October 25 2025 19:24:30
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Letečtní stíhači v boji nc ČT1
Panek
Na STV2 dávali Poslední let Saint-Exupéryho a já to neviděl.

WT_Horrido
Dolfi v akci: http://www.youtub...nZhdAqFFI4
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Hoper
Tajpan napsal:
Hoper: áno, ale je to pre patch 4.01, pre 4.09 si hodnoty vynásob dvoma.
ale to sa priebežne mení. nemusí to byť vhodné pre každý stroj.
...

teď nevím, jestli ti správně rozumím - pokud to nastavení, cos napsal výše, sedí jen na pár letadel (nedej bože jen na spita) a na zbytek ne, pak je to asi špatně (bohužel)...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Tajpan
koristný spitfajr (leto 1940) sa v záverečnom apokalytickom a heroickom súboji zmení na chvílku hurican. Mrknutí

LesniHU
Hoper napsal:
Tajpan napsal:
Hoper: áno, ale je to pre patch 4.01, pre 4.09 si hodnoty vynásob dvoma.
ale to sa priebežne mení. nemusí to byť vhodné pre každý stroj.
...

teď nevím, jestli ti správně rozumím - pokud to nastavení, cos napsal výše, sedí jen na pár letadel (nedej bože jen na spita) a na zbytek ne, pak je to asi špatně (bohužel)...
To asi musis brat trochu jinak, takovy clovek je zvykly na pohyb paky v desitkach centimetru, ne v jednotkach, tak potom proste potrebuje joy mene citlivy.

WT_Horrido
Tajpan napsal:
koristný spitfajr (leto 1940) sa v záverečnom apokalytickom a heroickom súboji zmení na chvílku hurican. Mrknutí

Hehe

Nicméně záběr z fotokulometu je utentický.

Zasažený britský stíhací letoun, který na filmu vidíte, je Hurricane I (V6729) z 249. stíhací peruti RAF. Jeho pilot P/O „Pat“ Wells se sice zachránil na padáku, ale utrpěl vážné popáleniny. Tady je jeho výpověď:

„Stíhací piloti RAF se v tomto období války shodovali na heslu ´stodevítky jsou vždy nad námi´. Obvykle byly, ale, když se na to dívám zpětně, myslím, že hodně z nich jsme přehlédli pod námi, protože všechny oči byly soustředěny na slunce a na nebe nad námi, proto byl navržen tzv. ´weaver´.
Pozice ´weavera´ znamená, že jste letěli asi 1000 fítů nad squadronou a dali jste varování při útoku nebo při přítomnosti stíhačů shora. Jak je zřejmé, při ´weavingu´ nad ostatními jste museli letět s vyšším výkonem motoru a spotřebovávat více paliva. V každém případě to byla sebevražedná pozice – všichni šli nejdříve po vás! Proto byli pro tento úkol používáni jen zkušení piloti s dobrýma očima – bohužel jsem vyhovoval oběma požadavkům!
Bylo jasné podzimní odpoledne a nepřítel byl hodně aktivní nad Kentem, takže jsme byli pěkně ostražití, já obzvlášť, díky předchozím střetům se stodevítkami. V polovině patroly v letové hladině 23.000 fítů jsem viděl nějaké stodevítky, některé ve slunci, ale v tu chvíli pro nás nepředstavovaly žádné nebezpečí a domníval jsem se, že ostatní piloti je viděli také, takže nebylo třeba nikoho varovat.
Další věc, kterou si pamatuji byl útok zespodu. Udělal jsem únikový manévr a zakřičel jsem do rádia, ale nikdo mě neslyšel ani neviděl útok, který byl smrtící. Snažil jsem unikat dokud nebylo ustřeleno ovládání pohyblivých ploch. Vysvětluje to hlášení generála Adolfa Gallanda, který říká, že na mě vypálil 132 střel z kulometů a 64 z kanónů! Můj Hurricane byl v plamenech, ale viděl jsem, že kolem levé poloviny křídla létají trasírky a slyšel jsem jak projektily buší do pancéřové desky za mou sedačkou, takže nemělo smysl vyskakovat do toho krupobití a tak jsem seděl a smažil jsem se. Nakonec se ode mne odpoutal v letu střemhlav a jeho bojové hlášení uvádí: ´osud nepřátelského pilota – uhořel´.
Byl jsem omámený od plamenů, kouře, výparů a nedostatku kyslíku, takže můj první pokus vyskočit nebyl úspěšný – moje pravá noha se zachytila pod palubní deskou. Vrátil jsem se zpět a zkusil jsem vyskočit znovu, ale tentokrát se zachytila moje levá noha. Z Hurricanu, který letí střemhlav a hoří se nevyskakuje snadno! Protože jsem již dříve viděl trápení popálených pilotů v nemocnicích, rozhodl jsem se, že nechci být popálený, a tak jsem si řekl ´k čertu s tím – spadnu s letadlem´.
Daleko blíž k zemi, než bych normálně chtěl, jsem byl jako zázrakem vymrštěn z kokpitu. Zřejmě aby letadlo dokázalo, že mě nechce pustit a kvůli letu střemhlav, jsem narazil do ocasu a vykloubil jsem si levé rameno. Avšak stále jsem měl pravou ruku k tomu, abych zatáhl za spouštěč padáku a udělal jsem to. Z obličeje a nohou mě visely cáry kůže a chlad bolel na obnažených nervových zakončeních. Ještě po mnoha týdnech jsem cítil pečené vepřové! Přistál jsem na jabloni, která byla bez svých listů pěkně pichlavá, což zhoršilo mé nepohodlí, když jsem skrz ni padal.
Byl jsem dopraven do Leeds Castle Emergency Hospital poblíž Maidstone v Kentu kde jsem strávil týden. Všichni popálení piloti ale museli být nakonec hospitalizováni v Queen Victoria Hospital v East Grinstead, kde Archie McIndoe dělal svá kouzla na svých ´morčatech´ (angl. guinea pigs). Uzdravil jsem se rychle, tak dobře, že RAF, které mělo nedostatek pilotů, mě nasadilo do operační činnosti 24. února 1941 se stejnou perutí a ze stejné základny, kde jsem působil původně.
JG 26 jsem potkával často – žluté čumáky jejich strojů jste si nemohli splést a byla to impozantní parta. Jednoho z nich, Oberleutnanta Joachima Müncheberga, jsem potkal na Maltě. Tam se mi trefil kanónovým projektilem do mého pravého kotníku. Nakonec padl v Tunisku se 135 sestřely na kontě. Adolf Galland mi řekl, že to byl jeden z jeho nejlepších chráněnců, ale to je jiný příběh.“
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

spike_six
nebylo by jednodušší jenom nalinkovat zdroj?... Vyděšený
http://revi.blogu...tnicek.php

WT_Horrido
Na linky nikdo nekliká Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

jirik
Tak co říkáte na dnešní guadalcanal, kde ef čtyřka Willík se šesti půlpalcáky drtil a podpaloval japonský výkvět, neuhnuvší ani o milimetr z kurzu?Úsměv

3BAP_Rohlos
Njn, z tohohle by laik usuzoval, že amerika by válku vyhrála cirka za 9 dní a jedno dopoledne...

Nebylo mě jasný, když ty kočky dělaly takový ty obranný osmičky, tak že japonci neměli absolutně žádnou možnost zaůtočit aniž by se dostali před laufy druhýho kocourka... Když na ně koukali dobu a vyčetli jejich taktiku, která se neměnila, tak se podle toho mohli zařídit né?

Ale sem zapomněl, že japonci byli všichni naprostí idioti a nezkušený ucha, takže už mě to docvaklo...

No každopádně animace byly perfektní. Obzvláště ty wildcaty byly jako skutečný.Mrknutí

FK_Rychtyg
jirik napsal:
Tak co říkáte na dnešní guadalcanal, kde ef čtyřka Willík se šesti půlpalcáky drtil a podpaloval japonský výkvět, neuhnuvší ani o milimetr z kurzu?Úsměv

No byl to první díl co jsem v TV viděl (dříve jsem na to koukal občas na netu) a docela mě to zklamalo... perfektně udělané, to se musí nechat, ale přišlo mi to jako pohádka... Ty Zera museli řídit lidi bez piloťákuSmutný Vypnul jsem to ve chvíli, kdy Amík zaútočil na dvě nepřátelské Mitsubishi, jednoho z nich tam chvíli honil jak o závod, nakonec ho sundal, ale kde bylo celou dobu to druhé...Zamračený

BenKenobi
Bude někdo tento díl někam uploadovat? Nějak jsem zaspal Smutný

Falko
Tak už je mi konečně jasné,proč japonci pěstují bonsaje a né kaktusy....MrknutíŠklebící seŠklebící se

spike_six
opakování na ČT2 ve čtvrtek v 9:45

uploadnout to zkusím, ale má to 440 MB...

EDIT: http://uloz.to/12...lcanal.avi
Upravil/a spike_six dne 28-01-2009 07:15

311_Rampa
FK_Rychtyg napsal:
Vypnul jsem to ve chvíli, kdy Amík zaútočil na dvě nepřátelské Mitsubishi, jednoho z nich tam chvíli honil jak o závod, nakonec ho sundal, ale kde bylo celou dobu to druhé...Zamračený

já i táta jsme se v tu chvíli na sebe podívali a přepnuli na jiný kanál. On se díval dál a já šel dle návodu z TV lítat na Zeke vs. Wildcat. A kua bylo tam podobný zero jako v televizi a já měl dokonce hellcata a guvno, ani jeden z japíků nenasadil takovou pomalou zatáčku abych ho mohl dobře sestřelit. A už vůbec ty mrchy nemontovali do těch americkejch strojů 2x20mm , jen nějaký podělaný červený lasery, který stejně nic netrefí Naštvaný . Navíc ani jeden z japíků nechtěl hned po první trefě vybouchnout nebo alespoň hořet. Je to hnus velebnosti...
Upravil/a 311_Rampa dne 27-01-2009 22:56

606_Temp
ted jde o to, jestli je sturm tak dobrej sim Šklebící se
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
313_123
tak jsem včera prubnul další díl (ostatní přepnuty po cca 20 min.)
v domění, že i když to je blábol u pozdní večeře to zas tak vadit nebude
ale bud jsou ty amíci uplně pitomí nebo žiju na jiný planetě já
proč (třeba)
no proto, že mě pán komentátor oznámí jsme u kvadálkanálu
a proti sobě stojí jeden začátečník amík bez paliva nebo co a dva
japonci
(to mě dost pomohlo bo jsem byl se psem a nestihnul jsem začátek)
pak vidím podivné bliknutí - tam v USA asi reklama
a komentátor mě oznámí že sme u kvadálkanálu a proti sobě stojej
dva japonci - tady a jedenen začátečník amík bez paliva - tady
(a tak furt dokola )
bud mě maj v tý televizi za upnýho blba (netvrdím, že nejsem)
, ale aby mě všechno opakovali dvakrát hned po sobě
to zas nemusej
přepnuto po cca 10 min.

Jirka
Po přečtení tohodle vlákna mám pocit, že se na to lidi dívají jenom proto, aby se pak měli jít kam opakovaně hlasitě vyblít. Šklebící se

AH_Watson
Fázi očekávání následuje fáze zklamání, tak to musí ven.

Jirka
AH_Watson napsal:
Fázi očekávání následuje fáze zklamání, tak to musí ven.

No jasně doktore. Jenže na Ordinaci v růžové zahradě na Nově jsem se díval jednou a to navíc ze solidarity a už víckrát nee. Ale tady nadávají opakovaně povětšinou porád ty samí tejden co tejden. Proto mě přijdou legrační. Úsměv

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,375,844 návštěv