Podle mne je. Za plynovou pákou. Když je posunutá od sebe, je směs regulována automaticky. Jinak se dá ochudit, aby to méně žralo. Jenže mně ji prostě někdo ukradl. To je hrozný tady...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Hele, třeba Requiem ji má. A já ne. To není spravedlivý...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
- Engine is equipped with an automatic fuel mixture control which maintains optimal mixture if mixture lever is set to the forward position. It is possible to manually lean the mixture by moving the mixture control to less than maximum. This also reduces fuel consumption during flight.
?
A Requiem v devítce tu páku/lever má a já ne?
YouTube Video
No, a já ji tam nemám. A nemůžu korektně vypnout motor. Cítím to velmi úkorně.
Mrkněte někdo, jak jste na tom vy pls.
A zajímavé taky je, že mi tam po ní za plynovkou zbyla drážka, ve které by měla jezdit. Jen ta páka se ztratila.
"Některá z těch kurev ukradla kliku. Můžeme je prohledat, pane?"
Takhle to vypadá u mě. Vlevo IX, vpravo nahoře VB a vpravo dole je to z DCS.
Hlavně mi přijde, že mám úplně jinou hru, už při pohledu na plynovku. https://ibb.co/7V...
Cibule, cožpak sem už neprokázal, že bys mi měl v těhle věcech prostě věřit? Dřív sme měli spita IX, kde byla páka na směs jako u MkV. Pak zjistili, že je to ve hře blbě, tak to předělali do současný podoby bez páky... Requiem to asi točil v dřívější době, když tam ve hře ta páka ještě byla, V pilots notes to asi taky nechali a zaponěli změnit... Je to jednoduchý, ve spitu IX co máme ve hře prostě směs ovládat nejde... To že tam ta páka ve skutečnosti má stále bejt, ikdyž jí v pozdějších verzích vyřadili z provozu je asi jiná věc, v tom je to ve hře asi teď špatně...
Úplně mě to neštěstí dojmulo. Tak jsem šel tu páku hledat. No a nemám ji ani já. Zkoušel jsem vypnout všechny to volby, co jsou v nastavení obtížnosti a nic. Motor ten či onen ... nic. Asi nějaká válečná úspora materiálu. Třeba zrovna neměli páky na směs, tak si řekli, a když nemáte páku na směs, dejte tam třeba násadu od koštete. A když nemáte násadu, tak lítejte navostro.
Beru všechno zpět, za vše může Requiem a Bendix Stromberg ; ) Když mně to vrtalo hlavou...
Upravil/a 310_cibule dne 09-05-2020 16:48
Hot_Dog napsal:
To že tam ta páka ve skutečnosti má stále bejt, ikdyž jí v pozdějších verzích vyřadili z provozu je asi jiná věc, v tom je to ve hře asi teď špatně...
Ona tam ta páka opravdu nebyla. Místo ní byl přímo na palubní desce vlevo dole takový kroužek, jehož otočením se dosáhlo "idle cut-off" tedy to korektní vypnutí motoru. V Bodenplatte jen odstranili páku, ale ten kroužek tam nepřidali.
Jsem to raději nepsal, protože ROF moc nelítal a už dávno.
Pokud mne paměť neklame tak tam ty destrukční efekty fakt byly. Třeba ne tak komplexní jak bych si představoval, ale byly. No nic, vyvojáři se jasně vyjádřili proč tohle v FC není a asi nebude.
Víš ty co? Stáhnu si ROF (možná taky něco časem dokoupím) a skouknu DM. Jestli bude celkem v cajku ,tak se tím budu bavit.
FC stejně online nelítám protože je lautr k ničemu. A jako bonus v ROF dostanu eliminaci toho SKURVENÉHO ne-vyvažovacího NESMYSLU.
Škoda škoda přeškoda, ale vypadá to že FC nesahá ROF ani po plíseň na malíčku na noze.
Jinými slovy: v devítkách osazených prvními verzemi Strombergova karburátoru nebyla páka nastavení směsi vůbec instalována (ale ta drážka tam zůstala) a motor se zastavoval tím kroužkem (ve verzi, kterou máme, chybí).
V pozdějších verzích tam páku vrátili, ale v zásadě měla dvě polohy: úplně vepředu Full Rich (automatické nastavování) a úplně vzadu Idle Cut Off na vypnutí motoru (ale páka ve hře není).
Jak já teď budu korektně vypínat motor? ; )
Upravil/a 310_cibule dne 09-05-2020 19:30
Cibule, cožpak sem už neprokázal, že bys mi měl v těhle věcech prostě věřit? Dřív sme měli spita IX, kde byla páka na směs jako u MkV. Pak zjistili, že je to ve hře blbě, tak to předělali do současný podoby bez páky... Requiem to asi točil v dřívější době, když tam ve hře ta páka ještě byla, V pilots notes to asi taky nechali a zaponěli změnit... Je to jednoduchý, ve spitu IX co máme ve hře prostě směs ovládat nejde... To že tam ta páka ve skutečnosti má stále bejt, ikdyž jí v pozdějších verzích vyřadili z provozu je asi jiná věc, v tom je to ve hře asi teď špatně...
Bingo, původní namodelovaný kokpit byl pro devítku z ´42, my máme ale k dispozici kousky z výroby plus minus od léta ´44 s novým karburátorem. Ale kulisa plynu zůstala stejná. Jen na přístrojovce (ve hře) nepřibyl čudlík. Ale páka se asi od podzimu ´44 nakonec montovala podle toho jakým byla daná serie na montážní lince vybavená karburátorem. Prostě britská jednoduchost v praxi
Jsem to raději nepsal, protože ROF moc nelítal a už dávno.
Pokud mne paměť neklame tak tam ty destrukční efekty fakt byly. Třeba ne tak komplexní jak bych si představoval, ale byly. No nic, vyvojáři se jasně vyjádřili proč tohle v FC není a asi nebude.
Víš ty co? Stáhnu si ROF (možná taky něco časem dokoupím) a skouknu DM. Jestli bude celkem v cajku ,tak se tím budu bavit.
FC stejně online nelítám protože je lautr k ničemu. A jako bonus v ROF dostanu eliminaci toho SKURVENÉHO ne-vyvažovacího NESMYSLU.
Škoda škoda přeškoda, ale vypadá to že FC nesahá ROF ani po plíseň na malíčku na noze.
No, Ajvne, dve veci - lietas FC, naposledy som ta videl na Flugparku. A ta druha vec - FC je lespe ako RoF, aj so svojimi chybami. Pokiaľ lietas FC ako RoF, ideš k zemi. Chce to trochu zmeniť štýl letu. Nelietas zle - videl som ta v SE5a - ovšem používaš stále štýl boja z RoF. Toť vsjo.
Ale ja jsem FC nezatratil. Stáhnu si ROKo a uvidím.
Ofline lítam jen když tam jou lidi, kteří tam většinou nejsou a hlavně není tam i onen smysl který však není ani v BoX ani v DSC. Ale o tom až zítra.
Lítám jen z SE5a protože má vyvažování. Zbytek je pro mě k ničemu.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.