October 20 2025 18:46:09
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Kniha priani 4.13
marasek
Večer sem šupnu odkaz na zajímavé videjko ze života skutečného Tempestího létání. Dlouho do noci jsem porovnával s obrázky a pozicemi Tempesta z ILa (umístění pilota, poměr velikosti hlavy vůči desce, prostornost překrytu, pásy,...)a objasnilo mi to mnohé... ...ale o tom více večer, teď musím běžet...
Jinak částečně souhlasím s Fučim. Kdyby u ostatních letadel bylo dozadu vidět reálně hůře adekvátně k Tempestu, zdaleka by mi tato kauza nevadila tolik! Ale fuči, při tom boji jde právě o to, že tím periferním viděním si dokážeš uvědomit pohyb za ocasem. To by bohatě stačilo, ale myslím, že je reálnější to vidět ve hře ostře, než vůbec. Stejně nemáš čas si to letadlo za tebou prohlížet, jak je krásný!

www.virtualnikokpit.cz
Stoupa
marasek napsal:
Večer sem šupnu odkaz na zajímavé videjko ze života skutečného Tempestího létání. Dlouho do noci jsem porovnával s obrázky a pozicemi Tempesta z ILa (umístění pilota, poměr velikosti hlavy vůči desce, prostornost překrytu, pásy,...)

Nemůžeš porovnávat externí model letadla a pilota s fotkama (jednak je model značně zjednodušen a také měřítko pilota nemusí být stejné jako měřítko letadla, tato situace by nastala pokud se model pilota vezme z jiného letadla), musíš porovnávat model kokpitu s umístěním kamery.

Panek
A není to jedno? My chceme dosáhnout toho, aby byl pro pilota Tempesu onen tempest využitelný jako v reálu.
Stejně tak jako se jiné vlastnosti letadel v Il2 dosahujou, všelijakým upravováním, tak by to mělo být i s výhledem.

radko1111
1stCL_Fucida napsal:
Strýček Fido: barvy stopovek jako takové jsou správně. Pozue jsou příliš výrazné - měly by být poněkud méně "syté". Zvláště na denním světle.

nwm nechce sa mi verit ze by mal škas zelne stopovky

Serza
Zelena je pro Ruske zbrane docela normalni barva pro Tracer.

1stCL_Werner
http://www.youtub...LOOgz5steA
Kouni se jak trasírka osvětluje zemi Mrknutí
1st Czech Lions - Resistance is futile...

Panek
radko1111 napsal:
1stCL_Fucida napsal:
Strýček Fido: barvy stopovek jako takové jsou správně. Pozue jsou příliš výrazné - měly by být poněkud méně "syté". Zvláště na denním světle.

nwm nechce sa mi verit ze by mal škas zelne stopovky

7.62x54mm T30 měla bílou (něco jako 12.7 UB, ale kvůli velikosti byla vidět jen na malou vzdálenost)
7.62x54mm T46 měla červenou

Hoper
Mech napsal:
Vzhledem k tomu, ze pilot je pevne pripoutanej, je nejaky vykukovani zpoza desky dost nerealny. Neotocis se, protoze ti v tom brani pripoutany opacny rameno, takze ten pohyb(rotace) tela do strany je minimalni a mel by byt bran na zretel. ...

Ač F-15, ale myslím, že princip je stále stejný...
http://www.youtub...age#t=220s

V knihách se psalo, že pásy se hodně utahovaly až při nouzáku. Možná to každý pilot dělal jinak. Pak ale existovali ti, co si je tolik neutahovali a DT to holt bude muset ošéfovat tím, že přidá fci "utahování pásů" na kterou bude navázáno omezené rozhlížení ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

1stCL_Fucida
Robo, neměl bys náhodou nějaké screenshoty z toho svého testování volnějšího pohybu hlavy u Tempestu? Ono každej centimetr navíc, kterej nebude stíněnej tou deskou, pomůže. A jestli toho lze dosáhnout tak, že si prostě pilot Tempestu nechá volnější nárameníky, tak proč ne. Imho je reálný pohyb tak o 30 - 50 cm vpřed a 10 - 15 cm na obě strany. Tak jestli bys mohl udělat nějaký screenshot při posunu třeba 40 cm vpřed a 13 cm vlevo s hlavou otočenou vlevo vzad. Sice to bude už dost extrém, ale jen pro představu, co to udělá s výhledem? Mohl bys to sem pls poslat?
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

marasek
Stoupo, zjednodušení nevadí, ale rozměr desky, šířka překrytu, a pozice pilota, jejda promiň mi, pozice kamery, by měly být stejné jako v reálu v odpovídajícím měřítku. Kamera=pozice pilotovy hlavy. Pokud tomu tak není, pak jsem měl tedy bláhově vysoké mínění Smutný

www.virtualnikokpit.cz
Robo
Panek napsal:
Robo napsal:
Ty si pravnik alebo co? Sa trosku uvedom laskavo Pff

Tohle je trochu podpásový útok, ne? Raději napiš ten rozměr.

A ty si co zac? Pff Uz tu chyba len ten napity buran co mi minule rozkazoval opravovat Jaky Šklebící se

Naozaj chlapci, trosku sa uvedomte, ja som s vami husi nepasol. Naštvaný

Robo
1stCL_Fucida napsal:
Robo, neměl bys náhodou nějaké screenshoty z toho svého testování volnějšího pohybu hlavy u Tempestu? Ono každej centimetr navíc, kterej nebude stíněnej tou deskou, pomůže. A jestli toho lze dosáhnout tak, že si prostě pilot Tempestu nechá volnější nárameníky, tak proč ne. Imho je reálný pohyb tak o 30 - 50 cm vpřed a 10 - 15 cm na obě strany. Tak jestli bys mohl udělat nějaký screenshot při posunu třeba 40 cm vpřed a 13 cm vlevo s hlavou otočenou vlevo vzad. Sice to bude už dost extrém, ale jen pro představu, co to udělá s výhledem? Mohl bys to sem pls poslat?

Mam to niekde, aj rendery od autora kokpitu - ako prve som samozrejme skumal, ci sedia rozmery v hre s blueprntom. Sedia. A neriesilo sa to len tu, ono ten vyhlad vzad sa samozrejme skumal vsade, lebo to je proste debilne reprezentovane v hre. Alex sa stazoval, ze zmenili poziciu hlavy na prilis blizko k tej doske a dufal, ze sa to s 6DoF zlepsi. No, nie prilis.

Mam kdesi aj screeny aj tie skusobne subory, vratim sa k tomu.

Panek
Robo napsal:
Panek napsal:
Robo napsal:
Ty si pravnik alebo co? Sa trosku uvedom laskavo Pff

Tohle je trochu podpásový útok, ne? Raději napiš ten rozměr.

A ty si co zac? Pff Uz tu chyba len ten napity buran co mi minule rozkazoval opravovat Jaky Šklebící se

Naozaj chlapci, trosku sa uvedomte, ja som s vami husi nepasol. Naštvaný

Ne to jsi nepásl, tak se k nám nechovej povíšeně. Tempík dal jasný podněd, jasný dotaz.
A několikrát mu bylo odpovězeno: mámeto dobře a šmitec.
Teď se tu oháníš plány, ale rozměr si nenapsal.

CSL1_Zmije
Tak byx možná navrhnul trochu klidu. Myslím že Robo dostatečně vysvetlil problém problém. Tady je prostor pro konstruktivní debatu, ne proto že vám někdo podá prst a vy ho sežerete i s kalhotama.
Jestlyže se tím zabýval a neumý to vyřešit , tak nechápu co na tom Tempík and C.O. nexápeVyděšený

magot
Stoupa napsal:Nemůžeš porovnávat externí model letadla a pilota s fotkama

Všechny modely pilotů použité v Ilovi jsou špatné.
Špatné měřítko, myslím že to vychází tak 125% ku reálné hodnotě.
Předělávat se nebudou ...

Stejně tak vlaky a vzdálenostní modely byly zvětšované o 125% ..
Takže nějaké reálné poměry jsou občas kách ...
Upravil/a magot dne 21-04-2012 17:19

Panek
Kolik tedy má ta deska namodelovaná v IL2?
V reálu má šířku 12"

magot
Panek napsal:
Kolik tedy má ta deska namodelovaná v IL2?
V reálu má šířku 12"

pokud to dělal nějakej šikovenj modelář tak by měla být přesně 20:1.
To je rozměr ku reálnému rozměru v realitě.

Robo
Panek napsal:
Naštvaný

Ne to jsi nepásl, tak se k nám nechovej povíšeně. Tempík dal jasný podněd, jasný dotaz.
A několikrát mu bylo odpovězeno: mámeto dobře a šmitec.
Teď se tu oháníš plány, ale rozměr si nenapsal.[/quote]

To nie je pravda, Panek. Ani raz som nenapisal, ze je vyhlad vzad je spravny, pretoze nie je. Dokladne som vysvetlil, ze problem nie je s rozmerom dosky ako je namodelovana, pretoze je namodelovana spravne. Ziadne ze my to mame spravne. Kto je to vlastne 'my'? Co ma ktokolvek z DT spolocne s kokpitom Tempestu? Ja konkretne som stravil nad problemom dost casu a dosku uz mam davno 'za sebou' Pff, rozmery som si overil uz pred rokom a prepac, ze si tie cisla nerdzim v hlave, strasne sa ospravedlnujem. Mali ste nejaky dovod mi neverit? Akym pravom sa na mna takto oborujete vy dvaja? Šklebící se Clovek poda prst a vy vezmete celu ruku a este sa sa stazujete ze som si ju nestihol umyt Šklebící seŠklebící seŠklebící se

Tu mas render z maxa s rozmermi preratanymi na nase metre:

[img]http://dl.dropbox.com/u/10668862/DT/temp.jpg[/img] is not a valid Image.

A nechovam sa k nikomu povysenecky, len sa obcas nestacim cudovat niektorym ludom na tomto fore a obcas som seriozne sklamany aj nasrany z pristupu - to je Tempik, Wolf a teraz aj ty. Naštvaný

Panek
Tak ještě jednou:
Vše je správně. FW-190 i Tempest. Umístění pilota jak v Tempestu tak ve FW.
Ale ve FW si díky 6DOF pilot v pohodě prohlídne vlastní směrovku, zatímco v Tempestu pilot čumí do desky, jakoby se jí dotýkal nosem.
Ale nikdo neví proč to tak je?

Robo
Panek napsal:
Tak ještě jednou:
Vše je správně. FW-190 i Tempest. Umístění pilota jak v Tempestu tak ve FW.
Ale ve FW si díky 6DOF pilot v pohodě prohlídne vlastní směrovku, zatímco v Tempestu pilot čumí do desky, jakoby se jí dotýkal nosem.
Ale nikdo neví proč to tak je?

Nemas zac, ten render som pre Teba urobil rad. Vysvetlil som dopodrobna preco to tak je.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,318,220 návštěv