Letecky bar - CloD - reci bez ladu a skladu
|
311_Mart |
Přidané 08-12-2014 16:09
|
Uživatel
Příspěvek: 1642
Založený: 22.08.10
|
MiraCZ napsal:
Díky všem za rady..hlavně to státní tajemství ohledně radaru se bude hodit, to jsem nevěděl.
Co se týče TSka jsem strašný stydlín, takže mám vždy problém se někam dokopat mezi partu lidí..a navíc se zatím tak nějak učím ty letadla ovládat ..stejně jako v BoSu..( WT s jeho čekacíma dobama mne moc nebere ) a mám co dělat sám se sebou, abych se neztratil, abych neskončil v 99% přistání se Spitem na boudě ( tak jako doposud )..atd... než být někomu na " obtíž ( ztracen, rozbit, sestřelen " ale díky za pozvání, snad se časem odhodlám i k tomu..
Prý stydlín... Největší bavič na firmě to je
|
|
|
|
Mira |
Přidané 08-12-2014 17:35
|
Uživatel
Příspěvek: 1668
Založený: 26.04.14
|
311_Mart napsal:
MiraCZ napsal:
Díky všem za rady..hlavně to státní tajemství ohledně radaru se bude hodit, to jsem nevěděl.
Co se týče TSka jsem strašný stydlín, takže mám vždy problém se někam dokopat mezi partu lidí..a navíc se zatím tak nějak učím ty letadla ovládat ..stejně jako v BoSu..( WT s jeho čekacíma dobama mne moc nebere ) a mám co dělat sám se sebou, abych se neztratil, abych neskončil v 99% přistání se Spitem na boudě ( tak jako doposud )..atd... než být někomu na " obtíž ( ztracen, rozbit, sestřelen " ale díky za pozvání, snad se časem odhodlám i k tomu..
Prý stydlín... Největší bavič na firmě to je
Hele nežaluj...
Ještě bych se chtěl zeptat. Jak napáskovat munici už jsem pochopil, ale jak napáskovat různou munici do jedné zbraně..? Např. když budu chtít promíchat stopovky s AP tak stačí dát pod sebe jednou stopovky a jednou tu AP a hra už si pamatuje že jsou na střídačku ?? nebo jsem si takto pouze vložil do pásu po jedné střele od každého typu a musím je takto pracně naklikat až do konce pásu |
|
|
|
Fiks |
Přidané 08-12-2014 17:52
|
Uživatel
Příspěvek: 660
Založený: 28.08.10
|
Stačí když si napáskuješ jenom sekvenci,třeba 2x zápalná2x průrazná 2xzápalná trasovací a to se pak opakuje do vyčerpání střeliva.
To je hlavní plnění.Potom je záložní kde si můžeš nastavi počet nábojů s jinou
barvou trasírek.To tě pak upozorní že ti dochází střelivo
Tohle můžeš kombinavat na každou hlaveň dle libosti. |
|
|
|
311_Mart |
Přidané 08-12-2014 17:52
|
Uživatel
Příspěvek: 1642
Založený: 22.08.10
|
Jestli to není tak, jak popisuješ (zadáš mustr a dál už se to opakuje), pak žiju v blažené nevědomosti Dá se ještě napáskovat zbytek pásu jinak, než hlavní část - třeba posledních x ran s jinou barvou trasírek...
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 08-12-2014 20:41
|
Moderátor
Příspěvek: 15088
Založený: 29.09.05
|
Dá. Posledních tuším max 99 a méně na kteroukoliv hlaveň zvlášť. Oceňuje to zejména nepřítel. Ví, že ti dochází munice.
A je to přesně tak, jak Fiks popisuje.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
beermajkl |
Přidané 09-12-2014 15:09
|
Uživatel
Příspěvek: 647
Založený: 28.12.11
|
310_cibule napsal:
To není čít. Jen Vám abwehr zapomněl říct, že Britové umějí dokonale využívat radar.
autodeath to bohužel propíchl. To vypadá na válečný soud.
|
|
|
|
beermajkl |
Přidané 09-12-2014 15:15
|
Uživatel
Příspěvek: 647
Založený: 28.12.11
|
[quote]MiraCZ napsal:
Co se týče TSka jsem strašný stydlín, takže mám vždy problém se někam dokopat mezi partu lidí..a navíc se zatím tak nějak učím ty letadla ovládat ..stejně jako v BoSu..( WT s jeho čekacíma dobama mne moc nebere ) a mám co dělat sám se sebou, abych se neztratil, abych neskončil v 99% přistání se Spitem na boudě ( tak jako doposud )..atd... než být někomu na " obtíž ( ztracen, rozbit, sestřelen " ale díky za pozvání, snad se časem odhodlám i k tomu.
Není se čeho bát,na SVK je dobrá parta,kluci mi hodně pomohli.
Upravil/a beermajkl dne 09-12-2014 15:22
|
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 09-12-2014 15:20
|
Uživatel
Příspěvek: 844
Založený: 03.02.13
|
Nepůjde se ta vaše skupinka někdy kouknout i ke Stalingradu? Nějací šikovní piloti za spojence by se hodili
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
|
|
|
|
SepiaX |
Přidané 09-12-2014 16:33
|
Uživatel
Příspěvek: 1165
Založený: 15.11.11
|
Ke stalingradu velmi rád ale ty prachy mít co za to chtějí
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.
|
|
|
|
606_JuLB |
Přidané 09-12-2014 16:52
|
Uživatel
Příspěvek: 747
Založený: 26.06.13
|
Pozriem aj ku Stalingradu (ako vyzerá sneh ), ale nerád lietam online sám.
Takže ak nebude v danom čase kompánia na Clod-a, a bude niekto na BoS kanále TS, rád pridám. Len keby toho času bolo viac. |
|
|
|
Mira |
Přidané 10-12-2014 07:19
|
Uživatel
|
Lítá tady někdo i za modré , nebo je zdejší osazenstvo většinou u červených?
Edit :
Upravil/a Mira dne 10-12-2014 12:14
|
|
|
|
Paulus |
Přidané 10-12-2014 10:07
|
Diskutující
Příspěvek: 2295
Založený: 26.03.08
|
606_JuLB napsal:
Pozriem aj ku Stalingradu (ako vyzerá sneh ), ale nerád lietam online sám.
Takže ak nebude v danom čase kompánia na Clod-a, a bude niekto na BoS kanále TS, rád pridám. Len keby toho času bolo viac.
Taky bych se občas přidal nejen na BOS ale i na DCS. Samotnému se mi tam nechce, tak mi oba simy leží ladem, nemluvě o ROF!
Udělat např. létací úterky BOS, čtvrtky DCS a neděle CLOD.
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E
|
|
|
|
autodeath |
Přidané 10-12-2014 11:53
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 106
Založený: 07.10.11
|
MiraCZ napsal:
Lítá tady někdo i za temnou stranu, nebo je zdejší osazenstvo většinou u těch hodných?
Takova otazka nedava vubec smysl. Jde pochopitelne o projekci realneho sveta: vsichni jsou na strane dobra a vsechny ony strany dobra se vzajemne se rezou hlava nehlava. Smajlik zamerne nedavam... |
|
|
|
SepiaX |
Přidané 10-12-2014 12:24
|
Uživatel
Příspěvek: 1165
Založený: 15.11.11
|
autodeath napsal:
MiraCZ napsal:
Lítá tady někdo i za temnou stranu, nebo je zdejší osazenstvo většinou u těch hodných?
Takova otazka nedava vubec smysl. Jde pochopitelne o projekci realneho sveta: vsichni jsou na strane dobra a vsechny ony strany dobra se vzajemne se rezou hlava nehlava. Smajlik zamerne nedavam...
Myslím že to byla pouze vtipná řečnická otázka.
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.
|
|
|
|
autodeath |
Přidané 10-12-2014 12:46
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 106
Založený: 07.10.11
|
MiraCZ: Myslim, ze nejkrasnejsi letadlo ve hre je E-3 :-). Kdyz jsem ve hre, jsem v drtive vetsine na teamspeku ATAGu. Textovy chat ve hre mam vypnuty, takze tam se to bude jevit tak, ze pokusy o komunikaci ignoruju. |
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 10-12-2014 13:13
|
Uživatel
Příspěvek: 844
Založený: 03.02.13
|
autodeath napsal:
MiraCZ napsal:
Takova otazka nedava vubec smysl. Jde pochopitelne o projekci realneho sveta: vsichni jsou na strane dobra a vsechny ony strany dobra se vzajemne se rezou hlava nehlava. Smajlik zamerne nedavam...
A mě třeba ta otázka přijde úplně v pořádku. Spíše mě nedává smysl, schovávání zvěrstev tipu pálení a dušení lidí, za nějaký rádoby filosofický kecy.
Jo kdyby šlo o BoS, tam už by to byla jiná, Stalin s Hitlerem si nemají co vyčítat.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
|
|
|
|
Tyler Durden |
Přidané 10-12-2014 14:01
|
Diskutující
Příspěvek: 2584
Založený: 07.10.14
|
Temná strana.
[img]http://d2vo5twcnd9mdi.cloudfront.net/uploads_f197763d-aa13-406c-8175-b44db9166fec-african_nazi.jpg[/img] is not a valid Image. |
|
|
|
torr |
Přidané 10-12-2014 14:22
|
Uživatel
Příspěvek: 533
Založený: 05.01.06
|
ještě temnější
|
|
|
|
Mira |
Přidané 11-12-2014 09:39
|
Uživatel
|
Předem se omlouvám,asi toto patří do jiného vlákna, ale tady je to živější a hledal jsem už na toto odpověď , ale nic jsem nenašel--možná jsem blbě hledal.
Ještě se tedy zeptám, jelikož nějak nejsem zvyklý pracovat s nastavením vrtule., zatím jsem tak nějak pochopil co dělat a jak se chovat bez automatu abych nezničil motor ( ale že jich odešlo ) ... ale tu automatiku u E4 používáte pořád, nebo jsou situace ( jaké ? ) , kdy je výhodnější přepnout do manuálu a nastavovat ručně? Myšleno i na BoS s jeho F4 a G2.. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 11-12-2014 10:34
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Manuál na německý vrtuli je děs běs. Přímo řídíš stoupání vrtule a nemá to žádnou ochranu proti přetočení. V 109 E1 a E3 se snažíš držet otáčky tak, aby to odpovídalo tvému aktuálnímu letovému režimu. Maximum u E1 a E3 je tuším cca 2400 RPM. Krátkodobě snese víc. Ve výškách nad 5000m se tuším dá jít na 2500. Pokud nepotřebuješ maximální výkon, sniž otáčky někam k 2000. Otáčkoměr musíš v podstatě neustále hlídat. Vrtuli musíš průběžně štelovat i v boji, což je opravdu o nervy. Jak ti spadnou otáčky, nemáš výkon, jak to přetočíš, nemáš motor. E1 a E3 tak vyžadují slušnou porci treningu, abys to byl schopnej dělat automaticky bez toho, že by tě to extrémně zatěžovalo. V CloDu není u E4 důvod automat vypínat. Možná ve výškách bys tím něco získal, že bys točil víc a využil toho zvýšeného limitu na max. RPM.
Něco jiného je to v BOSku. K dispozici je F4 a G2. Obojí má automat, není nutné se tím za letu trápit. Nicméně pojíždění je s automatem opruz. Pro pojíždění vypni automat a manuálně dej vrtuli na 12:30 (no zkrátka full fine pitch). Tím by to mohlo skončit. Experti ale i u F4 a G2 vypínají automat ve chvílích, kdy to potřebujou. Na vrcholu svíčky kopnou do vrtule a zvednou na pár vteřin otáčky a tak podobně. Získávají tak v kritických chvílích energii a čas. Ale to už je opravdu vyšší dívčí.
Non est specifica
|
|
|