Mk.V je stejně nejhezčí. Od doby kdy vyšel hluboko v minulém století v ABC článek s kamufláží na Spita (pochopitelně v ruským markingu) mě v tomhle přesvědčení nikdo nezviklal.
A skeptikům doporučuju pohledat samolepku kterou jsem viděl nedávno na Landroveru - Union Jack s napisem It is not broken, It is British.
Nechci se dostat do vaší politické debaty, ale pokud jde o estetiku, tak cokoliv co má křídla ve tvaru čisté elipsy ve mě vyvolává nelibost. A to ať už na to bojoval kterýkoliv národ na světě. Pokud není alespoň náběžná hrana rovná - Smůla.
PS: Pokud mě paměť neklame nejvíc sestřelů z našich měla 310. peruť a to drtivou většinou během bitvy o Británii, takže si Hurricane nevedl o nic hůř.
Upravil/a Powerty dne 08-06-2012 16:20
Vážený (ikdyž...) Cassi,
Spitfire je vcelku estetický a fotogenický. Je pravda, že pro někoho je tak estetický, že mu připadá jako přeplácaný. Nic nechci zpochybňovat. Všichni máte pravdu a všichni se mýlíte. Pokud si nikdo nechce utrhnout ostudu, měl by to napsat jako Powerty (viz výš) - tudíš slušně a také jaksi zmínit, že je to jen jeho názor.
Powerty - to bude tím, že 310 sloužila nejdýl a byla největší (víceméně).
A Sharcku, ano, jsem umělec. A krásnou literaturu píšu taky (Ale jedná se spíš o takové ty "Pokusy"...).
Tákže, nezměníme téma?
Co třeba:
Jaký je váš názor kupř. na téměřnou NEEXISTENCI Messerschmittů 109? A na to, že k buchonu klidně napíší Bf-109?
Koty: Taky to nechápu, většinou se ukazeje takovej hybrid 109. Třeba i Slováci by mohli mít ke stodevítkám pěkný vztah a nemyslím to nijak ironicky, ba naopak.
To že 310. peruť byla první samozřejmě vím, to že byla i víceméně nejpočetnější (samozřejmě mimo bombardovací 311.) jsem tak úplně netušil. Ale chtěl jsem spíš naznačit, že když se srovná počet dosažených sestřelů v cz perutích tak to je od oka cca 8 proti 6 ve prospěch Spitfirů. Konec konců naše dvě nejúspěšnější esa měla většinu sestřelů na Hurricanu, další dvě na H.75 a teprve páté O.Smik byl opravdu tím esem Spitfirovským.
magot napsal:
A výškově upravený spit bylo jediné spojenecké letadlo které dokázalo stíhat Ju-86 P/R ve výšce kolem 13km ... již kolem roku 1942!
O tom se rusákům ani nesnilo do konce války ...
A "rusáci" to potřebovali? Si myslím, že se jim nesnilo ani o žvýkačkách a dostatku žrádla. A stejně si došli do Berlina.
Tak to víš Stalin prskal když jsem jim v ´44 bezstarostně proháněl Ju-86 nad Moskvou a oni s tím nic nenadělali
Ani výškový Jaky nestačily a právě kvůli setkání s Ju-86 se začali stavět ..
......můžem o tom diskutovat, můžem se o to přít, můžem s tím nesouhlasit,
ale to je tak vše co s tím uděláme
nejlepší je.....http://www.youtub...re=related
P.S. ....a bacha na ideály, i válka je o lidech a lidé jsou různí
Upravil/a BP_Shark_7 dne 08-06-2012 19:27
WT_Horrido napsal:
Bf-109 tam být nemůže protože by se ošklivá nudle musela stydět.
Proste dostanes v AirCafe do drzky a je to...
AirCafe? To je ta kavárna v Brně co mě tam směrovala učitelka ze ZUŠ? Prej je to tam pěkný... se tam možná někdy stavím, ale spíš až za čtyři roky, až půjdu na Universitu
Tak spit stoji u nas v hangari,5m od mojej kancelarie(airshow Slavnica).som si pekne na tajnaka otvoril kabinu a sadol, prestudoval a ohmatal kabinku,zatvoril sa vo vnutri a porovnaval s pohladom z hry-sice spita nemusim,ale naaadhera
btw, jak naznačil Hoper, Husmann šel do Ruska úplně z jiných důvodů než ty tři výjmenované (to jsou fakt pohádky)... koho to zajímá podrobně, měl by si přečíst "Vzpomínky nebeského jezdce", tam se dozví pravý důvod
dlouho sem premyslel, jak to napsat diplomaticky, abych neurazil, pripadne nevyvolal plamen, ale seru na to... kazdy debil, ktery napise, ze spit je hnusny ero, pripadne shit, potrebuje brejle a ty ja rad zapujcim, pripadne doporucim do psychiatricke lecebny dr. Chocholouska
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
magot napsal:
A výškově upravený spit bylo jediné spojenecké letadlo které dokázalo stíhat Ju-86 P/R ve výšce kolem 13km ... již kolem roku 1942!
O tom se rusákům ani nesnilo do konce války ...
A "rusáci" to potřebovali? Si myslím, že se jim nesnilo ani o žvýkačkách a dostatku žrádla. A stejně si došli do Berlina.
Tak to víš Stalin prskal když jsem jim v ´44 bezstarostně proháněl Ju-86 nad Moskvou a oni s tím nic nenadělali
Ani výškový Jaky nestačily a právě kvůli setkání s Ju-86 se začali stavět ..
Jo, jenže se obávám, že Stalinovo prskání bylo jediným čeho dosáhli. Na výsledku se to odrazilo asi stejně jako přelety holubů nad el. vedením na obratu ČEZu.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.