Tak jo, zatímco tu diskutuje o Intelu vs AMD vs DCS já si udělal od dob i5-2400 Sandy Brigde radost, 8 let jsem si odříkal od huby, a dopřál si toto:https://rapier.ra...134550.jpg
A já si stále jedu na A10-7850K.
Na chipsetu, velikosti RAM a CPU máme shodu. Osobně čekám na odladěnější BIOSy/AGESA a 3600CL16/3733CL17 RAMky. S GPU to máme také stejně, náhradu za RX 590 budu řešit až bude mezi Navi větší nabídka (šušká se o 5600/5800 apod.).
Každopádně gratulace a ať slouží!
Hello fellow Hoggit people, just wanted to give an update regarding AMD's newest hardware and how it performs in DCS; specifically the 3600X and 5700XT (alongside 32gb DDR4)
I'm very impressed with how the hardware is performing in DCS, considering it's a fairly "Niche" title and how new the hardware is. I expect things will only get better with newer drivers.
In the F14, with all settings cranked up with the exception of view distance, which is still set to High, it is pushing 70-90 FPS on the ground and 120+ in the air on multiplayer servers. Granted, this is only in 1080p, but it still seems impressive to me.
I did have some issues with the drivers crashing initially, but was able to get that sorted out and now it runs flawlessly!
So far i've primarily played on GS's PVP Server when it was full/nearly full for Multiplayer (this is normally the server I play on), i'll have to test GAW/PGAW tonight.
I haven't really had any major FPS drops with flying through cities, granted i've only flown through them in singleplayer. I only have PG map though. I'd be happy to test anything specific.
Magot: chladič CPU nechávám ten co tam je. Kolega z práce jej mám doma na AMD FX CPU s 125W TDP a nemůže si jej vynachválit. Tichý, velký a účinný.
Aces_Wild: ty RAM by měli jít přetaktovat na min. 3200 Mhz s CL16. Dej si ale bacha, ceny RAM už lezou nahoru. Abys poté nekupoval za ceny jako před rokem.
Zifi: určitě neboj. Jsem si jistý, že mi to pomůže min. s min. FPS ve hrách.
Pořádný Ryzen 3900X pod DCS, majitel nebude žádný PC guru, použil podivné nastavení ram 2133 MHz, ale lepší než nic.
Zdroj: https://forums.ea...p?t=245794
Old system: Ryzen 1600X OC@4.0Ghz
RAM running at 3066mhz
New system: Ryzen 3900X, no OC, no PBO, so far max boosting to 4.3ghz
RAM running at 2133???
Common to all: EVGA 1080ti FTW3
Crosshair VI Hero Bios 7201 (AGESA 1.0.0.2)
Corsair H110i 280mm cooler
32Gb GSkill TridentZ 3200C16
Samsung 960 Evo 512Gb
Oculus Rift S
Note the MASSIVE improvement in Physics score. I find the lower graphics score interesting, I believe my previous result may have been running with an OC on my card, so take that one with a grain of salt.
DCS (Finally!!)
Tbilisi Free flight TF51D
1600X: Locked at 40 with high settings, MSAA 4x and MSAA2x
3900X: Locked at 40 with MSAA 4x, up to 65/70 with MSAA2x
On low settings with the 3900X, locked at 80, no movement.
Vypadá to, že tam má něco strašně blbě, protože ty jeho FPS na jeho sestavu nejsou žádná hitparáda.
Pro srovnání s mojí plečkou - A10-7850K (OC 4,2GHz), RX 590 8GB (bez OC), 2x8GB RAM 2133MHz:
3800x at stock (boosts to 4.5ghz)
32GB DDR4-3200 (CL14-14-14)
2080Ti Founders Edition at stock (factory OC)
Game settings: I made them identical to yours except I don't use reshade
Benchmark completed, 33220 frames rendered in 195.813 s
Average framerate : 169.6 FPS
1% low framerate : 99.4 FPS
0.1% low framerate : 52.3 FPS
Asi mám kvalitní kousek křemíku, na kterém mám delid tehdá osobně provedený ještě žiletkou.
Běží mi navíc undervoltingu na 4,6 GHz všechny jádra na vzduchu. Vodníkem bych se určitě dostal na mnohem vyšší frekvence.
Pokud bych použil tovární takty, dostal bych od AMD určitě slušný klepec.
Nevyplati, stejne jako u vsech ostatnich Ryzenu X...a navic recenze od Z. Obermaiera jsou naprostej joke,ani to nema cenu cist,maximalne aby se clovek pobavil jak to zase prekrouti.
Neznám Obermaiera, ale dospěl k závěru, že se to nevyplatí. Což je závěr konzistentní s jinými recenzenty. Spíš mě zaujalo to, že dospěl k závěru, že v průměru to bude o 3 - 4% rychlejší než 3700X. Žiji v domění, že co jsem viděl na netu, bývalo míň. Taky jsem viděl recenzi, kde se říká, že největší rozdíl mezi 3700X a 3800X je dodávaný chladič. Že když se jim ty chladiče prohoděj, prohoděj si i pořadí v testech. Zde to testoval s vodníkem, tedy tenhle efekt by měl mít odstíněný.
V čem tedy doposud nemám úplně jasno, je to udávané TDP těch dvou procáků. 65W versus 105W. To mi od začátku přišlo spíš jak tisková chyba. Zde to nějak vysvětluje, otázka je, jak moc přesně.
Ať je to jak chce, stejně platí obecná poučka, že na hry stačí 3600 a na nějakou tu produktivitu je 3900X. Že ty procáky mezi těmi okraji jsou spíš na vyplnění cenových oblastí. A 3800X je v pohledu cena/výkon nejslabší volba.
Taky jsem viděl recenzi, kde se říká, že největší rozdíl mezi 3700X a 3800X je dodávaný chladič. Že když se jim ty chladiče prohoděj, prohoděj si i pořadí v testech. Zde to testoval s vodníkem, tedy tenhle efekt by měl mít odstíněný.
To musela být kvalitní recenze. 2700X, 3700X, 3800X a 3900X mají dodávaný chladič stejný - Wraith Prism RGB LED.
Taky jsem viděl recenzi, kde se říká, že největší rozdíl mezi 3700X a 3800X je dodávaný chladič. Že když se jim ty chladiče prohoděj, prohoděj si i pořadí v testech. Zde to testoval s vodníkem, tedy tenhle efekt by měl mít odstíněný.
To musela být kvalitní recenze. 2700X, 3700X, 3800X a 3900X mají dodávaný chladič stejný - Wraith Prism RGB LED.
Může být, že si to pamatuju blbě ve smyslu, že se nejednalo o dodávané chladiče. Že to testovali se dvěma různými chladiči a že je zkoušeli prohazovat. Asi mi něco uteklo. Jsem to teď hledal, ale už nevím, ve které recenzi to bylo a ty videa jsou 10 -15 minut, tak to nebudu celé projíždět znovu. Ta pointa byla v tom, že inzerované frekvence to nemusí dosáhnout, že záleží na parametrech chlazení, napájení, typu RAMek a čeho všeho ještě.
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak?
Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.