November 22 2024 22:16:47
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
FreeTrack IR
joska
Kamerku doporučuji pro kutily VX-800, nemusíte nic instalovat kamerka nepotřebuje žádný ovladač.
VX-800 se dá lehce upravit odstraněním IR filtru, bez násilí jako to je u PS3 Eye, kde je dost problém ji vůbec rozdělat a nepoškodit ji.
Pro ty náročnější je samo asi nejvhodnější PS3 Eye, ale musí počítat s možností že opčas hra spadne když už nespadne PC do modré obrazovky, prostě to není kamerka určená přímo na PC.
Ty co ji používají si ji určitě budou chválit a nebude se jim zdát to co tu píšu, ale jde my hlavně oto aby byla většina uživatelů spokojena. A to je řešení VX-800.
Vyrábím FT už několik let a od VX-1000, kde bylo nastavení 30FPS složitější jsem přešel na VX-800(Erichu dík).
Ze zhruba 80ks co jsem poslal lidem nikdo neřešil problém s kamerkou VX-800, pouze jsem řešil u jednoho přechod z win 7 na win 8 u VX-1000.
Šesti lidem odhadem jsem pomohal s instalací programu. Sám lítam s VX-800, popravdě ted jsem musel šáhnout po staré VX-1000 protože jsem chtěl poslat FT co nejdříve zákazníkovi.
V istalacích SW se trochu už vyznám a kamerka zapůjčená od Leona PS3 Eye mě na dvou PC dělala jen samé zlo, bud to padalo do chyb DLL až po modrou smrt . Leon sni líta a má vše vpohodě.
Ale když to prodávám lidem, tak hold chci aby jim to na 100% makalo, jinak bych to nikdy dělat něchtěl.
Už jsem zkoušel i jiné levnější kamerky úrovně kvality asi jako A4tech ale vždy to skončilo vyhozením peněz.
Cena kamerky VX-800 a PS3 Eye je kolem 300kč
VX-800 = 30FPS
PS3 Eye = 75 - 150 +- FPS dle ovladače a nastavení
Lidské oko stíhá rozeznat 24 FPS i přesto hodně lidí říká že je to rozdíl s PS3 Eye, pro VX-800 samo zase hraje menší HW nároky, 125FPS je vždy náročnější než 30FPS .
Já bych volil VX-800
Mrknutí

http://joskapilot.webnode.cz/
LEON
Jj, bolestí PS3 Eye můžou být její ovladače, resp. kompatibilita s PC. Nevyplácí se moc u této webky experimentovat s novými ovladači, pokud máte starší drivery a PS3 Eye vám jede dobře na 125 FPS, tak si už tyto ovladače raději neměňte. S novými ovladači se dá sice dostat z kamery až 187 FPS, ale občas pak havarovala samotná aplikace FreeTrack.

https://www.rcfree.eu
joska
Ahoj
Tak jsem po čase dal znovu šanci PS3 Eye a současné ovladače mě fungují bez problémů při 640x480 a 60FPS.
Pro ty náročnější ji zařadím do mé výroby.(zatím neslibuji podporu-poradenstvý co se týká její sprovoznění, jen přiložím patch a ovladač na DVD)
Odmontování filtru je zatím docela problém, ale jde to :-)
Už mě napadá přípravek, který by vtom mohl hodně pomoci.
Až bude čas přidám pár fotek do galerie na svůj web, kde se bude moci každý inspirovat jak nato.
JoskaMrknutí

Ondrej1
Mám drobné problémy s jinak perfektně fungujícím FreeTrackem:
1) od jisté doby se mi při spuštění il2fb.exe přepne již spuštěný FT2.2 do výchozího profilu, hru musím stáhnout do lišty a svůj profil znovu načíst, poté hru z lišty obnovím a už je to ok. Dřív mi to šlo bez této chybky. Smazal jsem taky všechny přednastavené profily v Total cmd, jsou mi k ničemu, ale ty se vždycky se nějak prapodivně objeví.
2) program si nepamatuje nastavení kamery, po spuštění je vždy expozice hodnotě na -7, pokaždé musím nastavit osvědčených -5.
3) sekce "global/general options" - program ignoruje moje nastavení - zaškrtnutí checkboxů autoload/save profile, které chci mít odškrtnuté. Po restartu programu jsou ale opět zaškrtnuté.

Děkuji, prosím.

606_JuLB
Bod 1) a 3) sú prepojené, zrejme nemá FT právo zapisovať do adresára s vlastným configom. Alebo je súbor iba read-only.

Bod 2) u mňa poriešil až prechod z win XP na win 7 (kamera Vx-800).

Ondrej1
Jj, díky za tipy.
Zjistil jsem, že mnou zadanou hodnotu expozice 5 si nepamatuje ani do dalšího kliku na ladění expozice (upraví to vždy na 7), zatímco třeba hodnotu 2 si pamatuje spolehlivě, a to i po restartu FT. Zvláštní. Škoda, že ta expozice nejde vepsat přímo do freetrack.ini, není tam (kam se zapisuje?).
Přechod z XP na Win7 plánuju, pak bude můj FT 100% Úsměv
Upravil/a Ondrej1 dne 10-04-2014 10:15

magot
606_JuLB napsal:
Bod 2) u mňa poriešil až prechod z win XP na win 7 (kamera Vx-800).

U mne nevyřešil. Ale nějak mě to nevadí, to nastavení zabere asi 15 sec.

BIVOY
Myslím , že ta expozice to dělá všem , ale po nastavení 5 , už drží .

Ondrej1
Jasně, těch pár vteřin mi taky nevadí, stejně to měním v závislosti na světle v místnosti Úsměv
---------
FT HW jsem koupil od Josky na začátku roku. Nastavení Freetracku jsem zatím věnoval několik hodin a jsem až překvapenej, k jaký dokonalosti to jde vyladit, nedokážu si teď představit lepší komfort rozhlížení. Hodně udělá "framerate" s "multiplier", které mám teď 50x3. Snímání je teď bleskurychlé a nádherně plynulé.
Pokud byste ze mě chtěli nutně vymlátit nějaký negativa, tak jen to, že pro má lehká sluchátka je USB kabel poněkud těžký (ne nějak zásadně). Máte někdo diody napájeny hodinkovou bateriií? Zatím neplánuju kupovat masivnější sluchátka.

Ondrej1
BIVOY napsal:

Myslím , že ta expozice to dělá všem , ale po nastavení 5 , už drží .

Na 5 to skáče i po kliknutí na tlačítko "výchozí", ale jestli tam pětka drží, je otázka, resp. nemám to jak zjistit. Třeba 4 už poznám, je to hodně škubaný, na 7 mizí jedna dioda, ale rozdíl mezi 5 a 6 spíš tak pocitově.

joska
Ahoj
Bod jedna je asi nevyškrtlé auto load profile dle obr. zde http://joskapilot...lic/06.jpg
To nastavení exposure jsem také vždy před lítáním přenastavil.
Nově u PS3 Eye kamerky nemusím těch pár kliknutí dělat, ale to je detail.

Ondrej1
Nově u PS3 Eye kamerky nemusím těch pár kliknutí dělat.

Jak to?
Hra: IL2 BoS
PC: Celeron 2,7 GHz, 12 GB DDR3, GT 750Ti, Win 10 64bit
OpenTrack, pedály Happy, joy MS Sidewinder FF2, páky Saitek Quadrant, 1xUHD LCD

K2192
Ahoj,

včera sem si pořídil A4tech 333E a nedaří se mi jí rozchodit nějak plynule, IR filtr jsem odstranil, když ale na to dám filtr z diskety tak FPS spadne cca na 8 a stejně to moc nestíní, podle všech návodů co sem na netu viděl by měly bejt vidět jenom ty 3 IR LEDky. Nevíte někdo co dělám špatně? Díky.

LEON
Proč sis vlastně pořizoval zrovna tento konkrétní typ webkamery?

https://www.rcfree.eu
310_Snakes
K2192 napsal:

Ahoj,

včera sem si pořídil A4tech 333E a nedaří se mi jí rozchodit nějak plynule, IR filtr jsem odstranil, když ale na to dám filtr z diskety tak FPS spadne cca na 8 a stejně to moc nestíní, podle všech návodů co sem na netu viděl by měly bejt vidět jenom ty 3 IR LEDky. Nevíte někdo co dělám špatně? Díky.

Tak nevím, ale nevyndal jsi z té kamery spíš něco jiného než IR filtr? Když jsem PK333E na freetrack používal já, nic jsem z ní nevyndával. Kamera, která má vlastní IR osvětlení pro snímání i za šera/tmy podle mě IR filtr nemá (nebo jen velmi slabý), páč by to nedávalo moc smysl. Přece neosvítím sledovaný předmět IR světlem, abych ho pak odražené do objektivu odfiltroval …

Ve FT si musíš pohrát s nastavením kamery (expozice, jas, kontrast, vyvážení bílé, RGB nastavení … nebo co tam všechno je) a thresholdu tak, aby viděla jen diody. Pokud jsi nainstaloval i soft dodávaný ke kamerce, nastav to v něm, Freetrack by ta nastavení měl respektovat (zkontroluj).

Kameru jsem používal na Win XP (dva různé PC) a fungovala jak s instalovaným softem od A4Tech tak i jen s Win ovladači na 30 fps. Nic jsem z ní nevyndával, pouze před objektiv kousek diskety pro lepší odfiltrování viditelného světla. Zapojil jsem ji do PC, nechal Win ať si ji nainstaluje, stáhnul a nainstaloval jsem FreeTrack. V něm jsem kamerce nastavil expozici atd. a FT fungoval. Ještě jsem přelepil ty IR diody na těle kamerky – rozsvěcují se automaticky při slabém osvětlení místnosti a tak by mohly způsobovat nechtěné odrazy.

I když jsem ji na FT používal dlouho a vím o několika lidech, kteří s ní neměli problémy, znám zároveň jednoho člověka, který ji ve Freetracku prostě nezprovoznil (řešil to se mnou a nepřišli jsme na to, v čem je problém).

Každopádně na FreeTrack existují lepší kamerky než je A4Tech PK-333E… buď Microsoft VX-800 nebo Sony PS3 Eye.

EDIT: narychlo několik odkazů na A4Tech PK-333 a FreeTrack
http://www.free-t...wtopic=728
http://www.free-t..._333MB.php - je tam i nastavení kamery
http://forum.free...topic=2180
Upravil/a 310_Snakes dne 30-04-2014 15:16

Fiks
Proč sis vlastně pořizoval zrovna tento konkrétní typ webkamery?

Myslím že VX-800 už moc k sehnání nebude.Nedávno jsen stavěl freetrack s LifeCam 3000 HD.Docela to chodilo,akorát se mizerně rozebírá.

Nevíte někdo co chtěj za zaslání ledek z Farnellu?

Ondrej1
Vyměnil jsem XP 32bit (tam bylo vše zcela funkční) za WIN7 32bit. Na sedmičkách se mi nyní nedaří nijak rozchodit kamerku VX-800. Ovladač pracuje správně, ale jinak ji v PC nikde nevidím. Po kliknutí na ikonu FT se zobrazuje chybová hláška:
"Failed to register c:\FreeTrack\FreeTrackFilterSSE2.ax
Video source cannot be used.
Vista users right click on executable and select run as admin"

a pak se spustí FT, ale bez detekce kamery.
Soubor "d3dx9_33.dll" jsem do složky System32 nakopíroval.
V čem je chyba? Díky za rady.

EDIT: kamerku jsem teď našel v "Zařízení a tiskárny", ale pořád nevím, jak jí říct "nahrávej video".
EDIT2: Joskovo DVD ke kameře jsem někam zašil.
Upravil/a Ondrej1 dne 18-05-2014 03:34

Fiks
Zkus to spustit jako správce.

Ondrej1
Fiks napsal:

Zkus to spustit jako správce.

Samozřejmě to bylo tím Úsměv
Dík.

joska
Ondrej1 napsal:

Nově u PS3 Eye kamerky nemusím těch pár kliknutí dělat.

Jak to?

Má to jiné nastavování než VX-800, takže u PS3Eye jen zapnu freetrack a dám start.
Nedávno mě spíš dostalo že PS3 Eye má trochu problém ve win XP, po startu widlí je dobré spustit freetrack jen jednou, po dalším spuštění to klukoj házelo chybu,ale při dalším spuštění, nebo restartu widlí to zase maká.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,019,115 návštěv