December 08 2025 23:23:50
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Black Shark preview
MaP
311_Tank napsal:
57thMH_Edison napsal:
U mě to funguje následovně. Letím, nerudný ksichty kolem, jenom JÁ se směju ...... Šklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící se. Tedy dostavu vrtulník do nějaké té polohy (let dopředu na určitý rychlosti tak, že mi neklesá ani nestoupá, prostě ustálená pozice. Pořád ale cítím tah na kniplu od FF a tak v této poloze zmáčknu trim a knipl mi okamžitě přestane tahat a v této poloze jakoby ustrne. Pokud chci udělat větší výchylku pak opět FF funguje stejně jako před tím akorát od té polohy co jsem naposledy trimoval. Né že bych pustil knipl a ono to letělo samo to ne, ale ulevím alespoň ruce. Edi

Mam problem vtom ze u me ten FF uplne neustane jen mirne povoli a to jen v pripade ze ho hodne pretlacuju. Pri mirnejch zmenach vubec nepovoluje a ten tlak tam je.

Co se tyce trimu funguje mi jako antitrim.
Mam vyresetovanej trim pri pusteny pace vrtulnik pomalu couva. Potlacim abych to srovnal a dostal se do visu.
Zmaknu trim. Dam paku do centralni polohy a div mi to neudela lopas.

Problém je, že si asi nikdy nepilotoval skutečné letadlo a jenom létáš ve šturmu.
Vyvažovaní ve šturmu s ff joystickem je na hov.. - vyvážení tam nepracuje jako skutečné vyvážení, ale jako další knipl - pomocí vyvážení vlastně přidáváš řídícím plochám další výchylku. Tenhle způsob je kvůli ne FF joyům, ale s FF je to jako pěstí do zubů. Já si na to pořád nemůžu zvyknout a strašně dlouho lovím (a většinou nevylovím Smutný) to správné vyvážení.

V BS funguje trim (s FF) jako ve skutečném letadle - kniplem si nastavím požadovanou polohu letadla a pomocí vyvážení upravím síly v kniplu na nulu. Teď klidně můžu knipl pustit a on setrvává pořád ve stejné poloze. Vlastně se nastaví rovnovážná poloha na nové místo. Tvoje chyba je, že nakonec dáš joy do středu - tím vlastně prudce přitáhneš.

LesniHU
losik napsal:
Mám menší problémek, nemůžu přiřadit plynovou páku od X 52 k ovládání kolektivu. Win XP. Neví tady někdo jak to udělat?
Mam to tak a nemam s tim problem. Zkontroluj, jestli prirazujes akci ve spravnem sloupci (k X52) a jestli to prirazujes k analogove ose kolektivu, ne k tlacitkum pridat/ubrat a podobne.

losik
Už jsem to s pomocí páně Pisonova vyřešil, ale stejně s tím neumím. To je tak složitý, že to nemůže ani být ruský.

Hoper
losiku... letěl jsem s tím i já
dokonce ve formaci (tedy jako první ale letěl :)) )
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Merten
To ještě nic nedokazuje Šklebící se Losík má recht Vyděšený.Ale pomalinku se do toho dostávám teda až na ty zbraně atd.Cool

1stCL_Novotny
No jo Mertene,ale Hopřík stím letěl ve formaci napoprvé hned po tom co to ve Zbýšově nainstalil. Ne že už stím konečně letěl ve formaci.Šklebící seŠklebící seŠklebící se

caba
Mám DVD verzi, patch 1.0.1. a po chvíli hraní hra spadne a hodí to tuhle hlášku:

---------------------------
Microsoft Visual C++ Runtime Library
---------------------------
Runtime Error!

Program: C:\Program Files\Eagle Dynamics\Ka-50\bin\stable\dcs.exe

abnormal program termination

Nevíte někdo co s tim? Na DCS fórum to taky řešili, ale řeší to v ruštině...tam se nechytám.Smutný

L382_Conan
-MOR-Neo napsal:
Už jsem to rozjel, trošku jsem si pohrál s nastavením a jede to Šklebící se

Chci se zeptat, kdy, kde a jak lítáte? Tento sim mě totálně uchvátil (samozřejmě vše na nejtěžší), je to nádhera.... Není to jak ostatní simy, kde si člověk sedne do kokpitu, nakopne motor, dá plnej a letí letí a pak si přistane atd.... bez cviku... tady je to vážně hardcore..... tolikrát jsem utrhl rotor z přetížení nebo tak, že by se to nedalo spočítat..... dynamiku letu cítíte až do křesla v obýváku Šklebící se

Ale stejně, chtěl bych to zkusit po MP, ale na druhou stranu - nic moc neumím Šklebící se Spíš to nic než moc... Potřeboval bych nějaké školení či manuál..... a vzhledem k tomu, že rusky ani anglicky neumím, nabízí se otázka - existuje vůbec český manuál? A pakliže ano, může ho dát někdo k dispozici, pokud tomu už tak nebylo v minulosti? Byl bych velice vděčný.... V opačném případě - nechce někdo zkušený dělat výcvik? Domluví se třeba 5 pilotů a budou se učit "za běhu" základní věci a na to nabalovat další a další až po čase budou ostřílená letka.... Šklebící se

Jsem zkrátka z tohoto simu nadšen, nádhera

Mohl bys prosím tě trošku upřesnit, s čím sis pohrál? Zatím se mi to zdá trošku neřešitelné. Přenastavení funkce Pause/Break nepomohlo (na klávesnici, na Joy). Na co se zaměřit?
Čau, dík.

VGR_OTU_Breakpain
Tak pánové zdravím, po delší době jsem objevil tento simulátor. Moje srdce zaplesalo ... miluji vrtulníky ;-) ... Takže hned jsem to stáhnul, nainstaloval a jásal, že to funguje.
Když zapojím joystick ... nějak to jede, ale stejně jako u Lock On, mám na každém ovladači (joy, plyn, pedály) v podstatě všechny základní funkce ... tzn V,S,K,M ... jsem skoro vždy schopný ovládat je čímkoliv z těchto tří - musím odmazat některé funkce. U Lock On to šlo docela bez problémů, když jsem kliknul na axis. Ovšem tady u BS mám axis tlačítko neaktivní ... nejsem za boha schopný někam přiřadit osy ... můžu jen tlačítka, což je trošku k ničemu.
A druhá věc je, že Profiler, který je dodáván k Logitechu - nespustí spouštěcí exe hry ... vlastně ani já sám to nespustím, když na něj v adresáři kliknu. Jediná ikonka, která to spustí úspěšně je ta ve start menu. To je taky "divná" věc ...

Máte někdo zkušenost, radu? Děkuji ;-).

EDIT:
Snažím se to rochodit na Windows 7, 64 bit ... je to verze cracknutá z webu (právě abych otestoval, jestli má cenu kupovat, jestli nebudou problémy ...).
Upravil/a VGR_OTU_Breakpain dne 31-12-2009 14:33

http://breakpain.webz.cz
Joe Hallenbeck
http://bonusweb.i...pc_osk.idn

http://lockon.co....&end_pos=3

Cool
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 13-03-2010 12:43
313_FlyBoy
RY-C

Vilik
Hm. Takže jen rádoby patch na starej lock on. To si můžou strčit někam.

1stCL_Novotny
Áááá pán je zřejmě velký gurmán!

Vilik
Sem si bláhově myslel, že se hoši budou víc snažit, a udělaj novej simulátor. Tohle bude jen "repase" deset let starý hry. Flanker 2, 2.5, Lock on, FC, a ted FC2. Není nad to, když je člověk originální.

311_Tank
Koukam ze nekteri uzivatele sou bud neskutecne hloupi nebo naivni.

Vilik
Já spíš koukám, že soudruzi z eagle dynamics jsou geniální podnikatelé. Když dokážou deset let prodávat jednu a tu samou hru jen v jinym kabátě. Pak jsou hloupí ti, kteří si jí pořád a znovu kupují.=)

MK_KaiN
No jo, pak jsou ale hlupáci všichni pažouti z svk, kteří si koupili 4 x nebo 5 x sturma. Úsměv Chceš je urazit či co?
Mužský rod slova trubka je trubec?
Upravil/a MK_KaiN dne 14-03-2010 10:02

Vilik
U šturma se další díly vydávali formou datadisků za sníženou cenu.
Frajeři od DCS si neberou servítky. U svý jediný hry jen trochu předělaj menu, zvýšej rozlišení textur a pod novym názvem to vydaj opět za plnou cenu.
To je jak kdyby se u BI studia vykašlali na vývoj. Splácli by novou kampaň k operaci flashpoint a prezentovali to jako armu, potažmo armu2. To by je uživatelé asi brzy nakopali do pr****.

311_Tank
Hmm nebaj bejt nahodou FC2.0 v MP kompatibilni s BS ? Jinak sem si nevsim ze by nekde prohlasovali ze je to zbrusu novej sim naopak.

Apo
http://dcs.nightl... - zde naleznete všechny informace o "datadisku" FC2 včetně screenshotů, videí a hlavně informací ohledně toho, co vlastně můžete a nemusíte v datadisku očekávat a proč vlastně vychází v tom "potuněném" kabátu atp.....

Jinak souhlasím s 311_Tank - nikde nikdo nemluví o "nové" hře s revolučním enginem. Navíc FC2 se prezentuje jako datadisk. Čerpat info z X měsíců starých zdrojů (viz. linky výše) mi přijde zavádějící, nicméně datadisk by měl stát cca 15 dolarů = přibližně 280kč..... Takže stejně tak je zavádějící a velice scestné tvrdit něco o "datadiscích šturma", které se prodávaly za sníženou cenu..... pokud některý z nich stál po vydání 280kč, tak asi sežeru přebal DCSka s kečupem.....

PS: To "asi" je tam záměrně, mohu se mýlit Šklebící se

Vilik
Pokud vim, tak celej koncept DCS byl původně prezentovanej jako novej simulátor moderních stihaček a vrtulníků. Ale potom co jsem viděl BS, sem se zhrozil toho, že vidim opět starej známej flanker.
Ale koukám, že si to hoši ruský taky uvědomili a raději další díl přejmenovali na FC2 a prezentujou ho jen jako datadisk.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

12-11-2025 10:15
Cthulhu dostal podvodní piáno https://youtu.be/.
..UuLQP-YE8O

10-11-2025 10:38
Den válečných veteránů 11. 11. https://www.daruj.
..ojekt/1812

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

38,782,093 návštěv