January 11 2025 12:57:53
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,752
· Nejnovější pilot: 312Mates
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » Rise of flight (letový bojový simulátor z období první světové války) » Rise of flight - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Rise of Flight - diskuse o simulátoru z období první světové války
Opitze
1.Záleží na jaké AI jsi narazil, ale i Ace se dá uklovat celkem v pohodě... Nezapoměn, že virtuálně lítáš mnoho let, a když si zvykneš na ROF, že to je trošku jiné éro a přizpůsobíš tomu svůj styl, tak budeš prostě dobrej...

2. CTRL R

3. Myslím, že vše je na NumPadu... a potom klávesi End, Delete atd...

S tím AI stylem jsem se ještě nesetkal... U mě se normálně odpoutají, chvíli stoupají od místa bojů a pak se tam vrátí... Je to třeba dobře vidět při útocích AI na balony...
Upravil/a Opitze dne 15-06-2011 10:23
Válka a korupce se nedá oddělit.

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

AH_Kraken
1stCL_Fucida napsal:
Ta levá zatáčka v Dr.I není tak hrozná... Je to vlastně tak trochu podobné zatáčení s Blaníkem, ten bez výraznějšího zásahu pedálem taky zdvihá příď.

To Fučido jen v Blaníku letíš blbě zatáčku (skluzovou zatáčku)Úsměv. To s tím Dr.I v ROF nemá nic společného. Když by jsi v ROF s Dr.I udělal na malých rychlostech to co poisuješ u Blaníku, tak ten Dr.I zaručeně "vyvěsíš" (čím rychleji šlápneš tím hůře) protože u Dr.I je to problém gyroskopického momentu. U Dr.I je potřeba u levé zatáčky "šlapat" nohu pomalu a opatrně aby gyroskopický moment nepřetáhl letadlo.

1stCL_Fucida
Myslel jsem proces uvedení do zatáčky, Krakene Úsměv Narozdíl od Dr.I má Blaník kuličku a bavlnku, které skluz indikují a není takovej problém proletět zatáčkou +/- správně Úsměv A je to skutečně tak, pokud v Blaníku vychýlíš křidélka, tak jde nos vzhůru (tedy aspoň při mojí hmotnosti). Pravda, už jsem v něm delší dobu neseděl. Minulý týden jsem ukazoval, jak moc neumím řídit našeho skoro nového TwinAstira, ten kuličku nemá, ale úplně jsem cítil, jak to mrvím Úsměv

A je mi samozřejmě jasné, že důvody, proč Blaník při uvedení zatáčky dělá tohle jsou zcela jiné, než důvody, proč je obtížné do zatáčky dostat (a udržet Dr.I s ohromnou rotující hmotou jeho rotačního motoru).

V RoF nemám nejmenší problém uvést Dr.I do utažené levé zatáčky v jakékoliv rychlosti vyšší než je pádová. Naopak, mám ji celkem rád, protože AI v Camelech ji neumí a na živé si netroufám Úsměv S Dr.I mám problém spíš na vertikále, tam to strašně konim.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

MK_KaiN
1stCL_Fucida napsal:
na živé si netroufám Úsměv

To máš jako bobky, že tě někdo setřelí, jo? Šklebící se
To musí bejt docela hrozný duševní martirium. Úsměv

1stCL_Fucida
No, tak trochu ano Úsměv Obecně se ale moje připosranost může maskovat i za nicneříkající "nemám na to čas" Úsměv

AH_Kraken
1stCL_Fucida napsal:
... pokud v Blaníku vychýlíš křidélka, tak jde nos vzhůru (tedy aspoň při mojí hmotnosti).

A kam ty křidélka vychyluješÚsměv? Jestli ve skluzové zatáčce je strkáš do zatáčky tak to jedině zhorší. Problém který popisuješ vzniká tak že vychýlením křidélek do zatáčky vzniká na vnějším křídle větší vztlak a tím větší odpor a proto vnější křídlo "trochu brzdí" a výsledkem je skluzová zatáčka. Konstrukčně se to řesí třeba jinou výchykou křidélka nahoru a jinou dolů. (nahoru je optimum 2x tolik co dolů).

U DR.I v ROF je opravdu jiný problém a správně říkáš že je většinou horší při vertikálním manévru. Jde o to že, kdýž začnu dělat vertikální manévr, tak v daleko větší míře používám výškovku než v zatáčce. Letoun se začne otáčet kolem příčné osy a gyroskopický moment letoun vybočit doprava. Většina lidí na to reaguje tak, že tam šlápne levou nohu. Když to udělají razantně, protože už jsou na vrcholu obratu, nebo chtějí zaletět souvrat, tak otáčení tentokrát kolem svislé osy vyvolá gyroskopický moment který zvětšuje podelný sklon letounu a letoun místo aby šel čumákem doleva dolů se "vyvěsí". Snaha tam šlápnou jěště více levé nohy to jedině zhorší. Jediné co funguje, když už není opravdu malá rychlost, je razantně potlačit a využít gyroskopický moment pro stočení letounu doleva dolů. Zmenšení otáček motoru většinou není efektivní protože to lešení (Dr.I) má velký odpor a dojde ke ztrátě rychlosti a k pádu.
Letat Dr.I v ROF je opravdu zábava a mám to docela rád i když musím řic že to kolikrát taky přeženu.

WT_Horrido
Přehnat ho je velice jednoduché. Mrknutí

V zásadě jsem přišel na to, že Dreidecker letá velice dobře sám po dohodě s pilotem pomocí něžného, ale pevného vedení. Každý pokus o "hrubé řízení" bere velice vztekle.

Takže je to vlastně ženská. Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Hoper
takže Dreideckerka
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

WT_Flan
Dokazu pochopit to srovnani Blanika a Dr. , ale zaroven mi prijde takove usmevne. A nejde tu o uvedeni do zatacky, ale o provedeni cele brutal leve zatacky v boji a to na ruznych vstupnich rychlostech. Mit v ruce tu pevnou a jistou opatrnost a plynulost, to je to umeni. A jeste pritom treba hazet hlavou a delat proste vsechno co se tak v boji dela. Zadne prehlidkove zataceni. Jak to clovek udela blbe, akorat se mu vzepre, postavi rypak do nebe a atd atd...Fakt, bujna zenska Šklebící se

BP_Tyrl
313_123 napsal:
cemel vs dr.1
mě to přijde vyrovnané až na to že uřídit velblouda je aspon pro mne horší
a zapomínáte na mého oblíbeného pubíka

V reále by DrI vbec pupíka neměla potkat.

http://www.virtua...
---------------------------------------

FK_Rudiger
Ohledně kariéry,když má Jasta v které lítám ve výzbroji dva typy letadel,dá se něják ovlivnit jejich nasazování? Můžu si vybrat ero s kterým chci leťet nebo prostě vyjdu v rozkaze a basta

P.S. chtěl bych lítat s Fokkrem,jěště jsem si v kalendářomapě našel od kdy lítaj,jako datum a najednou mě cpou do Albatrosu Cool

Merten
Že by to mohlo být tím že té jastě nevelíš?Úsměv

Tajpan
FK_Rudiger napsal:
Ohledně kariéry,když má Jasta v které lítám ve výzbroji dva typy letadel,dá se něják ovlivnit jejich nasazování? Můžu si vybrat ero s kterým chci leťet nebo prostě vyjdu v rozkaze a basta

P.S. chtěl bych lítat s Fokkrem,jěště jsem si v kalendářomapě našel od kdy lítaj,jako datum a najednou mě cpou do Albatrosu Cool

budeš potrebovat najvyššiu veliaciu hodnost. Mrknutí

FK_Rudiger
Úsměv,dík

WT_Peci
WT_Horrido napsal:
No Peci šel onehdá z nouze do Camela a říkal něco o tom, že je to ubereasy vyráběč sestřelů, tak nevím... Úsměv

Jj, seděl jsem v tom poprvé a neměl jsem sebemenší problém. Úsměv

hybca
stáhl jsem si ten mod na AI a teď nevím, kam ho hodit, mohl by mi někdo popsat správnou cestu kam to frcnout, aby to šlapalo prosím? Hodil jsem to do ROF/data/ LuaScripts ale pak po načtení, když zmáčknu na začátku klávesu P, abych mohl letět, tak hra spadne a hlásí chybu ve world objects /gunner DFW5. Já to worldobjects můžu vymazat, ale zase pak už ten mod nebude kompletní a kdo ten mod dělal, tak určitě nevytvářel věci jen proto, aby jsme je mazali. Předem díky

WT_Horrido
BTW kdo létáte kariéru v režimu DID a žádné refly?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

WT_Schmouddle
1stCL_Fucida napsal:
.....Minulý týden jsem ukazoval, jak moc neumím řídit našeho skoro nového TwinAstira, ten kuličku nemá, ale úplně jsem cítil, jak to mrvím Úsměv....

No vidíš. Jinej do toho skočí a dokud mu ve skluzu proud vzduchu nevezme svacinu skrz ventilacku, tak má zato, že lítá dobře, co dobře, skvěle! Šklebící se
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
1stCL_Fucida
WT_Horrido napsal:
BTW kdo létáte kariéru v režimu DID a žádné refly?

Úsměv Mám za sebou už dvě (!!) mise Šklebící se

Merten
hybca napsal:
stáhl jsem si ten mod na AI a teď nevím, kam ho hodit, mohl by mi někdo popsat správnou cestu kam to frcnout, aby to šlapalo prosím? Hodil jsem to do ROF/data/ LuaScripts ale pak po načtení, když zmáčknu na začátku klávesu P, abych mohl letět, tak hra spadne a hlásí chybu ve world objects /gunner DFW5. Já to worldobjects můžu vymazat, ale zase pak už ten mod nebude kompletní a kdo ten mod dělal, tak určitě nevytvářel věci jen proto, aby jsme je mazali. Předem díky
Zkus to sosnout znova a umístit podle návodu.Asi došlo k chybě při přenosu u mě to fungovalo na 1 hned napoprvé.Vypadá to že ti tam chybí soubor co má na starosti ai střelcu u dvousicu.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

01-01-2025 10:10
Štěstí, zdraví, spokojenost a mnoho potěšení duchovních i tělesných, přeju všem!

24-12-2024 12:49
vesele vanoce a štastny novy rok vam všem

24-12-2024 11:15
Pohodové Vánoce a šťastný nový rok přejí Vencourovi

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

36,176,887 návštěv