Pravda, nedavno jsem docetl alepsky kodex, ktery se take podrobne zabyva vzniku statu Izrael. Stat byl vyhlasen rezoluci OSN a hned druhy den zacal hon na carodejnice, nejen v palestine ale ve vsech arabskych mestech s zidovskou komunitou, dav arabu v Alepu vykrikoval "allah agbar, zidi jsou nasi psy" nicil kramky zidu, nakonec vtrhl az do synagogy, spalil svate texty, raboval a take ponicil nejdulezitejsi exemplar zoharu zvany alepska Koruna, ktery byl pozdeji za dramatickych okolnosti ukraden. Autor knihy take popisuje jak dulezite bylo pro preziti statu dostat do Izraele co nejvic lidi ze vsech koutu sveta, coz byl vlastne prvni ukol agentu mosadu. Take rozebira otazku etnik a v te dobe byli zide z evropy a ruska velmi zadani, jejich moderni "natura" lepe vyhovovala modernimu statu ktery chteli z izraele vytvorit a tradicemi zatizeni zide z komunit blizkeho vychodu se jim moc nehodily pro svou neprizpusobivost ci nepruznost i kdyz vitali vsechny "navracejici se zidy". Neni se tedy cemu divit ze v te dobe radi privreli ocicko nad pravym et*teniska*m tech "zidu z rusi". Ruku na srdce kdo by nevzal kramle, treba do Israele?
A tohle jsem vyhrabal na trubce, k tematu, zajimave zabery, alespon mnou dosud nevidene.
Jen pro zajímavost: Tušíte, kdy se odehrál poslední pogrom na Židy v Evropě? Více než rok poté, co se svět dozvěděl o hrůzách holokaustu!
V červenci 1946 v polském městě Kielce byli nevinní Židé na základě starých pověr a vymyšlených obvinění lynčováni několikatisícovým antisemitsky naladěným davem.
Po staletých krvavých zkušenostech s Evropou se Židům těžko někdo může divit, že chtěli vlastní stát. Bohužel ani tam nemají klid, po krku jim jdou Arabové. A to fest. A samozřejmě že ten jejich stát tehdy zase vznikl na úkor jiných. Žádná absolutní historická spravedlnost pro všechny neexistuje.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
310_cibule napsal:
Po Staletých krvavých zkušenostech s Evropou se Židům těžko někdo může divit, že chtěli vlastní stát. Bohužel ani tam nemají klid, po krku jim jdou Arabové. A to fest. A samozřejmě že ten jejich stát tehdy zase vznikl na úkor jiných. Žádná absolutní historická spravedlnost pro všechny neexistuje.
Izraelité měli výjimečný vkus na výběr spojenců. Nejdříve Perskou říši potom Musulmany, a vždycky to byl zdrcující úspěch.
Upravil/a Tyler Durden dne 07-04-2017 11:00
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"
The Collings Foundation's Spitfire Mk.IX BR601 flying over the Cliffs of East Sussex, England. Film shot and produced by Molinare TV & Film Limited. Copyrighted.
YouTube Video
944
In 2005, an 83 year-old World War II pilot is surprised to see 16mm footage of his 1944 Spitfire crash for the first time.
Proboha jak se sem davaji obrazky? zatim se mi jedinkrat nepodarilo postnout obrazek, zobrazi se jenom link, ikonka dole nic nedela prida jen [img] a daji se sem kopirovat fotky z pameti a jesli ano jak? Dekuji za pripadnou radu.
Proboha jak se sem davaji obrazky? zatim se mi jedinkrat nepodarilo postnout obrazek, zobrazi se jenom link, ikonka dole nic nedela prida jen [img] a daji se sem kopirovat fotky z pameti a jesli ano jak? Dekuji za pripadnou radu.
husy na provazku :Transport of seventeen J35D in Linköping, southern Sweden, SAAB headquarters, 1966
tag [img][/img]Musí obsahovat URL obrázku. Je ale blbý nápad tam dát url stránky, na který je daný obrázek. Tedy tvoje úložiště "uk.pinterest.com", který navrch vyžaduje login, není ideální pro zobrazení na tomto serveru. Musíš mít někde server, který poskytne obrázek bez keců, jen na základě URL, který ti umožní získat. Je to nepochopitelné? No jasně, většina free severů přesně toto neposkytuje. Maximálně ti nabídnou URL stránky, kde ten obrázek je zveřejněný. A to přesně VWings neumí zpracovat. Už jsem utahanej, teď to dál nebudu vysvětlovat. Pokud problém přetrvá do zítřka, postnu snad návod na to, jak to zdarma zařídit.
Jee, to je on takhle bych to taky chtel umet, to by bylo myslim dobry dat nekde navod jak pouzivat naradi, pro starsi a pokrocile, mladez se uzklibne, ale me by to pomohlo a mozna nas je vic. Taky se mi nepodarilo kopirovat obrazky z pameti. Uplne hloupy nejsem jen jsem to nesal s materskym mlekem(dikybohu )
pacecho, pokud máš k dispozici přímý link na obrázek (pozná se to že obsahuje i koncovku, např. .jpg, .png) pak ho můžeš použít
příklad - obrázek s drakenama má tento URL (včetně koncovek .jpg)
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/49/30/70/493070ea1d4949472cfafecc0e574863.jpg
Přímý link získáš např. tak že na netu klikneš na obrázek pravým tlač. myši a dáš kopírovat adresu URL. Pak zkontroluješ zda má opravdu i koncovku.
[img]https://s25.postimg.org/kcdg9zpov/URL3.jpg[/img] is not a valid Image.
URL link vložíš do fóra a označíš
[img]https://s25.postimg.org/6swm4abpr/URL.jpg[/img] is not a valid Image.
a pak klikneš na ikonku pro vložení obrázku - okolo linku z obou stran přibudou tagy IMG. To je vše.
[img]https://s25.postimg.org/fp7e882bz/URL2.jpg[/img] is not a valid Image.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.