to Valec (trochu offtopic, za co sa vopred ospravedlnujem):
Iste RoF nie je dokonaly a stale je na nom co zlepsovat. Vyvojari sa tym ani netaja, sami napisali, ze je co zlepsovat a karieru dali na verejne betatestovanie, na co dopredu upozornili. Ja vsak vidim rozdiel v pristupe medzi 1c a 777 - zatialco 1c nam 7 rokov blblo hlavy aka to bude pecka az to vydaju (hm, ona to vlastne aj pecka je, ale ina ako sa ocakavalo), 777 (a predtym Neoqb ) pomerne slusne reaguju na poziadavky hracskej komunity a vytvorilo "radobysimulator", ktory po rokoch konecne prekonal Red Barona II (alebo 3D ako sa volala neskorsia verzia - kto si este pamata, ze sme to hrali cez DOS a bez grafickych akceleratorov? ). Ano, kariera zatial nedosiahla kvality RB2, je to vsak beta, a finalna kariera moze byt diametralne odlisna. Uz teraz je to vsak putave, a nepoznam nikoho, kto by novu karieru nezacal.
Vzdy bude nejake pre a proti v dogfighe CLoD vs RoF Osobne si myslim, ze sa tu porovnavaju dve neporovnatelne veci - RoF je robena s obrovskou laskou ku chmelniciam z 1. svetovej vojny a je to videt vlastne na kazdom detaile tejto hry (i ked pochopitelne svoje zapory ma). Preto ma udivuje, ked niektori, hm, fanusikovia IL2:CLoD neustale hladaju na RoFke chyby, od letoveho modelu pocnuc az po zvuky motorov a zbrani konciac.
Priznam sa, ze som sa nezriadene tesil na IL2:CLOD a netrpezlivo som ho ocakaval cele tie roky (preorder bol samozrejmostou ) Lenze na rozdiel od RoF v CLOD nevidim ziadny zapal vyvojarov, iba strasne premrhanu obrovsku sancu, ktoru sa teraz snazia zaplatat milionom patchov. Nebudem rozoberat chyby CLOD v tomto vlakne, su dostatocne zname a rozoberat ich by bolo v diskusii o RoF zbytocne.
Pokial daju CLOD do poriadku, velmi rad si ho zalietam - a som si isty, ze aj absolutna vacsina pilotov, co lietaju RoF. Pokial je vsak v takom stave, v akom je, zostava pre mna "number one" Rise of Flight, a pokial si chcem zalietat 2. svetovu, siahnem po IL2 s Ultrapackom alebo po vybornych Wings of Prey.
Prajem pekny den.Upravil/a Baron dne 13-06-2011 19:39
člověk ani neví, jakého tu máme rodáka :)
teda měli :))
To je urcite nejaka manipulace. Jak je vseobecne znamo, Cesi (mineno Cesi, Moravane i Slezane) nikdy nebojovali. A kdyz tak hubou. Kdyz vzali do ruky kver, tak jen proti nevinnym a bezbrannym starcum, zenam a detem. Kwa Hoper, ty nectes novinya nedivas se na TV? Pak bys na takoveto podvrhy neskocil...:o
Mno co vím (teda Němci roztrubují, viďte pane Horri ? ;), tak Češi požírali děti. Svoje. Slabší jedince.
A jinak - já nemluvím o nějakém "Čechovi", já mluvím o rodákovi ;) Což nějakej pardubičák nezaregistroval a má tendenci se k němu hrdě hlásit.
Tůdle!
Vůně perníku (případně semtínskej popel) sem k nám nedoletí, jak jsme daleko...
;)
:)))
1. nejsem žádnej pardubičák, ale pardubák
2. tvůj rodák je výplod a manipulace odpíračů těch správných dějin
3. k nikomu se hrdě nehlásím, máme svých rodáků dostatek :)
4. ano vůně perníku k vám nedoletí, k vám lítá smrad z draslovky :o
1. nevím jak u vás, ale všude jinde - pardubičák :)
2. možná "výplod" ale existující. Kolik neexistujících výplodů vyhotovili neodpírači těch správných dějin ?
3. piš!
4. by ses divil, ale Draslovka smrdí jen v Kolíne :P Teda smrděla :)) Teď už ani při jízdě vlakem není poznat, že se jede kolem Kolína. A to je co říct. Jen nevím, jestli natolik pokročila věda, že není cítit smrad "starých vajíček" nebo prostě Draslovka už tolik nedraslovkuje...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Baron napsal:
to Valec (trochu offtopic, za co sa vopred ospravedlnujem):
Iste RoF nie je dokonaly a stale je na nom co zlepsovat. Vyvojari sa tym ani netaja, sami napisali, ze je co zlepsovat a karieru dali na verejne betatestovanie, na co dopredu upozornili. Ja vsak vidim rozdiel v pristupe medzi 1c a 777 - zatialco 1c nam 7 rokov blblo hlavy aka to bude pecka az to vydaju (hm, ona to vlastne aj pecka je, ale ina ako sa ocakavalo), 777 (a predtym Neoqb ) pomerne slusne reaguju na poziadavky hracskej komunity a vytvorilo "radobysimulator", ktory po rokoch konecne prekonal Red Barona II (alebo 3D ako sa volala neskorsia verzia - kto si este pamata, ze sme to hrali cez DOS a bez grafickych akceleratorov? ). Ano, kariera zatial nedosiahla kvality RB2, je to vsak beta, a finalna kariera moze byt diametralne odlisna. Uz teraz je to vsak putave, a nepoznam nikoho, kto by novu karieru nezacal.
Vzdy bude nejake pre a proti v dogfighe CLoD vs RoF Osobne si myslim, ze sa tu porovnavaju dve neporovnatelne veci - RoF je robena s obrovskou laskou ku chmelniciam z 1. svetovej vojny a je to videt vlastne na kazdom detaile tejto hry (i ked pochopitelne svoje zapory ma). Preto ma udivuje, ked niektori, hm, fanusikovia IL2:CLoD neustale hladaju na RoFke chyby, od letoveho modelu pocnuc az po zvuky motorov a zbrani konciac.
Priznam sa, ze som sa nezriadene tesil na IL2:CLOD a netrpezlivo som ho ocakaval cele tie roky (preorder bol samozrejmostou ) Lenze na rozdiel od RoF v CLOD nevidim ziadny zapal vyvojarov, iba strasne premrhanu obrovsku sancu, ktoru sa teraz snazia zaplatat milionom patchov. Nebudem rozoberat chyby CLOD v tomto vlakne, su dostatocne zname a rozoberat ich by bolo v diskusii o RoF zbytocne.
Pokial daju CLOD do poriadku, velmi rad si ho zalietam - a som si isty, ze aj absolutna vacsina pilotov, co lietaju RoF. Pokial je vsak v takom stave, v akom je, zostava pre mna "number one" Rise of Flight, a pokial si chcem zalietat 2. svetovu, siahnem po IL2 s Ultrapackom alebo po vybornych Wings of Prey.
Prajem pekny den.
Barone na rozdil od jinych si to napsal moc pekne je videt, ze aspon nekdo ma strizlive uvazovani a nadhled nad veci...ze ROF je vynikajici simulator je jasna vec, jen nechapu proc se tu neustale napadaji lidi, kteri se venuji jinym simum at uz ilovi-1946 nebo CODu atd. pak si to samozrejme nenechaji libit a taky obcas poukazou na nejaky ten nedodelek a bug v ROFu (konckoncum kazdy sim, kdyz vyjde, je zabugovany )
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
Merten napsal:
K těm AI a když vám to vadí zkoušel někdo z vás použít ten mod co upravuje reakce AI v této verzi/kampani?Mě teda sebou spolubojovníci jen tak o zem nemlátí.Pravda ale je že jednou se mi po skončení mise neobjevilo vyhodnocení.Ale jsem klidnej to opraví rychle.
a pro Válce:Zalez do boudy a neštěkej máme beta kampan ale pořád je to kurevsky lepší než pokus o kampan v Clod
co, co jakej mod? chova se AI u zeme trosku jinak nez ze se furt pokousi tocit?
Merten napsal:
K těm AI a když vám to vadí zkoušel někdo z vás použít ten mod co upravuje reakce AI v této verzi/kampani?Mě teda sebou spolubojovníci jen tak o zem nemlátí.Pravda ale je že jednou se mi po skončení mise neobjevilo vyhodnocení.Ale jsem klidnej to opraví rychle.
a pro Válce:Zalez do boudy a neštěkej máme beta kampan ale pořád je to kurevsky lepší než pokus o kampan v Clod
z výčtu, co rofácká AI (ne)dělá mi přijde, že se nějak moc nápadně podobá té AI ze starého šturma
ale patrně to bude jen náhodná shoda několika vlastností
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Hoper: ROfácká AI lítá úplně jinak než Šturmí. Je to takové víc plynulé, víc uvěřitelné. Ovšem chybky v manévrových soubojích nizko u země jsem si zatím nevšiml,možná že je to specifickým planesetem, přece jen spíš mixuju SE5ky/Camely a Albiky/Fokkery
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.
Mně přijde, že RoF AI nemá fantasii..sedím za "AI ACE", zjevně ho dotáčím, střílím všude okolo něj (do něj to zatím ještě neumím) a on si pořád kroutí tu svojí ustálenou zatáčku a čeká, až se po vystřílení 2/3 munice endlich trefím AI v RoF je zajímavá jen při boji větších skupin. Ale to ostatně i každá jiná AI. Osobně si myslím, že vlastností letadla lépe využívá AI současného Šturma, než RoFu.
Ahoj, kampan v ROF som skusal s AI Mod a vyzera ze to funguje bez problemov. AI lietadla su "inteligentnejsie" (napr. ked sa im zda ze su v nevyhode tak sa snazia z boja utiect) ale hlavne - nepadaju na zem pri manevrovani v malych vysklach. Iba raz sa mi stalo ze sa pilot z mojej letky zrazil s pilotom z nepriatelskej, ked leteli proti sebe. Jedina nevyhoda ktoru som teda zatial nasiel je, ze nahravanie misie trva strasne dlho. Predpokladam ze statistiky sa tiez zapocitavat nebudu...
Ja osobne lietam len online. A ako vsetci dobre vieme, finty ako narazanie do zeme pri boji v nizkej vyske a zrazania sa vo vzdusnych subojoch nie su len devizou AI. Tak lietaju zivi online piloti. A to ze to robi aj AI je len dobre a spravne! Upravil/a 313_Nevo dne 14-06-2011 14:50
Merten napsal:
ZVP_ALEX napsal:Nevím čím to je, ale když najedu na ty stránky RoF stím Modem a kliknu na něj, tak mi to nejde uložit a vrací mě to zpět do vlákna, co dělám špatně??
Dal som na súbor pravý klik a uložiť ide bez problémov.
Neodolal som a riskol som supersampling, pripravený na promptné zrútenie hry, v tom horšom prípade čierna obrazovka a tvrdý reset.... (System: Core 2 Duo 3,2, WinXP32, 4 GB RAM a nVidia 470) Bol som nesmierne milo prekvapený, keď to bežalo bez akýchkoľvek problémov, necukalo, nepadalo, pri nastavení grafiky na maximum. Skrátka super. Tu sú fotky (típané v kariére):
[img]http://i22.photobucket.com/albums/b325/jg1oesau/2011_6_13__20_37_21.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://i22.photobucket.com/albums/b325/jg1oesau/2011_6_13__20_33_32.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://i22.photobucket.com/albums/b325/jg1oesau/2011_6_13__20_30_47.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a Baron dne 14-06-2011 13:07
4. Super Sampling - was an experiment to find a simple way to decrease the “shimmer” some complain about. It does just that, but it is has a huge performance penalty and should only be attempted by those with powerful systems. Our Super Sampling is option runs at 2X setting and even that crushes most systems. Sorry, but this is not a magical solution and your mileage may vary.
IMPORTANT NOTE – NEVER RUN SUPER SAMPLING IN CONJUNCTION WITH AA AND AF SET MORE THAN 2X. If you do you will probably have 1FPS and/or Black Screen. It’s best to run Super Sampling with AF set to Bilinear and AA set to 0. The picture will still look good. Clouds and other particle effects do not like Super Sampling and your frame rate will suffer as a result. Again, some will like this feature, but most will not. To get rid of the “shimmer” completely will require a whole new graphics engine and that is not possible in the near-term.
If you don’t like our Super Sampling option you can still try the nVidia Inspector tool and use the 2X Sparse Grid Super Sample option that tool provides. It will improve your image, but it too causes a performance hit. You can Google nVidia Inspector to find it or search our forums as there has been discussion about it. For a 3rd Party tool it’s quite powerful. But use at your own risk. We are not responsible for any damage caused by its usage.
Já na tom supersamplingu žádný grafický rozdíl nevidím, pokud mám hru naplno AA8x a AF8X, vy ano?
Jo a pokud zkouším v quick 15x15 letadel a všechny pozemní cíle zapnuté, tak mi supersampling bere, oproti výše zmíněném nastavení, tak o 8FPS víc.Klesá to až na 18FPS, standartně kolem 25ti.
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak?
Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.