Rise of Flight - diskuse o simulátoru z období první světové války
|
S |
Přidané 21-06-2011 15:03
|
Nováček
Příspěvek: 99
Založený: 06.01.11
|
víme ty eroplány, ze kterejch se skákalo, případně nějaký čtení o tom? |
|
|
|
jirik |
Přidané 21-06-2011 16:01
|
Uživatel
Příspěvek: 560
Založený: 12.05.08
|
No, je to sice jedna paní povidala, ale mám pocit, že Josef Carl Jacobs skákal z Fokkeru Dr.I A jestli ne z toho, tak z D. VII |
|
|
|
j4ck41 |
Přidané 21-06-2011 16:11
|
Diskutující
Příspěvek: 2006
Založený: 09.02.06
|
jsem si vzpomnel ze jsem nekde cetl jak jeden z elitnich spojeneckych stihacu (??McCudden??) byl malem sestrelenej, kdyz sundal nemce a on z toho vyskocil ... prej pak na nej koukal jak blbej co ze se to deje, bo to melo bejt v dobe kdy to byla u pilotu novinka, ze si nevsimnul ze se mu dalsi steluje na 6 a zachranila ho jenom blba muska |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 21-06-2011 16:56
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
No nejúspěšnější pilot Dreideckeru mohl opravdu skákat z Dreideckeru
O padácích v kostce: http://www.ww1aer...at_War.pdf
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
BP_Tyrl |
Přidané 22-06-2011 00:14
|
Diskutující
Příspěvek: 2150
|
Jsem četl paměti Udeta a ten píše, že v osumnáctém roce jednou skákal. |
|
|
|
JG1Walarik_J6 |
Přidané 22-06-2011 09:01
|
Nováček
Příspěvek: 7
Založený: 01.02.11
|
Uz sa blizi dokoncenie noveho ciela pre velkonemecke lietadla, uverejnili nove video:
http://riseofflig...49&t=21244 |
|
|
|
Baron |
Přidané 22-06-2011 09:23
|
Diskutující
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Možno by nebolo od veci dať do RoFky padáky ako "poľné úpravy" Ale s tým, že sem-tam sa neotvoria
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
313_OTU_oblak |
Přidané 22-06-2011 10:17
|
Uživatel
Příspěvek: 1375
|
baron - věc do diskuze
btw. jaká byla v té době spolehlivost padáků ? |
|
|
|
Rony |
Přidané 22-06-2011 10:31
|
Nováček
Příspěvek: 22
Založený: 12.07.10
|
Lítat kampaň za němce je teda docela frustrující. Na jednu stranu jsem dosáhl rekordu v počtu odlítaných misí a času, na druhou stranu mi všichni uletěj takže je to docela nuda. Už se ani ty průzkumáky nesnažím honit. Lítám s Albatrosem Va. Stíhačku jsem ještě nepotkal. |
|
|
|
Paulus |
Přidané 22-06-2011 10:53
|
Diskutující
Příspěvek: 2291
Založený: 26.03.08
|
Do komunity online bych se rád přidal. Pokud by se dalo létat na těch čtyřech základních letadlech.
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E
|
|
|
|
j4ck41 |
Přidané 22-06-2011 10:59
|
Diskutující
|
313_OTU_oblak napsal:
baron - věc do diskuze
btw. jaká byla v té době spolehlivost padáků ?
podle toho odkazu co postoval Horri docela dost velka ... vsechno to bylo na trhacku, takze pokud nebyl blbe sbalenej nebo pokud nezahorel nebo jinak poskozenej v dusledku boje tak to asi bylo relativne v poho
Upravil/a j4ck41 dne 22-06-2011 11:01
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 22-06-2011 13:30
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10895
Založený: 26.01.13
|
Proč je zájem o létání RoF v české kotlině spíše malý?
- slabá propagace?
- silná protipirátská opatření?
- slabá komunita?
- slabý/neatraktivní simulátor?
- HW nároky?
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 22-06-2011 13:31
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
Baron |
Přidané 22-06-2011 13:54
|
Diskutující
|
313_OTU_oblak napsal:
baron - věc do diskuze
btw. jaká byla v té době spolehlivost padáků ?
Nie som si istý, či debata o padákoch už na fóre RoF neprebehla Bolo to však už dávnejšie, možno by stálo zato túto otázku znovu otvoriť
Čo sa týka spoľahlivosti, v dostupných materiáloch sa píše že to nebolo nič moc. Teda myslia sa tým bojové podmienky. Piloti brali padák ako poslednú možnosť záchrany, skôr sa snažili s lietadlom pristáť. Možno to však vyplývalo aj z nedôvery k padákom, napr. Erich Loewenhardt zahynul potom ako sa mu padák neotvoril (http://cs.wikiped...oewenhardt). Na druhej strane - padáky zachránili životy mnohým ďalším pilotom.
EDIT Ttot je výňatok z Wikipedie:
K prvému vojenskému použitiu padákov došlo počas prvej svetovej vojny. Padáky používali najmä posádky pozorovacích balónov, ktoré boli ľahkým terčom nepriateľských stíhacích lietadiel. Posádky lietadiel Dohody mali použitie padákov pre únik z poškodeného lietadla prísne zakázané a padáky preto nepoužívali. Velitelia boli totiž presvedčení, že nosenie padákov spôsobí, že letci budú opúšťať aj ľahšie poškodené stroje, ktoré by inak bolo možné zachrániť. V tej dobe boli padáky ešte príliš ťažké a napríklad stíhacie lietadlá postrádali dodatočný výkon na nesenie tejto nadbytočnej váhy. Jedinou záchranou letcov v tejto dobe bolo vyskočiť z bezpečnejšej výšky niekoľkých desiatok metrov, alebo sa zastreliť revolverom, ak letec nechcel riskovať upálenie za živa na palube poškodeného lietadla. Jediní, kto počas vojny použili pre svojich letcov padáky boli Nemci. Aj tieto padáky neboli spoľahlivé, a pri ich použití zahynulo mnoho letcov. Poruchy padákov sa nevyhýbali ani leteckým esám ako boli Erich Lowenhardt, zahynul pri páde z výšky 3 700 m po tom, čo sa zrazil s ďalším lietadlom, alebo Fritz Rumey, ktorému sa padák neotvoril pri páde z výšky okolo 1 km.
Upravil/a Baron dne 22-06-2011 14:42
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
j4ck41 |
Přidané 22-06-2011 14:01
|
Diskutující
|
1stCL_Fucida napsal:
Proč je zájem o létání RoF v české kotlině spíše malý?
- slabá propagace?
tady bych problem nevidel/nehledal
- silná protipirátská opatření?
muze to byt jeden z duvodu + dalsi financi narocnost na nakup letadel ... otazka zni jak moc velky vliv toto celkove ma ... ale urcite kdyby se dalo litat s cracknutou verzi jako Sturm tak ma RoF vice uzivatelu
- slabá komunita?
nerekl bych primo komunita ale historicka souvislost ... WWII je u nas znamejsi a navic nasi piloti z velke casti bojovali na te spravne vitezne strane takze pro cechy a slovaky je to mnohem jednodussi ze s nima nejakym zpusobem ztotoznit ... WWI tak znama neni a nasi piloti letali z drtive vetsiny na te spatne porazene strane ... navic jak za Prvni republiky, tak i za komancu se o ceskych a slovenskych vojacich bojujicich za Cisare moc verejne nemluvilo a kdyz jo tak jenom v souvislosti se Svejkem -> coz je extremne negativisticka reklama
- slabý/neatraktivní simulátor?
i to ze se jedna o relativne nevykonne chmelnice ktere navic jsou maximalne vyzbrojeny dvema kulomety, takze zadna stena oceli aka FW 190 muze hrat svoji roli v atraktivnosti v porovnani se stroji WWII
- HW nároky?
urcite ... RoF ma svoji povest narocneho patrona a prestoze se da hrat i na dvoujadru s 512 megovou grafikou neni to idealni |
|
|
|
Opitze |
Přidané 22-06-2011 14:17
|
Stařešina
Příspěvek: 6346
|
Já myslím, že to je čistě tím, že to je WWI... Prostě tohle ne každého baví, protože to vždy skončí v brutálním kroucení a ten kdo žehlí je zbabělec Navíc to letí pomalu, takže když někam letíš, tak se dlouho nic neděje a najednou za půl minuty je rozhodnuto, kdo vyhraje a kdo jde do kytek.
Další věc je, že IL2 komunita je tradičně velice loajální. Takže radši lítá s tím, co znají a ví, co od toho čekat, než se někde nechat prznit nějaký trapným kulometem...
Další věc - celkově letecká komunita vir. pilotů stárne. Práce, rodiny, koníčky. Už nejde vysedávat u kompu několik hodin denně nebo celé víkendy. Volný čas si chlapík už musí pěkně plánovat. Půjde na pivo nebo si doopravdy zalítat, nebo půjde hrát ROF nebo Condora nebo DCS? Nebo úplně něco jiného?
A pak je tu samozřejmě ona historická souvislost. Protože mají na výběr lítat se Spitem jako Fajtl nebo lítat s dreideckerem jako Richthoven, tak si vyberou Spita.
Já si osobně myslím, že ROF je už lepší jako IL2 1946 i s modama a je lepší než CLOD. Jeho největší nevýhoda je to, že nepokrývá "nejpopulárnější" druhou světovou válku. Já dal ROFu druhou šanci asi před rokem a teď po posledním patchi a offline kampaňi nemám důvod lítat jakýkoliv jiný sim.
Pokud by jednou dokázal kdokoliv udělat stejný sim, stejně zábavný a vypadající jako ROF, ale s WW2 éry, tak jsem nadšený a skáču sto metrů nad zem... Ale protože takový není, spokojím se s WWI... jde čistě o hratelnost, zábavu, pocit ...
Válka a korupce se nedá oddělit.
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
|
|
|
|
LEON |
Přidané 22-06-2011 17:40
|
Diskutující
Příspěvek: 2076
Založený: 28.10.10
|
1stCL_Fucida napsal:
Leone, o tom bych se rád dozvěděl více Co kdyby někdo od RoFu tohle téma rozebral i pro piloty z oblasti bývalého Československa?
Už je v RoFu možné zakázat externí pohledy (aspoň online)?
Externí pohledy jdou zakázat od začátku, bohužel ze začátku nebyl žádný server, který by externí pohledy zakazoval a trvalo to opravdu hodně dlouho.
Online akce se v ROF konají, i když ne příliš často, pořádají je velké zahraniční letky jako Jasta 5, Jasta 99 nebo Syndicate, tedy zaběhlé letky s dlouholetou tradicí, které přešly na ROF z Red Barona. V Čechách ale taková WW1 komunita prakticky neexistuje, těch několik CZ jednotlivců z dob Red Barona je rozházeno do zahraničních letek a kdybych nepřešel do kanadské letky taky, tak bych o těchto speckách taky vůbec nevěděl.
Já se ve své relativně krátké kariéře ve 1st Aerial Battalion zatím účastnil pouze dvou speciálek a několika menších turnajů proti aliančním letkám. Nejvelkolepější akce byla Bloody April 2011, které se účastnilo asi 18 letek, přes 160 lidí. Akce trvala od 9. do 30. dubna (víkendy), tedy velice časově náročné, ale s neuvěřitelnou atmosférou. Protože se 160 lidí na jeden server nevejde, byla akce vždy rozprostřena na celý den od 15 do 24h, aby se dostalo na všechny. Nějaké fotky z této specky jsem umístnil na svém blogu http://ab1squad.w... v sekci Speciálky. Ale před akcí jsem osobně oslovoval poměrně dost CZ/SK letek, jejichž některé piloty jsem v ROF potkával, protože mi to přišlo škoda, že CZ/SK zastoupení na speckách chybí a posílal jsem jim info o specce přímo na jejich fóra. Prakticky s nulovou odezvou, jediné CZ/SK letky, které se ozvaly a účastnily se, byly Die Kapitanne a JG1/Jasta6 a to bohužel ještě ne v příliš hojném počtu.
Zkrátka chybí komunita čistě WW1 fungujících dlouholetých zaběhlých CZ/SK letek...
Edit TO Opitz: O kroucení je to jen na dogfight serverech typu Fast Food apod. Na speckách a on-line akcích jsou největší silou sehrané roje Spadů, SE5a apod. rychlých letadel, které jsou operativní, rychlé a schopná dynamických akcí na velkém úseku fronty. Např. pomalá kroutivá letadla nejsou schopna spolehlivě provádět cover bombardovacím svazům, protože jakmile se na chvíli někde seknou v souboji, nemají šanci rozjeté bombry v krátkém čase dohonit. A v týmové hře těžká rychlá letadla k eliminaci soupeřů příliš kroutit nepotřebují...
Upravil/a LEON dne 22-06-2011 19:18
|
|
|
|
Baron |
Přidané 22-06-2011 19:14
|
Diskutující
|
Dovolim si len upresnit - Jasta 6 sa Bloody April zucastnila az na dvoch pilotov cela, z tych dvoch pilotov jednemu odisiel komp a druhy ma mikrovlnu a nedokazal sa pripojit vzhladom na obmedzenie pingu zo strany serveru Jasta 5. So zvyskom sa da suhlasit.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
LEON |
Přidané 22-06-2011 19:22
|
Diskutující
|
Tak tak, spíš jsem to špatně formuloval - vzhledem k tomu, kolik lidí a letek zastupovalo na specce třeba Německo, tak se mi zdála CZ/SK účast poměrně nedostatečná Ale časem se třeba i v naší kotlině zlepší...
|
|
|
|
313_123 |
Přidané 23-06-2011 06:39
|
Uživatel
Příspěvek: 1516
Založený: 23.01.06
|
313 lítá normálně jako 313
cca 5-6 lidí (nevím kdo ještě v poslední době sosnul)
další čekají na nové PC ...
online já osobně nejvíc na hellegions
i když od kampaně jsem se online moc neobjevoval
(už jsem přežil víc jak tejden a za raf už jsem lajtnant heč a medajličky mám tři heč)
jinak jsem byl překvaný co to lítá čechů i online
bud nikdy nelítali šturma nebo nechoděj na SVK
nebo si měníte nicky abyste si nedělali ostudu
prostě samá neznámé jména
trudíž zastoupení čechů a slovaků není zas tak mizivé
|
|
|
|
LEON |
Přidané 23-06-2011 07:07
|
Diskutující
|
Na dogfight serverech se jednotliví CZ/SK hráčí potkat dají, CZ/SK letky na speckách téměř ne. Toto zastoupení jsem měl na mysli.
|
|
|