? to ma jako provokovat AIcka?
No tak proc to tady tak verejne prezentujes? Sem aicka nechodej... proste to ma provokovat a me, jak rikam to nevadi, jen se pozastavuju nad malou napaditosti
A ze to Vilika poburuje ci urazi? Proc by nemohlo? Je tohle svobodne forum a on jen vyjadril svuj nazor, tak ho muzete ukamenovat, ja se postavim za nej, protoze jeho nazor je mi blizsi. Celkem se mi zda, ze pokud se nekdo otre jen trochu o ROF a lidi, kteri to litaj, tak se tady strhne slusna hysterie... takze uz tak nejak ani nevim jestli bych to chtel s nekym takovym litat.
A co se tyce skinu: mam ve sturmu spousty vlastni tvorby nemeckych, slovenskych a finskych letadel se svastikou, pac je to historicky korektni. Kdysi sem je i prezentoval na nejakych skinarskych strankach. V ROFu jsem se jeste umelecky neangazoval, az zacnu, urcite poskytnu skiny k nahlednuti.
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
|
|
|
|
310_Pip |
Přidané 18-08-2011 15:54
|
Uživatel
|
WT_Peci napsal:
310_Pip napsal:
.... svastika ma jen provokovat....
To rika nekdo, jehoz avatar je jasnym prihlasenim se k idejim satanismu, poslapavani krestanskych hodnot evropske civilizace, przneni panen a zabijeni malych deti. Jsem zdesen a pohorsen. Mel by si s tebou pohovorit jisty pan Boblig z Edelstatu. Ovsem ani La Vey ani Big Boss z tebe ale radost mit nemuzou... Jsi mekkej, mel sis tam rovnou dat kozli hlavu v pentagramu....
Miluju vykladace symbolu a nevyrcenych myslenek druhych lidi...
Sem metalista a lhar, takze mym cilem je prijit do pekla!
P.S. A mekkej nejsem, me se ten avatar libi, takze si polib!
Hoka hey!
|
|
|
|
j4ck41 |
Přidané 18-08-2011 16:24
|
Diskutující
|
Vilik napsal:
Ty vole. To nemá s markingem co měl Voss nic společnýho.
Prostě jak řikám... Někde sis to našel v knížečce a řek sis "hele háken! tak ten tam chci taky!" Prostě jak malej jarda.
...
A tohle je korektní
http://riseofflight.com/forum/viewtopic.php?f=112&t=21065
ty ses asi fakt hodne blbej, co? je logicky ze to nemuze vypadat jako Vossuv marking protoze jinak by to byl Vossuv marking ... ja jsem se tim jenom nechal inspirovat a zachoval jsem cca pulku jeho veci ... a v cem je rozdil mezi Vossovou swastikou a moji?
ale to je jenom recnicka otazka nebot pokud nechapes co to znamena "nechat se inspirovat" tak nepochopis ani to dalsi |
|
|
|
j4ck41 |
Přidané 18-08-2011 16:31
|
Diskutující
|
310_Pip napsal:
a to me jeste vysvetli jak ma swastika provokovat, kdyz skin je urcen pro domaci pouziti v offline kampani? to ma jako provokovat AIcka?
No tak proc to tady tak verejne prezentujes? Sem aicka nechodej... proste to ma provokovat a me, jak rikam to nevadi, jen se pozastavuju nad malou napaditosti
Pipe tak ted pro zmenu prekvapujes ty? kdo tady co prezentuje? optal jsem se jestli me nekdo udela skin, Horri se nabidnul ze ho udela dal jsem mu zadani, on sem postnul co udelal a optal se jestli mam nejaky pripominky ke vzhledu ja mu to odsouhlasil ... to ze se do toho Vilik se svoji ignorantskou nevzdelanosti zacal srat nema s RoFkem absolutne nic spolecnyho
jo a k ty napaditosti. inspiruju-li se tvymi slovy (Viliku bacha, tohohle se vsimni ... inspiruju se Pipem, ale presto to nejsou uplne vsechno Pipova slova - snad tento priklad pochopis)
Me se ta swastika libi, takze si polib! |
|
|
|
310_Pip |
Přidané 18-08-2011 16:58
|
Uživatel
|
lol koncim debatu, nebo si fsichni polibej neco
P.S. pise se swastika ci svastika nebo je povoleno oboji? abych nebyl za ignoranta
Upravil/a 310_Pip dne 18-08-2011 17:01
Hoka hey!
|
|
|
|
j4ck41 |
Přidané 18-08-2011 18:13
|
Diskutující
|