December 23 2024 07:53:36
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Kingdom Come: Deliverance (blbý kecy před vydáním)
alfik
Rume, opakuji, je to simulátor něčeho, co si třeba v "normálním" životě nevyzkoušíš, z jakýchkoli příčin.
Se vším co to slovo znamená - tedy zjednodušení, časová nenáročnost apod.
Baví tě střílet enemáky v letadle? No a můžeš to dělat v životě?
A třeba by tě bavilo dělat "soldáta mečem opásaného" na středověkém hradě... a mydlit s ním loupežníky v lese.
A třeba ne.
A stejně jako v reálu je létání mnohem větší opruz než v simulátoru, kde skočíš do éra a zmáčkneš "E" a do pár minut máš frag - nebo se houpeš na padáku, tak i v reálném středověku byl život blbý zatímco ve hře bude barvitý.
Je to hra. Oboje Úsměv
Nemusíš hrát zrovna tuto - nebo můžeš hrát obě, jako já třeba. Hrál jsem Sykrim a bavilo mě právě to ostatní, co nesouviselo "s draky" Šklebící se
Chodil jsem např. po horách na lov... ne furt, ale kdykoli se mi zachtělo. A o tom to je.
Jasně, třeba tě baví pouze onlajn polety (čili PVP), ostatně takových je prý cca 45% lidí, stejně jako těch co je baví jedině offlajn (PVE).
No, já patřím k těm 10% co paří oboje, a nevidím nic špatného na tom, chodit ve hře po lese, a lovit lukem Zikmundovy Kumány, jeleny a divočáky, když už to nemůžu nebo nechci dělat v reálu.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

Hoper
Rumcajs napsal:
Třeba jsem četl mraky návodů na to, jak vyhrát dogfight. Nebo jak mířit se stihačkou. Jak se trefit s neřízenou raketou, jak odhodit bombu ve Štuce. Ale nikde není záruka, že se mi to příště povede. Vždy je to napětí, jak se trefím a jak dobrej bude ten druhej. Výsledek je vždy nejistej a tedy vždy zábavnej. Tak chápu, že ve středověku nemám hledat stihačku ani Šturmovika. Co tam ale najdu, co by mě mohlo bavit podobně? Opravdu nechci znít negativně, jen bych to rád věděl, bo mi to uniká.

Tady budeš číst mraky návodů, jak udržet luk a trefit se šípem do terče ve větru na 200 yardů. Nebo jak se ubránit útoku dvěma sekerkama, když máš dlouhý meč. Kam trefit zubra kopím, aby se po tobě neohnal a tys ho dojel sekáčkem.
A nebo kam poslat chlapa, aby nezacláněl doma kolem své ženy ;)
Ale nikdo ti to nenutí, dokonce ani já ne. Humbuk je kolem toho takový proto, že to dělá Vávra, je to z předhusitských Čech bez draků a kouzel a vybralo se na to už mraky koláčů. Toť vše :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

BenKenobi
Humbuk je kolem toho proto, že to snad nikdo takto tématicky nedělal. Ten maniakální důraz na detail je to, co zatím vypadá, že potáhne hru (a proto by někdo měl napsat Vávrovi, že jeho cesty jsou hnusný a chybí jim benzinky a odpočívadla). Tedy atmosféra (škoda, že to není v němčině, latině a staročeštině). Není to nepodobné Mafii. Nebo Mount and Blade, které si svým vznikem založilo vlastní žánr her.

Osobně si nemyslím, že to hratelnostně bude kdovíjaký zázrak (ale to nebyly ani Mass Effecti či Zaklínačové), ale některý hry prostě na hratelnosti stát nemusí, páč maj něco jinýho.

olda Olde maly
A až tam budou Husité a poženeme Křižáky s tou liškou ryšavou za chorálu Kdož sů Boží bojovníci, to bude teprve maso. Úsměv

CSW_Cassius Chaerea
Zatím se budeš moci přít s Jakoubkem ze Stříbra, Štěpánem z Pálče, Janem Husem, Matějem z Knína, či Křišťanem z Prachatic o pravý výklad slova Božího. Úsměv

olda Olde maly
Spíš s Jeronýmem Pražským vozit do Prahy spisy Jana Viklefa z Anglie. Úsměv

clone9cz
Já to tady snad ve vašem zájmu zamknu. Pokud už teď objevíte půlku světa, všechno si tu vykecáte, tak Vás to rozhodně bavit nebude. U těch ostatních předhazovaných her jste možná věděli málo nebo úplný prd.

http://www.wwii-illusion.net
olda Olde maly
Tak se hned nečerti tati. Úsměv

CSW_Cassius Chaerea
olda maly napsal:

Spíš s Jeronýmem Pražským vozit do Prahy spisy Jana Viklefa z Anglie. Úsměv
Ten je teď v Jeruzalémě.

Powerty
Alfiku souhlas! Mě osobně na Skyrimu nejvíc bavilo, že celou výstroj a výzbroj, jsem si mohl sám udělat (a taky udělal) z toho, co jsem si, opět sám, opatřil v přírodě.

LEON
Mě na Skyrimu baví to, co původně Skyrim vlastně ani neobsahoval :-) Survival atributy po doinstalování modifikací např. Realistic Needs and Diseases a FrostFall Hypotermia, kdy si člověk sakra rozmyslí přebrodit řeku v zimě, protože by do několika minut promáčený umrznul, kdy si musí řádně tepelně upravovat jídlo a převářet vodu, protože takový průjem je v brnění opravdu nepříjemná věc, nebo když si z kůží a ze dřeva postaví stan a rozdělá oheň, aby si v divočině odpočinul a vysušil hadry. K tomu modifikace Ultimate Followers Overhaul, aby člověk sebou tahal družinu společníků, když je jednomu v divočině smutno a u takto modifikované hry se dá zabít opravdu moře času... :-)

https://www.rcfree.eu
magot
KCD by mohla bejt tak trochu učebnice dějepisu ... oproti fantasy slátaninám ...

1stCL_Fucida
LEON napsal:

...protože takový průjem je v brnění opravdu nepříjemná věc

Můj mág kakat nepotřeboval, ostatní kakali z něj Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

WT_Flan
Tak snad kdyz se rekne RPG ze stredoveku bez kouzel , potvor a dalsich pytlovin, tak snad si uz neco predstavim...

Mafie...hmmm, mesto, auta, gangsteri...o cem to kruci muze byt ? Co tam jako budu delat ???

BoS...letiste, letadlo, letim, vystrelim, on spadne, najednou horim, vyskocim...A co jako dal ? Nebo necemu nerozumim ? Šklebící se

Je venku spousta materialu od Warhorse, aby se jeden dovedel mnohem vic uz ted o cem , jak , kdy, k cemu...

Ja bych si to snad koupil i kdyby to byl jen simulator ceske krajiny vrcholného stredoveku. Lepsi les jsem jeste nevidel ! Takovy nemaji ani v pavilonu v Ohrade u Hluboke ! Šklebící se Plus maniakalni posedlost vymodelit i vsechno ostatni z te doby uplne akuratne...

Btw., o tom jakou reci tam mluvit nebo nemluvit...o tom uz byla na foru obrovska debata. ( Stejne jako prudeni nejakych blbcu, ze teda to fakt není OK, jestli tam budou jenom belosi...Šklebící se )

CSW_Cassius Chaerea
WT_Flan napsal:
( Stejne jako prudeni nejakych blbcu, ze teda to fakt není OK, jestli tam budou jenom belosi...Šklebící se )

Doufám že tam bude pražské židovské ghetto a že bude ještě řádně zdecimované.

Rumcajs
V simulátorech člověk řídí letadlo. Má na to v podstatě ty samé nástroje, jako skutečný pilot. Páku, pedály, plynovku, hejno čudlíků. Vzdušný boj je pak zábava sama o sobě, je to soutěž, kdo to zvládne líp. Podstata zábavy je právě v tom, že ačkoli je to jasné teoreticky, prakticky je dost příležitostí něco zvorat. Uspokojení je v tom, že to člověk zvládnul a případně byl lepší než druhej.

Středověk nemá žádný knipl. A ani tenkrát se ten středověk neovládal myší a klávesnicí. Tedy realistický boj nemůže být předmětem zábavy. Prostě proto, že ovládání nemá s realitou nic společného. Boj samozřejmě může být zábavný, ale chce to hodně velkou představivost, že rychlým mačkáním správných čudlíků sekám mečem. A upřímně ... souboj na meče je ve skutečnosti tak rychlý, že vůbec není vhodný pro realistické ztvárnění. No a tímhle padá jakákoli paralela se zábavou v simech. Padá právě tím, že ovládání simů je realistické, zatímco ovládání chladných zbraní v principu není. Ovládání letadla se dá simulovat, sekání s mečem a střelba z ruku ne. Takže navozování atmosféry, že jde o to samé, je liché.

Já neznám nic od Warhorse Studios, neznám Skyrim, Elderscrolls a jiné blbinky tohoto typu, tak se prostě ptám, když tu na foru máme tolik lidí, co to znaj, v čem je ta zábava. A jsem z vás hoši úplně zaraženej. Nikdo z vás neřekl nic kloudného, přinejlepším mě nabádáte k fantazii. Že je venku spousta materiálu? No možná je, přesto jsem doufal, že někdo prostě dvěma třema větama odpoví. Já si nemyslím, že by mě to zaujalo, shánět nic nebudu. Za snahu děkuju.
Non est specifica

310_cibule
Historická "First Person Shooting" jsou to jediné, na co se kromě leteckých simulátorů z WW II těším. Jak píše pár lidí výše, i kdyby to mělo jen znamenat, že se budu potloukat ve středověkém městě či zalovím kuší (nicméně s ohledem na předchozí Fialovy radůstky to vypadá, že s Kingdom Come: Deliverence toho dostanu daleko víc).

U virtuální reality záleží na tom, jak má člověk nastavenu fantazii a na čem "ujíždí". Platí to i simech. Všichni, co sem píšeme, je létáme z různých důvodů, které se třeba částečně prolínají, ale akcent není vždy stejný. Někdo je rozený lovec a adrenalin mu zvedá hromadění sestřelů. Jiný daleko více vyhledává dobovou atmosféru (immersion), více než "furball" ho bere třeba "sightseeing" létání nad Londýnem či nervózní čekání na letištní ploše při speciálce.

Dost těžko se to vysvětluje, proč je člověk zaměřený zrovna na toto a na jiné ne (tak třeba nikdy jsem v simu neseděl v ničem, co létalo až po WWII. Vůbec mne to neláká. Stejně tak chápu, že jiné nebere středověk). Je to věc osobního zaměření, zálib atp.

Každému co jeho jest ;-)
Upravil/a 310_cibule dne 26-10-2014 22:37
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Powerty
Ber to tak, Flashpoint / Arma jsou také označovány jako simulátory a kde je realistické ovládání? Při míření optikou zatajíš dech stiskem klávesy. Tank, auto, motorku a dokonce i létající aparáty ovládáš myší. A přece to plno lidí baví.

BenKenobi
Rumcajs napsal:A upřímně ... souboj na meče je ve skutečnosti tak rychlý, že vůbec není vhodný pro realistické ztvárnění.

MP souboje s manuálním krytím v Mount and Blade vyžadují zhruba stejně postřehu, soustředění a rychlosti jako šerm. A stejně jako v šermu tam dost věci děláš intuitivně a za chvíli se dostaneš k tomu, že musíš soupeře přechytračit spíš než mít štěstí nebo rychlý prsty.

magot
Mě baví cokoliv je originální a nápadité, je kvalitně uděláno a je simulací.
žel bohu, časy osmi/šestnácti-bitů jsou pryč.
KCD by mohla být klidně středověkou obchodní strategií .... každýho ale hned napadne retardovaná jednoduchá 3D akce na úrovni Skyrim, že by to mohlo bejt něco inteligentního to už nikdo asi neočekává ...

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

36,126,355 návštěv