IL2 BOX online speciálka - Battle of the Scheldt
|
311_Vont |
Přidané 19-04-2020 13:31
|

Uživatel

Příspěvek: 919
Založený: 25.01.10
|
Můj názor na problematiku zobrazování letišť je asi tento:
Protože většina z nás jsou ostřílení borci, kteří vědí jak to chodí, postačí mi dohoda, že nikdo nebude zkoumat jiná letiště než to, ke kterému je přiřazen a nebude nikam jinam nahlížet. Jsem si jistý, že každý řádný velitel toto svým pilotům zdůrazní. Je mi také jasné, že žádný velitel nemůže převzít odpovědnost za každého neukázněného pilota. Tím bych bral celou věc za vyřízenou a na pozdější stížnosti kdo komu hodil bombu do kokpitu, jak psal výše Tempík, nebude brán zřetel.
Kdyby přeci jen se někdo takový našel a chtěl získávat informace nečestným způsobem, bude nazýván "smrdutým opossumem"
GL všem 311_Vont
Upravil/a 311_Vont dne 19-04-2020 13:41
Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)
|
|
|
|
Mira |
Přidané 19-04-2020 13:37
|

Uživatel

Příspěvek: 1668
Založený: 26.04.14
|
Mohu se zeptat co je to " oposun " ? |
|
|
|
311_Vont |
Přidané 19-04-2020 13:42
|

Uživatel

Příspěvek: 919
Založený: 25.01.10
|
díky Míro už je to opraveno
Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)
|
|
|
|
606_Sparrowhawk |
Přidané 19-04-2020 13:47
|

Nováček

Příspěvek: 34
Založený: 17.09.16
|
Rovněž děkuji (německy to neumím) zejména za rychlou reakci. Než jsem si dostudoval P-47, tak už to bylo.
Už jsem zmíněné vlákno dokonce i našel. |
|
|
|
falkon |
Přidané 19-04-2020 14:28
|

Uživatel

Příspěvek: 1478
Založený: 29.09.05
|
606_Tempik napsal:
Chtěl bych tu trochu rozvést diskuzi o tom, jak nahlédnout na tu trochu nešťastnou tréninkovozátěžovou mapu.
...
Ahoj Tempiku,
v prvom rade dakujem za Tvoj podnet a vklad k diskusii, vazim si ho a preto na neho odpovedam.
Cital som Tvoj prispevok 2x, ale stale mam podozrenie, ze som ho uplne nepochopil, tak ma ked-tak pooprav. Skusim preto odpovedat v sirsom kontexte, snad sa aspon tak trafim do problematiky... :-)
Na uvod si prosim ujasnime terminologiu, aby sme si rozumeli (a nehovorili jeden o koze, a druhy o voze).
My mame nachystane 3 misie:
1) TRENINGOVA (to je ta, ktora tam bezi teraz a bude tam bezat v dalsich 2 tyzdnoch)
2) ZATAZOVA (to je ta, ktoru tam spustime dnes od 20:00)
3) SPECIALKOVA (to je ta, ktora tam bude spustena 2.5. a poleti sa na nej specialka).
Z principu veci musi byt ZATAZOVA misia takmer identicka ako ta SPECIALKOVA, pretoze ak by bola ina, tak by dnesny test bol nerelevantny. Ak pocas ZATAZOVEJ misie niekto bude lietat nad nepriatelske uzemie, tak je to "podvodnik", pretoze to bude v pravidlach pre zatazovy test STRIKTNE (!) zakazane.
Na SPECIALKOVEJ misii si samozrejme bude moct letiet kazdy kam chce -- bude predsa "valka". Takze pocas specialkoveho vecera si let kam chces a hadz bomby na koho chces.
TRENINGOVA misia je misia, ktora vam dava moznost "hrat sa" na "trening v zazemi" -- podobne, ako by si sa v reale pripravoval na planovanu operaciu. Toto by si rozhodne nerobil za frontovou liniou, a rozhodne by si sa nemohol ist narodit/preletiet nad nepriatelskym letiskom. Priprava/trening by spocitala v tom, ze budes trenovat nad nejakym vlastnym "treningovym polygonom" -- a tento mate vytvoreny v misii na svojej strane fronty. Preto aj na TRENINGOVEJ misii je ZAKAZANE lietat nad nepriatelske uzemie! Rozhodne sa ti nemoze stat, ze na treningovej misii si budes skusat/trenovat bombardovanie napr. letiska Gross-Ostheim, aby si si "napozeral" ako vyzera, odkial priletiet a kam odletiet. Toto je proste nieco, co ti na treningovej misii nedovolujeme. Ak to chces robit, pretoze "hra ti to technicky umoznuje", kludne to rob offline alebo na nejakom inom serveri. V realnej situacii, ak by spojenecke jednotky boli pred Rynom, tiez by si o nepriatelskom letisku mal jedine informacie z "nepodarenych" fotiek z priezkumu, ale "na vlastne oci" by si tam letel po prvykrat v zivote.
Skusme sa toho drzat aj v tejto specialke -- cielom specialky vzdy bolo navodit atmosferu, vygenerovat zazitky, priniest emociu. Nie ziadna honba za 'bodikmi', nie honba za killmi.
Jednoduche pravidlo pre rozhodovanie znie: pri akomkolvek svojom pocine sa kazdy sam seba (velitela) spytajte, ci by dana vec bola mozna aj v REALITE?
Predstavte si, ze ste na fronte v roku 1944, a skuste rozmyslat v tom kontexte. Ked sa mas pripravovat na preventivny utok na letiska, urcite ti velenie pocas treningu nedovoli lietat za frontou a hadzat tam 'treningove bomby', pretoze riziko straty lietadla/pilota su priliz vysoke. A takto prosim k tomu pristupujme vsetci aj na nasom treningovom serveri.
Tolko obecne stanovisko clena organizacneho stabu.
A teraz konkretne reakcie na Tvoje vety, aby som Ti odpovedal uplne konkretne:
Ještě před spuštěním toho tréninového serveru jsem měl hotový plán provedení preventivního bitevního útoku na některá vytipovaná letiště během operace.
To je plne v poriadku, a na SPECIALKE si lette kam chcete. Trenujte na polygone, trenujte nad vlastou stranou fronty. Trenujte zlietanost, postupy, cizelujte navigaciu. Ale nad cielove letisko sa pocast treningu NEVYDAVAJTE. Nechajte si to ako 'prekvapko' az na SPECIALKU.
Opravdu velmi nerad bych teď na těchto letištích někoho z modrých nachytal při přistání.
Toto sa nemoze stat, ked zostanes len nad svojou stranou fronty! Problem solved.
Co já za sebe navrhuji je normálně zveřejnit v rozkazech i domovská letiště všech nepřátelských letek.
Negative. Zakladne sa zverejnovat nebudu, to nech zostane zahalene ruskom tajomstva. Organizacny stab to takto chce zamerne. |
|
|
|
606_Temp |
Přidané 19-04-2020 15:08
|

Stařešina

Příspěvek: 5502
Založený: 19.08.07
|
Ok. Jestli máte 3 různé mapy s rozdílnými letišti, tak jsou veškeré moje obavy plané. Děkuji za osvětlení.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
|
|
|
|
1stCL_Werner |
Přidané 19-04-2020 15:28
|

Uživatel

Příspěvek: 724
Založený: 21.08.10
|
Kdo chce skiny pro JG 54.
https://uloz.to/f...nsjg54-rar
1st Czech Lions - Resistance is futile...
|
|
|
|
magot |
Přidané 19-04-2020 15:56
|

Fusioner

Příspěvek: 18191
Založený: 19.06.08
|
Hodíme to na thunderbolty  |
|
|
|
1stCL_Werner |
Přidané 19-04-2020 16:23
|

Uživatel

Příspěvek: 724
Založený: 21.08.10
|
Já myslel, že thunderbolty jsou stříbrný, protože když se ještě natřou barvou, tak už nevzletí
1st Czech Lions - Resistance is futile...
|
|
|
|
Algy |
Přidané 19-04-2020 16:38
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 277
Založený: 07.06.10
|
Našiel som skiny na 370 skupinu, ale bohužiaľ najviac je zo 485. squadrony, menej zo 402. a zo 401. som nenašiel nič...
https://forum.il2...-38-skins/
|
|
|
|
ringlett |
Přidané 19-04-2020 16:52
|

Diskutující

Příspěvek: 2142
Založený: 23.10.09
|
Myslel jsem, že zkusím něco nakreslit, ale našel jsem celkem dvě fotografie letounů 401. FS, z toho jeden Droop snoot a z žádné nešlo odečíst nějaké detaily. Dokážu říct jen že byli stříbrné s invazními pruhy ze spodu. |
|
|
|
Algy |
Přidané 19-04-2020 17:00
|

Rozkoukaný

|

...ja jedine tento...
...jedine sa preveliť k 485. FS.... tam si môžme vyberať
Upravil/a Algy dne 19-04-2020 17:05
|
|
|
|
ringlett |
Přidané 19-04-2020 17:04
|

Diskutující

Příspěvek: 2142
Založený: 23.10.09
|
...ja jedine tento...
Tohle je co jsem vyhrabal já
http://www.americ.../unit/1023
A v knížkách jen ten dvoumístnej. |
|
|
|
Algy |
Přidané 19-04-2020 17:31
|

Rozkoukaný

|
...ano aj to som našiel...ale inak skoro nič, ešte nejaký ten model, ale to by sa muselo všetko od základu...
|
|
|
|
Algy |
Přidané 19-04-2020 18:17
|

Rozkoukaný

|
...a ešte otázku... bude ten záťažový test dosť "záťažový" keď nedôjde k žiadnym súbojom, bombardovaniu, flaku a podobne ???
|
|
|
|
magot |
Přidané 19-04-2020 18:33
|

Fusioner

Příspěvek: 18191
Založený: 19.06.08
|
Při zátěžovém testu se můžete i porvat.
Povolená oblast je nad Rýnem + - 20 km západně/ východně od Rýnu - respektive frontová linie.
Bombardovací testovací polygon je vyznačen na území spojenců.
Upravil/a magot dne 19-04-2020 18:40
|
|
|
|
Hot_Dog |
Přidané 19-04-2020 18:36
|

Diskutující

Příspěvek: 4170
Založený: 15.10.14
|
To bych rozhodne v nejakem vetsim poctu domluvil a udelal viz muj prispevek z dopoledne... |
|
|
|
falkon |
Přidané 19-04-2020 19:27
|

Uživatel

|
Ohladom dnesneho testu:
* budte pripraveni na to, ze misia sa Vam bude nezvyklo dlho nacitavat -- kludne 3-5 minut.
To je normalne a v poriadku, nezlaknite sa toho 
Uvidime, ako sa to bude spravat, ked sa bude prihlasovat vela ludi naraz... aj od toho je ten vecerny test  |
|
|
|
1stCL_Jiricek |
Přidané 19-04-2020 19:49
|

Uživatel

Příspěvek: 1275
Založený: 04.10.05
|
falkon napsal:
Uvidime, ako sa to bude spravat, ked sa bude prihlasovat vela ludi naraz... aj od toho je ten vecerny test 
Jeto fejk, je to fejk, žádná speciálka neexistuje. Falkon si jen potřebuje otestovat připojení  |
|
|
|
falkon |
Přidané 19-04-2020 20:05
|

Uživatel

|
1stCL_Jiricek napsal:
Jeto fejk, je to fejk, žádná speciálka neexistuje. Falkon si jen potřebuje otestovat připojení 
Nie, to si vazne nepotrebujem... ;-)
Inak, server bezi od 20:00, prvi ludia tam uz uspesne su... |
|
|