No tak trochu tápu. Navolím misi (útok na pozemní cíle), řeknu mechanikům že chci vybavit letadlo a dotankovat a ejhle, palivoměr mi ukazuje 0. Že by už byl rok 43 a nedostatek zásob?
Jinak četl jsem v diskuzi k tomu přecitlivělém ovládání reakci Zaka. Zak tam odpovídal článkem původně před lety psaným pro ROF, kde tuším Petrovič vysvětloval implementaci joysticku v souvisloti s nestejným chodem páky dopředu a dozadu, jako je třeba u SE5a. No a říkal tam, že aby neomezil citlivost při pohybu vzad, že to implementoval tak, že je pohyb v celé oblasti rozsahu lineární. A že tedy díky tomu střed joysticku vlastně není středová poloha páky. Což je jistě super závěr a vlastně to i funguje u FFB klacíků, ale my obyčejní, co máme pružinu, máme smůlu. No a aby to přes tohle jistě chytré řešení bylo použitelné, má ROF ty křivky s posuvným středem, aby si člověk střed mohl dát do středové polohy. A teď to přijde. A takhle je totiž implementován LaGG3. LaGG3 měl chod páky vpřed kratší než vzad. Tedy jestli spoléháte na trim, že trim vyřeší problém, spoléháte zbytečně. Nejde o chybějící trim, jde o to, že ten Lagg3 má středovou polohu posunutou asi o 30% ze středu joysticku. Ale snad vám do BOSu dodělají i nějaké ty křivky ala ROF, aby se to dalo používat. Prozatím je řešení SlimJoy či jeho modernější tajná varianta.
takže řešením je jinde nevyužitelná vlastnost CHáčkových trimů...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
CH Trim je nevhodný, pootáčí celým potenciometrem. Jedna strana tak neudělá celou výchylku a druhá je zkrácená. Spíš je to příležitost pro ten jejich programovatelný soft.
No tak trochu tápu. Navolím misi (útok na pozemní cíle), řeknu mechanikům že chci vybavit letadlo a dotankovat a ejhle, palivoměr mi ukazuje 0. Že by už byl rok 43 a nedostatek zásob?
Palivoměr, vario a asi i některé další budíky zatím nefungují.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
CH Trim je nevhodný, pootáčí celým potenciometrem. Jedna strana tak neudělá celou výchylku a druhá je zkrácená. Spíš je to příležitost pro ten jejich programovatelný soft.
no právě - fyzicky si ten střed posunu (za cenu zkrácení dráhy joye)
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
no právě - fyzicky si ten střed posunu (za cenu zkrácení dráhy joye)
Rumcajs má pravdu. Neposuneš střed, ale celou dráhu, takže na jedný straně dosáhneš "za roh" a na druhý straně nedosáhneš na kraj.
Rumcajs má pravdu v tom, že CHáčkový trim je nevhodný (což jsem ale nikde nezpochybňoval a byl si vědom toho omezení).
Tečka :)
- Nezdá sa mi, že by LAGG nejako výrazne pobral stability pri mierení na pozemný (aj nehybný) cieľ. Žeby to bolo trasľavými rukami?
- Ja mám v menu možnosť výberu iba "modrí=bratia, červení =vrahovia", druhá opačná možnosť bola raz, potom sa stratila. Keď som sa ju snažil znova nájsť otvorením šípky, šiel BOS do kytičiek.
V principe palučajetsa čto na Lagge šanca koněčno jesť ... no ....
Jo tohle bude maso. LaGGy nebude nikdo lítat, a to video jasně ukazuje proč. Asi jako v ROFu když jsou proti sobě Albík a Camel.
7:41
No koněčno v čistom boju na Lagge očeň trudno
Na ATAGu taky dávaj 100oct. Hurriky a Spity s automatem i do bojů o Francii, aby to bylo lítatelný. Hurrika s dvourychlostní vrtulí jsem neviděl sestřelenýho ani nepamatuju. Ve virtuálním prostředí nefungují zákony stejně jako ve skutečnosti.
Zas je třeba říct, že se s BOSem držej reality a že asi toho LaGGa relativně vůči Bf 109 posadili dobře.
A jako speciální bonus si všimněte, jak s tím míří a střílí. Ztratil jsem ostych z neschopnosti udržet cíl před čumákem. Dělá to přesně blbě jak já.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.