November 22 2024 09:45:05
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 11

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Korálové moře
AH_Watson
No, tak online jsem to zvojtil skoro stejně jako offline. Na trase červená 1 jsem se nechal nachytat, a loď v BZ 59 jsem považoval za otočný bod a otočil o cca 20 km dříve. Nic to nemění na tom, že konečná mi zase ujela Naštvaný. Lesní Hu, budu vděčný za obrázek, kde jsem vlastně dopadl.

j4ck41
takze resume z dnesniho trenalu:

pilot VGR_Mha a ja navigoval, leteli jsme trasu cerna 7

prvni cil USS Indianapolis jsme nasli na spravny strane a i v dobe ETA. bohuzel pri priletu k druhemu cili jsme sice na spravny strane videli lod ale byla to klamna obchodni a ne jap. torpedoborec - myslim, ze kdybych se drzel puvodniho planu letet mimo kurz a pak zatocit, tak bychom spravne narazili i na druhej cil. pri ceste k lodi jsem se docela hrube spletl s prumernou rychlosti naseho letu a nebyt bystrych oci pilota tak po pruletu kolem letadlovky pokracujem jeste 4 minuty nekam do pryc kde jsem ocekaval, ze ji budeme mit cca 15 km na jih.

takze suma sumarum-> cil c.1 - o.k., cil c.2 - k.o., letadlovka nalezena se stestim
uff jeste stesti, ze v ostry akci nenaviguju Šklebící se
Upravil/a j4ck41 dne 12-06-2007 22:52

1stCL_Fucida
první cíl nalezen, druhej neviděn. trasa stejná jako minule, přistání ok.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Hoper
Dnes (díky mé delší přípravě) jsme s HeRou vyzkoušeli nastoupání nad letadlovkou a teprve pak určení kurzu a vzdálenosti (moc se nezměnily :) ) a let na trasu k prvnímu WP.
S naloženým Valem měl HeRa docela problém udržet požadovanou rychlost (do našeho vlákna pak Hiltosi hoď, jak rychle jsi letěl ty) a navíc při tom ještě utíkal za letu z kabiny :D
První loď jsme ale našli v požadovaný čas, jen mírně vlevo od nás.
Díky znalosti mapy vím, že na druhé trase cca v půlce máme míjet další loď - v relativně odpovídajícím čase ji míjíme co by tečku na třetí hodině.
Kvůli úspoře paliva jsem myslel, že nad touto lodí změníme kurz a zkrátíme si trasu, ale HeRa byl zrovna zase na výletě a ač jsem volal za změnu kurzu docela hlasitě, letadlo si letělo klidně dál ve stávajícm kurzu :)
Nic se nedělo, letěli sme tedy dál podle původního plánu.
Bohužel se tady promítla nedržící rychlost a požadovanou otočku jsme o dost přelétli.
Po nabrání kurzu 270° jsme asi dvě minuty před požadovaným časem uviděli loď. Místo napravo od nás byla opměrně daleko vlevo. Napadla mne hříšná myšlenka, že letím o kus jižněji, ale držel jsem se plánu a zavelel změnu kurzu na hledání letadlovky.
Naštěstí si HeRa za chvilku všiml další lodě, podle které jsem identifikoval naši polohu a zjistil svůj omyl.
Nabrali jsme vypočtený kurz na letadlovku a na minutu přesně jsem ji v požadovaném sektoru objevili.
HeRa pak už jen přistál a bylo :)

Cutoro, vůbec jsem nestíhal zapisovat svoji průběžnou polohu :)
Buďto jsem přepočítával kurzy nebo sledoval s hrůzou letadlo bez pilota :)

Dále pak technická - až se poletí v nějakém svazu, jak budeme točit zatáčky ? Teď za to HeRa docela fest vzal, aby sme otočkou zbytečně moc nevybočili, ale ve svazu se odchylce x km prostě nevyhneme - bude trasa plánovaná tak, aby WP neměli tak ostré úhly změny kurzu ? A bude hlavní navigátor počítat s dlouhou otočkou (jako kdysi na Berlíně) ?

A dotaz na tvůrce - budou na trase maličkaté berličky ? Třebas spřátelené ponorky ? Abysme jako věděli, že ještě stále nebloudíme ? ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Hoper
jinak díky zúčastněným za absolvování dalšího tréninku, já stále vidím, že s navigací to bude hodně zajímavé :))

ovarek.cz/hamster.gif

Hoper
jo a tady záznam mise od našeho přistávání
ale ono tam toho asi moc vidět nebude (hlavně co se týká Hiltoše), to se spíš bude hodit Lesníkův výpis logu
jenže bohužel, nevolal jsem po čmoudíkách, tak nevím, co z toho bude poznat...

ovarek.cz/hamster.gif

LesniHU
Obrazek: lesnihu.wz.cz/Cor...igace2.png
modra HeRa+Hoper
zelena Hiltos
cerna Glum
zluta Fucida
cervena Watson
fialova LesniHU
mha a Jackal nemaji zadny zaznam trasy mimo bodu startu a pristani (CL56).
Svg ke stazeni:
lesnihu.wz.cz/Cor...igace2.zip

Ja jsem se pri stoupani nekde prepocital o 15km a vydrzelo mi to az do pristani...

Pro Hiltose: modra 4 vedla skrz BW55 (prelet pres cilovy ctverec, otocka o 17km pozde ke klamne lodi) a BO59 (prulet o 30km jizne, zrejme pouze kvuli chybe zanesene pri prvni otocce).

LesniHU
Zaznamenal jsem do uvodniho postu ucastniky obou navigacnich treninku a falkonuv offline druhy trenink. Jestli jsem nekde udelal chybu, hlaste.

BleskovehoPodrse jsem na jeho zadost preradil mezi nahradniky. Do nahradniku jsem presunul take notoricke absentery 310_Mamutaka, 311_OTU_Upira a pagyho.

Mame tu jeste 11 lidi, co nebyli ani na jednom z navigacnich treninku. Carku mohou dostat za jejich offline zalet, ale carka neni to nejdulezitejsi - to nejdulezitejsi je vyzkouset si to a pokud mozno se to naucit.

Hoper
ad docházka - Georgeua sem včera na TS zahlíd
letěl nebo ne ?

ovarek.cz/hamster.gif

Hiltos
LesniHu, diky!
Ta prvni chyba byla zpusobena tim, ze jsem po nastoupani do tri nabral kurz, zacal trimovat letadlo a po blize neurcene dobe si vzpomel, ze bych mel zapnout stopky :-) Po zbytek letu se to se mnou tahlo. Na letadlovku sem se trefil presne. Tak presne, ze sem tomu neveril a letel ji do protikurzu. Kdyz sem ji tam nenasel, tak sem se vratil a pristal.

Georgeua jsem na TS taky videl, ale neletel
Upravil/a Hiltos dne 13-06-2007 12:12

LesniHU
Ja uz jsem taky zjistil, kde mi ta vzdalenost utekla - zapomnel jsem pricist 2.5 minuty stoupani mezi 4 a 4.5km.

Permon
Omlouvám se ale nevyšlo mito.
Jsem starý,blbý ale snaživý.

Georgeu
Hoper napsal:
ad docházka - Georgeua sem včera na TS zahlíd
letěl nebo ne ?

No zahlédnout jsi mně mohl, byl jsme přítoměn ...ale rozhodly okolnosti. Než jsem se k Vám připojil, musel jsem vyběhnout pryč ...a při návratu už jste byli ve vzduchu ...tak jsem šel trénovat starty a přistání, abych nedělal aspoń v tomhle ostudu Cool Off line jsem si zalétl první misi předevčírem a snad se dostanu k druhému pokusu do konce týdne.

1stCL_pbarry
Hlasim splneni domaciho ukolu.

Trasa 2 na opravene mape. Potkal jsem celkem 6 plavidel z toho tri jsem prelitaval primo. Pristani na letadlovce presne podle casoveho rozvrhu, takze jsem snad letel spravne.
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!

barryk.webz.cz
312_HeRa
Diky Hoperove dlouhe priprave jsem nedoleteli do ...... ale tam kam jsme opravdu chteli Mrknutí Po mych nekolika telefonatech jsem pevne veril, ze lod Hoper trefi. Pak uz jen me netrpelive prvni pristani (to si si mohl taky odpustit Úsměv ) a pak jsem chtel dobrzdit na kolech ale Hoper se boji Šklebící se Pak jsem utekl z domova do prace Naštvaný
Diky vsem za polet a Hoperovi za virtualni zivot Mrknutí

312raf.com
Kurtis
Asi jsem opět nějaký zpomalený. Neměly být tento týden rozjety pacifické manévry? Už by se mi docela hodilo znát přesný termín ...

j4ck41
podle puvodniho Cutorova planu to melo bejt dokonce dneska ... ale nerekl bych, ze se to rozjede ... takze se dostavame do skluzu, coz je, aspon u me blby, bo prvni tejden v cervenci jsem mimo

312_HeRa
VGR_j4ck41 napsal:
podle puvodniho Cutorova planu to melo bejt dokonce dneska ... ale nerekl bych, ze se to rozjede ... takze se dostavame do skluzu, coz je, aspon u me blby, bo prvni tejden v cervenci jsem mimo

taky jsem prvni tyden v cervenci mimo Zamračený

312raf.com
Hoper
mno, organizátoři si myslí, že by mohlo být víc lidí na trénincích,
že generálové že by mohli projeviti trochu více aktivity
že obecně by se k této akci mohlo přistupovat více zodpovědněji (ze strany účastníků)

a když se k tomu připočtou Čutorovo problémy s netem, začínající dovolené, teplý golfský proud Břéťa, "úžasná" trojka Pirátů (doufám, že čtyřka už nebude), rohlíčky dneska obzvláště vypečené a nenaplelinuté lano, no tak vám z toho vyjde že
- start se odloží na dlouhé podzimníažzimní večery ;)

ovarek.cz/hamster.gif

3BAP_Rohlos
Hoper napsal:
...rohlíčky dneska obzvláště vypečené...

Tak to snad byly dycky ne?Šklebící se

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,014,722 návštěv