Když už se hádáme o blbostech, tak ať to stojí zato :
Opitz napsal:
Všiml jsem si, že IL2:CLOD se už bojuje o poslední místa v první stovce her na Steamu... Max. číslo hráčů se ustálilo kolem 600. Bylo jich víc, pro releasu asi tak o 150... Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, ale podle tohoto je to dost prodejní propadák.
Tak to asi tak létá online 5x víc lidí než RoF. (metodika: asi tak 5x v 5-ti dnech spuštěm RoF mezi 20-24 hod a spočítáni online hráči - nikdy jich nebylo přes 100).
Horri na to šel jinak, zadal na Pirate Bay Rise of Flight a potom IL2 CLOD a výsledky jsou také dost vypovídající...
Tak to určitě zjistil, že o CoD je tak 48.18x větší zájem než o RoF- 1060 proti 22.
A beze vší pochybnosti, RoF je mnohem jednodušší hra než CoD. Máte (teda máme) tam simulátor úředníka?
VGR_MaP napsal:
Když už se hádáme o blbostech, tak ať to stojí zato :
Opitz napsal:
Všiml jsem si, že IL2:CLOD se už bojuje o poslední místa v první stovce her na Steamu... Max. číslo hráčů se ustálilo kolem 600. Bylo jich víc, pro releasu asi tak o 150... Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, ale podle tohoto je to dost prodejní propadák.
Tak to asi tak létá online 5x víc lidí než RoF. (metodika: asi tak 5x v 5-ti dnech spuštěm RoF mezi 20-24 hod a spočítáni online hráči - nikdy jich nebylo přes 100).
Horri na to šel jinak, zadal na Pirate Bay Rise of Flight a potom IL2 CLOD a výsledky jsou také dost vypovídající...
Tak to určitě zjistil, že o CoD je tak 48.18x větší zájem než o RoF- 1060 proti 22.
A beze vší pochybnosti, RoF je mnohem jednodušší hra než CoD. Máte (teda máme) tam simulátor úředníka?
BTW - a není tomu tak, že čírou náhodou ti steam ukáže i ty lidi, co to doma paří offline?
EDIT: a máš pravdu, simulátor úředníka tam nemáme, je to o mnoho jednodušší simulátor
Upravil/a WT_Peci dne 08-04-2011 13:25
@Peci: Jo, ukáže. Zatímco RoF MP browser ukazuje jen ty, co zrovna jsou na nějakém online serveru.
To je jak srovnávat jabka s tenisákama. Oboje bejvaj zelený až dožluta. Akorát jabka bejvaj taky červený. Ale když počty vyzcházej, tak proč to nepoužít, i když je to pitchovina, že?
@Cass: Já si myslím že tohle je na ban (zvášť když to porovnám s Opitzovým a Cibuleho banem). Kde je admin?
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.
Zdravím Vás pánové!!
Takže,za mlčící většinu:Bez emocí a jiných nesmyslů,jsem já a skupina nikde neorganisovaných virtuálních pilotů usoudily,že je potřeba presentovat také náš názor.Aniž bych chtěl na produkt CoD házet víc hnusu,než je nutné,musím stejně napsat(ačkoli mne to moc bolí) Čekaly jsme.....abychom mohly zaplatit..........a zase čekat.Tento přístup tvůrců hry zakládá nebezpečný precedent,pokud projde toto.......Většina z nás bohužel nedisponuje ani compy za 50,000 ,ani technickými znalostmi,abychom mohli tuto hru bez problémů hrát.Jediná varianta je podle mne ještě větší a masovější podpora Daidalos Teamu,jediné platformy,které má za současné situace smysl.ČÍSLO KONTA NA PODPORU DT??
Děkuji,že jsem mohl být vyslyšen.Hezký den všem.
MaPe, já to myslel spíš tak, že ten počet na Steamu neustále klesá... Od releasu až doteď a bude klesat dál... Potom se to vydá v USA tak přibyde několik set lidí a pak to zase začne klesat... Schválně, jestli to tak bude... K Pirate Bay - tam je jasně zase vidět, že Oleg nebo 1C nebo kdokoliv, kdo v tom má prsty nepochopil, že nikdo nebude tuhle zabugovanou hru kupovat, ale radši si ji stáhne z torrentu s crackem... Vesměs proto, aby si to zcela zadarmo vyzkoušeli... A pak to smázli... Na rozdíl od RoF totiž neexistuje hratelné demo, které by bylo časově omezené.
Jinak myslím, že jsme konečně přišli na to, proč je to tak špatný - ono simulovat AI úředníka totiž není jen tak, ale i přes tuto simulaci CLOD nevytěží CPU ani na 80 procent... Zajímavé...
Ale já tu vážně nepřišel provokovat... Tady je místo jak pro IL2 lidi tak i pro RoF lidi, je to tak ne? Tak proč by si tu lidi, co mají radši RoF než CLOD nemohli diskutovat nad teorií leteckého simulátoru, co by měl mít, co nemusí mít a co nikdy nesmí mít...
Vzhledem k tomu jaká cenzura a práskačství zavládlo jak na simhq tak i na 1c i na tom ruském sukhoi.ru, je zcela zjevné, že se vydání nejen že nepovedlo, ale že je to průser jako mraky. A jako zákazníci, kteří by měli být také tvůrci bychom se měli podívat pravdě do očí a upřímně si říct, kde se stala chyba... A ne před pravdou zavírat oči nebo ji posílat do prdele, a dělat, že to vše jsou jen takové mušky, které se podaří prvními dvěmi patchi během jednoho týdne opravit a všechno bude zase dobré, protože Oleg a Luthier jsou nejlepší... No prostě nejsou... Sami se zařadili mezi packaly... A za to žádný Opitz nemůže... Kvalita práce se musí posuzovat podle výsledků a nikoliv jen podle objemu či doby trvání...
Válka a korupce se nedá oddělit.
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
1. I don't think that CoD is thinking ship even if I would left completely.
2. Guys working hard to solve different things in a code.
3. Soon will be patch. Hope today, but not sure. There should be major first fixes for the microfrizes. Then in time will be big patch and as usual in the past with Il-2 series releases who still remeber it - with some new content I think. Maybe in a month or so. At least I think so.
4. I'm not in vacation. Yes,, I plan completely new things. Including in simulation.
thats all for now. I will tell more when I will be ready, or you allwill hear it by other channels, becasue I now can't spend so much time for readiung forums like in the past..
Be sure all posts with normal input of bugs without histeria development team is reading and put it in the list, if they are real bugs.
Je to takové lidsky milé, co? Já fakt nechápu, jak ho ještě někdo může brát vážně...
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
nevím jestli tady nebo jinde psal Šmudla o vypínání Aera (pomůže to CoDu) - potvrzuji, slyšel jsem to nezávisle i z jiného zdroje (dělá pro EG recenzi)
dále lze Šturma spouštět offline (steam). Ale BACHA - přijdete o komplet nastavení configu - ukládá se to na steam server, při off na vás PC... (i to off by údajně mělo krapet pomoct)
jo a ještě - už se tu několikrát zmínil betatesting - měl jsem za to, že nějaký byl (těsně před vydáním na jendom videu ukazovali nějac Rusáci tu online mapu a jak spit honí befka...)
pokud ale betatesting nebyl, říkám si, proč asi... že by ještě zdaleka neuzrál čas na batatestování ? :)
Upravil/a Hoper dne 09-04-2011 13:33
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Hele Opitz proč komolíš CoD na CLOD? Tobě taky vadí, když tě přirovnávají k TROLLOVI!
A vůbec zkusil si to hrát? Zaplatils a vlastníš CoD?
Čekám Tvoji nejapnou poznámku. Bude bez další reakce.
Můj názor na CoD:
Dobrý simulátor se pozná podle toho, že se v něm dobře létá jen z pocitu toho létání. Sestřelování nepřítele je jen třešnička na dortu.
Arkádový simulátor je o sestřelování ničení cílů atd.
CoD a ROF je to prvé.
IL-2 i s mody to druhé.
A myslím, že obě formy simulátorů mají místo na slunci.
ROF je čím dál lepší, přesto ho nehraju. Nezaujal mne.
IL-2 je velmi dobrý, zatím nic lepšího asi nevyšlo.
CoD začíná. Dobře se mi v něm létá, hledání páček a zjišťování, co jak funguje, mne baví.
Má hodně bugů. ANO velmi hodně. Čím dál víc jich nacházím. Přesto mne zaujal hlavně zpracováním kokpitu!
von Pavel napsal:
b]Můj názor na CoD: [/b]
Dobrý simulátor se pozná podle toho, že se v něm dobře létá jen z pocitu toho létání. Sestřelování nepřítele je jen třešnička na dortu.
Arkádový simulátor je o sestřelování ničení cílů atd.
CoD a ROF je to prvé.
IL-2 i s mody to druhé.
A myslím, že obě formy simulátorů mají místo na slunci.
ROF je čím dál lepší, přesto ho nehraju. Nezaujal mne.
IL-2 je velmi dobrý, zatím nic lepšího asi nevyšlo.
CoD začíná. Dobře se mi v něm létá, hledání páček a zjišťování, co jak funguje, mne baví.
Má hodně bugů. ANO velmi hodně. Čím dál víc jich nacházím. Přesto mne zaujal hlavně zpracováním kokpitu!
Doufám a přeji si, že bude stále zdokonalován.
to povidani o simulatorech je pekny, ale tvoje definice ma imho dost zavaznou diru ... plati jenom a pouze pro letecky simulator ... ale uz ne pro letecky simulator bojovych stroju (a uz vubec nemluvim o leteckem simulatoru bojovych stroju primo zasazenem do historicky znameho valecneho obdobi)
takze jak od RoF, tak od CoD a od vsech podobnych simu je a musi byt pozadovan nejen ten co nejlepsi pocit z letu, ale i co nejverohodnejsi simulace ty "tresnicky na dortu" ktera ale "tresnickou na dortu" neni a nemuze byt ... tyhle stroje jsou konstruovany na boj ... to je jejich hlavni napln a cinnost a to taky musi byt v tom simulatoru zohledneno
btw. Arkadovy simulator z rodiny Il-2 je WoP, ne 1946 (pokud samozrejme nehrajes na detsky nastaveni)
Upravil/a j4ck41 dne 10-04-2011 16:23
von Pavel napsal: Hele Opitz proč komolíš CoD na CLOD? Tobě taky vadí, když tě přirovnávají k TROLLOVI!
Dovolim si nejapne odpovedet sam za sebe. Ja bych naopak velmi uvital kdyby se vzilo oznaceni CLOD, nebo CloD, nebo jina varianta s "L", ktera tuhle vec odlisi od notoricky znameho pozemniho CoD. Uz jenom kdyz clovek neco googluje, tak se takove veci svinsky hodi
V bojovem simulatoru mi prijde naprosto smesne nazyvat sestrelovani nepritele tresnickou. Ono ta sestrelovaci cast musi byt stejne dobra jako cast o letadlech samych. A pokud nekolik let tvurce spamuje mozky Bitvou o Britanii, pak ocekavam, ze to sestrelovani bude vsemi moznymi atributy toto napodobovat, simulovat, priblizovat..whatever.
A pak v jakemkoliv simulatoru bych uvital i nejakou tu autentickou omacku kolem mimo vlastni bojove lety...aby to bylo o pilotovi, ne o letadle, o atmosfere kdy jeden pilot je casti celku a doby o kterou v danem simu jde...
von Pavel napsal: Hele Opitz proč komolíš CoD na CLOD? Tobě taky vadí, když tě přirovnávají k TROLLOVI!
CoD - Call of Duty
CloD - Cliffs of Dover (btw... v Anglii tohle pojmenování nikdo nezná, když tak White Cliffs of Dover - http://en.wikipedia.org/wiki/White_Cliffs_of_Dover) - ale to se v Rusku zatím nedozvěděli... ale to je jen taková další miniaturní vada na kráse tohoto super next-gen simu. Je to vcelku příznačné - používá se na to jeden skvělý výraz - diletantismus.
Jinak nezkoušel jsem to (ani heroin jsem nezkoušel a vím, že to je sra*ka), a tak tedy nezaplatil...
V pátek jsem chvíli lítal RoF... A lidi, pohodička... žádné stresíky, frustrace, že se něco nechová jak by mělo... Žádné nimrání se v configu a v nastavení. A lítání supr, supr letový model... Tam se žádná chyba neodpouští... Ale chápu, že to je pro vás, příliš jednoduchý simulátor... Tak si každý ponechejme to své... Já budu psát čistě teoreticky pouze do teoretického vlákna, protože už mě nějak nebaví, kazit vám náladu, když už ji máte zkaženou sami díky CLODU...
můžete si teorizovat jak chcete
hru kterámě aspon trochu nefunguje nehraju
na počítači za cca 30 000 Kč odmítám hrát hru která aby se aspon trošku hejbala musím
za1. snížit razantně detaily (ježiši vždyt to pak vypadá jak něco na ZX spectru , ale zas mám FPS aspon 20)
za2. dle nej testerů strávit 14dní testovaním jak to bude fungovat když udělám to ...
za3 sežrat tři až dva prášky antidepresiv, zapít flaškou rumu abych utěšil své sklamání už jen při představě co mě zase čeká
ten novej Il mohl být bomba ano mohl, ale není
osobně bych ho přejmenoval na
IL2 alfa/betatester simulátor
případně
IL2 urob si sám
ps1: dneska jsem konečně valcovy poslal peníze tak doma mám legal sem tam ještě IL2CoD/BDSM prubuju offline, ale náko mě to zatím nechytlo
ps2: hele neuděláme vlastní sim chytrejch nás je tu dost
ps3: jen pro pořádek
Vypadali to báječně, slintali jsme nad tím blahem. Každý nový screenshot byl úžasný. Co všechno tam mělo být... Po třech letech to zabalili (neměli prakticky nic).
Letecký bojový simulátor je snad to vůbec nejtěžší, časově a finančně nejnáročnější (a nejméně výdělečná, ale kvůli tomu to ti nadšenci nedělali), do čeho se může na tomto poli člověk pustit.
I když tady na SVK jsou přeci jen jiný hlavy
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
no právě dejme hlavy dohromady proženem lesníhohu
123roky a máme to
navrhuji drahá cibule (seš jedinej komu tady všici věří )
založit účet a začít schánět prachy na tvorbu
ps: sponzornu kabičky na DVD to umím ostatní je na tobě jako hl.managerovy (hubu na vymluvy máš tak mlč a raduj se s funkce)
Upravil/a 313_123 dne 11-04-2011 13:28
Ostatně mám zde jisté zkušenosti. Naposledy jsem zde na podobnou výzvu kolegů ze Slovenska pořádal sbírku pro jutoszu, tvůrce B-534 pro ila.
Vybral jsem pětadvacet litrů (moc hezká dovolená, to byla). A to nemluvím o tom, že krásné, na křídě vyvedené bokorysy tohoto mazlíčka, které donátorům po letech poslali vděční Slováci, jsem rozdal opilcům ve Wingsu (drtivá většina z těch dárců už sem totiž dávno nechodí a nemám na ně kontakt. Buď mrskaj střílečky na playstation nebo umřeli).
Okey, kdo zná můj účet, už může posílat. Dovolená s eblíží.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Tak na banana foru už někteří hráči děkují nejen Olegovi, ale i těm, kteří děkují Olegovi...
Upravil/a Opitze dne 11-04-2011 14:30
Jen pro zajímavost, v roce 2007, 23. dubna jsem napsal na naše lamí forum jako odpověď na otázku zda lidi kolem RoF používají IL2 engine, toto:
"ne... psali v nejakem rozhovoru, ze IL2 engine je v dnesni dobe nepouzitelny... predpokladam v dnesni dobe (2007 poznámka Opitze) moznosti graf. karet a vicejadrovych procesoru... delaji na tom lidi z FB... Viks aspol...
IL2 is dead a jestli bude BOB jenom upgrade z IL2, tak to bude v p**i ( přidány dvě * - u nás se může mluvit sprostě, poznámka Opitze)...
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.