January 11 2025 04:43:23
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,752
· Nejnovější pilot: 312Mates
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » Rise of flight (letový bojový simulátor z období první světové války) » Rise of flight - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Rise of Flight - diskuse o simulátoru z období první světové války
BP_Tyrl
Něco podobného i s koncema . Mrknutí

http://www.virtua...

1stCL_Novotny
Z deníku neznámého letce . . .

21.9. 1916
Dnes ráno hned po snídani jdu do místnosti velení juknout na dení rozpis letů. Ke své radosti nacházím své jméno v plánu na poslední let tohoto dne. Spokojen odcházím do svého stanu nabrat sil na odpolední akci, máme doprovázet dva větší bratry na průzkum nepřátelského letistě v blízkosti Arrasu.
Odstartovali jsme v 16:42. Můj velitel a já jsme se már minut po startu setkali s dvojicí průzkumných CFW C.V., společně začínáme stoupat k frontě. Kochám se krajinou a pozoruji horizont hledaje možného nepřítele, který se v posledních dnech začíná častěji ukazovat. . . . . doufám ve skrytu duše že se ukáže.
Přelet fronty a nepřátelského území probýhal klidně bez sebemenšího problému, jen občasný flak rozvířil vzduch. Naštěstí dnes nebyl úspěšný.
Velký bratři odvedli svou práci a sklesávaje k naší straně fronty hltali jeden kilometr vzdálenosti za druhým.
Potkáváme Pozorovací balon! Nečekám až ho v rychlosti stáhnou do bezpečí a střemhlav útočím . . . . dlouhá dávka mích kulometů jej zapaluje a v plamenech jde k zemi. Začíná peklo v podobě těžkého flaku. Beru nohy na ramena a mizím dolů po frontě blíže k domovu.
V dostatečné vzdálenosti začínám stoupat a v obavách pozoruji okolí, vědom si toho že můj velitel i s průzkumej je nenávratně daleko.
Po pár minutách objevuji kousek víš střelbu. Je dost dalek,ale při delším pozoravání rozeznávám náš letoun (další DFW) které težce kličkuje znažíc se uniknout pěti pronásledovatelům. Začínám stoupat na plný plin a skracuji vzdálenost. Rozpoznávám 4x DH.2 a jeden Ni.11. Slušná společnost. Bjehem několika málo vteřin se rozhoduji pomoci nebožákům v dvojsedadlovce. Nos dolů a na rychlosti se ženu na první dvojici za naším letadlem. Ni.11 a DH.2 dostávám do jednoho místa a dlouhou dávkou je projíždím přez celý bok. Začíná nechápavá mela plná ostrého kroucení na kterou koukám z bezpečné výšky a vzdálenosti, díky Bohu za takový moment překvapení!!
DVWčko nelení a mizí směrem domu, krásná práce. Beru také směr přez fronu a kontroluji pětici nepřátel. Nacházím jen čtyři . . . nemám čas se tím zabývat. Nieuport se už snaží dodrápat mého Albatrose D.II lt. Nastoupávám v utažené spirále a nedávám mu šanci ke střelbě. Nieuport strácí rychlost a začíná přepadávat, to je má chvíle! Převracím se přez záda a pouštím do něj plnou dávku. Vydím létat kusy dřeva a plátna,ale vysoká rychlost mi nedovolila lépe zamířit a tak trhají mé střeli jen horní křídlo z pravé poloviny k levé. Nieuport přepadá a mizí pryč.
DH.2 mezi tím začínájí stahovat rozdíl v naší výšce,ale nic co by mne muselo trápit. Zhodnotím situaci během stoupavé spirály a zahajuji útok na nejvyšší z nich. Prudce vykopává směrovku a mizí, má dávka olova ji pouze okrajově pošimrá.
Vybírám a kroutím hlavou sem a tam hledajíc ostatních nepřátel. Všichni divice kroutí obranné zatáčky a s jistotou vyklesávají. Před sebou spatřuji pošramocený Nieuport a na plný plin zkracuji vzdálenost. TEEĎ!! Další dávka šla ke kořeni křídla do rupu a stíhačku opouští kouř a celá pravá strana křídel. Můj 6. sestřel.
Opět kontroluji prostor za sebou a zjišťuji že DH.2ky to nějak nezvládají a né a né se vydrápat výše. Zkusím riskovat?? Rozhoduji se že ano.....
Vyklesávám na rychlosti a začínám hledat vhodnou pozici.
Nad zemí zasahuji první z trojice DH.2. Ohlednu se, poští dým!! Tak tahle sedla. Rychle nahoru a vkruzích kontroluji situaci.
Vše se několikrát opakuje až postupně jednu DH.2 po druhé vymazávám z oblohy. K mé velké radosti všechny dopadaji v našich zákopových pozicích!
Kontrola stavu paliva. . . . OK, 20min letu. Po očku přejedu letoun a krom dvou direk vzadu na trupu vše jak má být. Motor přede a nejeví známky přetažení či újmy na zdraví palbou nepřátel, tak tedy můžeme v klidu domů. Nacházím orientační bod a přímou čarou k letišti. Za 15min už sedím na židli v kantýně a dávám si šálek kávy.
Bujaré štěbetání kamarádů přeruší velitel a táhne mne stranou. Výlet do našich pozic pro suvenýr z vraků nepřátel se odkládá.
Musím na štáb . . . . . ach jo zase pojeb . . . . . . . ! Úsměv

Jaké zděšení po přečtení dokumentů ze štábu . . . . . . .

[img]http://medvidek.org/leteckaskola/rof/dezeret1.jpg[/img] is not a valid Image.

Horri kua co to má znamenat!Šklebící se Jakej kolaborant!!!!!!! No co to je totok! Ihned ututlat!CoolCoolCool
Upravil/a 1stCL_Novotny dne 05-07-2011 16:19

BP_Tyrl
Prostě je ta nová kariéra malilinko zabugovaná. Já jí lítám v N11. Flak lehký i těžký mě ostřeluje hned po startu a DH2 jsou imrvére označovány jako nepřátelé. Jedna byla tak zavilá, že jsem jí musel poslat k zemi. V záznamech je, ale nikdo nic nenamítá. Oni holt ty angláni byly vždycky podezřelí. Šklebící se

WT_Horrido
1stCL Novotny napsal:
Horri kua co to má znamenat!Šklebící se Jakej kolaborant!!!!!!! No co to je totok! Ihnet ututlat!CoolCoolCool

Tak jako v minulosti musel mít každý pořádný simulátor Hortena, dnes jsou to renegade pilots, to prostě jinak nejde Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

BP_Tyrl
Dnešní návrat z mise. Napřed jeden balon, poté dva eindeckery a ve finále bližší seznámení s flakem.

[img]http://i845.photobucket.com/albums/ab20/BP_Tyrl/Vzpry.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://i845.photobucket.com/albums/ab20/BP_Tyrl/Popistn.jpg[/img] is not a valid Image.

Vše završeno jedním dnem v nemocnici. Naštěstí příští dva dny pršelo tak mocně, že se nedalo lítat.

WT_Horrido
Pěkné. Blahopřeji k narozeninám Mrknutí
S takhle načatým Nieuportem to už je o hubu co?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

BP_Tyrl
No jo. Naštěstí mě cestou přes frontu nikdo neotravoval, teda kromě deště a nárazového větru 6m/sec. A když jsem koukl na horní křídlo, tak tam byla pěkná prasklina. Takže jsem měl sevřené všechny svěrače, plyn sotva na polovinu a jen lehounkýmy výkyvy kormidla jsem rovnal směr. Samozřejmě jsem s tím prásknul o zem asi dva metry za frontou.

j4ck41
budiz ti to prano, ja jsem pred chvilkou potupne zhynul cca 10 km zapadne od Remese pri boji s asi 6-7 Ni 17 po mesicnim nasazeni na fronte Smutný

BP_Tyrl
Zatím přežívám v N11. Ovšem Statistiky jsou zajímavé.
23 dní u Squadrony
z toho 16 dní v nemocnici
sestřeleno 10 letadel a 10 balonu.
Z toho 1 N17 a 1 DH2. V sebeobraně.
Opravdu je dost únavné meditovat, jestli ty dva N17 za ocasem jsou oba nepřátelské,
nebo jenom jeden.
Taky nepřátelský flak hned u domácího letiště je dost otravný.

j4ck41
to vis, vozraly zabozrouti .. by te to nemelo prekvapovat ... na druhy strane fronty je alles in ordnung

1stCL_Novotny
Moc pěkná práce Tyrle. Gratuluji.
Já zatím létám svůj čtvrtý žvot. Vždy začnu dalším dnem jako nástup posil za padlé. Veškeré předešlé životy až na jeden ukončil flak, ten jeden mne uklovala pětice Nieuportů 17. Sice jsem se dostal až na frontu,ale nedokázal jsem zdrhnout na naši stranu. Lágr to jistí až do konce války.Mrknutí
Upravil/a 1stCL_Novotny dne 09-07-2011 18:25

j4ck41
1stCL Novotny napsal:
Moc pěkná práce Tyrle. Gratuluji.
Já zatím létám svůj čtvrtý žvot. Vždy začnu dalším dnem jako nástup posil za padlé.

takhle jsem to prave ted rozjel ja ... hezky od samyho zacatku a schvalne kolik chlapcu z rozvetvene frankfurtske aristokraticke rodiny von Eich sezere prvovalecnej mlejnek na maso

BP_Tyrl
Tak jsem práskě skončil zásluhou zadního střelce z DFW. Zamračený Podle návodu, začínám opět dalším dnem.

Merten
Mám dotaz na online poletovače Úsměv.Už jste se někdo setkal na serverech s mapou kde by byl jako jeden z možných úkolů navádění dělostřelecké palby?Viz toto http://www.youtub...em10NS#p/p

TozziFan
Ještě nee. Rád bych vyzkoušel, ale bohužel.

ZVP_ALEX
No já mám dojem, že ten filmeček není pořízen na online servru, protože v určitým okamžiku je tam poznat, že je zapnutý autopilot, ale možná se pletu, každopádně by to bylo fajn a zajímavý. Mrknutí
Upravil/a ZVP_ALEX dne 14-07-2011 09:22

BP_Tyrl
I na online se dá zapnou auto. Pak ti letí letadlo rovně a můžeš se vrtat třeba v nastavení. A v bombru, když se přepneš do bombometčíka, tak se autopilot zapne automaticky.

WT_Horrido
Navádění dělostřelecké palby je velice náročné. Už jen dvě sítě způsobují online drsné škubání, takže je to zatím pro klasický dogfight MP nepoužitelné. S focením je to podobné...
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

j4ck41
hele to je ale docela hnusny ze u ty bombardovaci mrizky je videt i ikona letadla, ne?

1stCL_Novotny
Myslím že to je jen nastavením hry.Mrknutí Pro snažší stvoření ukázkového vydea bych to i chápal.Úsměv

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

01-01-2025 10:10
Štěstí, zdraví, spokojenost a mnoho potěšení duchovních i tělesných, přeju všem!

24-12-2024 12:49
vesele vanoce a štastny novy rok vam všem

24-12-2024 11:15
Pohodové Vánoce a šťastný nový rok přejí Vencourovi

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

36,175,078 návštěv