October 20 2025 02:05:24
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
IL2 BOX online speciálka - Battle of the Scheldt
1stCL_Jiricek
rudidlo napsal:
Super, tak predpokladam ze se pujdou vsichni piloti, kteri ve specialce zemrou dobrovolne zastrelit, aby ty historicke realie sedely.

Chceš se pobavit na úrovni chytání za slova a debilních extrémů? Super! Jdeme do toho.

Nikoli, všichni piloti, kteří v akci zemřou, se nepůjdou dobrovolně zastřelit, byť o tom někteří budou přemýšlet. Ale je dobrým zvykem speciálek, že za smrt je poměrně přísný postih. Ať už něajký ban nebo úplný konec na akci.

Bezne pri hre vykladam s kamarady o beznem zivote

Taky to děláme, nejsme ve sporu.

, to je snad vetsi duvod nez nejake priblble hrani.

Nikoli, při speciálce není vykládání s kamarády důležitější než přiblblé hraní (tj. sama speciálka). Propavdě mě udivuje, že to tak někdo, kdo se na speciálku hlásí, může vůbec cítit.

A kdyz nekdo vstoupi na kanal, vim kdo zrovna mluvi, i kdyz je to zhovadile.

Ano, já chápu, jak to funguje. Nazývám to (minimálně v prostředí speciálky), zhovadilým. To je jako bys argumentoval, že ikona nad letadlem je fajn, protože hned vidíš, kdo to je. Ano, vidíš, ale je to zhovadilé.

falkon
rudidlo napsal:

Bezne pri hre vykladam s kamarady o beznem zivote, to je snad vetsi duvod nez nejake priblble hrani.

Rudi, ceece, tak si niesom uplne isty, ci si sa na specku prihlasil spravne -- obavam sa, ze sa nenaplnia tvoje ocakavania :-(

Ak to beries ako vhodnu prilezitost sa 2.5. stretnut s kamaratmi a klabosit o zivote, tak to sme sa vzajomne nepochopili. To mas lepsie sa toho dna prihlasit na Discord a klabosit s kamaratmi, ale mimo specialku.

V tomto suhlasim s Jirickom -- pocas specialky sa na radiu o beznom zivote neklabosi. Pri specialke sa snazime navodit atmosferu i na radiu, co mimo inym znamena aj dodrzovanie zakladnych radiokomunikacnych pravidiel, napr. ze vysielas explicitne svoj volaci znak (aby druha strana vedela, kto hovori). Verim, ze tym zvysnym 79 ludom ide pocas tych 3 hodin prave o to "priblble hranie", a nie o klabosenie ako tetky na trhu -- na klabosenie je cas a priestor kedykolvek inde.

Myslim si, ze si to nemyslel uplne tak ako si to napisal, takze verim ze sa chapeme. Ale ak by si skutocne ocakaval, ze pocas specialky budes klabosit o zivote, tak zrejme budes sklamany, resp. budu sklamani vsetci okolo, ktorym pokazis atmosferu...
Upravil/a falkon dne 15-04-2020 13:24

606_Temp
Já požaduji po speciálkach pokec. A proto upřednostňuji TeamSpeak, abych o to zážitcích všedního dne mohl šeptat do co nejvíce kanálů. A jelikož mi jsou všichni ukradení, tak ani nemusím vědět díky overlayi, kdo mi odpovídá :-)

A teď vážně. Jestli neumí discord šeptání do 10ti jiných kanálů, tak je stejně nepoužitelný a je jedno, jestli budete probírat zrzavé střechy a vlhké sklepy, nebo Mustanga/befko na šesté.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
1stCL_Fucida
Pánové, mně ten Rudidlův dotaz přijde slušně podaný. Ať si ho čtu zprava nebo zleva, tak v něm nenacházím nic, kvůli čemu bych měl v reakci používat ostřejší výrazivo.

Rudidlo, při akci budeme dodržovat přísnější pravidla komunikace - ostatně i na to se musíme zaměřit při trénincích a i tohle bude rozhodovat o tom, jestli ve složité situaci obstojíme, nebo ne. Přeci jen nás tam bude hodně. Slasti a strasti našich životů si jistě dostatečně povykládáme během tréninků Úsměv. Ostatně jsem upřímně přesvědčený, že si právě během tréninků mimo jiné zvykneme na naše hlasy a budeme se tak po TS poznávat i bez overlaye.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

rudidlo

Falkone,

nekolik specialek jsem v predminule dekade absolvoval, tak nejak si pamatuji na to jak probihaji.
Zaznamenal jsem ze rada hracu preferuje discord take kvuli schopnosti zobrazit v overlayi jmeno hovoriciho. Chtel jsem jen pomoci, proto jsem to navrhnul. Pak nastoupil Jiricek s tim ze jeto zhovadile.

Ted me na chvili omluvte, jdu si pro vetsi realismus v Junkersu vypustit 3/4 palivove nadrze a porozbijet par letadel na stojankach Mrknutí

http://silicon-remarks.blogspot.com
1stCL_Jiricek
Rudidlo, chápu z Tvého a Fučidova příspevku, že min. Tobě a Fučidovi přijde, že tu kdosi použil (nebo hrozilo, že použije) "ostřejší výrazivo". Hledám to marně, ale ok, každý vidíme, co chceme vidět.

Každopádně, Rudidlo, prosím, netřeba nic brát osobně. Že mi osobně používání overlaye připadá zhovadilé a ničící atmošku neznamená, že si myslím, že jsi kokot. Klidně tu může být 99% lidí, kteří to vidí opačně a je to v pořádku. A když "lid" rozhodne, že bude létat s overlayem, bude se létat s overlayem, ať mi to připadá, jak chce. Napsal jsi názor, chtěl jsi pomoct (s identifikací), a já ho naky napsal a chtěl pomoct (s atmosférou). Nehledej v tom nic, co tam není.

falkon
1stCL_Fucida napsal:

Pánové, mně ten Rudidlův dotaz přijde slušně podaný. Ať si ho čtu zprava nebo zleva, tak v něm nenacházím nic, kvůli čemu bych měl v reakci používat ostřejší výrazivo.

Ja som tiez nezaznamenal ziadne ostrejsie vyrazivo, a ani vo svojom prispevku som nic ostrejsie nepisal. Ak to tak niekto pochopil, ospravedlnujem sa, a prosim precitajte si moj prispevok znovu a v klude.

Vsetko je o ocakavani -- "Nekto holky, nekdo vdolky". Je dobre si ujasnit, co kto od akcie ocakava...

Ja ocakavam, ze specka ma mat nadych "vynimocnosti", "specialnosti" (odtial jej nazov). To znamena, ze to je diametralne ine, ako ked si vo stvrtok vecer vleziem na TS (Discord) a pripojim sa niekam na prasomlejn s kamosmi. Ja ocakavam, ze na radiu (= TS) sa budu pocas letu riesit len relevantne veci. Zvatlat o zivote sa da kedykolvek pred a kedykolvek po specke.

Ja ocakavam, ze ucastnici specky beru svoju ucast vazne. Nie ze si "idu len tak zastrielat", nie ze sa z toho stane "prasomlejt" ako kdekolvek inde na dogfight serveri (tych je vsade dostatok, na to nemusime vynakladat vysoke usilie aby sa zorganizovalo nieco ine).
Domnievam sa, ze podobne ako ja to ma nastavene vatsina prihlasenych.

Ak niekto prirovna (oznaci) svoju ucast na specke za "priblble hrani", pochopitelne sa mi v hlave rozblika varovna kontrolka, ci dotycny spravne chape ciel a zamer specialky.
Ale ako som napisal aj v svojej prvej reakcii, domnievam sa ze ani Rudidlo to nemyslel presne tak, ako sa to dalo interpretovat -- moja reakcia ma skor "preventivny" charakter.

Tymto povazujem svoj nazor za dostatocne vysvetlny a povazujem celu zalezitost za uzavretu. Kto chce, moj nazor si precita, kto nechce, preskoci ho Mrknutí Nech si kazdy ujasni sam, co od specialky ocakava :-)

P.S.: Ohladom komunikacnych prostriedkov -- keby to nebolo tak vela prace, uplne nejvic najlepsie by bolo pridat podporu SRS (Simple Radio Standalone) do (k) Il-2 BoS -- to by potom bola ta spravna simulacia radii! Nie ako tie "cheat"-y so septanim napriec kanalmi na TS... ;-)
Upravil/a falkon dne 15-04-2020 16:16

rudidlo
1stCL_Jiricek napsal:

Rudidlo, chápu z Tvého a Fučidova příspevku, že min. Tobě a Fučidovi přijde, že tu kdosi použil (nebo hrozilo, že použije) "ostřejší výrazivo".

Tak to chapes spatne, nic takoveho jsem nenapsal.

Nehledej v tom nic, co tam není.

To bych si ani nedovolil.

http://silicon-remarks.blogspot.com
LesniHU
Berte prosim v uvahu, ze to, ze je vase frekvence zrovna volna pro vas, neznamena, ze ji maji volnou vsichni zucastneni. Jinymi slovy, kdyz se osazenstvo jednoho kanalu vykecava, muze to prebit zpravu veliteli, ktera prijde septanim odjinud, a take to znemoznuje pouziti septani v ramci mensi jednotky, treba posadky jednoho letadla. Kdyz se vam totiz navigator snazi uz poctvrte rict kurs a pokazde do toho nekdo zvenku skoci (aniz by vedel, ze do toho skace, protoze neni prijemcem), tak to nastve, je to depresivni a nakonec 1)ten kurs musi rici na verejne frekvenci a 2) jednotka je servana za nekazen.

1stCL_Punkey
Neděljte z toho nic většího než to je. Rudidlo se korektně zeptal, Jiříček věcně reagoval. Nikdo zde nepoužil nic, co by se dalo nazývat ostřejším výrazivem. Discord je našem případě nepoužitelný. falkon to již v prvním příspěvku v této věci vystihl naprosto přesně, věcně a korektně.

Pojďme raději plánovat akci v soukromém vláknu.

Bierglass
LesniHU napsal:

Berte prosim v uvahu, ze to, ze je vase frekvence zrovna volna pro vas, neznamena, ze ji maji volnou vsichni zucastneni. Jinymi slovy, kdyz se osazenstvo jednoho kanalu vykecava, muze to prebit zpravu veliteli, ktera prijde septanim odjinud, a take to znemoznuje pouziti septani v ramci mensi jednotky, treba posadky jednoho letadla. Kdyz se vam totiz navigator snazi uz poctvrte rict kurs a pokazde do toho nekdo zvenku skoci (aniz by vedel, ze do toho skace, protoze neni prijemcem), tak to nastve, je to depresivni a nakonec 1)ten kurs musi rici na verejne frekvenci a 2) jednotka je servana za nekazen.

Lesníku, když jsem děla specku v ROF, tak každá letka měla svůj kanál, a jen velitelé generální velitel, se mohli přepojit na kanál jiné letky." Čet" byl vypnutý a veškeré spojení probíhal pouze přes TS. V praxi, velitel letky se přehodil na kanál generálního velitele a podal hlášení.Bylo li potřeba generální velitel o tom informoval jinou letku.Jiný přenos informací nejen, že nebyl povolen ale technickými prostředky ve hře nebyl ani možný.Hlavně mně teď nestrhej za to, že v té době nebyli v letadlech rádia.O tom to není.A pokud jde o Německé piloty nedělej si starost, všichni jsou učeni k radiovému klidu.A jestli to mají na druhé straně jinak, je to jejich problém, ne náš.Mrknutí

EAGLE-Shifter
Myslím, že stávající Teamspeak, je plně dostačující a ozkouseny. Funguje.

falkon
Borci a borky, pripominam, ze su este 4 otvorene miesta.

Za Cervenych:
* 2x P-47

Za Modrych:
* 1x He-111
* 1x Bf-109

Zaujemcovia su srdecne vitani! Úsměv

606_Sparrowhawk
Rád bych se ještě přihlásil k červené straně. Z technických i jiných důvodů jsem to poněkud prošvihl.
P-47 sice není moje letadlo z nejmilejších, ale ono je celkem jedno v čem mě kdo sundá.
A třeba po změně damage modelu už vydrží víc, než spitfire.

falkon
Panove, pripominam, ze v nedelu 19.4. od 20:00 je planovany zatazovy test serveru.

Prosim, spravte si vsetci cas. Skoro by som chcel povedat, ze ucast kazdeho z vas je POVINNA.

Prosim uvedomte si, ze ak sa nas v nedelu stretne len polovica, nic moc neotestujeme -- a pripadne problemy s misiou/serverom sa nemusia odhalit, co nam moze zkomplikovat samotnu akciu 2.5.!

Vopred dakujem vsetkym za pochopenie a tesime sa na vasu ucast! Mrknutí

AH_Kraken
606_Sparrowhawk napsal:

Rád bych se ještě přihlásil k červené straně. Z technických i jiných důvodů jsem to poněkud prošvihl.
P-47 sice není moje letadlo z nejmilejších, ale ono je celkem jedno v čem mě kdo sundá.

Jestli chceš letět v P-47 tak se stav dnes v 20:00 na TS SVK.

magot
606_Sparrowhawk napsal:

Píšu tě.
Už nás je přesně tolik:
i.imgur.com/DFxi3xl.jpg

magot
Pravidla na serveru:
- Každý se spawnuje pouze na své straně!!
- Modří na LW letištích
- Spojenci na RAF a USAAF letištích

Předpokládá se že to každý bude dodržovat a bude hrát férově.
Později lze samozřejmě každého dohledat v logu kde se spawnoval.

Info o připojení na server je privátních vláknech.
Upravil/a magot dne 19-04-2020 01:28

1stCL_Jiricek
Přátelé, co takhle si ještě třeba říct, že nebudeme provádět průzkum na nepřátelském území?

Vůbec - s dnešní viditelností v BoS-ku lze na některých PC zahlédnout kontakty i na sto kilometrů vzdáleném letišti... Skoro bych navrhoval se nespawnovat na přiřazených základnách ale na náhodných.

magot
Tréningová mise je deformována a od ostré akce se liší.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,313,214 návštěv