December 22 2024 08:20:50
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Nákup HW
WT_Horrido
Takže při 4 gigách RAM XP alokují pamět, např. pro přímou adresaci videokarty, zvukovky, řadiče disků, stejně efektivně jako Visty? Není žádného rozdílu?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Jirka
Po cca třech měsících pokusů a omylů s Vistama X64 (chrochy chrocht) musím konstatovat, že zatím nejlepší systém co jsem měl na kompu nainstalován jsou XP64. A abych nebyl považovám za předpojatého, tak i beta Windows 7 x64. Které nepoužívám běžně jen proto, že mě pod nima nejede Lock-on. Starforce vyhlašuje, že tenhle systém nepodporuje a slibuje opravu někdy na březen.
Na Vistách mě funguje naprosto vše bez problémů - vyjma nepravidelně pravidelného padání ILa. Líbí se mi prostředí a správa a vůbec je to bezva. Ale to neustálé chrochtání po disku je peklo. Vyautorizuji DVDčko, nechám ho ležet na disku a Visty maj pořád tendence si ho permanentně nachroustávat do paměti. K němu přidají ILa a pak Red Alerta 3 a Codename panzers - vše hojně frekventované ganesy. A navrch keš od Firefoxu a mail. A než to celé nachrochtají tak je 5 minut počítač pomalý jako prase. Pak skočím do ILa, vyskočím ven a chroustání začne znova.

1stCL_Fucida
Vogone, testoval jsi na té Betě W7 ILa? Taky se tam vyskytuje ona nechutná hláška?
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

torr
co se týče alokace ram tak je tu minimálně jeden rozdíl,ve Vistách je funkce superfetch.

co mě zajímá je toto:
v XP32 je omezení na jeden proces max 2GB RAM,platí to i v Vistách 32?

Talbot
Ja tiez neviem co su vsetci za blbu vistu!Riesenie je Windows 7,alebo XP,vistu osrat,je to HW narocny nepodarok.Mne dokonca il ide na W7 lepsie ako na XP.

WT_Horrido
2 gigový limit je pro 32-bit dán a platí to i pro Visty.

武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

311_Tank
Btw resetujou se drivery i pod 32bit Vistama ? mel sem dojem ze je to problem 64 bitovejch ovladacu grafarny.

Me visty nechroupaj, mozna proto ze na vsem co ma vic jak 4Gb ram vypinam swapak.

Tomik
WT_Horrido napsal:
2 gigový limit je pro 32-bit dán a platí to i pro Visty.

jj, sice se dá rozdělení user/kernel zvýšit pomocí 3GB přepínače v boot.ini ve prospěch user modu ( 3GB vs 1GB ), ale musí s tim umět pracovat i aplikace (umějí to např. db - SQL, Oracle..)
Upravil/a Tomik dne 17-02-2009 10:29

Tomik
311_Tank napsal:
Btw resetujou se drivery i pod 32bit Vistama ? mel sem dojem ze je to problem 64 bitovejch ovladacu grafarny.

Me visty nechroupaj, mozna proto ze na vsem co ma vic jak 4Gb ram vypinam swapak.

Doporučení od MS je nevypínat pagefile ať máš kolik chceš paměti (bohužel si teď ale nepamatuju na přesné důvody - myslím, že to souviselo s kernel pamětí - konkrétně nonPaged pool.. a ještě něco dalšího)

Jirka
1stCL_Fucida napsal:
Vogone, testoval jsi na té Betě W7 ILa? Taky se tam vyskytuje ona nechutná hláška?

Prý ano. Ale na vlastní oči jsem to neviděl. Hrál jsem si s W7 cca týden po chvilkách.

Jirka
311_Tank napsal:

Podle hochů co s nima lítám a co x32 Visty mají, jsou na tom x32 i X64 stejně.

BTW. Tady nejde o swapování, ale o ten jejich pochybný prefetch. Já mám 4GB paměti. A není mi jasné, proč mají Visty zapotřebí prefetchovat odhaduji 5GB věcí.

WT_Horrido
http://pctuning.t...mitstart=1
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

310_cibule
A sakra, že já si ten počítač vůbec kupoval...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

LesniHU
WT_Horrido napsal:
Takže při 4 gigách RAM XP alokují pamět, např. pro přímou adresaci videokarty, zvukovky, řadiče disků, stejně efektivně jako Visty? Není žádného rozdílu?
Ne, pro ila neni.

Kdyz chces protlacit zirafu dverma, musis merit jejich vysku, ne sirku.

Limitem pro ila je samozrejme adresni prostor. Protoze je to 32bitova aplikace, muze naadresovat maximalne 4GB. Jako kazdy normalni windousi program z toho muze pro sebe pouzit dve giga. Takze, kdyz nemuze pouzit vic nez dve giga, urcite tim nemuze zaplnit vic nez dve giga fyzicke pameti (...prekvapeni). Potom je uplne jedno, jestli jsou tam k pouziti ctyri giga fyzicke pameti, nebo tri a ctvrt. V praxi se do obou vejde sturm alespon trikrat.

Ve vysledku bude mit sturm k dispozici na obou systemech tolik pameti, kolik muze vubec vyuzit, protoze ta zirafa v nasem pripade narazi vzdy hlavou do adresniho limitu, nezavisle na fyzicke sirce dveri. Je to ted jasnejsi?

Jirka

NET STOP SUPERFETCH

Dík Úsměv

Rufu
Co to tu řešíte, dělaj to CCC ATI karet taky?

310_cibule
Týýýýý, Hori, takovej 24" palcovej HW monitor vůbec není k zahození. I když je zatím připojenej jen ke starýmu železu.

Čím že to mám zkalibrovat?

Jaký nastavení (rozlišení) použít na ila?

Díky
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

1stCL_Fucida
No tak ideálně samozřejmě nativní - pokud ho starší počítač utáhne Úsměv Na LCD je to rozhodování docela snadné Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

WT_Horrido
No a jak? Vidíš ho v celé šíři z jedné strany na druhou? Úsměv

Zatim nekalibruj nic, když ještě nemáš počitač se kterým to bude spolupracovat...
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

310_cibule
Tak nativní rozlišení už jsem našel, tedy pokud je to 1920x1200.

Přichází druhá fáze: prakticky vždycky, když si koupím novou elektroniku, dojdu po pár hodinách zkoumání funkcí a studia manuálu k nezvratnému názoru, že se jedná o vadný výrobek (pustí mne to většinou až po pár týdnech).

Teď například mám neodbytný pocit, že obrazovka zprava doleva světlá. Při pravém kraji vídím (nebo si to spíš myslím) jemný odstín šedi, postupně přechází dojasně bílé vlevo.

Mám si hodit mašli?

Cool

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

36,121,029 návštěv