October 20 2025 07:53:51
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 1

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
IL2 BOX online speciálka - Battle of the Scheldt
311_Vont
Můj názor na problematiku zobrazování letišť je asi tento:

Protože většina z nás jsou ostřílení borci, kteří vědí jak to chodí, postačí mi dohoda, že nikdo nebude zkoumat jiná letiště než to, ke kterému je přiřazen a nebude nikam jinam nahlížet. Jsem si jistý, že každý řádný velitel toto svým pilotům zdůrazní. Je mi také jasné, že žádný velitel nemůže převzít odpovědnost za každého neukázněného pilota. Tím bych bral celou věc za vyřízenou a na pozdější stížnosti kdo komu hodil bombu do kokpitu, jak psal výše Tempík, nebude brán zřetel.

Kdyby přeci jen se někdo takový našel a chtěl získávat informace nečestným způsobem, bude nazýván "smrdutým opossumem"

GL všem 311_Vont
Upravil/a 311_Vont dne 19-04-2020 13:41
www.311raf.com/images/signature/sig_Vont.jpg

Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)

http://www.311raf.com/viewpage.php?page_id=97
Mira
Mohu se zeptat co je to " oposun " Šklebící se ?

311_Vont
Mira napsal:

Mohu se zeptat co je to " oposun " Šklebící se ?

díky Míro už je to opraveno Mrknutí
www.311raf.com/images/signature/sig_Vont.jpg

Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)

http://www.311raf.com/viewpage.php?page_id=97
606_Sparrowhawk

Rovněž děkuji (německy to neumím) zejména za rychlou reakci. Než jsem si dostudoval P-47, tak už to bylo.
Už jsem zmíněné vlákno dokonce i našel.

falkon
606_Tempik napsal:

Chtěl bych tu trochu rozvést diskuzi o tom, jak nahlédnout na tu trochu nešťastnou tréninkovozátěžovou mapu.
...

Ahoj Tempiku,

v prvom rade dakujem za Tvoj podnet a vklad k diskusii, vazim si ho a preto na neho odpovedam.

Cital som Tvoj prispevok 2x, ale stale mam podozrenie, ze som ho uplne nepochopil, tak ma ked-tak pooprav. Skusim preto odpovedat v sirsom kontexte, snad sa aspon tak trafim do problematiky... :-)

Na uvod si prosim ujasnime terminologiu, aby sme si rozumeli (a nehovorili jeden o koze, a druhy o voze).
My mame nachystane 3 misie:
1) TRENINGOVA (to je ta, ktora tam bezi teraz a bude tam bezat v dalsich 2 tyzdnoch)
2) ZATAZOVA (to je ta, ktoru tam spustime dnes od 20:00)
3) SPECIALKOVA (to je ta, ktora tam bude spustena 2.5. a poleti sa na nej specialka).

Z principu veci musi byt ZATAZOVA misia takmer identicka ako ta SPECIALKOVA, pretoze ak by bola ina, tak by dnesny test bol nerelevantny. Ak pocas ZATAZOVEJ misie niekto bude lietat nad nepriatelske uzemie, tak je to "podvodnik", pretoze to bude v pravidlach pre zatazovy test STRIKTNE (!) zakazane.

Na SPECIALKOVEJ misii si samozrejme bude moct letiet kazdy kam chce -- bude predsa "valka". Takze pocas specialkoveho vecera si let kam chces a hadz bomby na koho chces.

TRENINGOVA misia je misia, ktora vam dava moznost "hrat sa" na "trening v zazemi" -- podobne, ako by si sa v reale pripravoval na planovanu operaciu. Toto by si rozhodne nerobil za frontovou liniou, a rozhodne by si sa nemohol ist narodit/preletiet nad nepriatelskym letiskom. Priprava/trening by spocitala v tom, ze budes trenovat nad nejakym vlastnym "treningovym polygonom" -- a tento mate vytvoreny v misii na svojej strane fronty. Preto aj na TRENINGOVEJ misii je ZAKAZANE lietat nad nepriatelske uzemie! Rozhodne sa ti nemoze stat, ze na treningovej misii si budes skusat/trenovat bombardovanie napr. letiska Gross-Ostheim, aby si si "napozeral" ako vyzera, odkial priletiet a kam odletiet. Toto je proste nieco, co ti na treningovej misii nedovolujeme. Ak to chces robit, pretoze "hra ti to technicky umoznuje", kludne to rob offline alebo na nejakom inom serveri. V realnej situacii, ak by spojenecke jednotky boli pred Rynom, tiez by si o nepriatelskom letisku mal jedine informacie z "nepodarenych" fotiek z priezkumu, ale "na vlastne oci" by si tam letel po prvykrat v zivote.

Skusme sa toho drzat aj v tejto specialke -- cielom specialky vzdy bolo navodit atmosferu, vygenerovat zazitky, priniest emociu. Nie ziadna honba za 'bodikmi', nie honba za killmi.

Jednoduche pravidlo pre rozhodovanie znie: pri akomkolvek svojom pocine sa kazdy sam seba (velitela) spytajte, ci by dana vec bola mozna aj v REALITE?
Predstavte si, ze ste na fronte v roku 1944, a skuste rozmyslat v tom kontexte. Ked sa mas pripravovat na preventivny utok na letiska, urcite ti velenie pocas treningu nedovoli lietat za frontou a hadzat tam 'treningove bomby', pretoze riziko straty lietadla/pilota su priliz vysoke. A takto prosim k tomu pristupujme vsetci aj na nasom treningovom serveri.

Tolko obecne stanovisko clena organizacneho stabu.

A teraz konkretne reakcie na Tvoje vety, aby som Ti odpovedal uplne konkretne:
Ještě před spuštěním toho tréninového serveru jsem měl hotový plán provedení preventivního bitevního útoku na některá vytipovaná letiště během operace.

To je plne v poriadku, a na SPECIALKE si lette kam chcete. Trenujte na polygone, trenujte nad vlastou stranou fronty. Trenujte zlietanost, postupy, cizelujte navigaciu. Ale nad cielove letisko sa pocast treningu NEVYDAVAJTE. Nechajte si to ako 'prekvapko' az na SPECIALKU.

Opravdu velmi nerad bych teď na těchto letištích někoho z modrých nachytal při přistání.

Toto sa nemoze stat, ked zostanes len nad svojou stranou fronty! Mrknutí Problem solved.

Co já za sebe navrhuji je normálně zveřejnit v rozkazech i domovská letiště všech nepřátelských letek.

Negative. Zakladne sa zverejnovat nebudu, to nech zostane zahalene ruskom tajomstva. Organizacny stab to takto chce zamerne.

606_Temp
Ok. Jestli máte 3 různé mapy s rozdílnými letišti, tak jsou veškeré moje obavy plané. Děkuji za osvětlení.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
1stCL_Werner
Kdo chce skiny pro JG 54.

https://uloz.to/f...nsjg54-rar

i.ibb.co/B3PsVg8/jg54.jpg
1st Czech Lions - Resistance is futile...

magot
1stCL_Werner napsal:
Kdo chce skiny pro JG 54.

Hodíme to na thunderbolty Vyděšený

1stCL_Werner
Já myslel, že thunderbolty jsou stříbrný, protože když se ještě natřou barvou, tak už nevzletí Úsměv
1st Czech Lions - Resistance is futile...

Algy
Našiel som skiny na 370 skupinu, ale bohužiaľ najviac je zo 485. squadrony, menej zo 402. a zo 401. som nenašiel nič...Zamračený

https://forum.il2...-38-skins/
Letka_13/Algy

www.letka13.sk

www.letka13.sk
ringlett
Algy napsal:

Našiel som skiny na 370 skupinu, ale bohužiaľ najviac je zo 485. squadrony, menej zo 402. a zo 401. som nenašiel nič...Zamračený

https://forum.il2...-38-skins/

Myslel jsem, že zkusím něco nakreslit, ale našel jsem celkem dvě fotografie letounů 401. FS, z toho jeden Droop snoot a z žádné nešlo odečíst nějaké detaily. Dokážu říct jen že byli stříbrné s invazními pruhy ze spodu.

Algy
4.bp.blogspot.com/-5JRi4hljkZw/VOpXpQ7e5QI/AAAAAAAACG0/wBmEo2_bqUY/s1600/KunkleP38final12-22-14.png

...ja jedine tento...

...jedine sa preveliť k 485. FS.... tam si môžme vyberať
Upravil/a Algy dne 19-04-2020 17:05
Letka_13/Algy

www.letka13.sk

www.letka13.sk
ringlett
...ja jedine tento...

Tohle je co jsem vyhrabal já

http://www.americ.../unit/1023

A v knížkách jen ten dvoumístnej.

Algy
...ano aj to som našiel...ale inak skoro nič, ešte nejaký ten model, ale to by sa muselo všetko od základu...
Letka_13/Algy

www.letka13.sk

www.letka13.sk
Algy
...a ešte otázku... bude ten záťažový test dosť "záťažový" keď nedôjde k žiadnym súbojom, bombardovaniu, flaku a podobne ???
Letka_13/Algy

www.letka13.sk

www.letka13.sk
magot
Při zátěžovém testu se můžete i porvat.
Povolená oblast je nad Rýnem + - 20 km západně/ východně od Rýnu - respektive frontová linie.

Bombardovací testovací polygon je vyznačen na území spojenců.
Upravil/a magot dne 19-04-2020 18:40

Hot_Dog
To bych rozhodne v nejakem vetsim poctu domluvil a udelal viz muj prispevek z dopoledne...

falkon
Ohladom dnesneho testu:

* budte pripraveni na to, ze misia sa Vam bude nezvyklo dlho nacitavat -- kludne 3-5 minut.
To je normalne a v poriadku, nezlaknite sa toho Úsměv

Uvidime, ako sa to bude spravat, ked sa bude prihlasovat vela ludi naraz... aj od toho je ten vecerny test Úsměv

1stCL_Jiricek
falkon napsal:
Uvidime, ako sa to bude spravat, ked sa bude prihlasovat vela ludi naraz... aj od toho je ten vecerny test Úsměv

Jeto fejk, je to fejk, žádná speciálka neexistuje. Falkon si jen potřebuje otestovat připojení Šklebící se

falkon
1stCL_Jiricek napsal:
Jeto fejk, je to fejk, žádná speciálka neexistuje. Falkon si jen potřebuje otestovat připojení Šklebící se

Nie, to si vazne nepotrebujem... ;-)

Inak, server bezi od 20:00, prvi ludia tam uz uspesne su...

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,314,709 návštěv