|
KAMIKAZE BLUES - Smode
|
| Rad |
Přidané 12-04-2008 15:20
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 122
Založený: 15.05.07
|
no jo, "Selbstmord walz" již dnes dokonce i chlastání jsem zrušil (i když by se to stíhalo), bo o todlecto nechci přijít |
| |
|
|
| Hoper |
Přidané 13-04-2008 12:47
|

Fusioner

Příspěvek: 12131
Založený: 29.09.05
|
tak ještě včera jsem na rychlo zkouknul záznam
a první i třetí nálet jsem dle tohodle mého záznamu nákladní loď trefil
poprvé s výbuchem
podruhé to jen žbluňklo a to jsem tu loď trefil zvrchu a do přední nákladové části...
nějaký divný...
:)
na konci pak při pokecu Lekk trošku "rozebíral" jejich možnosti.
Tahle akce byla o tom, že my (co by Ohky) buď budeme mít dostatečnou rychlost a proletíme nebo budeme zmasakrovaní...
Nechce se mi tu moc rozebírat taktiku pro červené, protože kdyby se něco podobného opakovalo, bylo by to k naší škodě ;), ale na jednom se myslím můžeme shodnout - Bettyny by mohly (měly) Ohky vypouštět nejdéle 40km před svazem. Ale ta vzdálenost by se mohla zmenšit o 10-15km dle počtu amíků - v případě velkého počtu amíků bych to klidně viděl i na těch 30km...
Jenže u téhle akce to asi opravdu vyžaduje daleko větší účast - amíci by potřebovali aspoň 12 strojů
a japíci cca 12 maminek s děťátkama a aspoň čtyři Zera, spíše šest...
jenže co jsem si tak v poslední době všiml, chuť účastnit se velkých akcí tu jaksi polevila
a to tak že hodně...
a stále přetrvává stav, kdy 13lidí nepřijde a ani nezableje
ale jinak samo díky Edimu za akci
při prvním náletu, když jsem viděl na "čelňáku" přilítat jednoho Hellcata a modlil se, aby si nevybral mne jako cíl, ale nějakého mého "souseda" po stranách :DD stál za to...
skoro jako tenkrát Berlín... ;) :))
Edi, díky
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]

|
| |
|
|
| Rufu |
Přidané 13-04-2008 13:41
|

Uživatel

Příspěvek: 1348
Založený: 30.09.05
|
Hm já také děkuji za akcičku i když jsem měl ošklivého sedého sebevraha a ne pěkného bílého Při druhém náletu kdy nás 2.trojku řčervení napadli jsem to mohl dotáhnout asi o trochu dál aby SWT doletěl,protože jsem pak dokázal doplachtit na nejbližší základnu.
Na mém tracku z 1.letu mi připadlo že jste s ohkama nikdo netrefil? Jj chtělo to tak 20 bettyn. |
| |
|
|
| 1stCL_Punkey |
Přidané 13-04-2008 13:48
|

Uživatel

Příspěvek: 560
Založený: 21.01.07
|
Já tam lítal jak hard na holi , aspon ve dvou by se to lépe táhlo a Hellcatů by(možná)spadlo víc |
| |
|
|
| Rad |
Přidané 13-04-2008 16:55
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 122
Založený: 15.05.07
|
Jo jo pěkná akce, ale ty počty na obou stranách holt nebyly ouplně gutt. Dostal jsem akorát jednu Betty (tuším 310_Mazy) s Ohkou (doktorkop), ale dala mi pěkně "požrat" dva granáty do motoru a jeden do kabiny (rudá tak jeden stupeň před smrtí). S velkou klikou jsem to dotáhl a přistál. V posledním letu jsem zaútočil ještě na jednu, hezky mi to laglo a dávka šla někam nad, naopak jsem zase chytil dvackou do motoru. Pak mě tam vyčáplo zero, ale po dvou třech manévrech jsem vzhledem k dýchacím obtížím mého motoru takticky zdrhnul, odpoutal se a šel hledat letadlovky...
Hoper napsal:
... při prvním náletu, když jsem viděl na "čelňáku" přilítat jednoho Hellcata a modlil se, aby si nevybral mne jako cíl, ale nějakého mého "souseda" po stranách  D stál za to...
skoro jako tenkrát Berlín...  )
to jsem byl asi já a pohled z druhý strany stál taky za to. Zvlášť když jste nahodili motory 
před tím jsem to chytil dvakrát od flaku (kabina bez přístrojů a větrání v pravým křídle), takže jsem pak blbě dotahoval zespoda a v čelňáku nic netrefil (potvory malý, rychlý, bouchavý) 
Každopádně Edimu dík za dobrou akci a všem za pěknej polet  |
| |
|
|
| doktorkop |
Přidané 13-04-2008 18:47
|

Uživatel

Příspěvek: 732
|
Díky Edi za specku
Akcička se mi líbila i když:
Jsem se ani jednou netrefil
Jsem byl jednou trefenej letadlem
Jsem byl jednou trefenej lodí
Jsem byl jednou trefenej Mazym
Jsem jednou rtefil Mazyho(dvakrát jsem zmáčknul"připojit"
Škoda že nebylo víc lidí.Možná by stálo za to dělat větší speciálky jako coop(víc než povolených 32lidí se stejně nesejde)a ve vzduchu by bylo alespoň víc živo.
Ale to jen tak mimichodem
Upravil/a doktorkop dne 13-04-2008 18:48
Je snadné být přečíslen,když je někdo nula.
Že?
|
| |
|
|
| AH_Cutora |
Přidané 13-04-2008 18:51
|

Uživatel

Příspěvek: 1507
|
Jo jo, díky za polet panstvo. Omlouvám se, že jsem byl od druhé poloviny méně sdílný a pak jsem vypadl skoro beze slova, ale mě chytla migréna.
Jinak můj debreefing.
Nezačal jsem slavně. Nejdřív jsem se při pojíždění rozčís o nějaký obranný val. Ale na podruhé jsem Potiho nabral, dovezl, odhodil a vše OK. Teda až na návrat. Napadli nás amíci. vytrimoval jsem letadlo na míné klesání, sedl si do střelce a smažil a smažil a letadlo klesalo a klesalo .... až do moře Jsem debil...
Při druhém letu taky fiasko. Nejdříve jsme se se svou Ohkou potkal při nabírání a udělali velký táborák, což nám velmi ztížilo další nabírání, ale povedlo se. Pak jsme letěli na dvě dvojice a napadli nás amíci chvíli po vzletu. Ani jsem se nerozkoukal a zapálili mě. Škoda že nebyl čas sednout do střelce manuálně, ale prostě v tom stoupání to nešlo.
Pak jsme měli letět ve dvojici ještě s někým. Ale chvíli po vzletu neznámo proč Poti skončil na padáku a já měl všechny střelce mrtvé, Nezaznamenal jsem jediný zásah, nic. Prostě Poti se divil proč vyskočil a mě to vypisovalo jednoho střelce mrtvolu za druhým 
Pak jsme letěli sami. Úspěšně nad cil, odhodit, při návratu se na mě spustili 2 wildcaty. Jednomu jsem manuálně ze střelce dal do motoru, druhý mě jako odlétajícího asi vyhodnotil jako nezajímavého a vrátil se čekat na přilétající. Pro úsporu času (protože už bylo ohlášeno že za chvíli startuje poslední vlna) jsem vyskákal.
Poslední let ve skupině OK. Potiho jsem odhodil nad loděma a pak se pokusil s Betty taranovat loď. Ale při té rychlosti to je těžké, mrcha nechce poslouchat na řízeni a netrefil jsem se.
A to byl konec.
|
| |
|
|
| Hoper |
Přidané 13-04-2008 19:46
|

Fusioner

Příspěvek: 12131
|
doktorkop napsal:
...
Škoda že nebylo víc lidí.Možná by stálo za to dělat větší speciálky jako coop(víc než povolených 32lidí se stejně nesejde)a ve vzduchu by bylo alespoň víc živo.
Ale to jen tak mimichodem:)
v koopu by ses jako Ohka nemohl znovu narodit
a Hellcaty by taky měly smůlu...
AH_Cutora napsal:
...
Pak jsme letěli na dvě dvojice a napadli nás amíci chvíli po vzletu. Ani jsem se nerozkoukal a zapálili mě. Škoda že nebyl čas sednout do střelce manuálně, ale prostě v tom stoupání to nešlo.
...
ty dvojice byly trojice :)
docela rád bych věděl, jestli ti emeričtí hoši o té druhé trojici (té naší) věděli ? Po startu jsme nezačli hnedle stoupat, ale chvíli jsme letěli nad hladinou moře...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]

|
| |
|
|
| 1stCL_Punkey |
Přidané 13-04-2008 19:52
|

Uživatel

|
Pak jsme letěli sami. Úspěšně nad cil, odhodit, při návratu se na mě spustili 2 wildcaty. Jednomu jsem manuálně ze střelce dal do motoru, druhý mě jako odlétajícího asi vyhodnotil jako nezajímavého a vrátil se čekat na přilétající. Pro úsporu času (protože už bylo ohlášeno že za chvíli startuje poslední vlna) jsem vyskákal.
Napadl tě jen jeden Wildcat, tím druhým jsem byl já. Rozkouřeného Wildcata jsem vyhodnotil jako nezajímavého i tím, že se mi to při přiblížení začalo dost cukat, což později vedlo k očesání křídla Samklonovi. |
| |
|
|
| AH_Cutora |
Přidané 13-04-2008 20:20
|

Uživatel

Příspěvek: 1507
|
Aha.
No já jsem tě vůbec málem sundal. Jak jsem stoupal sám po vzletu, tak jsem viděl že nějakej stíhač se přesouvá z mé jedné za mě. Ale protože si dával an čas, tak jsem si to vytrimoval, sedl si do střelce a začal si ho štelovat. Už jsem to chtěl zmáčknout, když mi začlo bejt divný že je to dolnoplošník a pak jsi se nějak zakolébal a já viděl něco červenýho na křídlech... Moc nechybělo a poslal jsem ti dávku hezky do motoru už na cestě tam 
Jak mě bolela hlava, byl jsem už unavenej a vystresovanej, tak jsem byl nebezpečnej všem široko daleko  |
| |
|
|
| j4ck41 |
Přidané 13-04-2008 20:54
|

Diskutující

Příspěvek: 2006
Založený: 09.02.06
|
opozdene ale prece z myho pohledu
zachyceni 1.naletu vubec nevyslo ... odstartovali jsme o neco pozdejs a ani jsme nestihli dorazit do pridelenych hlidkovych ctvercu, kdyz mha ohlasil formaci 6-ti Betty, ktery to odpalili jeste driv nez jsem se k nim dostal na vizualni kontakt - mimochodem flakovy kordon z japonskych lodi okolo naseho svazu s snad jedinym bezpecnym severnim koridorem ... to bylo opravdu nemile prekvapeni. Rad byl pocuchanej jeste driv nez spatril prvniho japonce
takze po 1. vlne jsem se spolu se Samklonem presunul na hlidku mezi la Shimu a Okinavu abychom mohli na startujici Betty navest zbytek ... pri hlidce jsme nejdriv objevili Zeke a trestuhodne jsem ho pri priblizeni ze 6 neznicil ... a ani pri dalsich pokusech a tak jsme ho nechali zdrhnout dolu ... zvlast potom co se v prostoru objevili jeste mha a Rad ... a soustredil jsem se na Betty ... Punkey se ale zachoval jako spravny samuraj a napadl trojici mha, Rad a Samklon v okamziku kdy Betty zacali startovat ... tim u kluku doslo k mirnemu informacnimu sumu diky cemuz Rad sel k Bettynam, Sam krouzil nekde nahore a mha skoncil se Zeke na 6 ... pokusil jsem se mu jit rychle na pomoc, ale uz bylo pozde ... akorat jsem zahlidnul jak Hellcat pada k zemi s ustrelenym kridlem, tak jsem ho aspon pomstil a Zeke zapalil ... Punkeyho obet ale nebyla zbytecna nebot jsme diky nemu vedeli jen o jedne trojici Bettyn a o zbytku ztratili prehled ... k ty trojici Bettyn se nas postupne stahlo 5 coz melo za nasledek zapaleni 2 Betty behem prvniho pruletu a dalsi byla poskozena ...na tu jsme uz utocili jenom 3 - Ja, Sam a Petras ... chudak Petras sotva priletel a spustil palbu tak dostal PK, my se Samem jsme Betty davali kour, ale stejne stihla Ohku vypustit ... nasledujici stihaci zavod pak Ohka vyhrala, prestoze jsme si ji postupne predavali asi 3 nebo 4 ... Betty vyuzila nasi marny snahy s Ohkou a odletela si smerem k Naha?? ... pozdeji mi byla pripsana ... pokracoval jsem v hlidce a v sektoru AG 6 byl opetovne napaden Punkeyem, ktery vsak po chvili explodoval po davce mhovych kulometu ... pres flakovou clonu jsem se vratil ke svazu a sel se prezbrojit ... v druhem letu jsem potkal u sektoru AG6 osamocenou Betty, ale nez jsme se na ni stihli vrhnout opet stihla Ohku odpalit ... nakonec jsme zbyli cely 3 USN stihaci a prestoze jsme litali po mape jak hadr na holi posledni nalet zakonceny hromadnym umirani Ohk, Bettyn i Zeke jsme zaregistrovali jen diky vzdalene PVO naseho svazu
akce to byla hezka jenom bych mel kritickou pripominku k tem japonskejm lodim u naseho svazu ... prece jenom honit se za Ohkou cca 20 km od US svazu a prolitavat japonskym flakem neni presne to co bych ocekaval
Upravil/a j4ck41 dne 13-04-2008 20:58
|
| |
|
|
| 1stCL_Punkey |
Přidané 13-04-2008 21:45
|

Uživatel

|
pri hlidce jsme nejdriv objevili Zeke a trestuhodne jsem ho pri priblizeni ze 6 neznicil
Lépe si to ani mít nemohl, v tu dobu, když jsem si myslel, že jsem v naprostém bezpečí, jsem se na pár vteřin přepl do woken a po návratu na jako jediný, když mi střely bubnovaly do éra a lítaly skrz kabinu, jsem se zmohl trhnout pákou.....naštěstí to stačilo. Měl jsem obrovský štěstí a za tohle jsem si snad ten sestřel ani nezasloužil. |
| |
|
|
| j4ck41 |
Přidané 13-04-2008 22:32
|

Diskutující

|
1stCL_Punkey napsal:
pri hlidce jsme nejdriv objevili Zeke a trestuhodne jsem ho pri priblizeni ze 6 neznicil
Lépe si to ani mít nemohl, v tu dobu, když jsem si myslel, že jsem v naprostém bezpečí, jsem se na pár vteřin přepl do woken a po návratu na jako jediný, když mi střely bubnovaly do éra a lítaly skrz kabinu, jsem se zmohl trhnout pákou.....naštěstí to stačilo. Měl jsem obrovský štěstí a za tohle jsem si snad ten sestřel ani nezasloužil. 
no ja jsem si puvodne myslel ze jsem te snad ani netrefil, maximalne jenom nejak lehce ... ale ted jsem zkouknul track a videl jsem prustrely u kabiny a pokud si pamatuju i zasahy na motor takze se mi trosku ulevilo, ze to nebyla z my strany uplna lamovina  |
| |
|
|
| Rufu |
Přidané 13-04-2008 23:33
|

Uživatel

Příspěvek: 1348
|
Hele Šakale ,ale já na trávě v Naha přistál na břicho a naopak jsem viděl v chatu že jsi poškotil Ohku co mě opustila.Myslel jsem že jsi ji sestřelil a nedoletěla. |
| |
|
|
| j4ck41 |
Přidané 14-04-2008 09:15
|

Diskutující

|
Rufu napsal:
Hele Šakale ,ale já na trávě v Naha přistál na břicho a naopak jsem viděl v chatu že jsi poškotil Ohku co mě opustila.Myslel jsem že jsi ji sestřelil a nedoletěla.
aha, takze ted jsem z toho zmatenej, se asi budu muset podivat do Log Readera ... ale je to stejne jedno ... Sturm mi vas zapocital oba ale v chatu se objevil jenom jeden ... sem si prave myslel, ze prvni hlaske Enemy aircraft destroyed s vypisem v chatu znamena, ze to Betty nezvladla a chvilku potom dalsi hlaska bez chatu znamena, ze poskozena Ohka doletela ... takze to asi bylo obracene ... nejdriv Ohka bum a pak Betty refly  |
| |
|
|
| 310_Gringo |
Přidané 14-04-2008 15:02
|

Uživatel

Příspěvek: 550
Založený: 28.03.07
|
No každopádně, to byla dobrá akcička.Já měl všechny 3 lety jako pilot Bettyny a Edieho levá dvojka absolutně bezproblémový.Při prvním mi sice nějakej půlpalec prolít motorem ale nic vážnýho.Při druhém,kdy už jsme se vraceli, nás napadl jeden wildcat.Jeho čelní útok mě vyděsil.Vypadalo to velice rychle a nepříjemně.Byl to někdo z VGR ale už nevím kdo.Pak to dostal do motoru a nezbylo mu něž plachtit domů.No a do třetice klidný let až nad svaz kde se edie rozhodl nevést formaci takřka do střemhlavého útoku.To jsem nezůstal nic dlužný svému sebevrahovi (který pracoval bezvadně:Moc neremcal, že jde na smrt a vždy bezchybně zasáhl loď) a našil jsem to s výkřikem bansaiiiiiiiiiiiiiii do první obchodní lodě.
Mě se to líbilo. |
| |
|
|
| mha |
Přidané 14-04-2008 15:20
|

Uživatel

Příspěvek: 618
Založený: 10.12.05
|
310_Gringo napsal:
No každopádně, to byla dobrá akcička.Já měl všechny 3 lety jako pilot Bettyny a Edieho levá dvojka absolutně bezproblémový.Při prvním mi sice nějakej půlpalec prolít motorem ale nic vážnýho.Při druhém,kdy už jsme se vraceli, nás napadl jeden wildcat.Jeho čelní útok mě vyděsil.Vypadalo to velice rychle a nepříjemně.Byl to někdo z VGR ale už nevím kdo.Pak to dostal do motoru a nezbylo mu něž plachtit domů.No a do třetice klidný let až nad svaz kde se edie rozhodl nevést formaci takřka do střemhlavého útoku.To jsem nezůstal nic dlužný svému sebevrahovi (který pracoval bezvadně:Moc neremcal, že jde na smrt a vždy bezchybně zasáhl loď) a našil jsem to s výkřikem bansaiiiiiiiiiiiiiii do první obchodní lodě.
Mě se to líbilo. 
Mno ten čelňák jsem mohl být snad já, poměrně dlouho jsem dotahoval trojici bettyn a pak jsem ji předlétal abych mohl útočit čelně... Ale byl jsem v hellcatu, jediný kdo létal ze začátku v FM2 byl Petras...
Tělo mrtvého nepřítele páchne vždy dobře.
Aulus Vitellius
|
| |
|
|
| 1stCL_Punkey |
Přidané 14-04-2008 18:22
|

Uživatel

|
To byl totiž takový nešvar na modrém TS. Každý řikal Wildcat, ačkoli v něm seděl jen Petras. |
| |
|
|
| 310_Crowley |
Přidané 14-04-2008 21:01
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 263
Založený: 17.10.05
|
No jasně Navozovali jsme si tím uměle pocit klidu a bezpečí  |
| |
|
|
| 310_Gringo |
Přidané 15-04-2008 08:25
|

Uživatel

Příspěvek: 550
Založený: 28.03.07
|
Mno ten čelňák jsem mohl být snad já, poměrně dlouho jsem dotahoval trojici bettyn a pak jsem ji předlétal abych mohl útočit čelně... Ale byl jsem v hellcatu, jediný kdo létal ze začátku v FM2 byl Petras...
Jo tak tos byl určitě ty a tvůj Hellcat Ono když sedíš v tom bombru a kolem kabiny ti hvízdne něco-cat tak nevíš která z těch koček to byla. |
| |
|