November 25 2024 03:47:49
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
DCS World
1stCL_Fucida
alfik napsal:
jte kde chcete, riskujete akorát ten ban... Úsměv morálně a právně jste v poho.

Jasně, odsouhlasíš nějaké podmínky s tím, že víš, že je nebudeš plnit a morálně je to strašně v pohodě Úsměv. Právně to, jak zmiňuješ, většinou bývá OK a riziku postihu se přímo nevystavuješ. To jedině až po zrušení platnosti dané licence.

Jak to vím? Jednoduše. Mám známé a příbuzné kteří "pendlují", jak mezi Ruskem a ČR, tak mezi státy stř. východu a ČR, a občas jsem jim pomáhal právě vykomunikovat např. to, že se na Steam přihlašují (a nakupují na něm) z různých světa stran.
A tak vím, že to jde. Není to problém - ani pro Steam, akorát to chce tu komunikaci Úsměv

Když jsem obchodoval se SW, tak se to ve firemní sféře dost řešilo. Tak dost, že pokud jsi to porušil (a neučinil nápravu), tak jsi prostě o danou licenci přišel. A když pak na tebe přišla kontrola a ty jsi používal nelegální (zrušenou) licenci, měl jsi to špatný. Je jasný, že v soukromé sféře se tohle neřeší, protože je to každému fuk.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Mira
Shadowdeath napsal:
Každopádně před tebou smekám, jsi první člověk kterého znám, co si nestáhl nikdy žádný film ani mp3. (samozřejmě počítám omezenou množinu na lidi, kteří mají PC a připojení k internetu :-))

To byla podpásovka.. to se nepočítá Pff

Paulus
Tak už znáš dva, co si nestáhl nikdy žádný film ani mp3. Nemám potřebuÚsměv
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

Hoper
Jak je to s Hormuzským průlivem ?
Ptám se, aniž bych četl novinky od Polychop a Razbam (k těm se dostanu později).
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Al CZ
Pokud jsou moduly v rublech podstatně lacinější nežli v eurech, tak to prostě není fér. V podstatě jde o cenovou diskriminaci, protože náklady na dodání zboží jsou stejné ať jste v Rusku, EU nebo USA. Zaplatíte - a stáhnete. Ovšem pokud máte adresu z "bohatého" západu, tak zaplatíte víc, a pokud si tedy modul koupíte v Rusku, nebo přes ruskou IP, tak je vám zablokován - ačkoliv výrobce nebyl škodný a platbu obdržel, tak mi to příjde amorální a neobhajitelné. Protože výrobce peníze dostal, kupující je stále kupující a ne pirát který modul "uwarezil". Obhajovat to mi příjde dost podivné. Cenová diskriminace se dá pochopit u hmotného zboží (z důvodu poštovného, distribuce na delší vzdálenosti, potažmo cla u zboží mimo EU) avšak u zboží nehmotného (softwaru) mi to příjde nespravedlivé (a to nejen zde u modulů do DCS ale třeba i woken - viz můj příklad s Čínou.) Výrobci by naopak měli podporovat KAŽDÉHO PLATÍCÍHO ZÁKAZNÍKA - vzhledem k obrovskému pirátství... Prostě fér to není...

Mám prosbu - naučil by mě někdo konečně pořádně ovládat A-10C Šklebící se ? Ne a ne přijít na to jak mám shodit pumy nebo zaměřit Mavericky i když na obrazovce má zaměřovací kříž, potažmo shozovou osu....

Al CZ
Al CZ napsal:

Pokud jsou moduly v rublech podstatně lacinější nežli v eurech, tak to prostě není fér. V podstatě jde o cenovou diskriminaci, protože náklady na dodání zboží jsou stejné ať jste v Rusku, EU nebo USA. Zaplatíte - a stáhnete. Ovšem pokud máte adresu z "bohatého" západu, tak zaplatíte víc, a pokud si tedy modul koupíte v Rusku, nebo přes ruskou IP, tak je vám zablokován - ačkoliv výrobce nebyl škodný a platbu obdržel, tak mi to příjde amorální a neobhajitelné. Protože výrobce peníze dostal, kupující je stále kupující a ne pirát který modul "uwarezil". Obhajovat to mi příjde dost podivné. Cenová diskriminace se dá pochopit u hmotného zboží (z důvodu poštovného, distribuce na delší vzdálenosti, potažmo cla u zboží mimo EU) avšak u zboží nehmotného (softwaru) mi to příjde nespravedlivé (a to nejen zde u modulů do DCS ale třeba i woken - viz můj příklad s Čínou.) Výrobci by naopak měli podporovat KAŽDÉHO PLATÍCÍHO ZÁKAZNÍKA - vzhledem k obrovskému pirátství... Prostě fér to není...

Mám prosbu - naučil by mě někdo konečně pořádně ovládat A-10C Šklebící se ? Ne a ne přijít na to jak mám shodit pumy nebo zaměřit Mavericky i když na obrazovce má zaměřovací kříž, potažmo shozovou osu....

A ani trefit cíl kanonem se mi nějak nevede - nechápu proč Šklebící se

magot
YouTube Video

Al CZ
Jsem z toho trochu zblblý.

Nejde mi nastavit Mavericky na obou stranách (Cvičná mise Sitting Ducks) - jako ve videu.

Buď jdou nastavit jen na jedné, nebo na druhé.

Co je tlačítko UP ? Šipka nahoru nebo Page Down ? Ať mačkám co mačkám, nic se neděje.

Nepřišel jsem na to jak hýbat s cíličem.

Uf, bojoví piloti mají fakt složitý život.

Není mi přesně jasné co dělá "V". (Přibližuje/oddaluje ?)

Na Joysticku mám celkem tři kloboučky (Myslím Warthoga)

DMS - data managment switch.
TMS - target managment switch

Na kobře jsou pro změnu kloboučky dva - ale ani jeden z nich nic nedělá....

Copak to všechno nejde nějak zprovoznit čistě přes joystick ? (Předpokládám že TMS má slouži k pohybu cíliče ?)
Upravil/a Al CZ dne 27-12-2015 23:02

falkon
Ale, prejdi si training misie k A-10C -- su celkom dobre! A na rozdiel od postovaneho videa z Youtube sa vyjadruju v notacii "DMS/TMS/China Hat/atd..."

Nasledne si skontroluj, ze mas spravne namapovaneho Warthoga na jednotlive ovladace (pozor na rozdiel nastaveni A-10 Game a A-10 Sim) -- a potom by ti uz nic nemalo stat v ceste k radostnemu Maverickovaniu!

magot
"cílič" je ta mini-páčka na ukazováku na levé ruce u plynovky (vedle kloboučku CSU). Je to os-ová páčka (namapováno jako joy na osách) takže lze citem regulovat zrychlování a zpomalování pohybu kurzoru, nejenom směr.
Na jiným joyi než je Warthog to takto nepůjde.

Al CZ
Já ale nemám plynovku Warthog (HOTAS) mám jen Warthog flight stick (knipl).

Nebo myslíš CMS (Counter measurment managment switch) ? To jsem zjistil že spouští fléry.

U mě je problém že jsem se zatím nenaučil ani pořádně navigovat (protože jak jsem pochopil tak A-10C nemá klasický autopilot - tzn. že ho zapnete a on se pak naviguje na cíl, jen to ulehčuje let. (nebo mělo by.)

Je to fakt jak o výcviku na skutečném éroplánu.

A jakou funkci má prosím ten velký placatý vroubkovaný spínač (Paddle switch ?)

Učím se to pomalu,stylem pokus/omyl...
Upravil/a Al CZ dne 28-12-2015 00:00

magot
Asi tě měl někdo upozornit že A-10C se jedná o regulérní simulaci, což vlastně ani není hra ale dřina jako v IRL se to všechno naučit ovládat Úsměv
Tady si stáhni české manuály k A-10C a študuj!
http://simworld.c...9&t=10

Al CZ
Já to tušil, už kdysi sem měl Flanker 2.0 (a pak ho vůl prodal-ach jooo- tak rád bych si ho zase zahrál) a LOMAC. (Taky už nemám.)

Al CZ
Al CZ napsal:

Já to tušil, už kdysi sem měl Flanker 2.0 (a pak ho vůl prodal-ach jooo- tak rád bych si ho zase zahrál) a LOMAC. (Taky už nemám.)

Mám pocit že v LOMACu byly všechny stroje co jsou nyní jako moduly součástí simulátoru (A-10,F-15C, Su-27 a Mirage.)

Jestli to chápu, jestli chci létat s A-10C musím si ještě koupit HOTAS Warthog ? Smutný

1stCL_Novotny
Nemusíš! Jen si holt musíš sakra dobře promyslet to kam nastavíš a co budeš mít na jaké klávesové zkratce!
A co takhle koupit FC3!!?? Máš tam všechny ty vyjmutý moduly a spousta dalších. Úsměv

Baron
Ano, FC 3 je dobrá voľba.

Al CZ napsal:

Keď sa to tak vezme, v FC 3 máš aj Flanker aj LOMAC (obrazne povedané). Úsměv
Hals - und Beinbruch!

1stCL_Fucida
Ale součástí FC3 není ta vymazlená A10, ale jen ta jednodušší, co byla v původním LockOnu, nebo ne?
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

ukulele
No vždyť .... to by pro něj na rozjezd byla lepší volba

magot
V FC3 je A-10A. Je to tam nějak arkádově řešené, vlastně ani nevím jak se tam ty mavericky odpalují ... a taky tam není ta optika.
Nejlépe odladěná letadla v FC3 jsou Su-27 a F-15C, zbytek jsou spíše zastaralá i když některé aktualizace to taky prodělalo jako 6dof kokpity.

Fiks
Magote, v A-10A je v pravo display přez kterej maverika v poho zaměříš a odpálíš.Není tam klikatelnej kokpit.Ale to není v žádným letadle v FC3.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,039,297 návštěv