January 01 2026 19:49:42
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 13

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
KURLAND 1944 - REDS
3BAP_Cassius Chaerea
VGR_mha napsal:
Však o to mi kua jde!!! Cool Jen mě flustruje to, že na můj dotaz doposavad nikdo nereagoval...
Očividně Bugs nepokládal tvůj dotaz za natolik důležitej aby musel odpovědět, nebo neměl čas či možnosti reagovat, anebo jsi příliš méněcenej na to aby se tebou zabýval.Šklebící se

mha
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
VGR_mha napsal:
Však o to mi kua jde!!! Cool Jen mě flustruje to, že na můj dotaz doposavad nikdo nereagoval...
Očividně Bugs nepokládal tvůj dotaz za natolik důležitej aby musel odpovědět, nebo neměl čas či možnosti reagovat, anebo jsi příliš méněcenej na to aby se tebou zabýval.Šklebící se

Hmm, tak abych zase já nepovažoval za nepodstatný druhý úkol a nezůstali jsme u Tukkumu, přeci jenom je zábavnější čekat na bombardéry než se plazit nad cemenťákama... Mrknutí
Tělo mrtvého nepřítele páchne vždy dobře.
Aulus Vitellius

3BAP_Cassius Chaerea
VGR_mha napsal:
Hmm, tak abych zase já nepovažoval za nepodstatný druhý úkol a nezůstali jsme u Tukkumu, přeci jenom je zábavnější čekat na bombardéry než se plazit nad cemenťákama... Mrknutí
Považovat to můžeš, ale když to poserete alias když nás sestřelej, tak Vám to budem ještě hodně dlouho dávat sežratMrknutí.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 16-05-2008 13:11

mha
VGR_mha napsal:
Považovat to můžeš, ale když to poserete alias když nás sestřelej, tak Vám to budem ještě hodně dlouho dávat sežratMrknutí.

Ty voe Cassi! Já Vás mám rád, navíc Vám dlužíme s Radem ještě nějaké ty stakany vodky a Ty na mě takhle... Šklebící se Njn, co holt čekat od rusů... Hodinky to krade, elektřinu máte akorát v moskevské metru a ještě prudíte... Vyděšený Šklebící se
Upravil/a mha dne 16-05-2008 13:29
Aulus Vitellius

310_Crowley
Pánové Lekk, Noram a Ajvn mají info v PM.

3BAP_Cassius Chaerea
VGR_mha napsal:
Ty voe Cassi! Já Vás mám rád, navíc Vám dlužíme s Radem ještě nějaké ty stakany vodky a Ty na mě takhle... Šklebící se Njn, co holt čekat od rusů... Hodinky to krade, elektřinu máte akorát v moskevské metře a ještě prudíte... Vyděšený Šklebící se
Vy ste si začali a hodinky mám vlastní "darované".Šklebící se
P.S. Všech sedm...
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 16-05-2008 13:26

mha
VGR_mha napsal:
Ty voe Cassi! Já Vás mám rád, navíc Vám dlužíme s Radem ještě nějaké ty stakany vodky a Ty na mě takhle... Šklebící se Njn, co holt čekat od rusů... Hodinky to krade, elektřinu máte akorát v moskevské metře a ještě prudíte... Vyděšený Šklebící se
Vy ste si začali a hodinky mám vlastní "darované".Šklebící se
P.S. Všech sedm...

Šklebící se

Pochybuji že těch sedm mrtvých němců Ti je dalo dobrovolně... Šklebící se
Aulus Vitellius

3BAP_Cassius Chaerea
VGR_mha napsal:
Pochybuji že těch sedm mrtvých němců Ti je dalo dobrovolně... Šklebící se
Nic nenamítali...

Rad
VGR_mha napsal:

když to posereme... tím myslíš když to poserou Yaky, my u Tukumu * na to budeme mít zcela zanedbatelný vpliv Vyděšený Šklebící se

(* když máme letět s plnou, navrch s přídavnejma a máme to vylítat do sucha, tak i když LW zaútočí, můžeme tam bejt klidně dvě hodiny)

3BAP_Cassius Chaerea
My na Vás ty dvě hodiny počkáme, aby ste se neměli na co vymlouvatÚsměv. Bez toho sem dnes ukořistil "Zemanův" likér, tak si čekání i tak dokážeme spestřit víc než dost.

3BAP_Cassius Chaerea
PROSÍM VŠECHNY PILOTY ŠTURMOVIKŮ A I VELITELE YAKŮ A LAVOČEK NA TS Lionů NEJPOZDĚJI V 19:45. BUDE SE NASTAVOVAT ŠEPTÁNÍ A DLE DOHOD ROZDÁVÁNY ÚKOLY A POSLEDNÍ SEZNAMOVÁNÍ S LETEM A PŘÍPADNÝMI DOTAZY + KONTROLA ŽE MAJÍ VŠICHNI STAŽENÝ SKINPACK NA KURLAND.

3BAP_Bugs
VGR_mha napsal:
VGR_mha napsal:
Bugsi potřeboval bych nějaký časový plán pro druhý úkol - útok na letiště u Libau, tedy kdy plánujete startovat...

Protože náš první úkol - hlídka nad městem Tukkum má probíhat do spotřebování paliva, navíc máme letět i s přídavnýma nádržema, tím pádem je to hlídka minimálně na 2,5 hodiny...

Podle rozkazů po hlídce nad Tukkumem máme přistát na našem domovském letišti - U21, přezbrojit a přesunout se na letiště Schaulen T13...

To znamená že budeme ještě potřebovat čas na přistání a přelet, popřípadě bych navrhoval a zdá se mi to vhodnější po ukončení hlídky, tedy pokud se nestřetneme s LW letět přistát rovnou v T13...

Může prosím někdo z odpovědných za šturmy alespoň nějak zareagovat???? Děkuji...

Takže dostal som sa k netu až teraz:
1. 1. let sturmov - útok na M10 má nasledujúci časový plán:
v 20:30 štartujú Jak9M z T13 a po sformovaní stúpajú k cieľu (M10)
V tom istom čase štartujú IL10 z T19 a letia na T13 po cover Jak9T, ktoré štartujú hneď po Jak9M - počítam že po tento bod by to malo byť tak 15-20min max
2. po 5 min od odletu IL10 štartujú IL2 a letia k T13
3. IL10 s Jak9T odlietajú od T13 do M10 - prvodará úloha flaky a nalákanie hliadkujúcich befiek/fokov
4. IL2 po 5-7 min letu sú nad T13 a čakajú na hlásenie Jak9M resp. Jak9T/IL10 a zareágujú podľa situácie - buď sa poletí priamo na cieľ aby sa dostali čo najskôr do dosahu Jak9T/IL10 prípadne do vezmú južnou okľukou - let na ciel cca 15-25 min
5. útok na ciel 5-10 min
6. po útoku IL2 sa tieto stiahnu s doprovodom Jak9T a IL10 východne od M10 (podľa mapy a priebehu fronty) 5 min
7. buď sa Jak9M pridajú, alebo budú viazať befka/forky , skupina Jak9T/IL10/IL2 sa sťahuje na letisko T13 odkiaľ IL10/IL2 odlietajú domov na T19 cca 25-35 min

Celá akcia cca 1,5 hod

Počítam z ďaľšou akcia tak o 22:15 a to v hrubých rysoch
1. La5 samostatne letia na Letisko Libau ako volný lov
2. Jak9M/T sa s IL2/IL10 strednú v stanovenom sektore - určí sa operatívne - a spolu odlietavajú na letisko Libau
3. Ily útočia na letisko podľa rozdelenia - IL10 útok na flaky a štartujúce stíhačky, IL2 doraziť flaky a potom na lietadlé - najskôr pod sieťami a potom volné, autá na koniec autá
4. Jak9M/T strážia opodial tak, aby zbytočne nedráťdili flak, ale nedovolili strážacím befkam/fokom otravovať ILy
Akcia tak na 1,5 hod
4. Spoločný odlet od letiska

Všetko bude operatívne upravované podľa možností, počtov lietadiel, preživších píilotov, napr. môže byť že niektoré La5 podporia priamy cover IL2/IL10 pri lete na Libau alebo naopak (Jak9 podporia La5)

Je prelet La5 na T13 povinný? Ak by to náhodou Jak9M/T prežili bez väčšej ujmy, môže tam byť úri vzlete na 2.let poriadne tesno - na T13 nie sú pojazdovky, lepšie by bolo, keby La5 Vlietali z U21 a leteli nad Libau odtieľ. Ich priamy cover by nemal byť až tak potrebný.

BTW mám najčistejší destilát zo Slovenských hôr - keď Pán Boh tvoril borievku ergo jalovec, urobil najprospešnejšiu vec pre ľudstvo, alebo aspoň pre Slovákov - takže ja budem tiež trpezlivo čakať na návrat La5
Upravil/a 3BAP_Bugs dne 16-05-2008 14:22

http://3iap.org
Rad
My na Vás ty dvě hodiny počkáme, aby ste se neměli na co vymlouvatÚsměv. Bez toho sem dnes ukořistil "Zemanův" likér, tak si čekání i tak dokážeme spestřit víc než dost.

Šklebící se to je slovo pravého carského, ehm sovětského důstojníka, pokud nescípnu hned u toho Tukumu, tak se k tomu vašemu/našemu výletu nad Libavu velice rád přidám Mrknutí

mha
PROSÍM VŠECHNY PILOTY ŠTURMOVIKŮ A I VELITELE YAKŮ A LAVOČEK NA TS Lionů NEJPOZDĚJI V 19:45. BUDE SE NASTAVOVAT ŠEPTÁNÍ A DLE DOHOD ROZDÁVÁNY ÚKOLY A POSLEDNÍ SEZNAMOVÁNÍ S LETEM A PŘÍPADNÝMI DOTAZY + KONTROLA ŽE MAJÍ VŠICHNI STAŽENÝ SKINPACK NA KURLAND.

Potvrzuji... Mrknutí
Aulus Vitellius

xHorst
Take potvrzuji Mrknutí
[img]http://i74.photobucket.com/albums/i255/xHorst/Avatar/founder_gold_en_zps81618c02.png[/img] is not a valid Image.
40.StL_Horst

alfik
Budu Úsměv
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček

Hoper
pro Slavka upřesňuji pozice vedoucích a wégéček, aby případně věděl, na které straně se má od svého vedoucího nacházet Úsměv

[img]http://img238.imageshack.us/img238/2875/letka2bm1.png[/img] is not a valid Image.
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

311_Rampa
Briefingy pro noční mise pro jednotlivé skupiny:

Il2
La-5FN
Jak9
Po2
Li2

Plán pro Li2 (piloti Il2)
- start v Bauske X17 a zásobování letiště u města Tukkum R24, počkat 15 minut na doplnění paliva a vyložení zásob
- návrat zpět na základnu Bauske X17
- ve chvíli kdy bude zásobeno letiště u Tukkumu osedlají piloti Li2 své Ily na letišti Janischen T16 a přelítnou je na letiště Tukkum R24

Plán pro Po2(piloti Il2)
- start v Raseinen R6 s bombami.
- nastoupat tak do 3-4km a těsně před obklíčenou oblastí vypnout motor a snést se v absolutní tichosti nad něměcké jednotky a vysypat jim bomby do stanů.
- návrat zpět na základnu Raseinen R6
- ve chvíli kdy bude zásobeno letiště u Tukkumu osedlají piloti Po2 své Ily na letišti Janischen T16 a přelítnou je na letiště Tukkum R24

Plán pro La5
- přelet na letiště Mitau U21

Plán pro Jak9
- přelet na letiště Janischen T16

alfik
S radostí a hrdostí TASS oznámil, že jeden celý a dvě třetiny z nákladu druhého Lisunova byl vyložen na cílovém letišti.
Bohužel, stateční letci svou misi zaplatili cenou nejvyšší...
V této chvíli byl již také přeletěn jeden Il-2 a další se chystají Úsměv

alfik
Další 4 Il-2 posílily cílové letiště Úsměv

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

12-11-2025 10:15
Cthulhu dostal podvodní piáno https://youtu.be/.
..UuLQP-YE8O

38,963,885 návštěv