November 22 2024 20:07:26
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 13

· Piloti on-line: 1
LesniHU

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Logitech Flight System G940
311_Tank
Valec napsal:
Muze nekdo popsat co by ktere sily meli zesilovat a zeslabovat.Overall,Spring a Damper.

Podle popisku overall je celkova sila FF
Spring jsou prave sili centrujici joy podle rychlosti etc.
Damper je vsechno ostatni vibrace pri turbolencich strelbe ...

BTW prisel nekdo na to jak vratit starej FW ? Jinak nez servat Logitech tak aby poslali nahradu ? Zamračený

Mrixis
Caw all. Nainstaloval sem patche, a nechce se mi spustit il2. Nevim čim to je... Pls odpovězteNaštvaný

www.clanfear.websnadno.cz
1stCL_Fucida
311_Tank napsal:
BTW prisel nekdo na to jak vratit starej FW ? Jinak nez servat Logitech tak aby poslali nahradu ? Zamračený

Nelze.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Mrixis
Sryy že sem to napsla sem..

Mrixis
Úsměv

Mrixis
lol tak vidim ze nejak neopovidate..Naštvaný

Valec
311_Tank napsal:
Valec napsal:
Muze nekdo popsat co by ktere sily meli zesilovat a zeslabovat.Overall,Spring a Damper.

Podle popisku overall je celkova sila FF
Spring jsou prave sili centrujici joy podle rychlosti etc.
Damper je vsechno ostatni vibrace pri turbolencich strelbe ...

Tanku diky ale 2 dny jsem hledal nejake obsahlejsi vysvetleni a asi nasel.Takze bych s tebou uplne az tak nesouhlasil.Tady je Google preklad: První jezdec, celková síla nebo co to je voláno, je jediný, který ovládá věci jako vibrace, včetně pistole otřesu, bičováním, dostat hit, bomba zpráva a tak dále. Důležité poznamenat, že je také působí jako konečný multiplikátor dalších dvou jezdců stejně, na jaře a tlumení. Je to hlava honcho jezdce. Pokud je nastavena velmi nízko, nezáleží na tom, co jste nastavili na jaře a na tlumení, hůl bude bez života. A pokud je nastaveno více než 100% stejně, bude to také na jaře a tlumiče silnější. Něco mít na paměti při nastavování.

Druhý, na jaře , je tahání / centrování síly, které se dostanou silnější dále budete pohybovat držet od místa, kde chce být. IL-2, to ovlivňuje to, jak silně to bude bránit pohybu jako letadlo cestuje rychleji (více odpor vzduchu na řídící plochy).

Třetí, tlumiče , je v platnosti reakce jednoduchý efekt, který je jen 'odpor vůči hnutí', bez potřeby centra. Představte si, že kabely / vodiče ve sloupku řízení vedoucí k křídla povrchů má tření bez ohledu na to jakou rychlostí jedete, pak je tento 'klapky' efekt by simulovat odpor, že to tření je dává. (Při kontrole na to, že testovací program a čtení o účinky, které jsem viděl, že hůl také podporuje 'tření' a několik dalších úhledné znějící efekty, které jsem se vyzkoušet. Tření byl variace tlumiče, ale trochu jinak. Nezdá se, že být použit v IL-2 a force feedback editor (který je od roku 1999) ani podporu v tomto smyslu. Ať tak či onak, jsem nikdy nalezen důkaz, že 'klapky' jako vliv má něco v IL-2. Neexistuje žádný odpor, co tak vůbec při létání do vzduchu a jít pod 120kmh bez ohledu na to, co tlumič je nastaven na.

Konečně je tu sebe-centrování síly. Dodává ekvivalent mechanické pružiny, že pouze chce, aby centrum po celou dobu, bez výjimky, a to přispívá k účinkům, které již probíhají. To nefunguje dobře v jakékoliv formě s IL-2 a I nedoporučujeme snažit se.
Upravil/a Valec dne 01-01-2011 19:26

Valec
A pro znale anglictiny original: The first slider, Overall Force or what it is called, is the only one that controls stuff like vibrations, including gun shake, buffeting, getting hit, bomb release and so on. Important to note that is also acts as the ultimate multiplier of the other two sliders as well, spring and damping. It's the head honcho slider. If set very low, it doesn't matter what you set spring and damping to, the stick will be lifeless. And if set over 100% just the same, it will also make spring and damper stronger. Something to keep in mind when tweaking.

The second one, spring, is pulling/centering forces, that get stronger the further you move the stick from where it wants to be. In IL-2, this affects how strongly it will resist movement as the plane travels faster (more air resistance on control surfaces).

The third one, damper, is in force feedback a simple effect that is just 'resistance to movement', with no necessary center. Imagine that the cables/wires in the control column leading to the wing surfaces has friction no matter what speed you are traveling, then this 'damper' effect would simulate the resistance that this friction is giving. (When checking out that test program and reading about effects, I saw that the stick also supports 'friction' and several other neat sounding effects that I got to try out. Friction was a variation of damper but slightly different. Doesn't seem to be used in IL-2 and the force feedback editor (which is from 1999) doesn't even support that effect. Either way, I have not ever found proof that 'damper' as an effect does anything in IL-2. There's no resistance what so ever when flying up into the air and going below 120km/h no matter what damper is set to.

Lastly there's the self-centering force. It adds the equivalent of a mechanical spring that only wants it to center all the time, without exception, and it adds to the effects that are already taking place. It does not work well in any form with IL-2 and I don't recommend trying to.

606_Temp
Mrixis napsal:
lol tak vidim ze nejak neopovidate..Naštvaný

Sám nejsi schopný se podívat po fóru, kde se to již několikrát řešilo. Zabralo by ti to si 15 minut....
Navíc nedokážeš ani během lenosti napsat do správého tématu svůj požadavek...
...a navíc píšeš jako prase. Takové lavíkové písání si schob na lide.cz
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Valec
Nainstalovanim noveho Firmwaru se z meho Joysticku stal misto Force feedbacku jen Joy s klepanim.Uz dva dny se s nim seru a zkousim ruzne nastaveni a porad stejny vysledek.Ztratil uplne schopnost pro kterou si uz peknych par roku kupuju jen joye s FF.A tim byl zazitek ze zmeny rychlosti a vychileni ploch ruznym tlakem na paku.Ted jen poznam kdy odstartuju a pak s tim muzu delat co chci a mam porad stejny odpor.At letim 200,500 at za to taham malo nebo vice nic se nemeni.Jen kdyz se dostnu na padovku tak naraz strati silu a je volny ale dopredu me to nejak neupozornuje ze uz letim hodne pomalu.Stary Firmware mel sice jednu chybu a tou byla stredova vule ale pracoval bezchybne na zmenu rychlosti a vychileni ploch.Tedka jsem uplne zhnusen s timto Joyem ovladat Il2.Zkousel jsem i ROF a zda se mi uplne stejny problem jako v IL2 ale to nebudu moc hodnotit zkousel jsem to chvilku.A nemuzu pochopit ty co tu pisou ze je to pro ne lepsi.Fuci konkretne tebe a nebo si uz uplne zapomel jak by se mel spravny FF chovat?Tank presne popsal tento problem a chtelo by to tlacit na Logitech at nam zpatky daji nas Logitech FF a nejen trepajici se kram za celkem dost penez.
Upravil/a Valec dne 02-01-2011 10:43

Lanc
takze odsrubovanie srubky pomoze aj tomu ze sa mi nebudu samovolne vysuvat a zasuvat klapky? mam ich navolene na r1 kolecko na plynovke ale staci maly pohyb s plynom a uz si klapky idu ako chcu

http://squadron.achileus.cz/
Valec
Lanc napsal:
takze odsrubovanie srubky pomoze aj tomu ze sa mi nebudu samovolne vysuvat a zasuvat klapky? mam ich navolene na r1 kolecko na plynovke ale staci maly pohyb s plynom a uz si klapky idu ako chcu
Na Rka mi to pomohlo ale zase mi nejdou kloboucky Úsměv Zkus a uvidis.

Lanc
so svetlami mam tiez problem. su furt zelene aj ked je dana funkcia poskodena. nikde v profile ani nastaveniach som nenasiel co a ako.

mohol by niekto z vas sem hodit print screena ake mate v controls nastavenie v hotas na 4.10? ide mi hlavne o plyn a samostatne ovladanie motorov. ked posuvam plyn pomaly na doraz tak percenta skacu ako dive a aj tak pri plnom plyne skoncim na 50-60%. rovnako je to aj s ovladanim len jedneho motora.

tiez mi samovolne vyhadzuje smerovku. asi mam doma nejakeho kryplaNaštvaný

inac ff mam vypnuty bo to robi bordel jak svinaCool na tom by sa dali miesat bielka do peny na kolace.

1stCL_Fucida
Lanci, jestli ti samovolně vyhazuje směrovka, tak jedině reklamace. Snímače v háji.

311_Tank
Ja si v pondeli zavolam na logitech a asi nekomu pekne zneprijemnim prvni pracovni den v novem roce.

Valec
Moje nastaveni je zatim vse na 79.Zda se mi to nejblize k tomu co bylo predtim.

saldy
Já nevim co v tom Logituchu porád blbnou...jsou snad pod lobby nějakejch arkádovek? Měli by třeba vydat x patchů a napsat co to dělá, jak to nastavit atd...člověk nemá čas a náladu se furt po něčem pídit, jako by nebylo dost starostí s hrou samotnou.
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Lanc
1stCL_Fucida napsal:
Lanci, jestli ti samovolně vyhazuje směrovka, tak jedině reklamace. Snímače v háji.

nevyhadzuje to hned ked sa okocim na letisku ale po nejakej dobe sa to samo vyhodi ja to dam do neutralu a je pokoj na chvilu..naozaj snimace kurna? by som im to najradsej otrieskal o hlavu

1stCL_Fucida
Zní to jako snímače Úsměv

Valec + Tank: mně se 1.42 líbí výrazně více, než 1.41. Ano, dalo by se to udělat ještě lépe, růst sil by mohl být ještě více pozvolný, ale jinak není moc co vytknout. Ale samozřejmě klidně je tam vyřvěte Úsměv Jen ať kluci pracují Úsměv

WT_Horrido
Nevím jak funguje G940 v deset let starém šuntu jako je Šturm, ale pár poznatků z ROF:

Zásadní změna je, že mimo maličké vůle uprostřed, teď síla působí po celé dráze pohybu páky a to během celé délky letu mimo stání či pomalé jízdy na zemi. A je to pravda velký nezvyk protože předtím byla páka vyčvachtlá snad do třetiny posunu. Ovšem tohle asi špatně nebude.

Protože v ROF má každé letadlo rozdílné síly v řízení jde tam lehce poznat zda je podělaný firmware nebo zda je chyba někde jinde. Testoval jsem Fokker D.VII, Albatros D.Va a Fokker E.V.
Albatros je lehký v řízení jako byl doposud, síla roste s rychlostí velmi zvolna a musíte už letět velice rychle aby tuhlo řízení hodně.
D.VII má těžké řízení hned po nabrání vzletové rychlosti a je pořád stejně tuhý, vyměkne jen na pádové rychlosti a se vzrustajicí rychlostí tuhne ještě více (a rozhodně tuhne).
E.V je celkem příjemný, v normálním letu tužší než Albatros, ale měkčí než D.VII s narustající rychlostí tuhne a tuhne znatelně, má nakonec v řízení větší síly než D.VII.

Rozhodně zlepšil nový firmware přesnost střelby protože páka díky silám v osách drží polohu, nedrží ji už pouze třesoucí se ruka. Úsměv

V zásadě je to funkční a zamyslel bych se jak je FF zpracováno v konkrétní hře, soudě podle chování ve woknech nemá G940 problém s plynulostí podání sil ve všech osách...

Jo a nastavení mám 100% šoupátka v ovladačích a ve hře Force na 0,42 a Shaking na 1.
Upravil/a WT_Horrido dne 02-01-2011 20:17
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,018,279 návštěv