October 20 2025 05:12:27
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 11

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
IL2 BOX online speciálka - Battle of the Scheldt
606_Temp
magot napsal:

Pravidla na serveru:
- Každý se spawnuje pouze na své straně!!
- Modří na LW letištích
- Spojenci na RAF a USAAF letištích

Předpokládá se že to každý bude dodržovat a bude hrát férově.
Později lze samozřejmě každého dohledat v logu kde se spawnoval.

Info o připojení na server je privátních vláknech.

Vůbec bych se nezlobil, kdyby se to nedohledavalo později, ale každý den by to někdo prohlédl a hříšníka hned ze specky vyhodil. Náhradníci stejně čekají ve frontě. Jiříček má pravdu v tom, že takové průzkumy by byly krajně nefér a to i když je mapa pozměněná.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
606_Temp
Chtěl bych tu trochu rozvést diskuzi o tom, jak nahlédnout na tu trochu nešťastnou tréninkovozátěžovou mapu.

Píšu teď za sebe jako 606_Tempíka co by velitele bitevní letky a je to jen moje stanovisko neposvěcené velením spojenců.

Většina velitelů letek určitě i u modrých už má v hlavě nějaký plán co by se dalo udělat a jak s těma na druhé straně vykejvat. Plánováním jsem už teď strávil na společných debatách 10hod +.
Ještě před spuštěním toho tréninového serveru jsem měl hotový plán provedení preventivního bitevního útoku na některá vytipovaná letiště během operace.
Předpokládám, že letiště jsou validním cílem i pro němce a o jejich napadení minimálně uvažují.

Opravdu velmi nerad bych teď na těchto letištích někoho z modrých nachytal při přistání.
Já věřím, že férovost a kontrola logů zamezí odhadování kde kdo bude s čím startovat. Jenže až někomu do kokpitu přistane bomba, tak pochybnosti budou a může to způsobit mnoho zlé krve. To poslední co bych chtěl slyšet je, že jsem někoho někde nachytal, protože si někdo od nás našel něčí letiště. Naopak samozřejmě to samé.
Ano, mapa je pozměněná a ještě může dojít k nějakým změnám při zjištění problémů při testování. Ale ten strašák se mi ani trochu nelíbí.

Co já za sebe navrhuji je normálně zveřejnit v rozkazech i domovská letiště všech nepřátelských letek. V realitě to není nic proti ničemu, protože přesný průzkum byl a obě strany věděly co se na letištích nachází. Přibude jistý strategický prvek, kde jednotlivé strany budou muset počítat i s ochranou letišť a i když mi někdo hodí na hlavu bombu, tak to už bude jen a jen moje chyba a já mám možnost jim tu bombu na hlavu hodit taky. Podmínky jsou férové.

Je tu ještě jednodušší řešení. Můžeme dělat jako že nikdo nic neví a všichni se chovat tak, že jsou všechna letiště stejně provařená a prostě to neřešit s tím, že se potom jako dospělí a svéprávní spolehneme, že nikdo ani podvědomě bez zlého úmyslu neplánoval operace podle rozložení letišť. Přece jen nejde o život a jde tu hlavně o zábavu.

Byl bych rád, kdyby se tu vyjádřilo co nejvíc lidí a toto se rozlousklo.
Tvorba map je tak příšerným masochismem, že lituji každého maptvůrce a zároveň ho obdivuji, že na to má nervy. Chápu tak, že si musel ulehčit práci aby to vůbec stihl a nestrávil na tom mládí. Zároveň je mi jasné, že ho tahle starost možná ani nenapadla a dost možná to nenapadlo ani většinu lidí. Ale ti zkušenější co už mají speciálky za sebou a dělají si plány dopředu aby to nějak fungovalo tohle vidí na první pohled.

Letu zdar.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

Fiks
1stCL_Jiricek napsal:

Přátelé, co takhle si ještě třeba říct, že nebudeme provádět průzkum na nepřátelském území?

Vůbec - s dnešní viditelností v BoS-ku lze na některých PC zahlédnout kontakty i na sto kilometrů vzdáleném letišti... Skoro bych navrhoval se nespawnovat na přiřazených základnách ale na náhodných.

Tak to by mě docela zajímala konfigurace počítače a nastavení grafiky ve hře i v ovládacím panelu gk.
Jsem byl docela rád,že jse mě povedlo zvednout fps bez trhání obrazu.Že bych viděl doty(kontak) na
100 km si můžu nechat zdát.

Paulus
Nechápu co je na tom nefér provádět průzkum? Vyděšený
Na co tam potom budou P38, které mají v popisu průzkum. Jejich (mým) úkolem je najít letiště, lodě či přesuny techniky nahlásit je a případně zaútočit…, to je můj názor!
Smutný
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

313_OTTO
Za mne osobně souhlasím s tempíkem ohledně zveřejnění živých letišť, je to opodstatněné. Ale osobně to neberu jako důležité.
Jen bokem, jde o to tady vyhrát za každou cenu a dělat ze sebe haura, nebo si parádně polétat?

606_Temp
Fiks napsal:

1stCL_Jiricek napsal:

Přátelé, co takhle si ještě třeba říct, že nebudeme provádět průzkum na nepřátelském území?

Vůbec - s dnešní viditelností v BoS-ku lze na některých PC zahlédnout kontakty i na sto kilometrů vzdáleném letišti... Skoro bych navrhoval se nespawnovat na přiřazených základnách ale na náhodných.

Tak to by mě docela zajímala konfigurace počítače a nastavení grafiky ve hře i v ovládacím panelu gk.
Jsem byl docela rád,že jse mě povedlo zvednout fps bez trhání obrazu.Že bych viděl doty(kontak) na

Jiříček to myslel během tréninků. Během akce samozřejmě průzkum musí být.

magot
606_Tempik napsal:
Ještě před spuštěním toho tréninového serveru jsem měl hotový plán provedení preventivního bitevního útoku na některá vytipovaná letiště během operace.

OSS detekuje únik informací.
Velitel abwehru otevřel flašku nejlepšího koňaku a mne si ruce Úsměv

606_Temp
Velital 2.TAF si ruce mne taky. Jestli se bude snažit LW krýt všechny svoje letiště, tak to vychází cca 1,042 letadla na jedno Šklebící se

ringlett
magot napsal:

606_Tempik napsal:

OSS detekuje únik informací.
Velitel abwehru otevřel flašku nejlepšího koňaku a mne si ruce Úsměv

Vyníka převelet do Indie.

V reálu stejně nepřítel +/- věděl kde co je. S některými věcmi se holt musíme smířit.

1stCL_Jiricek
Fiks napsal:

1stCL_Jiricek napsal:

Hele, já vidím úplné kulové, např. pod 2000m vůbec nic, kontakty doslova zmizí z čelního štítku. Ale při učitém světlě a z úrčitého úhlu jdou kontakty vidět na desítky kilomotrů. V mém případě i přes 50km. Asi to má představovat odlesky od slunce. Když se přiblížíš, změníš pozorovací úhel nebo se změní světelné podmínky, doty zmizí. Kolegové říkali, že vidí i na 100 km. Jsou takoví.

Jinak jak píše Tempík - šlo mi o to, ať se nešpicluje při zátěžovém testu serveru. Tzn. ať se zváží, zda mají jednotky startovat ze svých letišť a "moc se nekouká přes frontu".

K argumentu, že v reálu se taky vědělo, kdo je na jakém letišti. Ano, souhlas. Ale taky se vědělo, že všude něco je. Kdežto my tady bychom věděli, že tady a pouze tady něco je.

Hot_Dog
K dnešnímu zátěžovému testu: Ze zkušenosti vím, že kolikrát stačí velmi malý rozdíl v počtu hráčů mezi tím, kdy je server v pohodě a kdy se to podělá až skoro stane nehratelným (známá hláška o sexuálně nadrženym servru). Na CombatBoxu by mohli vyprávět. To znamená, pokud chceme server opravdu otestovat, měli bychom na něm zahrát ve stejnym počtu, jako bude speciálka, tedy 84 (83) a ikdyž tady byla prosba autorů aybchom přišli všichni, tak můj pesimistický odhad je, že tam budem večer ve 40ti a optimistický že v 70ti, ale tím to bohužel nevyzkoušíme.. Kolikrát je 72 hráčů v pohodě a 80 už v perdeli. Zároveň by taky bylo dobrý udělat nějakej střet větší skupiny letadel v jednom místě, to taky mývá z mého pozorování vliv na lokální hratelnost.

Navrhuji třeba jedno z možných řešení, během zátěžového testu vypnout heslo a nalákat tam zbytek ČS případně jiné komunity na nějakou masivní prdel akci, třeba ve smyslu, v 20:45 se všichni sejdem ve čtverci XXYY 3km nad zemí a rozdáme si to tam v masivním dogfigtu... Případně můžeme heslo na zátěžový test jen změnit a dávat ho dobrovolníkům, kteří se přihlásí...

Tolik jen má rada, jinak se bojím, že to neotestujem...
Upravil/a Hot_Dog dne 19-04-2020 11:38

1stCL_Fucida
606_Tempik napsal:
Většina velitelů letek určitě i u modrých už má v hlavě nějaký plán co by se dalo udělat a jak s těma na druhé straně vykejvat.

Víceméně se snažíme přizpůsobit informacím, které v tuto chvíli máme. Nemyslím, že bychom se zrovna při speciálkách snažili s nepřítelem jakkoliv vykejvat (ať už to znamená cokoliv).

Co já za sebe navrhuji je normálně zveřejnit v rozkazech i domovská letiště všech nepřátelských letek. V realitě to není nic proti ničemu, protože přesný průzkum byl a obě strany věděly co se na letištích nachází.

Luftwaffe v roce 1944 a 1945 zcela běžně na denní bázi přelétávala letadla z letiště na letiště a operativně se přizpůsobovala spojeneckým akcím. Jasně, byly tam hlavní základny, kde měli piloti i stroje silné zázemí, ale i tak v jeden den odpoledne operovali někde a druhý den dopoledne třeba 300 km daleko. Neustále se přistávalo na jiných letištích, než ze kterých se startovalo, doplnilo se palivo, střelivo a letělo se zase jinam. Takže si hezky lámejte hlavičky, kluci červení Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

606_Sparrowhawk
magot napsal:

Je možné, že ještě nemám přístup do privátního vlákna? Přihlásil jsem se dost pozdě.
Případně můžete mi někdo poradit, kde ho najít?
Možná je to už někde napsané, ale na kterém TS se poletí? Jestli na 310, což je poslední informace, kterou mám, tak tam nemám přístup a nerad bych to řešil až večer...
Děkuji plénu za případnou reakci.

magot
606_Sparrowhawk napsal:

magot napsal:

Je možné, že ještě nemám přístup do privátního vlákna? Přihlásil jsem se dost pozdě.
Možná je to už někde napsané, ale na kterém TS se poletí? Jestli na 310, což je poslední informace, kterou mám, tak tam nemám přístup a nerad bych to řešil až večer...
Děkuji plénu za případnou reakci.

napiš prosím PM Fučidovi, ať ti tam umožní přístup

606_Temp
Takže si hezky lámejte hlavičky, kluci červení Úsměv

Ok, nemám problém se podle toho zařídit a přijímám objednávku na jednu extra vypečenou pětisetlibrovku ;-)

1stCL_Fucida
magot napsal:

606_Sparrowhawk napsal:

napiš prosím PM Fučidovi, ať ti tam umožní přístup

Hotovo

1stCL_Fucida
Ten mission loading i načtení objektů (letišť) mi včera v nici trvalo šíleně dlouho. Mám z toho trošku obavy, nepamatuju, že bych se kdy někam loadoval takhle dlouho. A to byl na serveru v tu chvíli jen Turbo.

No, uvidíme dneska večer.

Hot_Dog napsal:
můj pesimistický odhad je, že tam budem večer ve 40ti a optimistický že v 70ti, ale tím to bohužel nevyzkoušíme..

Tipuji, že se nás sejde 42 Úsměv To je Odpověď Úsměv.

magot

danke Úsměv

1stCL_Fucida
gerne Úsměv

310_cibule
Jsem byl včera cosi na tréninkové mapě bombardovat v á dvacítce. Akorát nevím co, protože jsem se při letu na východ a nastavování parametrů do zaměřovače ztratil : ) Tak to prosím neberte jako špionáž. Od teď už budu bombardovat jen na naší straně fronty čili vlastní ; )
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,313,923 návštěv