November 23 2024 20:10:42
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Teorie bojového simulátoru II (War Thunder story)
alfik
Mertene, máš pravdu, udělal jsem chybu, když jsem řekl SVŮJ NÁZOR (nic víc to nebylo, ale chápu že fanatiky to může i srát), v této již několik stran na tomto vláknu nepokračuji (čehož jste si oba nevšimli), čili já už mlčím a vy na moje příspěvky můžete zapomenout.
Puniku, buď mi piš jako Merten, nebo si vyser oko.
Jsem už postarší pán a na tvé vyryvání nejsem zvědavý. Díky svému stáří už jsem podobných jako ty zažil dost a na dalšího nejsem zvědavý.
Oba: Máme demokracii. Vy dva hlasujete pro, dalších dvacet nebo třicet (vč. těch z tohoto fora, ale nejen oni) hlasuje proti. To je vše, můj hlas je také proti, ale nepočítejte jej, tuto hru hraju tak max. jednou za měsíc když si chtějí zaletět Misty s Krisem, a ti nejsou na simulátory, chtějí si "zablbnout" v partě se mnou a proto vždy uděláme pár bitev v arkádě, a tím to pro mě hasne, poté se odloguji a šlus. S vámi ani proti vám nejspíše nikdy WT nepoletím a tímto tedy končím svou účast v tomto vlákně, neboť - máš Mertene pravdu - nelítám tak mlčím. A svůj názor (nikoli recenzi či nějaké kritické zhodnocení, ale to vy asi nejste schopni rozlišit) dle vás vyjádřit nesmím.
PS: je mi úplně u prdele, kolik mi Gaidžin registruje bitev, sestřelů či smrtí. Fakt. Právě tohle považuji za tu největší sračku z celé hry. Ale chápu že pro tebe je to důležité. Pro mě byly lepší třeba specky ve šturmu, kdy jsme tři hodiny letěli nad modrým pacifikem a hledali jednu maličkou lodičku, nebo jiná, kdy jsme se učili jak naštosovat cca 25 letadel na palubu letadlovky a co nejrychleji odstartovat. Nic na záznamy a rekordy.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

Serza
Punik napsal:

Serza napsal:

Ignoranti to sou, ignoranti!

Ani ahoj nereknou!

Kvalita tvých příspěvků si udržuje standardně hlubokou úroveň, vtipně korespondující s mělkostí tvých myšlenek.

Kdybys takhle na nějakém kongresu přicházel pravidelně k řečnickému pultu, bral si slovo a pak kutálel do sálu takovýhle perly, tak by tě hnali jako vožralýho až do dalšího PSČ. Šklebící se A pokud by ses vrátil a opět zahlásil, tak bys měl pravděpodobně náhle ubytování, teplou stravu, slušivou kazajku a pravidelné koupele. Úsměv

Jsi v pořádku? Nedošly ti drogy? Šklebící se

A zde se lisime. Zatimco ja mozna produkuju "vykriky do tmy", ktere nekdy nedavaji smysl (Mimochodem, nedavaji smysl pouze tem, kteri nevi o nektere veci, popripade nejsou schopni si tyto veci dosadit do souvislosti), ty pocitujes pouze nutnost urazet druhe. Zde neni co dalsiho dodat, nebot clovek ktery potrebuje uchylovat s k urazkam jiz davno nema hodnotne argumenty, a tudiz konverzaci "prohral".

1stCL_Fucida
Puniku, Mertene...vy dva máte zásadní problém v tom, že máte osobní problém s odlišnými názory, než jsou ty vaše. U Mertena je to záležitost, kterou pozoruju roky a vlastně bych se mohl i docela dobře bavit všemi těmi alergickými reakcemi na jakýkoliv odlišný názor. Pokud je názor souhlasný, pak Merten moudře pokývá hlavou, umístí smajlíka "Mrknutí" a hurá, věc je vyřešena. Pokud ale oponent má názor jiný, pak se od Mertena zpravidla rychle dozví, že není dostatečně kvalitní a kvalifikovaný, aby se diskuse účastnil. Sám jsem na podobné jednání trošku citlivý. Vážně nemám rád takové to přitakávání "Ty jsi chytrý, protože máš stejný názor, jako já.". Nicméně to, že jsme s Mertenem na ostří nože je prostě fakt, který se jistě nebude měnit jenom tím, jakou hračku si Merten zrovna oblíbil.

Puniku, tím se dostáváme k tobě. Hodně mě zklamala tvá chuť používat osobní útoky ve chvíli, kdy (zdá se) nevíš kudy kam. Agresivita proti místnímu mlaďounkému rybízkovi Seržovi je naprosto neadekvátní. Sám za sebe můžu dát negaci téměř před cokoliv, co serža napíše, abych se s tím shodoval. Mám z těch žbleptů občas docela dobrou legraci, ale psát o drogách mi přijde i s jakkoliv velkým smajlíkem jednoduše neadekvátní a hloupé.
Je veselé, jak rád manipuluješ "hromadným" míněním a přitom tě nezajímají argumenty. Slyšel jsi v hospodě Mertena a Pisona, tedy člověka, který pro velké akce neudělal vůbec nic a člověka, který naopak pro jejich realizaci potil při přípravách krev. Ty si z těchto informací vezmeš maximálně tak informaci, že to mělo atmosféru a že třeba jednou bude něco takového i ve WT. Jenže na druhou stranu naprosto odmítáš poslouchat argumenty lidí, kteří ti říkají proč to ve WT při současné koncepci fungovat ani nemůže. Víceméně se vysmíváš do očí Tempíkovi, proti kterému sice můžu mít tisíce připomínek a další tisíce důvodů, proč s ním být ve sporech, ale nemůžu mu upřít zkušenosti a postavení, které v rámci čs. simulátorové komunity získal. Kdo je Punik, že se tady naprosto bez jakýchkoliv skrupulí opře do Tempíka, který má velmi hluboké znalosti historických reálií, který nalétal v nejrůznějších leteckých simulátorech více, než drtivá většina zbytku komunity, který postavil letku, který vychoval spoustu mladých pilotů. Proč myslíš, že je Tempíkův názor na tvůj oblíbený sim nerelevantní? Naopak, pro lidi, kteří mají letecké simulátory (ILovského typu, tedy BOS, CLOD, EAW, WarBirds...etc) v oblibě, je Tempíkův názor více než relevantní, protože dlouhodobě se věnuje právě těmto simům. Proč bychom xakru měli my (já, Tempík a další veteráni) odlétat někde tisíce hodin v situaci, kdy po pár desítkách minut zjistíme, že to (zatím) nemá příliš velký význam. My přece nemusíme zjišťovat drobné nuance na P51C, nemusíme sledovat, jak se chovají sloty na Bf 110, nemusíme hlídat, jestli je La-5F tak nebo tak rychlá, když víme, že z pohledu fanatika do leteckých simulátorů, tam jsou stále mnohem větší problémy?
Opakuju to tady neustále, WT je docela pěkná gameska, nebojím se ani označení simulátor. Odletět si čas od času misi nemusí být špatné a let v nízké výšce nad krajinou je vyloženě pěkným (silným) zážitkem, jenže tím to pro fandu skutečného létání (nejen boje) maličko hasne. Jasně, ty tady budeš psát o svých pocitech z mise, kdy jsi bojoval půl hodiny s někým, kdy jsi nastoupal do 5 km a odpoutal se z boje a pak ses do něj zase vrátil. Pro nás je toto ale natolik samozřejmé, že to nemusíme nijak zdůrazňovat. My jsme zvyklí přiletět ve skupině letadel ověšených benzinem, prodělat X soubojů - nejdříve dáme přes dršku 606. v čele s Tempíkem v 6 km, pak vykleštíme nějaké noname na Spitfirech u země a nakonec v dýchavičných Dorách vybijeme 310. plácající se u hranic se stratosférou. Po necelých třech hodinách letka stroj po stroji přistává u zamlženého letiště Liege, roluje na stojánku, piloti si udělají pár fotek, poklepou se po rameni a jdou spát. Tohle nejsou speciálky, tohle jsou běžné akce, které nabídne stařičký Šturm a kterému se z mnoha důvodů ve WT nelze přiblížit. Už jen jak narvat lidi stejné letky k sobě a mít solidní letky proti sobě. Protože boje v letce jsou zábavné jen do té doby, dokud proti tobě stojí tým schopných organizovaných lidí. Obyčejná organizovaná dvojice totiž na serveru individualit nebude mít konkurenci (což je správně).
Spíše mě rozčiluje, jak tady manipuluješ levnými argumenty. Ty jsi nalétal méně, ty máš menší penis, ty nemáš co to hodnotit - já to ti taky nehodnotím. Minimálně rok taky čekám, až si někdo vezme do úst Horriho podpis. A nemýlil jsem se, když první zmínka skončila dezinterpretací. Ono je dobré Szilardovu větu číst mezi řádky. Demokracie je jednoduše hlasem lidu, hlas lidu je silný a nelze se dívat na to, jak je názor kvalitní, dlouhodobě udržitelný, nebo inteligentní. Vox populi, vox dei. V podstatě celá ta citace je sama o sobě nesmyslná, byť rádoby inteligentní lidé (tedy všichni) se rádi považují za méně početnou část této grupy.

Nevím, proč jste natolik netolerantní k názorům místní (!) většiny. Proč bych to nemohl odsoudit už jen proto, že si nemůžu vybrat, proti komu a za jakých přesných okolností poletím? Dříve jste tu uvedli argumenty, že si lidé vyberou jen ta nejsilnější letadla. Proč si nemohu vybrat ta úplně slaboučká? I ve starém Šturmovi trávím většinu času v obstarožním Fw 190 A-7/8/9, který je vším, jen ne žihadlem své doby. Proč si usurpujete právo hodnotit simulátor pouze z pozice zkušeností, když jej lze tak snadno hodnotit takto? Copak je tak těžké pochopit, že nás nemusí bavit létat na mapě, která má 60x60 km? Copak si musíme zkusit odlétat hodiny času proto, abychom mohli toto své "ne" říci? Kde leží ta hranice? Kolik hodin musí Tempík odlétat, aby jeho názor nebyl bagatelizován, jakožto nerelevantní?

Jediné, co bych si přál, je větší tolerance k názorům druhých. Puniku, Mertene, v mnoha směrech se neshodneme, ale nemám tady úplně takový pocit, že by vás dva místní komunita označovala za hlupáky, což ale naopak dost často čtu z vašich názorech jdoucích naším směrem. Tím nechci říkat, že veškeré příspěvky místních jsou v pořádku, to rozhodně nejsou. Ale ten nepoměr dvou agresivních proti desítce obecně spíše střízlivě píšících mně osobně přijde jako značný. Tady vám nikdo nebude dávat bany za názory, ale občas to myslím překračuje (z vaší strany) taková ta nepsaná pravidla slušného chování. Minulý týden jsem řešil pouštění se do Magota, teď zase obouvání se do Tempíka s Alfíkem. Přijde mi nespravedlivé, že se hněv často obrací právě proti lidem, kteří pro komunitu simulátorů jako celku udělali mnohé.

A ještě si Puniku neodpustím. Ty tvé argumenty, proč jsi nelétal původního Šturma ve speciálkách - sorry, ale to je vyloženě ubohé. Nebyl jsi členem komunity? To tady Alfík svého času taky nebyl a přesto sólo létal virtuální války. Pak se do nějaké letky myslím přidal. Ostatně i v poslední velké speciálce byly desítky pilotů, kteří nelétali v žádné letce. Do akce se přidali, komunita se jim otevřela, začlenili se do existujících skupin, poctivě dva měsíce trénovali, pak si vzali na tři dny regulérní rodinnou dovolenou, poslali své manželky a děti k babičkám...a šli do toho. Zážitky pro někoho mimo komunitu vlastně nepředstavitelné...naprosto mimo možnosti dnešního WT - a nic nenasvědčuje tomu, že by se to ve WT mělo změnit. Ostatně první velkou speciálku jsme v IL-2 organizovali na počátku roku 2005, tedy 3 roky a asi dva měsíce po oficiálním vydání prvního Šturma. Že by do roka něco takového bylo ve WT? Nereálné...WT je stále světelné roky pozadu, než kde byl Šturm ve své původní verzi z konce roku 2001. A nejvíce smutné je, že jeho problémy jsou tady vámi dvěma tak přehlíženy a je nám vštěpováno, jak blbý náš názor naopak je.

Jdu si dát rychlej offline boj v IL-2. Konfigurace letadel, mapy a situace mi zabere tak 2 minuty. A ve WT? Nerealizovatelné i bez time limitu Smutný. A to bych byl docela rád, aby to ve WT realizovatelné bylo.

PS: a ještě jeden oblíbený argument: Proč je tedy ve WT tolik lidí a IL-2 skomírá? Protože WT má hezčí grafiku a je jednodušší. Toť vše.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

magot
1stCL_Fucida napsal:Proč je tedy ve WT tolik lidí a IL-2 skomírá? Protože WT má hezčí grafiku a je jednodušší. Toť vše.

IL2 a třeba takovej Falcon maj svoji malou silnou komunitu, jsou to dědečkové. Maj + - 13 let.
WT je jen takovej novodobej záchvěv a teprve čas ukáže jakou má hodnotu.

Je to trochu jako by jsi srovnával Doom a Metro. (Osobně si radši zahraju Doom Šklebící se )
Upravil/a magot dne 25-01-2014 20:19

1stCL_Fucida
Otázku, jestli je lepší Quake, nebo Unreal myslím jednou pro vždy vyřešil Half Life Úsměv

Baron
1stCL_Fucida napsal:

Puniku, Mertene...

Moja rec. Velmi dobre napisane.
Upravil/a Baron dne 26-01-2014 12:35
Hals - und Beinbruch!

Tom_The_Maniac
Serza napsal:

Punik napsal:

Serza napsal:

Ignoranti to sou, ignoranti!

Ani ahoj nereknou!

Kvalita tvých příspěvků si udržuje standardně hlubokou úroveň, vtipně korespondující s mělkostí tvých myšlenek.

Kdybys takhle na nějakém kongresu přicházel pravidelně k řečnickému pultu, bral si slovo a pak kutálel do sálu takovýhle perly, tak by tě hnali jako vožralýho až do dalšího PSČ. Šklebící se A pokud by ses vrátil a opět zahlásil, tak bys měl pravděpodobně náhle ubytování, teplou stravu, slušivou kazajku a pravidelné koupele. Úsměv

Jsi v pořádku? Nedošly ti drogy? Šklebící se

A zde se lisime. Zatimco ja mozna produkuju "vykriky do tmy", ktere nekdy nedavaji smysl (Mimochodem, nedavaji smysl pouze tem, kteri nevi o nektere veci, popripade nejsou schopni si tyto veci dosadit do souvislosti), ty pocitujes pouze nutnost urazet druhe. Zde neni co dalsiho dodat, nebot clovek ktery potrebuje uchylovat s k urazkam jiz davno nema hodnotne argumenty, a tudiz konverzaci "prohral".

Jak pravil klasik: "Hádka na internetu jako jako paralympiáda. I když jí vyhraješ, pořád jseš kripl."
(Takže bych to přestal řešit. Mě to naopak velmi zajímá, jak se rozmachuje sám proti tisíci =)
Érin go bragh!!Tiocfaidh ár lá - Our day will come
http://www.youtube.com/user/Tartaruscast

Freddie Mercury - Lover of life, singer of songs. 1946 - ∞
Raging hard on WarThunder...

(Nick upraven na závěrečný vývojový stupeň)

WT_Horrido
Fuči - Nec audiendi qui solent dicere, Vox populi, vox Dei, quum tumultuositas vulgi semper insaniae proxima sit.
Upravil/a WT_Horrido dne 25-01-2014 21:49
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_Fucida
Horri, sice souhlasím, ale přesto je krajně nepříjemné, ba dokonce nebezpečné, kde hledat hranici mezi "šílenství davu" a "šílenstvím jednotlivce". Dost jsem o tomhle přemýšlel...vlastně po každých volbách, kde zeman zastíní knížete o té hranici přemýšlím a jediný výsledek, kterého se domáknu, je, že obhajování mé pravdy je vlastně sobecké, Szilard ne-Szilard. Dalí problém je, když se člověk podívá na moc médií třeba v kombinaci s církevními restitucemi a dalšími věcmi, kde je hlas lidu tak moc nebezpečný.

Ale teď jdu pokračovat v koukání na ten film s Liamem Neesonem, to je fík! Úsměv

Tom_The_Maniac
Punik napsal:

606_Tempik napsal:
Jestli se i já můžu zeptat - zalítal sis víc třeba Il2 online při nějaké větší akci? Nemyslím skočit na random online server a něco tam zkoušet, ale opravdu domluvenou akci, kde je třeba 40+ lidí na straně trvající několik hodin?

Jediné "akce", kterých jsem za za svých dob účastnil, byly závody, ty větší mi právě unikly, což mě mrzí když slyším třeba od Pisona, nebo Mertena jakej to byl šlágr. Mrknutí Jenže na to je potřeba mít komunitu, pokud možno rozumnejch lidí a v žádný takový já tehdy nebyl. Rozumím tomu, že WT tohle (doufám že jenom zatím) neumí, ale zase pokud nemám celej den nebo večer na jednu akci, pokud mi nahodile volají klienti a já sem tam musím prostě všechno pustit a odejít, třeba v sobotu v jedenáct večer, tak mi víc vyhovuje hra, kde je to segmentovaný maximálně po hodinovejch úsecích a já tím pádem nestrávím dvě hodiny v kokpitu, abych si pak skočil na šňůry a šel pryč. A oslabil tím dlouhodobě svoje spojence. Úsměv

Protože pak se snažíš porovnávat ty něco, o čem nemáš ani páru.

Tady jsme se nepochopili, já neporovnávám, už jsem to tu opakovaně říkal. Mrknutí Chápu, že se to v tý záplavě písmenek ztratí, takže to se stoickým klidem opakuju - neporovnávám, ani se nesnažím vyvolat diskusi, která hra je lepší a proč, to už jsme tu měli. Zajímal mě tvůj konkrétní názor jako arkádisty a překvapuje mě, že lítáš IL2 - to lítáš taky na myši? A to se lítají operace, kde se setkají arkádisti a hardcore simáci, to jde?

Aces over Europe (zkusil jsi to někdy?

Nezkusil.

Protože pokud se WT nedokáže Il2 přiblížit právě v tom, co jsem popsal nahoře, tak nikdy nedokáže místní komunitu výrazněji oslovit.

Místní komunitu míněno jak? Jako ty, kteří sledují War Thunder vlákno? Tak proč ho tedy sledují, když je to neoslovuje, já taky nelezu na WoW nebo WoT fóra... Nebo myslíš komunitu obecně, jako na tomto diskusním fóru? Tomu rozumím, kdo je fanda IL2 série, ať si hraje ILa, kdo fandí něčemu jinýmu, ať si hraje to, proč by měl WT oslovovat komunitu jako celek? Šklebící se To po něm přece nikdo nechce a nechtěl. Šklebící se

A ty pokud jsi to nezažil, tak to prostě nedokážeš pochopit a dál si tu můžeš vést řeči o FM a o tom, jak je WT super. Ne není super.

Jak souvisí letové modely s tím, jestli jsem zažil nebo nezažil operace v IL2? Vždyť to spolu vůbec nesouvisí - pokud mi někdo řekne, že FM ve WT stojí za hovno, tak já mu mám říct "nestojí, protože jsem nelítal operace"?? To si děláš prdel, že jo? Šklebící se A navíc mi tu nejdřív tvrdíš, jak se snažím porovnávat něco o čem nemám ani páru, a obratem porovnáš WT, jeho FM s IL2kou. No to je super, jestli o letovejch modelech WT toho víš tolik za přesně devět minut a padesát tři vteřin času strávenýho ve WT simulaci, aby ses stavěl do pozice že ty na rozdíl ode mě máš páru, tak jsi spíš pod parou se mi zdá. Šklebící se

Chápu, že ti WT nevyhovuje. Ale v tomto případě stejně jako Alfík soudíš něco, co neznáš a srovnáváš něco, co bys srovnávat neměl. IL2 i WT mají svoje přednosti a chyby, ale jestli WT není super, tak proč ho hraje tolik lidí? Proč vyhrává ocenění? Co se týče letovejch modelů, tak tam chápu, že si můžu vést řeči do alelujá, protože někoho kdo lítá na myši něco takovýho jako je letovej model zabije nejspíš hned při vzletu a tím pádem ho nezajímá. Říct, že WT není super můžeš, ale řekni taky Bé - že není super jako arkáda, nebo není super pro tvůj herní styl. Nebo že není super proto, že od hry očekáváš něco jinýho. Ale říct o WT že není super jen tak? To od tebe nebylo hezký a rozlil jsi tu kanystr benzínu, a je to zralý na flejm, jakmile padne jiskra. Mrknutí Šklebící se

Stejně jako oktávka v turbodieselu není sporťák a plno lidí s čipem na 100KW tě o tom bude přesvědčovat.

Jako takhle: V autech se moc nevyznám, ale pokud se podívám třeba na specifikaci WRC (http://cs.wikiped..._Rally_Car), tak tam nikde není uvedeno, že auto nesmí mít diesel motor. Takže to že ho nemá přece neznamená, že není sportovní, nebo se to vylučuje? To, že s diesel motorem (pravděpodobně) nevyhraješ žádnej závod automaticky znamená, že auto s takovým motorem není sportovní? Takže jako tlustej sportovec nejsem sportovec? Šklebící se

Do Tempa se nepouštěj. Dovolím si v tomto případě použít citát, který použil místní šerif Fučida, jen v upravené podobě:
"Vox Tempi / Fucidi, vox dei". (A stejně tak Vox Magoti, Vox Horridi etc.). Nejsem v týhle komunitě dlouho, spíš víc čtu, než se účastním diskusí. Stejně tak jsem se v diskusi o Rise of Flight hrozně chytil s Rumcajsem a nemoh jsem to rozdejchat: ale Rumcajs rozumí tomu, co říká, rozumí tomu milionkrát víc, než já kdy rozumět budu. Navíc mi pomohl vybrat nový joystick (posílám vzdušný polibek).
Jinak: Moje simulátorová zkušenost se týká VÝHRADNĚ Il-2 Sturmovik (Zkoušel jsem u kamaráda -taky nadšence- Cliffs of Dover ale... no, asi bych si zvyknul, ale...). Il-2 Sturmovik jsem dostal cca k 10 narozeninám od tatínka. Dlouhou dobu to byla moje jediná hra, kterou jsem navíc lítal na Realistickou obtížnost na KLÁVESNICI. Nejsem možná tak zkušenej v internetovým bojování (protože proti hráčům mi to jde trošku ztuha, spíš špatně), ale jsem zainteresovanej v letectví a lítání už dlouho.

Přidám svůj názor na WarThunder: je to zajímavý. Hezky vypadající. Ale jako sim se mi to taky nelíbí.
Aby Beaufighther vytočil Hurricana (kterej má vytažený přistávací klapky a točí, co to jde) - ne.
Aby když letíš Sicílii v Bf- 109E3 proti tobě vylítnul spojeneckej tým složenej z 95% Beaufighterů (zbytek byl 1, slovy JEDEN, Spitfire) a mise skončila zničením všech letadel osy (protože Beauf je ultimátní nezničitelný lítadlo, hodnocený jako bombardér, blbě sestřelitelný).
Nebo to, že Hurricane padá do vývrtky v utažený zatáčce s plně vytaženejma klapkama a v rychlosti 250 km/h ...
Stejně jako mě trošku irituje možnost 'updatování' letadel - vybrat si loadout, nebo kamo a vpřed po boku dalších pilotů. Žádný sráč*oviny typu 'Vyleštěný povrch', 'Kompresor', kterej přidává staty navíc ...
Stejně tak dickfaktor náhodnejch hráčů - 90% sólisti, který nemají zájem lítat ve dvojici.
Mrňavý mapy. V Il-2 jsem si vždycky užíval ten bigglesovský způsob útoku na nepřítele z jeho vlastní strany fronty, odkud to nečeká (ačkoliv jinak je to taktika celkem k ničemu, jak mi tady páni potvrdili).
Vadí mi expení posádky. Je to divný, protože letadlo, který vidím v Il-2 na určitou vzdálenost, ve WT nevidím často ani na vzdálenost poloviční nebo čtvrtinovou - asi proto, že necpu do WT peníze, abych moh expit posádku na level 500, abych viděl jako v Il- 2 ...
A mnoho, mnoho dalších věcí, ale ty jsou čistě subjektivní a už neověřený.
Ano, mám na WT nalítáno SPOUSTU arkádovejch bitev (je to dobře 85 - 90% času strávenýho s WT). Simulátor jsem lítat přestal, protože mě to irituje. Nerad v těhle hrách sóluju a většinou musím. Jsem mizernej pilot. Jo, žádný kecy okolo. Lítám WT hodně, hodně, hodně špatně. A jediný, co mě snad opravdu bavilo, byla Arkáda... ale nevydržím u toho dýl, než 2 - 3 mise. Když si chci natvrdo zasimovat, vyplavit trochu adrenalinu do krve, zapnu Il-2 s HSFX.
Jestli se na mě chceš podívat, posluž si. Hráč "Tom The Maniac" ... A jestli chceš ržát o tom, že jsem 'arkádista' a nemám nárok to hodnotit... posluž si taky, já to unesu.
Érin go bragh!!Tiocfaidh ár lá - Our day will come
http://www.youtube.com/user/Tartaruscast

Freddie Mercury - Lover of life, singer of songs. 1946 - ∞
Raging hard on WarThunder...

(Nick upraven na závěrečný vývojový stupeň)

Koty
xD Čím to, že jsem tohle očekával?
Rien n'est parfait; c'est la vie!

alfik
Horri: Credo equidem, cum cautione. Nec vox multitudinis. Vox populi erat, res cognoscit.
Hernajs, todleto... si myslíš že si to ještě pamatuju, nebo co? Šklebící se
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

Koty
Dobře, přečetl jsem si fučiho výtvor a řeknu vám dvě věci - jednak se víceméně shoduji s tím co napsal a druhak... to se nevidí každý den, takhle dlouhý post od fučidy. Zajímalo by mě, jestli se punik teď opře i do něj, nebo rovnou smaže účet... (druhá možnost je z daných dvou rozumnější Pff )

Můj názor na věc je takovýto - nechci nikomu brát názor na to, jak moc je to dobrá hra. Ale víc než hra (tedy simulace) to, pokud vím, není - simulace boje je totiž založena na možnosti nastavit si, jak bude boj vypadat - síly a umístění protivníka + jeho zkušenost (co se týče offline, v online principy Coop a volného DF s nastavenými planesety, nebo lidmi, kteří si umí rozumně vybrat).

Šturma lítám už nějakých 5 let, online asi 3. Byl jsem tady u spousty věcí, účastnil jsem se Saldyho akciček, lítal na AoE (na současné verzi mi to bohužel dělá krapet problémy...). Když jsem měl dost rozsáhlých akcí a spoust lidí, domlouval jsem si souboje s Fučim a křečkem. (No a co, že jsem mírně zaostával - o to víc mě to bavilo.) To jsme se pak pokaždý zmítali 5-10 minut v různých výškách - začali jsme na kilometru, lítali nahoru, dolu... jestli tohle není zábava tak co potom...

EDIT: A vůbec, Vox Koty tady nikoho nezajímá Šklebící se
Rien n'est parfait; c'est la vie!

Vilik
Jenom takovej detail.
WT neni jenom hra s letadýlkama. Budou tam řiditelný pozemní jednotky a lodičky. Takže je tahle hra hotová sotva z jedný třetiny a beta to může bejt klidně ještě několik let.Šklebící se
Jinak pokud by někoho zajímalo jak vypadá letecká arkáda... Mrknutí
YouTube Video

Joe Hallenbeck
Fuči velice hezky a slušnou formou napsal to, co si tu na fóru asi myslí spousta lidí. Já určitě.

Punik:
Původně jsem tu měl napsán elaborát k tématu, ale asi to celé shrnu do následujícíh řádků. Po dvaceti letech hraní různých simulátoru, od fosílií jako byly F-19, LHX, BoB Their finest hours, EAW, WWII Fighters, CFS3, FoI, Fighter Bomber, USAF, až po Falcona, Lock Ona a mraky dalších, které tu nebudu vyjmenovávat jsem došel k tomu, co mi nejvíce baví. WT nemusím zkoušet abych věděl, že mi jeho herní model prostě nesedí.
Jsem prostě magor, který si rád hraje s avionikou, s čudlíkama v kokpitu, rád léta třeba 300km lety při kterých zabloudí, rád si hraju s výzbrojí před bojovým letem, rád si plánuju trasy letu, návratu a podobně, rád procházím startovací proceduru tak jak byla, nebo alespoň částečně namodelovanou (rozuměj zmáčknutí jednoho tlačítka za startovací proceduru nepovažuju), rád zahřívám motor na provozní teplotu, rád si v průběhu letu hlídám teploty oleje a glykolu, rád každou chvíli kalibruju gyrokompas, rád vypínám radar abych sníží emisi radarových paprsků, rád čekám na nakalibrování INS systému podle družic na oběžné dráze. FM + DM co nejblíže realitě, tedy v rámci možností výpočetního výkonu dostupného HW je pro mě samozřejmostí.
Nechci znovu hodnotit WT, byť jsem se toho již před časem dopustil, když jsem WT označil za arkádu. Arkádou jsem jej označil právě proto, že se mise točí na mapách malých rozměrů, aby byli hráči nuceni točit se v masomlejnu, a co jsem zatím viděl, není tam možnost nijak více pracovat s trasou k cíli, navigací, typem výzbroje - páskováním munice, akce trvá řádově minuty až desítky minut. Jak jsem psal, já potřebuji přeci jen trochu více prostoru na kombinaci a tím pádem mít možnost volit z velkého množství možností, na všech úrovních (od výzbroje, trasy, vužití systému letadla,...)
Prostě pro magory stejné krevní skupiny jako jsem já, WT nepřináší oproti Falconu, Lock Onu, Šturmovi, Clodu, nic moc nového. RPG prvky hry nejsou pro mě, já dávám přednost tomu, když vzdušný souboj rozhoduje zkušenost, množství nalétaných hodin taktika, na místo toho, kdo jakou vlastnost pilota vytunil (řečeno s nadsázkou).
Ale díky této debatě jsem si uvědomil, že když mi nějaký produkt nic nepřináší nového, tak to přeci ještě neznamená, že jde o arkádu.
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 26-01-2014 02:40
313_FlyBoy
RY-C

olda Olde maly
Joe Hallenbeck napsal:

Ale díky této debatě jsem si uvědomil, že když mi nějaký produkt nic nepřináší nového, tak to přeci ještě neznamená, že jde o arkádu.

Já jsem si zase uvědomil, že arkády vlastně neexistují a vše je svým způsobem simulace ÚsměvCool Fučiho komentář Mrknutí Ale jestliže se tak rozepsal a není to k FW-190, tak to už něco znamená Úsměv

606_Temp
Joe, teď se pro změnu zase postavím trochu na stranu WT. Ve Full realu startuješ motor, hlídáš si teplotu oleje i glykolu a páskovat munici tam můžeš taky. Ale jinak je to jak jsi napsal. Prostě tě to nutí s tím vším masomlejnit na pětníku, vylítávat si ploché nýty, jinak ti uletí i vytuněný bombardér atd atd.

http://no606.ic.cz/
1stCl_Pyt
Add: Fuči respektMrknutí Jako vždy iteligentně s nadhledem a ve vší slušnosti.
A jak píšeš já sám jsem byl sólař a až "Invaze" mě otevřela oči a je pro mě ctí být členem 1stCL a této komunity - opakuju se, ale znovu dík všem přátelům i nepřátelům a starému dědkovi Il-2 za mnoho večerů plných skvělích zážitku.
add Punik a Marten - komunita vám nabídla přijetí, ale vám to je málo, chce zde udávat tón, a za dobře míněné názory jen kopete kolem sebe do lidí o kerých nic nevíte. Není to o této komunitě (taky se tu lidi uráží a rvou do krve, ale vždy to má slušnost formu, vchování a styl) ale o vás a o vašem vychování. Speciálně Punik ve svých příspěvkách vyzdvihuje svou znalost, umění komunikace s lidma, dokonalost předkládaných důkazů, ale sám nenaslouchá a mluví jako by seděl někde po pátem pivu v třetí cenové. Do diskuzí sem zasahuji minimálně, vetšinou mlčím a šoupu nohamaÚsměv, když se dospělí baví ...ale tohle se nedalo, to by mě rostrhalo vnitřně na kusy, neupozornit takového hulváta, ať nechá mé přátele na pokoji, včetně mě. Puniku nevyháníme tě, jen chceme trochu slušnosti a respektu.

Joe Hallenbeck
Tempíku, ano vím. Viděl jsem Pegasovy videa u nás na fóru a jsem rád že to kluci hrají a dělají pro nás ostatní videa, abychom viděli co tam všechno jde a co zase ne. To co jsem tu naspal nebylo mířeno proti WT, to vůbec ne, jen jsem psal co všechno pro večerní zábavu u pc vyhledávám.
Ano vím, že spousta z těch prvků ve WT je, ale také vím, že ostatní tam jaksi chybí. Nesedí mi ten styl RPG, dále jak jsi zmiňoval "vylítat si ploché nýty".
Prostě tu jsou v tuto chvíli pro mě jiné volby, které mi nabízí oproti WT i ten zbytek co potřebuji ke komplexní zábavě zrovna já...
Ale jak jsem psal, to že mi WT nenabízí to co starý Šturm, nebo Falcon ještě neznamená, že by to byl špatný počin. Naopak si myslím, že je dobře že WT vzniklo a snaží se přinést i něco nového, právě třeba tu nutnost si vylítat něco nového, to tu doposud snad nikde nebylo, pominu-li WWII On line. Přitom způsob levelování ve WWII On line je pro mě mnohem přijatelnější.
313_FlyBoy
RY-C

LEON
No, první náznaky pokusů o ,,vylítání si něčeho nového" jsem přece jen už někde zahlédl. Kde ono to bylo... Myslím, že se to jmenovalo IL-2 Šturmovik, nebo tak nějak... V ADW, ale tenkrát to vylítávání si letadla nikomu ještě nevadilo Šklebící se

https://www.rcfree.eu
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,028,674 návštěv