"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Ale no tak chce někdo polemizovat s tím, že to mají mírně nepřesně? Tak si zaleťte se starým Šturmem nad Stalingrad, zjistíte, že tahleta nádherná fabrika ve tvaru tenisové rakety byla zřejmě zamýšlená v ohybu řeky, protože silnice tomu odpovídají, pak je ale industriální zóna umístěna jinde a taky trochu zcestně. Mě se ty obrázky líbí.
Možná jen nechápu, ale dal jsem to sem stím že to mají víc než suprově udělané!
omlouvam se za mirne OT, ale zajima me to:
jak je to v BOS, resp. v ROF s kratery po pumach? Jsou funkcni? Tedy pro bombra dulezita otazka: muzu se tesit, ze bude mit vyznam bombardovat i drahu s tim, ze souper bude muset zustat na zemi nebo riskovat nebezpecne pole pro start?
V BoS zatial kratery nie su. Pod "funkcnym kraterom" (co je sam osebe lingvisticky nesmysel) asi myslis to, ze ked cez neho nejake lietadlo prejde tak sa rozbije.
Myslim ze ani v RoF nic take nie je. Aspon som si nevsimol. Ovsem bombardovanie v RoF (hlavne dvojmotorove masiny) je kapitola sama o sebe.
V rof je to s kratery na prd, nefungují. Tam staci vybombardovat nastavené procento budov a celé letiště zavřeš a to na dobu určenou tvurcem. Ale už je mod na funkční zákopy tak třeba jednou.
"Funkční" krátery by byly skvělé. Mně by pro začátek stačilo, kdyby tam po dopadu bomb aspoň někdo nějaké namaloval (abych viděl, kam jsem mířil a nic netrefil).
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
To zní nadějně. Jsem skromný hoch, beru, co dostanu
Tak tento týden nic nového nebude http://forum.il2s...entry75490 Létá se zase od pátku do neděle, ale testovat se bude to samé jako minule.
Jinak velmi brzy prý má být létatelný sturmovik. A do dvou měsíců pak mapa Stalingradu, je na ní 82 letišť.
Upravil/a 310_cibule dne 10-01-2014 13:33
This time we bring you some obvious and not so obvious changes. The first significant one is the main Stalingrad map. It's really large and has lots of objects.
Hele, tohle mi uniklo: komentované ukázky z toho, co nás čeká v dohledné době v BoS (stream ze 17. 1. 2014).
Jsou tam - podle mě - velmi zajímavé záběry stuky (ve hře). Prý je hotov celý externí model, ale hodně toho ještě zbývá dodělat v kokpitu a ve střelišti. Ale i v tom polotvaru vypadají slibně. Prý si však ještě počkáme.
Pak jsou tam záběry z celkové mapy, ale to si každý, kdo už BoS má, může prolétnout sám.
Ale úplně nejvíc mne nadchlo zjištění, že krásné české slovo "gufero" má v ruštině ekvivalent "gafro". Už jen za to mě těch devadesát vdolků stálo.
Cibulko, stařešino náš, báťuško drahý, slovo "gufero" je zkratka, gu-ma, fe-rro a ro-und. Čertví kdo tenhle jazykopatlavý nesmysl vytvořil, ale ujal se, dokonce i v angličtině V němčině se používá název "simmering", nevím co znamená v něm. "simme", ale ring je... ring .
A z angličtiny (kde se vyslovuje "gafrou" ) jej převzali Rusi. Možná, že se tento název do Anglie dostal až s našimi lidmi u letectva ve WWII - to už jen fabuluji protože ofic. se angl. jmenuje taky simmering.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Tušil jsem to, alfíku. Ale stejně ti děkuji, že sis dal tu práci
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak?
Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.