November 23 2024 00:22:45
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Teorie bojového simulátoru.
Hoper
Opičko, a až uvidíš stealth verze 110tky nebo Jučka, to pak bude nářez...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

WT_Horrido
Skutečný simulátor (TM) se prostě nedá přehlédnout. Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_Fucida
Proč mi ten odlet do zapadajícího slunce mi připomíná konec Staplefahrera Klause? Šklebící se
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

WT_Schmouddle
No, už vím, kde vzali němci ideu samokřídla.Šklebící se
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
WT_Schmouddle
Fakt, hrozně se mi v CloD líbí starty v GB kampani...

Má to tak úžasnou armosféru....Loading screen jsou jakési německé tanky, furt stejné....narodíš se s Hurricanem na dráze s vypnutým motorem (kwa jak jsme se tam dostali?! fuj#1), Šturm z toho čouha jako svině, přes ta různá hejblata nahodíš motor, přičemž CEM postrádá startér, místo toho je tam magická klávesa I (fuj #2) a 30-40 vterin cekas nez se to zahreje (teda spíše než se RR nechá přesvědčit, že volnoběh není to co, od toho pilot očekává), nad tebou valej Do17 a házej pumy z 500m jak na přehlídce, připadáš si tam jak nahej v trní, ale zbytek AI dementů, připravený ke startu (páč oni takové věci jako CEM asi nemají fuj#3) tam stoji a nechaji se rozbombardovat. Jsou sice napul vedle sebe a kolem tebe je místa, ale oni tam prostě stojí a čekají na tebe až přesvědčíš motor, že poletíme. Kolem vybuchují pumy,, letiště je OBROVSKÉ, stačí maličko šlápnout do kormidel a valit...ne, oni tam stojí jako úplní dementi. fuj#4.
V roce 2001 jsem to chápal, v roce 2011 bych nejraději odhodil překryt kabiny a utekl do lesů.
Atmosféra......fuj.

Porovnejte..
Loading screen zobrazuje poplachový zvonec (klidně ta legendární fotka s nápisy), piloty s prdelními padáky jak utíkají k Hurricanům, artwork mechaniků jak nahazují motory....
Hráč se narodí na dispersalu na kraji letiště, okolo ostatní ze squadrony nahazují motory (podle toho co ukazovaly artworky vlastní motor běží nebo neběží, náhoda) a startují přes letiště přímo ze stojánky. Do 17 házejí pumy. No a někde mezi tím startuje i hráč (a rozhodně není první ani poslední) , zatímco nahoře se rozpoutá lítý boj......... Konec mise, podle výsledku zase artworky, postava na padáku (pro zajaté němce artwork se členy home guard s widlema kolem postavy s padákem), žádná procenta sestřelů a procenta úspěšnosti střelby na titulní stránce...místo toho vyplněný debriefing sheet/Abschussmeldung, pro otré povahy komentovaný 8fps fotokulomet s vyznačenou opravou střelby....

Kwa alespoň by to vypadalo že někdo alespoň tuší, jak to v RAF a LW fungovalo, místo toho Olegova universa.Naštvaný
Upravil/a WT_Schmouddle dne 18-04-2011 15:40
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
Ajvn
Opět se nezmúžu na nic jiného(k ulevě mnohých), než na:
NO NAZDAR!Šklebící se

Opitze
vládnou tady negativní emoce ..... nádech, výdech, nádech, výdech... nadechujte nosem a potichu přitom říkejte - Mííííííííííííííííír... Výdech se slovem Láááááááááááááska... a tak pořád dokola... Nenechte hněv cloumat vaším majestátem!Vyděšený
Válka a korupce se nedá oddělit.

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

Valec
CoD ma samozrejme spoustu chyb.Nekdy jsou ty chyby i v nas protoze kdyz nam neco nejde nebo se nam zda ze to jde blbe tak si clovek rekne zase jedna chyba navic ale pak zjistim (priklad gyrokompasu)ze jsem to ja v kom je problem a neumim tu vec jednoduse dobre nastavit,pouzit.Samozrejme je chyba hry ze kdyz nekdo udela takove komletni ovladani letounu a neda k tomu poradny manual tak by zaslouzil na zadek.Za me osobne je to nejlepsi simulator WW 1i2.Neni tu simulator z techhle obdobi ktery tak komplexne simuluje vse co musel pilot delat behem letu,poskozeni motoru,poskozeni letadel.Zatim nejak nemuzu hodnotit letove vlastnosti pac mi tam chybi FF bez ktereho jsem jak bez ruky.Ale tolik ovladacich prvku co se daji v kokpitech nastavovat a hlavne se s nima musi pracovat jinac vam to nepoleti a tolik ruznych poskozeni(treba motoru) je pro me uchvatna zalezitost.Porad prichazim na nove veci co me vzdy ohromi jeste vice.Naposledy zminovany kompas a jeste treba poskozeni tlumice praveho kola.Mne osobne bavi jak uz psal cibule prichazet na nove a nove veci v CoDu se kterych jsem jak Alenka v risi divu.Tak si me Opicko a WTcka sezerte no. Úsměv

Valec
Tuto hru beru tak ze to je mimino ktere se uci pomalinku chodit.A ja vlastne taky zacinam od prvnich krucku s nim.

CSL1_Zmije
Nexci ti brát iluze" Válec", ale mě pripadá že Oleg některýma složitýma věcma maskuje skutečnou hodnotu toho simu. Je pravda že komplex engine management je super, hlavně , když se mi nepovedlo nahodit a rozjet Hurriho ani Spita. Většinou lítám LW stroje ,tak mě to ani tak nemrzí, ale co mě děsně stve tak napr. při vzletu jsem to sxválně s Bfkem podržel za dráhou a bouchly mi gumy, super až na to chování toho era, no nic tak jsem zkusil přistát s vysunutým podvozkem jen tak v poli. Bomba lepší přistání než na letišti, newa, ale gumy nebouchly, tak jsem zkusil pojíždet, to že jsem plynule projel celý les bez kličkování dejme tomu, pak jsem ale zasunul na zemi podvozek, a zase jsem byl mírně uchvácen jak se ero složilo do trávy, pak jsem kouknul do kabiny a ejhle, sice ve Francii ale ruská radioaktivní tráva plynule se mi vlní v mém kokpitu, proč ? Nevím podle čeho Ty a Cibule posuzujete že je to super komplexní simulátor, možná bych to definoval jako pokus o ten simulátor, samo že máš pravdu že hodně věcí je v nás a neznalost ovládání éra nebo zařízení v něm. Nicméně někdy bych šel se s váma proletet online a dělat vám kachnu, páč jak čtu cibuleho, tak z vás už jsou esa ted, co se týče ovládání a různých jiných serepetiček kolem.

Hoper
ehm, pomíjím, že není jisté, jak (a jestli vůbec) funguje komunikace "já" vs AI, ale pokud Šmudla čekal na zahřátí motoru a viděl, že jeho AI už nažhavení čekají, není chyba simulátoru ale Šmudlova, že je neposlal (nesnažil se poslat) do vzduchu před sebou ?

MÍÍÍÍR :))

jinak ad:
fuj#1 - pravda, tohle dělal nějakej tupoun (sry tupoune)
fuj#2 - ač je kokpit téměř celý klikatelný, tohle taky nechápu...
ad obrázek tanků - tohle dělal zas nějaký tukan... Asi by nebyl takový problém mít cca 4-5 tematických obrázků (běžící piloti - scramble, piloti v kabinách-jeden obyč start, piloti na křesílkách u stolečku se šachama-obyč start 2-léto, piloti v místnosti - start 3 podzim/zima; ztrahní a unavení piloti po několikátém vzletu za den), ke každému pár variant a tohle vše pak odpovídajícně střídat...

ale Šmudlo, dejte tomu čas ;) Už jste naučení vydržet minimálně rok, tak to vydržte i tady.. :)
v nejhorším případě kreativnější část hry udělají dobrovolníci z řad "modérů" - určité věci přeci autoři slíbili zpřístupnit....

ovarek.cz/hamster.gif

Valec
Vipere psal jsem ze to ma jeste spoustu chyb kterych jak doufam bude cim dal mene.Na druhou stranu me ty chyby ted az tak nevadi.Ja se hlavne v teto fazi ucim spravne ovladat meho Huriho a ostatni letadla.Co a jak ma byt nastaveno a prepnuto.Jen se podivej kolik ruznych veci se ti muze porouchat v motoru at uz nespravnym pouzivanim a nebo kulkou nepritele.To je proste nadhera.

Farky
Fakt má budoucnost BOJOVÝCH simulátorů vypadat nějak takhle?

YouTube Video

CSL1_Zmije
Tak to je brutální, v důchodu se mám na co těšit, no jenom nevím, než to nastuduju aby mě z toho nej..lo.
To Valec: souhlas potenciál je tam obrovskej, ale tech chy je tam asi daleko víc. Jinak jsem te xtel poprosit jestly by jsi mohl ješte jednou sem hodit tu adresu pro online polet, abych si s vama zabojoval, když máte nedostatek švestek, danke. Vim že jsi to už nekde psal, ale nemohu to najít.

Valec
Prijd na TS 3.IAP/BAP a nebo jsme na 313 odkaz na IAP je http://3iap.org/f...

Hoper
Farky, bojovej simulátor mladší roku 2010 ideálně někde mezi A2A a Šturmem ;)

ovarek.cz/hamster.gif

LEON
To viper_68: Jestli se nepletu, bylo to IP 78.45.125.37 a Port 27015

https://www.rcfree.eu
Ajvn
Farky- takkhle jsem si to maloval.
S tím že k tomu bude manuál "obsluhy" každého letounu.
Pochopitelně v PŘÍSLUŠNÝCH NÁRODNÍCH JAZYCÍCH
Jsem to ale naivka blbá.Úsměv

WT_Schmouddle
Kuwa chlopi, vezmeme to popořadě po našom.

Válec:
Někdo je vyndanej z CEM, někdo ne. Pokud si vzpomenete, na CEM ve šturmu jsem nadával už před deseti lety.
Já umím jen jakžtakž lítat, nicméně vím, jak se ty motory ovládají, jsem schopen dát z hlavy dohromady co je asi potřeba naklikat, když to chci nahodit (což neznamená, že vím, kde to v kabině je, třeba coil boost jsem hledal marně, dvojhmat coil boost a starter je na Hurricanech legendární, protože to bylo pro tříruké piloty, budiž)...ale prostě nepochopím, proč tam není kuwa klikatelnej startér, když všechno vostatní je klikatelný?! K čemu je teda klikatelnej ten zbytek když to nejde klikatelně odklikat?! Kam jde ta klikatelná atmoška, když ten poslední klik prostě NEJDE udělat? Doprdele jde, Halík, doprdele.

Náááádech Výýýýdech, Lááááska Mííííííííír

Děcko co se s ním učím chodit a za sebe doplňuji že mu taky musíš utírat zadek....já se nepotřebuju učit chodit, já chci lítat!
Teď zrovna zkouším GB kampaň a s Hurricanem na 100 propitche, 100 přípusti a 100 směsi a otevřenym chladičem na 60% to lítám v zásadě úplně furt, zas s tim neni potřeba tak moc verglovat. Když mám chuť, stáhnu propitch, ale tak aby jedna ručička nepřelezla čárku na budíku.
Když jdu z kopce, stáhnout plyn a propič a šlápnout do směrovky...Kua co je na tom komplexního abych z toho byl úplně vyndanej? V autě to dělám denně a v Eurostáru taky (ano, je tam přímo stavitelná vrtule). Jako je to pěkný, to jo, ale to mělo bejt uz v 4.05 patchi na šturma, sorry.
Mimochodem trochu vejš to občas začne kašlat. Chvíli jsem s tím laboroval, ale když jeden na přístrojích vidí, že boost ok, teploty OK, mixture by stejně mělo zůstat na full rich, protože je automatická a výškovou korekci to má dělat samo. Takže slavný CEM má asi někde nějakou "nezdokumentovanou funkci". Nebo nevím, jak fungují motory. (Což je nakonec taky možnost)
To že v Hurricanu byla páka mixture obrácená (nevím jak v posledním patchi) taky říká mnohé o tom, jak je to odladěné, tenhle CEM.

Ale btw vývojář nám stejně neřekl, jak se to ovládá, kolik směsi a propiče kdy nastavit...takže lidi co vědí jsou nasraný že musej postovat pilot's notes a tedy že developer udělal práci jen napůl a lidi co nevědí buď zoufalý nebo odkázaný k experimentům místo toho aby skočili do éra a začali sestřelovat germány/tomíky. Super atmoška hned odzačátku, fakt.

Hoper: Komunikace s AI nefunguje. Tedy, oni mi neodpovídají...a stejně jsem nikde jako číslo 3 prvni letky nenašel pokyn pro letku dvě aby mě objela...Ale opět, proč kuwa designer nextgen simu (TM) dělá věci že nevypadají přirozeně? Proč se narodíme na dráze? Proč tam ta AIčka stojí když okolo padají pumy? Udělal by to člověk? NE! Tak proč se někdo při designu AI nezamyslel nad tím, že člověku trvá nahodit motor díky CEM déle než AIčkům a že to celé pak vypadá jako srazu přátel žehu místo toho aby tam vznikl tak pravděpodobný chaos kdy se všichni snaží co nejrychleji odstartovat a vyhnout se vaporizaci? Víš proč? PROTOŽE TA POSRANÁ AI JE PŘÍMO VZATÁ Z 10 LET STARÉHO SIMULÁTORU. Tak jak byla, nic se na ní nezměnilo. Pořád je to banda dementů, co se motá před laufy, co střílí přes rameno, co neumí v zatáčce předsadit, co s naloženejma bombardérama dělá výkruty. To je vztyčenej fakáč zákazníkovi, jinak to nelze brát.

Náááádech Výýýýdech, Lááááska Mííííííííír

Jako ty artworky jsem sem dal jen jako výstřel do tmy, něco co POMŮŽE vytvořit atmosféru...Lidi kolem Olega jsou (možná) schopní vytvořit slušný simulátor, ale kulervoucí atmošku fakt ne. Nad atmosférou je potřeba přemýšlet...jak je třeba možné, že v ClODu jsou použity zásadně recyklované zvuky? To sráží tu věc úplně někam jinam...říká to: "Nám, designérum, jsou hráči úplně u prdele, označíme to jako převratný zvukový systém a všichni nám to budou žrát a přitom to jsou zvuky ze Šturma a mačkání ponorky ze Silent Huntera".

All:
Když bychom to porovnali v jiném žánru, podívejte se co a jak dělá Valve. Lineární střílečky, koridorovky. Ale mají úspěch jako kráva, protože mají atmosféru jako řemen. Hráč/člověk se stane součástí toho světa. Kua kdo by řekl, že Portal, na pohled jednoduchá a krátká hříčka bude taková bomba. Byla by to stejná bomba, kdyby GLaDOS byla namluvená nějakou Borhyovou bez citu, bez těch geniálních hlášek a změny osobnosti? Jasně že ne! Je to v tom, že ve Valve si umí hrát. A to je dělá jinými. Řekl bych že lepšími, než ostatní. A taky docela bohatými...

Jak má být úspěšný simulátor, když developer nám v různých oblastech dává najevo, jak jsme mu naprosto u zadku? Opět, porovnejte s Valve.

Jen by mě zajímalo, jak mě teď budou fanbois stírat, protože argumenty
použité na Horriho a Opitze na mě neplatí. CloD mám a hraju, IRL lítám.
Jo, jsem netrpělivý a nerad laboruju. Jsem sekta. Hm. Setřete mě.
Upravil/a WT_Schmouddle dne 18-04-2011 23:31

www.wtigers.org
Opitze
Myslím, že použití starého IL2 kodu je asi největší podvod na IL2 komunitu. Každý nový bug jen odhaluje, jak je to zpatlaný dohromady na 10 let starém enginu. Já jsem pořád nepochopil, co dělali těch šest let vývoje... pár nových kokpitů? novou mapu? Trošku si pohráli s FM? Aby to pak neotestované poslali do výroby a několik set lidí jim pak posloužilo jako beta testeři? Jedinou inovaci vidím v tzv. "beta patch". Beta patch je fakt super... je to naprosté přiznání, že developeři vůbec nevědí, co ta jejich "hra" způsobuje a jak je optimalizovaná...

Jinak, už mám CLOD na externím disku - přinesl mi to Vlado - víte ten kluk, co stál tenkrát dávno u zrodu vwings a vogon war, než se na vás na všechny nasral a šel hrát FPS Úsměv. Jsem mu ten disk půjčil, tak mi ho konečně vrátil - říkal - na tom disku jsem měl spoustu svých věci, filmů a her, ale všechno jsem si uklidil a nechal jsem ti tam jenom ten BOB - provokatér jeden! Mrknutí
Válka a korupce se nedá oddělit.

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,019,730 návštěv