November 21 2024 21:10:51
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 13

· Piloti on-line: 1
Ajvn

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
SPECIÁLKA - KJÚŠÚ 1945, v2
Lekk
Promin Fuči..ALE neměl jsem žádné instrukce o tom, že bych neměl ukazovat mapu svým lidem, který letěj na určité cíle. pokud ji vidíš tak je navíc velmi nečitelná a skutečně ukazuje cíle naprosto rámcově. Sám jsi mi předával úkoly naněkolikrát a já si je do mapy značil..a prosím moc dobře si vzpomen co jsi mi odepsal na můj PM ohledně žádosti o podrobné rozkazy. To že na mapě vidíme lodě je dáno tím, že jsi nám ty informace předal jako ověřené Catalinou..tj. pozice je dána. Zrovna tak jako jsi mi potvrzoval pozice letišt, které jsem dosti urputně vyžadoval, s tím, že mi je klidně povíš páč nevim co z nich lítá. Ohledně tanků na jihu..jsme je s SBDčkama hledfali dobře 20 minut..takže se rozhodně nedá říct že jsme letěli najisto.Zamračený

Ohledně cílů které vidím i letmo na té mapě..si dovolím připomenout, že ve čtverci AP11 prostě žádný most nebyl zničem..jelikož tam prostě žádný nění..takže nechápu jak mohli JPN jednotky hlídat most v AP11. Pozice mostových cílů jsi nám sdělil již polorozkazy minulý týden.
V těchto rozkazech rovněž stálo - cituji:

Útočné operace (možno provést čímkoliv, ale Dauntlessy se jeví jako nejrozumnější..):
Mosty AK11 a AP15 - oba jsou nezbytné pro úspěch pozdějších fází operace. Pravděpodobně budou oba chráněny silným flakem, doporučujeme odhodit pumy raději z větší výšky.. Bombardování horizontálními bombardéry B29 v posledních dnech bohužel nebylo úspěšné.
Japonci do oblasti přesunuli několik torpedoborců a křižníků, ty byly bohužel během poslední noci ztraceny, jejich poslední známá pozice byla AB24 a udržovaly kurz 160°. Současná poloha svazu není známa, jakmile bude průzkumnými Catalinami odhalena, dostanete podrobné instrukce.

Informace o nepřátelských letištích: Dle průzkumu nepřítel hojně využívá letiště u měst Fukuoka a Kita-Kjúšú, stejně tak kolem města Omura a nové polní letiště se dostavuje v sektoru AQ21, zatím ale zřejmě operační není. Japonci využívali i tři ze svých jižních letišť, díky útoku jsou ale západní dvě již vyřazena a zbývá pouze východní. Na něm ale průzkum několik posledních dní aktivitu také nehlásí. Je však možné, že někde v lesích můžou být ukryta další menší letiště. V sektoru AK6 je budováno malé americké polní letiště, zatím je možné využít jej pouze k přistání a případnému dotankování, slouží zatím pouze pro Dakoty a další zásobovací stroje.

Při našem TS upřesnování jsi mi cíle rozvinul o dělové baterie na frontě a závěrečnou lahůdku, pro kterou jsem svoje lidi vybláznil do poslední kapky nervů a benálu. Hergot já vubec nechápu co tě žere.Naštvaný

Že se příletové kursy nad cíle budou v maximálně možné míře držet mimo rizikové zony (frontu, letiště apod) je snad povinností každého velitele dodržet a chránti tak své lidi. Pokud jsi ovšem chtěl mít přesně danou specku (scriptovanou) tak mi pls příště pošli mapu s kursama, cílama a rozkazy s časovým harmonogramem. Jinak prostě nedokážu splnit tvoje představy..když o nich nevím všechno.Smutný Obávám se že ani nikdo jiný.

PS: tohle je mapa kterou jsem stvořil a okomentoval 24.3.2007 tedy 6 dní před akcí a tvým detailním brýfingem...fakt se tak liší od skutečnosti?

Poslal dne 24.03.2007 21:34

Tak tady je mapka se známýma skutečnostma - kolečka jsou letiště, šipky jsou směry hrozby, výbuchy jsou naše známé oblasti cílů, ovály jsou oblasti bojů a ten žlutej je oblast možných skrytých letišt nepřítele. Omluvte sníženou kvalitu obrazu...porucha není na vašem monitoru. Ten bojovej ovál..oranžovej..se asi posune víc dolů

EDIT: tak ted vidím, že jsem blbě namaloval ty dva naše křižníky..budou na západní pláži na západ od ní (cca AI6)..tj. skupina WEST poletí na JPN bombry.

Je to velká mapa..myslím, že katastrofické scénáře s uzávěrou necháme doma a budeme si držet svazy pokupě tak vysoko jak to jen pujde...a určo se hezky propleteme .

[img]http://www.virtualgrimreapers.net/users/Lekk/Kjusu/mapa Kjusu invaze.jpg[/img] is not a valid Image.

Jinak ti děkuju za super specku..adrenalin byl suprovej a lidem se to líbilo.
Upravil/a Lekk dne 02-04-2007 20:55

ivanivanovic
nie ze by mi na to mnejako zalezela Šklebící se ale len ci tomu spravne chapem?

Red tvrdia ze sme vyhrali na plnej ciare.

Blue (Fucida) tvrdia ,ze vyhrat sme sice vyhrali, ale sme nemali lebo sme primarnu ulohu splnily az ako druhoradu!

Chapem to spravne? Zamračený

Tajpan
bude to znieť trochu staromodne , ale u mna zvítazil každý čo si našiel čas a letel. Niekto si dobre zabojoval , niekto pomenej. Od toho sú ale špeciálky, trochu priblížiť sa realite bojov počas WWII.
A teším sa na dalšiu špeciálku.
Thx a S!

clone9cz
uz nejak tusim, proc nestrilely letadlovkyZamračený kazda z nich se pravdepodobne zamerila na to jedno svoje letadlo a cekala az bude v dosahu - nekolik letadel pak mohlo prolitnou a v klidu splnit svuj ukol

http://www.wwii-illusion.net
Lekk
ivanivanovic napsal:
nie ze by mi na to mnejako zalezela Šklebící se ale len ci tomu spravne chapem?

Red tvrdia ze sme vyhrali na plnej ciare.

Blue (Fucida) tvrdia ,ze vyhrat sme sice vyhrali, ale sme nemali lebo sme primarnu ulohu splnily az ako druhoradu!

Chapem to spravne? Zamračený

No RED tvrdí že splnili všechny útočné cíle (uznávám..lodě jsme prostě nepotopili ale snažili jsme se)...jestli vyhráli nebo ne..tady asi není důležitý...ani se to proto neletělo.Šklebící se

1stCL_Fucida
Není důležité kdo vyhrál..válku vyhráli Američané, tohle je jen bitva a jde o celkový prožitek při akci. Američané nezvládli splnit svůj primární cíl (ani hned, ani později..bitevní loď vyvázla beze ztráty kytičky), takže za vítěze bitvy je lze označit těžko. Navíc jejich ztráty na pilotech byly přecijen dost vysoké.

Lekku, nezveřejnění této mapy jsem považoval za naprostou samozřejmost, nenapadlo mě na to upozorňovat. Když jsem to probíral s několika dalšími piloty, tak říkali, že ani je by nenapadlo ji zveřejnit Úsměv. Nicméně jsem opravdu neříkal, ať ji nezveřejňuješ, tak si za to můžu sám. Jsem poučen, příště se domluvíme přesněji.

Nechápu, jak jste tanky mohli hledat 20 minut, pro mě by to byla otázka (s danou mapou) tak na 2 minuty maximálně Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

GC3_Chroust
Fuci nesnis ani dve pizzi tak tady nekecej hlouposti Vyděšený

XXX_Dazz
Chrouste ty už se konečně nauč česky. 1 pizza a 2 pizzy. Jestli chceš někoho poslat do pič ... tak tam je opravdu měkké "i". Šklebící se Šklebící se Šklebící se

Edit: opraveno na základě upozornění Rohlíka měké > měkké Šklebící se
Upravil/a XXX_Dazz dne 03-04-2007 15:07

GC3_Chroust
Dej mi jeste aspon rok kua, jses na me moc hrrr SmutnýŠklebící se

XXX_Dazz
Už to mám poznačené v kalendáři. Do roka a do dne písemka na Y,y,I,i. Mrknutí

310_cibule
Já si myslím, že je hlavně důležité, že se máme všichni tak nějak rádi Cool
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Mungo
Viete preco rad lietam na specialkach bombery?
Akcia vzdy zarucena. Bohuzial pri fucidovskych pravidlach: 1 pilot = 1 zivot to znamena aj vysoke riziko kratkej akcie. Cool

Ale inak to bolo super, len nabuduce nejako prihliadnut na specifika olegovskej simulacie a dat niektore ciele "znicitelnejsie". Predsa len potopit LL torpedami, ktore zazracne miznu je mierne povedane o hubu.

311_Rampa
1stCL_Fucida napsal:
Není důležité kdo vyhrál..válku vyhráli Američané, tohle je jen bitva a jde o celkový prožitek při akci. Američané nezvládli splnit svůj primární cíl (ani hned, ani později..bitevní loď vyvázla beze ztráty kytičky), takže za vítěze bitvy je lze označit těžko. Navíc jejich ztráty na pilotech byly přecijen dost vysoké.

Lekku, nezveřejnění této mapy jsem považoval za naprostou samozřejmost, nenapadlo mě na to upozorňovat. Když jsem to probíral s několika dalšími piloty, tak říkali, že ani je by nenapadlo ji zveřejnit Úsměv. Nicméně jsem opravdu neříkal, ať ji nezveřejňuješ, tak si za to můžu sám. Jsem poučen, příště se domluvíme přesněji.

Nechápu, jak jste tanky mohli hledat 20 minut, pro mě by to byla otázka (s danou mapou) tak na 2 minuty maximálně Úsměv.

když si vemeš danou mapu, co jsme měli v doispozici tak vidiéš že kosočtverec kterým lekk vyznačil místo cíle má rozlohu cca 10km2. Takže jde o to prohledat tuhle oblast. Nevím jestli to bylo 20 min, ale par minut to bylo.

3BAP_Rohlos
XXX_Dazz napsal:
Chrouste ty už se konečně nauč česky. 1 pizza a 2 pizzy. Jestli chceš někoho poslat do pič ... tak tam je opravdu měké "i". Šklebící se Šklebící se Šklebící se

Ty Dazzi, možná bys taky mohl zkusit naučit se trochu česky, měké se píše se dvěma kk = měkké.... Šklebící se

XXX_Dazz
310_cibule napsal:

Vepřové na Cibuli mňáááááááááám Cool

310_Podrs
Po vzletu 6 kousků SBD a letu k cíli(těm podělanejm kolonám a tankům, o který se tady hádáte) jsem nasbíral dostatek trestných bodů Zamračený že mě to asi po 5 minutách letu koplo, tudíž se formaci SBDček najednou zčistajsna vypařil velitel. Se nedivte že jim pak trvalo ten cíl najít, musel jsem se totiž znovu připojit, odstartovat(to už SBDčka byla asi 20 km daleko ode mě), letět nad cíl, najít jim ho, zaútočit jako první a navést zbývajících 5 SBD na tanky Šklebící se

A Japonci se teda moc nevyznamenali, teda pokud neměli výslovně zakázáno prchající jednotky chránit. Vyděšený Za celou dobu jsme totiž nepotkali jediného a po druhém náletu(při kterém jsme se asi půl hodiny systematicky přesouvali podél pobřeží a luxovali jednu kolonu za druhou) jsem napočítal by oko kolem 31 zničených cílů...(všechny kolony byly zničeny a zůstalo asi jen 4 nebo 5 těžších tanků,které nešly rozštípat na třísky dvěma kulomety co měla ta naše plechovka vepředu Šklebící se)

http://www.310raf.com
mha
Však jsme s Hellcaty vcelku úspěšně hlídkovali nad nejbližším japonským letištěm... Úsměv
Tělo mrtvého nepřítele páchne vždy dobře.
Aulus Vitellius

310_Podrs
VGR_mha napsal:
Však jsme s Hellcaty vcelku úspěšně hlídkovali nad nejbližším japonským letištěm... Úsměv

jen se jich nezastávej...pořádně do nich... Úsměv

http://www.310raf.com
1stCL_pbarry
311_BleskovejPodrs napsal:
A Japonci se teda moc nevyznamenali, teda pokud neměli výslovně zakázáno prchající jednotky chránit. Vyděšený Za celou dobu jsme totiž nepotkali jediného a po druhém náletu(při kterém jsme se asi půl hodiny systematicky přesouvali podél pobřeží a luxovali jednu kolonu za druhou) jsem napočítal by oko kolem 31 zničených cílů...(všechny kolony byly zničeny a zůstalo asi jen 4 nebo 5 těžších tanků,které nešly rozštípat na třísky dvěma kulomety co měla ta naše plechovka vepředu Šklebící se)

My bouhzel vubec nevedeli ze mame neco chranit. Totez se ale neda rict o vas...... booze jakej ja mel strach ze nad tema kriznikama bude hlidka korzaru a vono nic Mrknutí
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!

barryk.webz.cz
Jirka
310_cibule napsal:

To není vůbec pravda. Já třeba cibuli vůbec nemám rád, protože mě nadává. Možná tak na kostičky a dozlatova, to jó, tu rád mám, ale jinak ne Šklebící seŠklebící seŠklebící se

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,009,155 návštěv