Z pozice neustálýho oxidovače nad loděma opravuji rudý report první bitevní lod šla ke dnu v oblasti Calais druhá dostala zásah jedním torpedem ale zdárně doplula domů .
Akce dobrá...mělo to atmosféru, škoda že jsme díky absencím a technickým problémům neměli tolik letadel, kolik jsme mít mohli...
Za mě díky všem sptifajristům a omlouvám se za menší technické potíže z mé strany, kdy mi ve hře nefungovalo namapované šeptání na TS a musel to za mě odmluvit Obluďák...
Příště na slyš...
Sláva vítězům, čest potopeným
Upravil/a 310_Podrs dne 24-04-2010 12:24
Tak jakožto vedócí mečónů asi takto.
-rozhořčení, nebo až znechucení cítím, nad tím, že zbraně jako bomby a torpéda se po smrti odesílatele deaktivujou a nenarobijou žádnou škodu. V tomhle mě tvůrci šturma opravdu nasrali. Nechápu k čemu je to dobrý. Když už kua vypustím doutník a vzápětí chcípnu, chcu aby moje smrt aspoň k něčemu byl. Tohle by se asi mělo vyřešit.
-že se nám, a to přededededevším díky A dvackám povedlo víc, než tommýkům v reálu, jeden potopenej a jeden poškozenej, ha..
1. let čekali jsme na cover Hurriků a pak hurá kurz 170 na lodě. Už z dálky byl vidět silně dýmící 1. křižník, kterej měl na sračku přední dělovou věž, šli jsme tedy na něj. Já a válec jsme chcípli sestřelením ještě před odhozem. Jimík odhodil,ale umřel dřív, než torpédo zasáhlo, tudíž smůla. Hurrici chudáci taky vychcípali do jednoho.
2. let jsme letěli společně s A dvacinama, který tam ale byly dřív (jak jinak taky) a nepotkali jsme žádné němce. Bohužel jsme se tím objevili nad loděma sami a všichni si dokážou představit jak vypadá soustředěnej flak na tři letící balóny. Odhodili jsme všichni. Jimíkovi se nepovedlo přežít dokud torpédo nenarazilo, stejně tak mě, jen Válec přežil, zasáhl a odletěl domů.
3. let, tady se musím omluvit tvůrcům poletu, že jsem porušil pravidla. Nemyslel jsem to zle, protože jsem vlasně jen dělal vodícího slepeckýho psa pbarrymu, kterej si to chtěl taky vyzkoušet. Ale Válec život měl a Jimík neletěl, takže oni se zákonů a pořádků drželi. PBarry letěl pouze ze střelce, mohl koukat jen do strany a navíc měl noční vidění. Nicméně to už tam skopčáci byli a my jsme byli rozebrání dobrejch 5-6 kiláků před loděma.
Na závěr musím poděkovat tvůrcům specky a hlavně Wolkemu (nejen za to, že mě v posledním letu ztrestal) a taky Tempíkovi za parádní organizaci a plánování. Myslím, že líp to asi nešlo. Moc jsem se bavil a atmoška byla taky dobrá.
A ještě jednou se omlouvám, za ten třetí život, ale aspoň jste měli káču na střílení, když už nic. Doufám, že se nedostanu do blacklistu.
Budu se těšit na nějakej další počin..
EDIT: Mohl by někdo postnout track?
Upravil/a 3BAP_Rohlos dne 24-04-2010 10:49
Merten napsal:
Z pozice neustálýho oxidovače nad loděma opravuji rudý report první bitevní lod šla ke dnu v oblasti Calais druhá dostala zásah jedním torpedem ale zdárně doplula domů .
Musím nesou hlasit při 3 letu bostnu jsme utocily na kritnik cislo 2 a dosla poradnou davku do cumaku
Len tak dodatkovo sa chcem spytat tvorcov na drobnost, ktora samozrejme nema nic so specialkou, skorej s tym co som pozoroval a ma trosku prekvapilo, kedze sa akoze rekonstruoval "hon na obludu". Nikde vo vodach La Manche som nestretol jedinu lodicku ROYAL NAVY Som bol slepy, alebo naozaj RN nebola v akcii? Nestartovali Swordfishe nahodou z doprovodnej lietadlovky na Bismarka? (trapas, vid. dalsie prispevky)
Upravil/a Adler dne 24-04-2010 14:53
Kua, tak som asi niekde mimo, ako vzdy som si este raz precital prvu stranku a nikde tam nie je Bismark spomenuty ... traaapne, ale aj tak, Royal Navy vtedy mala dovolenku?
Upravil/a Adler dne 24-04-2010 14:42
Preco by som to mazal, specialka bola fajn, pytam sa na veci co ma zaujimaju. Som myslel, ze ked ich uz briti objavili, tak ze tam aj nieco poslali, nejake drobnosti, torpedove clny, ponorky a tak, dokonca aspon pobrezne delostrelectvo pri Doveri nejakych zopar desiatok hlavni malo a neverim, ze nestrielalo na tak dolezite ciele ako obrovske lode (aj ked nemuseli nic trafit samoska), ci?
EDIT: Autor mal urcite dostatocne informacie a dovody preco tam nic nedal, takze len sa pytam na tie dovody.
EDIT2: Uncoordinated attacks by motor boats and six Fleet Air Arm Fairey Swordfish torpedo biplanes launched from Manston (in an operation formally referred to as "Operation Fuller) failed to inflict any damage. (wikipedia)
Upravil/a Adler dne 24-04-2010 14:52
RN se opravdu nijak nestihla zapojit. Ne že by nechtěla, ale prostě nestihlaa doplout, než němci propluli. Pár DDček sice nakladlo hromadu min (které mimochodem lodím nemálo zatopily a ty pak byly prakticky i přes přežití několik měsíců nepoužitelné), ale žádné těžké lodě se do bojů opravdu nezapojili. Snad jen pobřežní baterie si vystřelila děly.
K akci samotné -
Když pominu technické problémy a tím malou účast (bombardéři cca 50%, stíhači 80%) tak byla akce dobrá a měla atmosféru. Klukdy v bombrech musím opravdu pochválit, kluky ve stíhačích samozřejmě taky. Ptro mě byla hlavním atmosferickým tahounem skutečnost, že dostáváme celou dobu přes držku a přesto se nám podařilo zformovat útoky, které lodě dokázali najít, jednu potopit, druhou poškodit a nebýt skutečnosti (jak psal Rohlos), že torpéda vypálená z mrtvých SF jen tupě narazila na lodě by jsme pravděpodobně dokázali ty ztráty kriegsmarine znásobit.
Z mého pohledu to vypadalo jednoduše. První let jsem se snažil otravovat záplavy Bfek po té, co naše Bostony mazali domů a SW byli již bez vlastního krytí. Brzy mi však někdo amputoval křídlo a na výskok byla malá výška. Každopádně tímhle pro mě začala opravdová zábava a dřina!
Vytvořit a zkoordinovat druhý útok ze zdecimovaných sil si vyždovalo skákání z kanálu na kanál, domlouvání, ptaní jak na tom kdo je a kdy doletí a odpovídat třem lidem naráz byla opravdu fuška. Druhý útok se povedl na naše možnosti a dokonce nám zbylo i něco sil na třetí útok. Ten už dopadl hůř. Síly byly opravdu rozdrobené a i Hoper si přišel pro dvě torpéda pod Catalinu. Bohužel kluci od I.JG1 jsou němci a jejich startovací procedůra zapříčinila, že byli předběhnuti sworfischy i catalinou a nepovedlo se úplně zkoordinovat útok.
Jak psal Rohlos - SF padli okamžitě ještě před vypuštěním torpéd. Poslední A-20 však útok provedla a vrátila se domů. Pepnovu návratu domů jsme všichni společně drželi palce a nakonec to dokázal.
Jako velietel RED jsem si ze své pozice úloh užil. Atmosféra kolem bombrů a jejich těsného krytí byla opravdu hustá. Pocit důležitosti úkolu, ikdyž jsme neměli jediný pořádný trumf v ruce byl plný beznaděje. I tak ale kluci projeovali elán a snahu. Nálada byla bojovná a morálka vysoká. Hned bych do toho šel znovu a klidně od začátku coby jen holka na drátě
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
Nejprve bych chtěl velmi poděkovat tvůrcům této nevšední akce i všem aktérům, co letěli, za krásný virtuální zážitek. Je mi moc líto těch pilotů, co se jim z různých příčin, zejména rozhašenosti modů nepodařilo připojit. To také velmi ovlivnilo celou speciálku. Přesná čísla nemám, ale myslím že LW letěla snad téměř kompletní, kdežto RAF a RN pár letců chybělo. To také postihlo i naší skupinku Hurricanů.
Hurriky byli tři, ve složení VGR MaP, jirik a Pajda. Naším úkolem bylo doprovodit a ochraňovat skupinku hrdinných letců ve Fairey Swordfish, kterých mělo být šest a nakonec byli tři.
jirik: Po vcelku bezproblémovém připojení jsme čekali připraveni na našem letišti k pohotovostnímu startu. Pokyn ke vzletu přišel asi po půl hodině čekání v kabině. Start byl bezproblémový. Skupinka nabrala kurz směr Dover, kde jsme měli podle domluvy setkání s mečouny. Byli tam jen o pár chvil později než my a společně jsme vyrazili nad moře. Tvoříme esíčka nad dvouplošníky a civíme kde se co šustne. Najednou je v kurzu 190 stupňů vidět palba, po chvilce se objevují i siluety lodí. Impozantní to pohled. Vyrážíme dopředu proklestit kamárádům s torpédy cestu. Naše formace se rozpadá a začíná boj. vyhlédnu si jednu Bf 109. Zkracuji vzdálenost. Předsazuji a PRÁSK. Asi jednosekundová dávka rozsekne stodevítku na třetiny. Kolem mě je husto, míhají se siluety různých letadel - spitfirů, stedevítek, hurricanů, stodevadesátek. Vyhlédl jsem si další stodevítku, ale má rychlost, kterou proměňuje ve výšku. Sakra, asi jsme měli přiletět ve větší výšce. Poněkud dezorientován se motám jako ponocnej, kroutím. Občas inkasuji nějaký zásah, snad od stíhače, snad od lodního flaku. Snažím se koncentrovat, ale najednou zatuhne páka řízení, nejde výškovka. Co naplat, musím z mašiny rychle ven. Skáču a neuvědomuji si, jak nízko letím. Těch asi padesát metrů s otevřeným padákem nestačilo, je konec.
Pajda: letěl jsem v Hurricu jako dvojka jiříka, až k lodím stále držíme těsnou formaci a vidím jak při prvním průletu jiřík trhá na kusy 109ku, po té se rozhlížím a v tom chumlu letadel jiříka ztrácím. Po chvíli si myslím, že jsme ho našel, ale byl to nějaký náš spit, v tu chvíli se také dozvídám že Map i jiřík už jsou mrtví, já se vracím nad lodě, kde vidím jak jeden z mečounů provádí odhoz torpéda, v tom dostávám ránu asi od lodního flaku, rychle beru kurz zpět a pokouším se schovat v mracích. Bohužel si mě vyhlédlo jedno FW, kterému jsem na poslední chvíli skoro uhnul tak, že jsem přišel pouze o půlku výškovky, ihned po FW se přiřítila dvojice 109 a právě ta půlka výškovky teď moc chyběla, takže jsem rázem bez křídla, skáču, padák se otevřel, ale nedostatečná výška, takže umírám jako poslední Hurri na mapě.
VGR Map snad podá zprávu osobně. Já i Pajda mu moc děkujeme, že s námi držel basu.
Celkově byla speciálka moc fajn a ještě jednou díky tvůrcům za ní. Co bych vytkl je obecná vlastnost hry, kvůli které tu už brečím asi potřetí. Funkčnost torpéda vs. životnost pilota. Další zásadní vadou na kráse byla rozporuplná kompatibilita a funkčnost modů. Ani Pajda, ani já jsme naštěstí problém neměli. provedli jsme čistou instalaci. V mém případě update čisté UP 2.0, Pajda na 4.09. Ztráty kriegsmarine tak mohly být větší.
Tempiku dik za chvalu ale musim tě trochu poupravit, na 3 utek jsem sli 2 Pepno a Cibule po uspesném odhozu na 2 kriznik z nas zbylo pouze letajici srot, 2min po odhozu nam obema vysadil prvni motor a cibule byl nucen sednout 5Km od pobrezí(prej to doplave v ramci kondycky) a ja jsem doletel na vzdalenost 10Km od materskeho letiste kde mi zacal vynechavat i druhy motor takze jsem klouzavím letem doletel na letiste kde jsem sice s problemama ale sed, upadl jen kousek ocasu, konec hlaseni.
3BAP_Rohlos napsal:
SF je letadlo, který má koule a proto jsem rád, že jsem si ho vybral. Do fokáče, nebo jinýho brusu umí sednout kdejakej blb
lepšie by som to nevyjadril.S!
o to viac ma táto špeciálka mrzí, že som neletel
(v piatok to bolo nemožné).
ach, tí nemci ....
Upravil/a Tajpan dne 24-04-2010 16:46
MK_Hombre napsal:
Omlouvám se za neúčast, no nefunguje mně to.
Je divné, že při lítání na UK Ded3_MDF nemám žádný problém.
Připojení na specku proběhlo v pořádku, ale při výběru letadla zčerná obrazovka a chat se ukáže uprostřed.
Zkoušel jsem to asi hodinu, už nemám sil
úplně presne. Řešil sem to tři hodiny. Pak mi tempík poradil přepsat v conf.ini hardwareshader=1 na 0. Dostal jsem se alespoň do nabídky letadel.
V tomto krásném prostředí, jsem si pak užil svůj jediný let při 10ti fps
imghttp://barryk.sweb.cz/Images/ble.jpg
Černá dole je hladina moře, černá nahoře je nebe a bílá uprostřed jsou mraky. Pozornější najdou i svaz lodí
Velký dík matce huse Rohlosovi. Staral se o mě jako o vlastního!
mám tucha, že mi tuto občas dělal šturm, když jsem měl detaily na perfect. Stačilo shodit detaily na excelent a jako nouzovka by to snad jelo...Jen nevím, jestli mi to dělala NV nebo ATI
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Kurtis napsal:
UP zrušit nee! Je tam hodně Befek a to se mi líbí
Nicméně je otázka, proč se zrovna tohle letělo na 2.01. Její výhodu jsem v ničem nepodchytil. UP 2.0 běželo vždy a všem ...
EDIT: Ale mně to fachalo, akce měla atmošku a pro mě až nezvyklou porci rizika. Takže goodjob.
vždy a všem ? tak tos nebyl na akcích co já - např si pamatuju Permona, co to tuhle zkoušel asi půl hodiny a pak to vzdal (a my konečně mohli letět ) )
a snad na každé poslední specce, co jsem letěl já si vybavuju jak se někdo snaží přihlásit a - prd...
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
ad torpéda a poškození lodí - a to ještě nevíte, co jsem mohl způsobit já...
na specku jsem se připravoval
mmj tím, že jsem opět zprovoznil XP a z nich spouštěl šturma
pak tím, že jsem se připojil na testovací server a měl snahu se naučit s Káčou lítat. A sedat (někteří "kamarádi" mi to ale rozmlouvali veselou palbou do mého stroje :P ) Mno nakonec se zadařilo - seznal jsem,že PBY nemá klapky a nějak divně jí jde výškovka - těsně nad hladinou jsem dorovnával plynem...
I starty jsem trénoval.
Na navigaci jsem si několikero map vytisknul.
TS nastavil (šeptání na všechny kanály)
Po tom všem jsem byl schopen říci, že jsem na záchranné operace plně připraven (vylovil jsem dva hastrmany, třetí tatrman už čekat ve vodě nechtěl, tak se odpojil :)) )
Bohužel jen na ty záchranné oprace - odhazování torpéd/bomb jsem nezkoušel...
A v posledním letu (v mém případě druhém, Káčalíná má tolik paliva, že jsem se celou dobu coural na jeden vzlet :) ) na odhazování torpéd došlo.
Když jsem se doplahočili k lodím a šli na útok, mačkal jsem odhoz bomb a - nic. Mačkal jsem pro jistotu otevření pumovnice (ehm) a pak odhoz - nic.
To už jsem klouzal s rozstřílenýma motorama směrem na kouří loď. Ještě jsem s těžce zraněným pilotem dokázal loď minout a přistát hned vedle ní, domnívaje se, že na tak krátkou vzdálenost námořníci střílet nebudou. A začal je kosit z předního střelce :))
Střílel do mne doprovodný ?torp?, ale ránu do hlavy mi dal jeden námořník ze zádě "mé" lodi...
Čímž jsem chtěl říct, že než jsem chcípnul, měl jsem poměrně dost dlouho času na odpal dvou torpéd. A ty i na doplutí k lodi....
Ehm :))
Tak příště ;)
jinak k organizaci:
- ocenil jsem, že den před akcí běžel testovací server. Možná by bylo dobré, aby běžel se stejným nastavením jako pro akci samotnou, jen cíle a "tajné věci by tam nebyly. Minimálně ale stejné mody, obtížnost a především počasí. Docela by mne zajímalo, kolik lidí, co se v den akce nepřipojilo, to zkoušelo den před tím (o Valherovi vím, ten se ale nepřipojil ani v den testu).
- čeho jsem si (ne)všimnul bylo heslo do specky. Ještě jsem si opisoval na papírek server a časy připojení, ale hesla jsem si nikde nevšim
- líbilo se mi, jak "moc" střílely lodě. Ač jsem slyšel těžká děla až daleko na severu (o tom ale až jindy ;), jinak se ale nejspíš jednalo o sonar efekt), lodě pálily na poměrně malou vzdálenost. Sice dosti nepříjemně, ale tak tomu u lodí chodí :))
jinak povzdechnutí - ach ty torpéda... :))
A pak jedno specielní - nešla by nastavit doba mizení "plaváčků" na dalekonásobně delší ? Jako další parametr do mis souboru (čiliž proměnná). Takhle jsem letěl naslepo. Ač Podrs i Smis zůstali ve hře a tudíž mne i viděli a na vodu jsem sednul nedaleko od nich, přeci jen líp se hledá loďka na vodě než - "slyším tě, vidím tě, jsi cca kilometr ode mne" ...
(nechce se mi to hledat, ale nedělali na tohle téma něco DT ? Že se dokonce kolem člunu rozlila i kontrastní barva ? Nebo to bylo až do BoB ?)
a povzdechnutí dvě - Tajpane, kurňa, kdy poletíš ? :))
a povzdechnutí tři - pomůže mi někdo "postavit" Blavu ?
ed: ech, pardon - jinak díky Wolkemu za akci :)) Pár porblémů tam bylo, ale myslím, že ač se specky dělají už tak dlouhou dobu, budou problémy stále...
Já se poměrně dobře bavil (když už se konečně rozjela akce) a dokázal na chvíli zapomenout na "problémy všedního života".
Takže díky :)
Upravil/a Hoper dne 24-04-2010 18:23
Za CSL danke herr Wolkemu za super akcičku a herr Fučidovi za skvělé řízení Luftwaffe ale také RAFákům za jejich statečnost při akci a navození perfektní atmošky. Jinak co se týče padání a nefunkčnosti UP 2.01 tak je to způsobeno vysokýma detailama. Chce to troxu ořezat přímo v conf.ini. Je přímá uměra čím starší comp= tím menší detaily v sekci Render_OpenGL. Obzvlášt :TexQual,TexMipFilter,HardwareShaders,TexLarge,TexLandQual,TexLandLarge, ale je to laborování na delší dobu , než 10 min před začátkem akce. Ještě jednou díky fšem
Upravil/a CSL1_Zmije dne 24-04-2010 19:09
Díky za akci. Bylo to super. Polet s SF byl nadhernej, stejně jako atmosféra na spíku. To že chcípnu jsem měl v historickém scénáři a tak mě to nijak nepřekvapilo a bral jsem to jako jistotu od začátku. Díky a už se těším na příští specku
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.