Rise of Flight - diskuse o simulátoru z období první světové války
|
Opitze |
Přidané 15-06-2011 10:19
|
Stařešina
Příspěvek: 6346
Založený: 30.09.05
|
1.Záleží na jaké AI jsi narazil, ale i Ace se dá uklovat celkem v pohodě... Nezapoměn, že virtuálně lítáš mnoho let, a když si zvykneš na ROF, že to je trošku jiné éro a přizpůsobíš tomu svůj styl, tak budeš prostě dobrej...
2. CTRL R
3. Myslím, že vše je na NumPadu... a potom klávesi End, Delete atd...
S tím AI stylem jsem se ještě nesetkal... U mě se normálně odpoutají, chvíli stoupají od místa bojů a pak se tam vrátí... Je to třeba dobře vidět při útocích AI na balony...
Upravil/a Opitze dne 15-06-2011 10:23
Válka a korupce se nedá oddělit.
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
|
|
|
|
AH_Kraken |
Přidané 15-06-2011 10:27
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 486
Založený: 05.12.05
|
1stCL_Fucida napsal:
Ta levá zatáčka v Dr.I není tak hrozná... Je to vlastně tak trochu podobné zatáčení s Blaníkem, ten bez výraznějšího zásahu pedálem taky zdvihá příď.
To Fučido jen v Blaníku letíš blbě zatáčku (skluzovou zatáčku). To s tím Dr.I v ROF nemá nic společného. Když by jsi v ROF s Dr.I udělal na malých rychlostech to co poisuješ u Blaníku, tak ten Dr.I zaručeně "vyvěsíš" (čím rychleji šlápneš tím hůře) protože u Dr.I je to problém gyroskopického momentu. U Dr.I je potřeba u levé zatáčky "šlapat" nohu pomalu a opatrně aby gyroskopický moment nepřetáhl letadlo. |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 15-06-2011 11:36
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10896
Založený: 26.01.13
|
Myslel jsem proces uvedení do zatáčky, Krakene Narozdíl od Dr.I má Blaník kuličku a bavlnku, které skluz indikují a není takovej problém proletět zatáčkou +/- správně A je to skutečně tak, pokud v Blaníku vychýlíš křidélka, tak jde nos vzhůru (tedy aspoň při mojí hmotnosti). Pravda, už jsem v něm delší dobu neseděl. Minulý týden jsem ukazoval, jak moc neumím řídit našeho skoro nového TwinAstira, ten kuličku nemá, ale úplně jsem cítil, jak to mrvím
A je mi samozřejmě jasné, že důvody, proč Blaník při uvedení zatáčky dělá tohle jsou zcela jiné, než důvody, proč je obtížné do zatáčky dostat (a udržet Dr.I s ohromnou rotující hmotou jeho rotačního motoru).
V RoF nemám nejmenší problém uvést Dr.I do utažené levé zatáčky v jakékoliv rychlosti vyšší než je pádová. Naopak, mám ji celkem rád, protože AI v Camelech ji neumí a na živé si netroufám S Dr.I mám problém spíš na vertikále, tam to strašně konim.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
MK_KaiN |
Přidané 15-06-2011 12:01
|
Uživatel
Příspěvek: 1088
Založený: 01.10.05
|
1stCL_Fucida napsal:
na živé si netroufám
To máš jako bobky, že tě někdo setřelí, jo?
To musí bejt docela hrozný duševní martirium. |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 15-06-2011 12:09
|
Hlavní administrátor
|
No, tak trochu ano Obecně se ale moje připosranost může maskovat i za nicneříkající "nemám na to čas"
|
|
|
|
AH_Kraken |
Přidané 15-06-2011 13:38
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 486
Založený: 05.12.05
|
1stCL_Fucida napsal:
... pokud v Blaníku vychýlíš křidélka, tak jde nos vzhůru (tedy aspoň při mojí hmotnosti).
A kam ty křidélka vychyluješ? Jestli ve skluzové zatáčce je strkáš do zatáčky tak to jedině zhorší. Problém který popisuješ vzniká tak že vychýlením křidélek do zatáčky vzniká na vnějším křídle větší vztlak a tím větší odpor a proto vnější křídlo "trochu brzdí" a výsledkem je skluzová zatáčka. Konstrukčně se to řesí třeba jinou výchykou křidélka nahoru a jinou dolů. (nahoru je optimum 2x tolik co dolů).
U DR.I v ROF je opravdu jiný problém a správně říkáš že je většinou horší při vertikálním manévru. Jde o to že, kdýž začnu dělat vertikální manévr, tak v daleko větší míře používám výškovku než v zatáčce. Letoun se začne otáčet kolem příčné osy a gyroskopický moment letoun vybočit doprava. Většina lidí na to reaguje tak, že tam šlápne levou nohu. Když to udělají razantně, protože už jsou na vrcholu obratu, nebo chtějí zaletět souvrat, tak otáčení tentokrát kolem svislé osy vyvolá gyroskopický moment který zvětšuje podelný sklon letounu a letoun místo aby šel čumákem doleva dolů se "vyvěsí". Snaha tam šlápnou jěště více levé nohy to jedině zhorší. Jediné co funguje, když už není opravdu malá rychlost, je razantně potlačit a využít gyroskopický moment pro stočení letounu doleva dolů. Zmenšení otáček motoru většinou není efektivní protože to lešení (Dr.I) má velký odpor a dojde ke ztrátě rychlosti a k pádu.
Letat Dr.I v ROF je opravdu zábava a mám to docela rád i když musím řic že to kolikrát taky přeženu. |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 15-06-2011 13:50
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
|
Přehnat ho je velice jednoduché.
V zásadě jsem přišel na to, že Dreidecker letá velice dobře sám po dohodě s pilotem pomocí něžného, ale pevného vedení. Každý pokus o "hrubé řízení" bere velice vztekle.
Takže je to vlastně ženská.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 15-06-2011 13:59
|
Fusioner
Příspěvek: 12094
Založený: 29.09.05
|
takže Dreideckerka
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
WT_Flan |
Přidané 15-06-2011 21:00
|
Uživatel
Příspěvek: 1824
|
Dokazu pochopit to srovnani Blanika a Dr. , ale zaroven mi prijde takove usmevne. A nejde tu o uvedeni do zatacky, ale o provedeni cele brutal leve zatacky v boji a to na ruznych vstupnich rychlostech. Mit v ruce tu pevnou a jistou opatrnost a plynulost, to je to umeni. A jeste pritom treba hazet hlavou a delat proste vsechno co se tak v boji dela. Zadne prehlidkove zataceni. Jak to clovek udela blbe, akorat se mu vzepre, postavi rypak do nebe a atd atd...Fakt, bujna zenska
|
|
|
|
BP_Tyrl |
Přidané 15-06-2011 23:27
|
Diskutující
Příspěvek: 2150
|
313_123 napsal:
cemel vs dr.1
mě to přijde vyrovnané až na to že uřídit velblouda je aspon pro mne horší
a zapomínáte na mého oblíbeného pubíka
V reále by DrI vbec pupíka neměla potkat.
http://www.virtua...
--------------------------------------- |
|
|
|
FK_Rudiger |
Přidané 16-06-2011 11:21
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 130
Založený: 13.07.09
|
Ohledně kariéry,když má Jasta v které lítám ve výzbroji dva typy letadel,dá se něják ovlivnit jejich nasazování? Můžu si vybrat ero s kterým chci leťet nebo prostě vyjdu v rozkaze a basta
P.S. chtěl bych lítat s Fokkrem,jěště jsem si v kalendářomapě našel od kdy lítaj,jako datum a najednou mě cpou do Albatrosu |
|
|
|
Merten |
Přidané 16-06-2011 11:28
|
Uživatel
Příspěvek: 1208
Založený: 22.04.08
|
Že by to mohlo být tím že té jastě nevelíš? |
|
|
|
Tajpan |
Přidané 16-06-2011 11:29
|
Diskutující
Příspěvek: 2928
Založený: 11.10.05
|
FK_Rudiger napsal:
Ohledně kariéry,když má Jasta v které lítám ve výzbroji dva typy letadel,dá se něják ovlivnit jejich nasazování? Můžu si vybrat ero s kterým chci leťet nebo prostě vyjdu v rozkaze a basta
P.S. chtěl bych lítat s Fokkrem,jěště jsem si v kalendářomapě našel od kdy lítaj,jako datum a najednou mě cpou do Albatrosu
budeš potrebovat najvyššiu veliaciu hodnost. |
|
|
|
FK_Rudiger |
Přidané 16-06-2011 11:59
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 130
Založený: 13.07.09
|
,dík |
|
|
|
WT_Peci |
Přidané 16-06-2011 13:12
|
Uživatel
Příspěvek: 1355
|
WT_Horrido napsal:
No Peci šel onehdá z nouze do Camela a říkal něco o tom, že je to ubereasy vyráběč sestřelů, tak nevím...
Jj, seděl jsem v tom poprvé a neměl jsem sebemenší problém. |
|
|
|
hybca |
Přidané 16-06-2011 13:52
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 177
Založený: 25.03.11
|
stáhl jsem si ten mod na AI a teď nevím, kam ho hodit, mohl by mi někdo popsat správnou cestu kam to frcnout, aby to šlapalo prosím? Hodil jsem to do ROF/data/ LuaScripts ale pak po načtení, když zmáčknu na začátku klávesu P, abych mohl letět, tak hra spadne a hlásí chybu ve world objects /gunner DFW5. Já to worldobjects můžu vymazat, ale zase pak už ten mod nebude kompletní a kdo ten mod dělal, tak určitě nevytvářel věci jen proto, aby jsme je mazali. Předem díky |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 16-06-2011 15:05
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
|
BTW kdo létáte kariéru v režimu DID a žádné refly?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
WT_Schmouddle |
Přidané 16-06-2011 15:05
|
Uživatel
Příspěvek: 1984
Založený: 02.10.05
|
1stCL_Fucida napsal:
.....Minulý týden jsem ukazoval, jak moc neumím řídit našeho skoro nového TwinAstira, ten kuličku nemá, ale úplně jsem cítil, jak to mrvím ....
No vidíš. Jinej do toho skočí a dokud mu ve skluzu proud vzduchu nevezme svacinu skrz ventilacku, tak má zato, že lítá dobře, co dobře, skvěle!
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 16-06-2011 15:06
|
Hlavní administrátor
|
WT_Horrido napsal:
BTW kdo létáte kariéru v režimu DID a žádné refly?
já Mám za sebou už dvě (!!) mise
|
|
|
|
Merten |
Přidané 16-06-2011 15:17
|
Uživatel
Příspěvek: 1208
Založený: 22.04.08
|
hybca napsal:
stáhl jsem si ten mod na AI a teď nevím, kam ho hodit, mohl by mi někdo popsat správnou cestu kam to frcnout, aby to šlapalo prosím? Hodil jsem to do ROF/data/ LuaScripts ale pak po načtení, když zmáčknu na začátku klávesu P, abych mohl letět, tak hra spadne a hlásí chybu ve world objects /gunner DFW5. Já to worldobjects můžu vymazat, ale zase pak už ten mod nebude kompletní a kdo ten mod dělal, tak určitě nevytvářel věci jen proto, aby jsme je mazali. Předem díky Zkus to sosnout znova a umístit podle návodu.Asi došlo k chybě při přenosu u mě to fungovalo na 1 hned napoprvé.Vypadá to že ti tam chybí soubor co má na starosti ai střelcu u dvousicu. |
|
|