November 23 2024 12:13:26
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Návštěva hrobu 'Nowiho'
310_cibule
Hiltos napsal:
310_cibule napsal:
... Cílem diskuse není (jak častokrát to tu již zaznělo) za každou cenu prosadit "svoji" pravdu, jejím důležitým posláním je i poznávat názory těch druhých, víš?...

Obavam se, ze na internetu je takovych diskuzi velmi malo. A na SVK zadna.

Ale to neznamená, že se o to nemůžeme zas a znova snažit. To je ostatně to jediné, proč mají tyhle diskuse cenu. Úsměv
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

rudidlo
313_otu_123 napsal:
313_Wedge napsal:
No já nevim, možná se na to blbě koukam, ale já bych nějak vojáky, tím myslím příslušníky armádních složek německé armády za WW2 za nacisty nepočítal. A proto ani Nowotneho ne. Byla prostě válka a jeho zem byla v "ohrožení" nepřítelem, tak šel bojovat za svou vlast, a vnímal to, jako že to je správná věc, i když mi dneska víme pravý opak, protože "známe" historii. A že sestřelil a zabil spousta spojeneckých pilotů......zabí nebo budeš zabit, šlo o přežití. A že dělal do propagandy....o tom toho moc nevím, ale prostě byl dobrej, tak se z něj stal příklad pro motivaci ostatních, ať už dobrovolně, nebo ho do toho nastrčili.

Neberte to jako že souhlasim s tim co se ze strany Němců za WW2 dělo, jan si snažím představit co bych jako 24 letej kluk, vojenskej pilot, dělal, kdyby byla moje vlast ve válce a kdybych nevěděl, co bude zátra.

podle mě ani věk ani propaganda neomlouvá
jistě je pohodlé říct já jen plnil rozkazy já za nic nemůžu
já myslel že dělám dobře pro svou vlast
s tím že tě oblbnou a zmanipulojou se boužel počítá
ale podle mě to není polechčující okolnst

za WW2 má wermacht (né nacisti) na svědomí na východě cca 600 000
popravených civilistů jen v rámci boje s partizány
podle hesla zabili jste hanze my vyvraždíme vaši vesnici

Poněvadž civilní oběti a propaganda byly na všech stranách, co jsi chtěl svým příspěvkem vlastně říct?

http://silicon-remarks.blogspot.com
Tajpan
W. Brandt pri návšteve večného "Mesta pokoja" v 1970:
žalm 103

Hospodin je milosrdný a lútostivý,
zhovievavý a bohatý v milosti.
Nebude sa ustavične prieť,
nebude sa naveky hnevať.
Nenakladá s nami
podla našich hriechov
a neodpláca podla našich vín.
Ako daleko je východ od západu,
tak vzdaluje od nás naše prestúpenia.
Ved On vie, ako sme utvorení,
a v pamäti má, že sme prach.
Dni človeka sú ako tráva
a kvitne ako polný kvet.
Lebo ak sa vietor preženie nad ním,
už ho niet,
a nespozná už viacej jeho miesto.

Takže zakomplexované, zamindrákované stredoeuropske minidušičky,
Nevrtajte sa už v minulosti , aj tak sa nepoučíte.
A chodte niečo konečne užitočné robiť pre budúcnosť a nie smradiť za PC. Ked už nie pre blaho svojich najbližších , tak aspon pre seba, ak to vôbec dokážete.
CHCÍPNITE.Mrknutí

paorel
310_cibule napsal:
A ty máš pocit, že tuhle diskusi kupříkladu já či někteří jiní vedeme neklidně a necivilizovaně?
...
Mimochodem, všiml sis, že se můj názor, který se opírá o desítky let studia historie, sociologie a dalších relevantních společenských věd snažíš zesměšnit poukazováním na podle tebe zjevnou manipulaci s myšlením tzv. prosťáčků Mrknutí

Jedna z věcí, co se mi líbí na tomhle fóru, je, že diskuse zpravidla jsou vedeny slušně. Na rozdíl od mnoha jiných, kde v příspěvcích nejsou nadávky a urážky ničím vzácným.
Podle toho, co z historie vím, tak německý "podíl viny" na zahájení 2. sv.v. a taky na tom, jakým způsobem probíhala, byl zcela zásadní. Přišlo mi, že v některých příspěvcích tady je to poněkud zlehčováno. Ale je mi jasné, že by se i v knihách, které napsali lidé, co o téhle tématice vědí daleko víc, dala najít jiná tvrzení.
To co jsem napsal o způsobech vedení diskuse, myslím si, platí. Ale zdaleka ne jen pro tuhle, ale obecně.
Neměl jsem v úmyslu tvůj výrok nějak zesměšňovat. To, co jsem v tom příspěvku napsal, byl spíš povzdech.

1stCL_Jamamoto
Pánové, já nevím...tyhle debaty se tu vedly tolikrát a nikdy nikam nedospěly. Ono se nám to pěkně soudí, když sedíme hezky doma v teple na zadku, nemáme ruce od krve a o válce si čteme jen v knížkách, popřípadě si na ní hrajem. Dovolujeme si být velkoryse nad věcí, ale měli bychom si zároveň přiznat, že o tom de facto víme kulové a lepší už to asi (bohu dík) nebude. Každý máme své hrdiny, vidíme je tak , jak je chceme vidět a vadí nám, když je někdo vidí jinak. Mě se docela na jednu stranu líbí, že někdo Nowotného obdivuje a pro druhé byl lump. Nechci se nikoho dotknout, ale mě to celé připomíná ze všeho nejvíc takové hrátky na četníky a zloděje (či kovboje a indiány, to je fuk) pro dospělé......

rudidlo
paorel napsal:
Podle toho, co z historie vím, tak německý "podíl viny" na zahájení 2. sv.v. a taky na tom, jakým způsobem probíhala, byl zcela zásadní.

Souhlasím s tím, že v některých situacích byli Němci rychlejší a své protivníky předběhli (např. obsazení Norska)

1stCL_Wedge
313_otu_123 napsal:
313_Wedge napsal:
No já nevim, možná se na to blbě koukam, ale já bych nějak vojáky, tím myslím příslušníky armádních složek německé armády za WW2 za nacisty nepočítal. A proto ani Nowotneho ne. Byla prostě válka a jeho zem byla v "ohrožení" nepřítelem, tak šel bojovat za svou vlast, a vnímal to, jako že to je správná věc, i když mi dneska víme pravý opak, protože "známe" historii. A že sestřelil a zabil spousta spojeneckých pilotů......zabí nebo budeš zabit, šlo o přežití. A že dělal do propagandy....o tom toho moc nevím, ale prostě byl dobrej, tak se z něj stal příklad pro motivaci ostatních, ať už dobrovolně, nebo ho do toho nastrčili.

Neberte to jako že souhlasim s tim co se ze strany Němců za WW2 dělo, jan si snažím představit co bych jako 24 letej kluk, vojenskej pilot, dělal, kdyby byla moje vlast ve válce a kdybych nevěděl, co bude zátra.

Tak ještě jednou si zareaguju a končimŠklebící se

Jak říkáš je snadné říct já jen plnil rozkazy, ale co měl jako ten voják dělat...........říct:" Sorry veliteli, ale mě to střílení po těch nepřátelích nepřipadá správný, víte co vodstřílejte to za mě, já tu na vás počkam."????!!!! Já si myslim, že asi neměli moc na výběr. Samozřejmě bylo a i dnes je spousta hajzlů, kteří se neštítí zvěrstev, ba je to i jistym způsobem rajcuje, a pod záštitou rozkazů zabíjejí, znásilňují, kradou, atd., to bylo a bude.

Ať už v tý vaálce bojovali Němci, Angláni, Rusové a další, tak si mylim, že 90% těch všech vojáků neměla za cíl zabít co nejvíce vojáků, sestřelit co nejvíce letadel, vyhrát válku!!!, ale přežít to a vrátit se domů.

Ucho
Tajpan napsal:

No já si zase myslím, že spousta lidí si z toho něco rozumného odnese :-)
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.

rudidlo
1stCL_Jamamoto napsal:
Nechci se nikoho dotknout, ale mě to celé připomíná ze všeho nejvíc takové hrátky na četníky a zloděje (či kovboje a indiány, to je fuk) pro dospělé......
Doufám, že jsi mě nepovažoval za četníka?

WT_TeeDee
Jedna krátká otázka pro všechny zdejší moralisty: Jak a podle čeho se měl dejme tomu 20letý klučina rozhodovat, která strana je ZLO a která DOBRO? Bavme se o řadových vojácích a ne o nějakých řeznících z koncentračních táborů.
Pokud někdo tvrdí, že Němci jsou horší jak třeba Rusové za WW2, tak je v mých očích zaslepenec a rasista.
S odstupem času se to řeší moc pěkně a jednoduše, co je bílé a co černé, ale být v té situaci a mít omezené informace, jak dozajisté měli? To si měli říct, hmmm 1o let nám tady vštěpují, co je dobré a co zlé, ale co když on ten Pepík (Stalin) je hodnej a Dolfík je zlej? Šklebící se

1stCL_Jamamoto
rudidlo napsal:
1stCL_Jamamoto napsal:
Nechci se nikoho dotknout, ale mě to celé připomíná ze všeho nejvíc takové hrátky na četníky a zloděje (či kovboje a indiány, to je fuk) pro dospělé......
Doufám, že jsi mě nepovažoval za četníka?

Tebe nikdy...ty jsi byl od jakživa padouchem!!!!Šklebící se

312_Lazy
Je zcela zakladni fakt, ze Nowotny se v radach luftwaffe zucastnil vojenske agrese. Proto mi pripada velmi podivny nazor, ze "bojoval za svou zemi, stejne jako spojenecti stihaci".

Netvrdim ze je W.N. zlocinec, netvrdim ze bych na jeho miste jednal lepe, ale opravdu nevidim duvod si ho brat za vzor.

313_123
313_Wedge napsal:
313_otu_123 napsal:
313_Wedge napsal:

Jak říkáš je snadné říct já jen plnil rozkazy, ale co měl jako ten voják dělat...........říct:" Sorry veliteli, ale mě to střílení po těch nepřátelích nepřipadá správný, víte co vodstřílejte to za mě, já tu na vás počkam."????!!!! Já si myslim, že asi neměli moc na výběr. Samozřejmě bylo a i dnes je spousta hajzlů, kteří se neštítí zvěrstev, ba je to i jistym způsobem rajcuje, a pod záštitou rozkazů zabíjejí, znásilňují, kradou, atd., to bylo a bude.

Ať už v tý vaálce bojovali Němci, Angláni, Rusové a další, tak si mylim, že 90% těch všech vojáků neměla za cíl zabít co nejvíce vojáků, sestřelit co nejvíce letadel, vyhrát válku!!!, ale přežít to a vrátit se domů.

souhlasím s tebou ale máme tu to ale
pokud jsem členem něčeho a to něco
nevíde pak bych měl nést zodpovědnost
a né se jak malej kluk vymlouvat von pepíček
říkal že to bude sranda a že to vlatně nikomu neublíží

a nejhuř na tom je anička ta se ještě zastává honzíčka
že je nevinej že jí rošlapal bábovičku páč ho pepíček naved

a honzíček stojí a čučí jak ho maj všichni rádi
páč on vlastně žádnou babovičku nerošlapal

konec - všichni sou spokojení a ruku vruce odcházejí do západu slunce
z roztřískaného dětského hřiště

WT_TeeDee
312_Lazy napsal:
Je zcela zakladni fakt, ze Nowotny se v radach luftwaffe zucastnil vojenske agrese. Proto mi pripada velmi podivny nazor, ze "bojoval za svou zemi, stejne jako spojenecti stihaci".

Netvrdim ze je W.N. zlocinec, netvrdim ze bych na jeho miste jednal lepe, ale opravdu nevidim duvod si ho brat za vzor.

Tak prosím Tě, odpověz na tu moji otázečku, ano?
Děkuji Zamračený

313_123
WT_TeeDee napsal:
Jedna krátká otázka pro všechny zdejší moralisty: Jak a podle čeho se měl dejme tomu 20letý klučina rozhodovat, která strana je ZLO a která DOBRO? Bavme se o řadových vojácích a ne o nějakých řeznících z koncentračních táborů.
Pokud někdo tvrdí, že Němci jsou horší jak třeba Rusové za WW2, tak je v mých očích zaslepenec a rasista.
S odstupem času se to řeší moc pěkně a jednoduše, co je bílé a co černé, ale být v té situaci a mít omezené informace, jak dozajisté měli? To si měli říct, hmmm 1o let nám tady vštěpují, co je dobré a co zlé, ale co když on ten Pepík (Stalin) je hodnej a Dolfík je zlej? Šklebící se

pochoduju na rusko páč potřebuju větší pískoviště
a někoho kdo za mě bude psát domácí ůkoly
nebo
pochoduju na berlín páč mě kuci z něměcka rošlapali pískoviště
a ukradli moje oblíbené autíčko

ps: du si přeleštit slepecké brejle
to o těch informacích nemyslíš vážně že ne ?

1stCL_Wedge
313_otu_123 napsal:
313_Wedge napsal:
313_otu_123 napsal:
313_Wedge napsal:

Šklebící se Jo tááák, tak teď už je mi to jasný.....díky já věděl, že mi to nakonec někdo rozumně vysvětlí!Šklebící se
Upravil/a 1stCL_Wedge dne 08-11-2006 14:17

Tajpan
Ucho napsal:
Tajpan napsal:

No já si zase myslím, že spousta lidí si z toho něco rozumného odnese :-)

To , že je lepšie mať v rukách nejaký kvér s patronama a odstreliť naproti chlapíka skôr ako to on urobí tebe, to vie snád každý.
A že nejaký moralisti budú riešiť o 60-rokov neskôr či bol dobrý alebo zlý, biely , čierny, je vtej chvíli jedno. To vie snád každý.

313_123
dopručuju ten film je supr
http://levneknihy.cz/DetailZbozi.aspx?z=71959

312_Lazy
WT_TeeDee napsal:

Válka je ZLO.

j4ck41
313_otu_123 napsal:

313_Wedge napsal:

313_otu_123 napsal:

podle me tohle docela zlehcujes. nevim jestli jsi byl na vojne, ale jako jedna z prvnich veci nam bylo pri zakladnim vycviku vysvetleno, ze ROZKAZ SE MUSI UPOSLECHNOUT. muzes o nem mit pochyby, pochyby muzes dokonce i nahlas vyjadrit ale jediny co muzes delat je to, ze pozadas o to aby ti ten rozkaz byla DAN PISEMNE. Pak ho MUSIS PROVEST a teprve pak si STEZOVAT, ze to byl spatny rozkaz. A to hovorim o roce 1998, tedy o dobe kdy byl mir a nefungovala ani vojenska justice. Ale je to princip na jakym armada stoji a funguje - ono jinak to asi ani nejde.

za valky je ta situace jeste zhorsena tim, ze velitel v poli ma mnohem rozsirenejsi pravomoce. takze co bys delal ty, kdybys byl v nejaky jednotce a dostali jste rozkaz popravit nejaky rusky civilisty. Postavil by ses do popravci cety s puskou v ruce a vystrelil, nebo by jsi rek "Ne, to je spatny rozkaz" a radsi by ses postavil k ty druhy rade jaka cumela na ty pusky zepredu? Protoze za to odmitnuti rozkazu by te nic jinyho necekalo!!!
budes premejslet o nejaky moralce a potencionalni historicke odpovednosti nebo poslechnes jeden z nejzakladnejsich lidskych instinktu a budes se snazit prezit?
Upravil/a j4ck41 dne 08-11-2006 15:05

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,025,486 návštěv