October 25 2025 19:24:42
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Letečtní stíhači v boji nc ČT1
Hoper
WT_Flan napsal:
...
Mne vcera snad akorat zarazilo, kterak ve trech utocili na to letiste. Se tam dlouze venujou tomu, jak je P-40 rychla proti Japonci, pak to rozfofrujou s P-40 z kopce na letiste a on se za nej odnekud najednou povesi ten pomaly japonec ?

tak ono stálo i za povšimnutí, jak hoch tím prvním náletem a šesti kulometama naprosto ničil vše, co mu stálo v "cestě" ;)

A zaznamenal jsem už i u předchozích dílů, že kus děje daného souboje tam vůbec neřeknou - teď v tom posledním viz poslední souboj, kdy americký hrdina šel na čelňák s Kičkem. Trefil, a - a pak řeknou, že v následném souboji jich sundali ještě pár, ze cenu ztráty jednoho čínského pilota.
Buď je to dáno tím, že by v tom SW nedokázali udělat tak velkou melu nebo k tomu nemají podklady / pamětníky (ono "zdokumentovat" hromadnou melu je nejspíš obecně dost těžké, zvlášť s takovým odstupem...)
Ale pak být autorem, vybral bych raději jiný příklad
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

AH_Enty
Houby, autor se měl obrátit na nás, my by jsme mu to v Ilovi nasimulovali. To by kluci emerický koukali, jak by to dopadlo.Šklebící seŠklebící se

313_Vity
Dobrej nápad,uďeláme to samé v Ilu a určitě to bude lepší Mrknutí páč tam budou hořet i Americký éra Cool

310_cibule
No, včera jsem to zrovna zkoušel off-line.

S Nate proti tomahawkům je to opravdu legrace. Pokud by byl Japonec letecké eso a v P-40 seděl úplná začátečník, který by se a ním chtěl točit, měl by Japomec jakous takous šanci (i když s jedním kulometem...) Jsem zvědav, kde bychom sháněli takovéto dobrovolníky do P-40 (Chennault si naopak vybíral dobré piloty Mrknutí

S Oscarem je to už trochu jiné kafe. Ale pokud P-40 dodržují Chenaultovu taktiku, moc šancí též nemá. Tady už to není až tak o érech, ale o zkušenostech.

Pojďte udělat coopku AVG proti Japoncům, plííííís (někdo, já to neumím, respektive dělal bych to poprvé a Vy byste mne pak lynčovali)

P.S. Kdyby na mne nevyšel tomahawk, beru si Sally. Velmi elegantní zapalovač.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

jirik
Co mám vyzkoušeno při online střetnutích v kikině, tak to piloti P40 většinou psychicky nevydrží a zatočí.Vyděšený Pokud se na druhou stranu létá s P 40 stylem FW 190, tak je to celkem bezpečný.Úsměv

Hoper
ono ani nemusí zatočit a může to brát do stoupáku
a pokud jen ví, že je "rychlejší", tak ho i v té vertikále 43jka sundá...
tedy - pokud něco uvidí přes tu zasr... trubičku místo zaměřovače :))

ovarek.cz/hamster.gif

Hoper
310_cibule napsal:
...
Pojďte udělat coopku AVG proti Japoncům, plííííís (někdo, já to neumím, respektive dělal bych to poprvé a Vy byste mne pak lynčovali)

hele, jak dlouho jsi takhle odkládal první sex ? to přeci taky muselo být jednou prvně... ;)

ovarek.cz/hamster.gif

L382_Conan
Vity napsal:
Paráda to postrkovaní docela masakr,jen tam ti rusáci létají jak opice.16vs4.Typický americký film Mrknutí nebo ten prulet asi v 2m u letiště taky fajn :-) Cool

Ke shlédnutí jsem se dostal až dnes, ale k té "parádě":
- co by asi dělal motor tlačícího Saberu po nasátí spalin z tlačeného?
- jak by se asi řídil tento dvojletoun (reakce tlačeného letounu by byly
opačné od výchylek nosu tlačícího letounu, možnosti tlačeného by byly
jenom balančky a klapky), účinnost výškovky a směrovky tlačeného
silně omezena
- dál radši nepřemýšlet, např. jak dlouho by pracoval záložní hydraulický
systám u prvního Saberu po vysazení motoru, (doba tlačení cca 30 min),
atd, atd, .......
- pohádky našich babiček mají jiné kouzlo - od začátku víme, že to jsou
pohádky

Tajpan
310_cibule napsal:
No, včera jsem to zrovna zkoušel off-line.

S Nate proti tomahawkům je to opravdu legrace. Pokud by byl Japonec letecké eso a v P-40 seděl úplná začátečník, který by se a ním chtěl točit, měl by Japomec jakous takous šanci (i když s jedním kulometem...) Jsem zvědav, kde bychom sháněli takovéto dobrovolníky do P-40 (Chennault si naopak vybíral dobré piloty Mrknutí

S Oscarem je to už trochu jiné kafe. Ale pokud P-40 dodržují Chenaultovu taktiku, moc šancí též nemá. Tady už to není až tak o érech, ale o zkušenostech.

nemyslím si , že robit nejakú coopku z IL2 a porovnávať ju s realitou vzdušných bojov , by malo nejaký hodnotný zmysel. pred časom možno by som bol aj zastáncom , ale v poslednom období, nie.
Jedine ak by sa pristúpilo na lietanie podla Capt. Browna a každý by k tomuto pristupil s ctou a fair-play. O čom nie tom až tak presvečený, ale dúfam že sa mýlim.
O čo ide?
Pred niekolkými rokmi, ludia z komunity Il2 oslovili cap. Browna (toho čo testoval tesne po WW2 bojové lietadlá a napísal aj o tom skvelu knižku) a po testoch chovania lietadiel v Il2 , a podla jeho pokynov urobili Brownovo nastavenie , ktoré by malo prezentovať, akú takú realitu.
Jediný problém je , že to bolo spracované pre patch 4.01m.
Ale najhoršie je: že pilotov čo by chceli lietať real je málo.
Ale je to fakt božské. Vyděšený

jofe
Tajpan napsal:
...
Ale najhoršie je: že pilotov čo by chceli lietať real je málo.
...

Neni, len Dolárikov (Euráčov) je na tie War Birds málo !

WT_Schmouddle
@jofe

Spíš je to tím že lítání v Evropě je v prvním místě byrokracie a teprve až pak lítání...
to je jak ta B-17 z Duxfordu jim museli s novým zákonem uzemnit, protože se na ní vztahovala jevropíčejskym sajuzem stanovená povinnost pojisitit ji za stejných podmínek jako srovnatelně velké dopravní letadlo.
O jednotné evropské kategorii "něco jako LSA" se mluví už kolik? 4 roky? Mezitím se tady vytvořil celej průmyslovej segment kolem ULLa, s rozumným systémem technického schvalování...přitom 600kg MTOW letadlo je spíš bezpečnější než 450kg MTOW...Klasickej případ kdy je státní regulace o několik kroků zpět...
Licencování pilotů?
Já jsem v 2005 proletěl na ÚLZ na ŘLP (medclass3) kvůli očím a za tři roky nato dostal medclass2 na řízení letounů aniž by se mi oči zlepšily.
Alespoň u nás mi to pořád přijde jako za komára, ÚCL se tváří jak dělá milost že někomu dá PPL - třeba fakt, že neexistujou oficiální otázky na testy z teorie považuju za relikt dob minulých...se nedivím, že hafo lidí jezdí do USA dělat PPL a CPL tam, protože je to vyjde i s cestou o čtvrtinu levněji než tady a nikdo se po nich nevozí. Sice je probém v tom že US nejsou státem JAA a musí se děůat přezkoušení dle příslušného předpisu JAR-FCL, ale není to přece jen k zamyšlení proč se tak děje?
Jsem zvědav co bude dělat ÚCL až EASA rozchodí LPL...To bude masakr...už vidím ty konstrukce aby nemuseli dělat "rozdílový zkoušky" mezi kvalifikacema ULLa a LPL, byť navrhované požadavky na teroii a délku výcviku v zásadě kopírují ULLa.

Nevím jak u vás, ale tady ÚCL dělá všechno pro to aby malý lítání nebylo. Stát dodělá zbytek spotřebníma daněma na palivo atp. Je to moc malej trh a namáme zastání, zatímco každej druhej poslanec je myslivec, tak piloti tam nejsou žádný.
Upravil/a WT_Schmouddle dne 25-01-2009 23:12
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
Tajpan
WT_Schmouddle: zaujímavé, ale trochu OT. mal som na mysli simuláciu reality vo virtuálnom svete.
Jofe: sim WB nepoznám, ale asi je to velmi podobné ako v Il2. Tých pár videí čo som videl (aspon z ranného obdobia) mi nepripadali velmi realistické. Ale videl som nejaké videá z posledného obdobia (možno asi tiež modovaná verzia) a to vyzeralo velmi dobre. hlavne nasimulovaný black-out, žiadna strelba vo velmi velkých géčkach atd.
Kedže Il2 tieto veci nenastavíš(aspon nie na čistej verzii) napr zasekávanie zbraní, nemožnosť páliť vo velkých géčkach, poriadny Black-out at, Brown a spol velmi, velmi silno obmedzili výškovku, smerovku, krídielka a trim.
Takže už žiadne UFO-manévre , ale skôr taktika, matematika a dobre vypracovaná pozícia je dôležitejšia.
ALe uznávam, nie je to zábavné. Je to velmi nudné ,ťažké a na dlhý čas.
ale má to svoje nepopísatelné čaro.

Pre predstavu:
Captain Brown's Settings

Want to get the most realistic Il-2:FB experience possible? After testing, Captain Brown managed to help define what he considers the most realistic joystick sensitivity settings. If you have a copy of Il-2:FB and would like to emulate this go into Hardware setup, then 'Input' then 'Controls' - when you will find a range of sliders. Adjust these to:

Pitch 0, 1, 3, 7, 9, 14, 18, 23, 27, 33
Roll 0, 0, 1, 2, 3, 4, 6, 10, 12, 17
Yaw 0, 0, 1, 2, 5, 6, 8, 11, 14, 16
bez trimu.

dakujem Lorimu a Adlerovi.
Pre 4.09 lietame trochu s iným nastavením, aby bola nejaká ta šanca voči AI-Rokie. Šklebící se

Panek
WT_Schmouddle napsal:
...zatímco každej druhej poslanec je myslivec, tak piloti tam nejsou žádný.

amen Smutný

WT_Schmouddle
@Tajpan

Já Jofeho pochopil tak, že na real lítání na Warbirds (tedy na letadla z WWII) nikdo v evropě pořádně nemá peníze...ÚsměvŠklebící se
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
jofe
Tak, tak CAA JAA sú kapitola sama o sebe. Vyděšený Tento rok ma čaká teória CPL, to bude kalvária. Naštvaný
Inak s ÚLZ je to lepšie jak za komančov, vtedy som ledva preliezol na PPL, dnes mám Class 1. Šklebící se

@Tajpan
Kurňa jak rád by som vyskúšal Mustanga, alebo Spita (porovnal s tým, čo nám Oleg ukuchtil Šklebící se ), len keby za to nepýtali také horentné sumy.

Uzin
Attention!
Dnes ve 20:00 na CT2 dávají BoB!

Uzin
Tajpan napsal:

Captain Brown's Settings

Pitch 0, 1, 3, 7, 9, 14, 18, 23, 27, 33
Roll 0, 0, 1, 2, 3, 4, 6, 10, 12, 17
Yaw 0, 0, 1, 2, 5, 6, 8, 11, 14, 16
bez trimu.

link:
http://www.ww2air...-5173.html
Upravil/a Uzin dne 26-01-2009 15:22

Hoper
to je jen část nastavení nebo "vše" ?
a rozhodně si nemyslím, že lítání s rozumně omezeným nastavením by pak byla nida - už právě z toho důvodu, který jsi psal hned za ním - nutné při tom více přemýšlet...

ovarek.cz/hamster.gif

Tajpan
Hoper: áno, ale je to pre patch 4.01, pre 4.09 si hodnoty vynásob dvoma.
ale to sa priebežne mení. nemusí to byť vhodné pre každý stroj.
a nebude to vhodné pre každého pilota il2, je to dost o nervy. Mrknutí
Jofe: to by som neodporúčal. ku všetkej úcte, dostali by sme další názor na dané lietadlo, ktorý by sa určite nezhodoval zo žiadnym iným doteraz vysloveným či napísaným. už i tak je vtom dosť bordel. Úsměv Mrknutí
mne stačilo, asi pred dvoma týždnami som sa dosť tvrdo vymienal názory ohladom Bf109G2 a SpitIX. Nakoniec mi bol predčítaný jeden článok (TS), o jednom dnešnom pilotovi, čo testoval G2 a spitIX.
SpitIX sa na G2 vôbec nechytal.
Kua, ked na tým premýšlam , "zlatý komunizmus". Šklebící se
Prečítal som si nejakú knižku z 70-tych rokov, kde jaky a lavočky zostrelovali fricok po tisíckach a šturmy vyvraždovali essesákov v pantheroch u moskvy. a bolo vybavené. Úsměv
A teraz? Je to v prdeli. Šklebící se Mrknutí

FK_Rychtyg
Tajpan napsal:
Kua, ked na tým premýšlam , "zlatý komunizmus". Šklebící se
Prečítal som si nejakú knižku z 70-tych rokov, kde jaky a lavočky zostrelovali fricok po tisíckach a šturmy vyvraždovali essesákov v pantheroch u moskvy. a bolo vybavené. Úsměv
A teraz? Je to v prdeli. Šklebící se Mrknutí

Teď si mi připomněl, když jsem cca před dvěma lety študoval na zkoušky PPL, dostala se mi pod ruku x let stará publikace ohledně aerodynamiky a konstrukce letadel, na jejíž první stránce bylo velkým tučným písmem napsáno: "Letadlo je vynález Sovětského svazu"Mrknutí

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,375,845 návštěv