October 03 2025 13:19:24
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Palba 1938 - ČSL vs. Luftwaffe
606_vencour
Někde jsem to čet, měl to být snad tovární pilot, seděli s ostatníma v baru, slyší v rádiu, že Němci obsazujou RČS, tak pod dojmem nervů a emocí dali souboj, 4 Befka proti jedný Avii, sundal je všechny ... link zatim nemam ... mělo to bejt šou pro celý město.
I proto - jako nováček - koukam divně na účinnost střelby šimrání Avie vs Bf

EDIT konečně jsem to našel na Palbě ...

Bylo nebylo .. kapitán Vomáčka putoval po Blízkém východě co by obchodní zástupce firmy Avia. Zpráva o okupaci Československa ho dostihla v Iráku, kde se také rozhodl zůstat. O čtyři dny později se dostal, v alkoholovém opojení, do slovní potyčky s německým kapitánem Rumpelstoss v bagdádském baru Modrá ústřice. Tato hádka vyvrcholila výzvou k leteckému souboji, který se konal o den později. Tento letecký souboj byl velkou společenskou událostí v Bagdádu a tak prakticky nebyl nikdo kdo by se na něj nedíval. kpt. Vomáčka na svém stroj B.534 a kpt. Rumpelstoss na svém firemním He112. Souboj trval 46min(!) a skončil vyskočením Rumpelstosse na jeho růžovém padáku. Tuto potupu ovšem psychicky neunesli jeho kamarádi - por.Gruber, plk. von Strohm, kpt. Geering a plk. von Holstein, kteří se rozhodli pomstít a zbaběle na něj zaútočili na svých Bf109C. Přestože kpt. Vomáčka již neměl palivo podařilo se mu všechny stroje vymanévrovat a sestřelit. Posledního pilota (von Strohm) sestřelil svou osobní zbraní ráže 9mm. Vypálil z této zbraně celkem dvě rány..
Kpt Vomáčka se po tomto souboji rozhodl uprchnout z Iráku, nabral výšku a klouzavým letem doletěl do Dillí, kde se nechal naverbovat k RAF. Jeho posledním sestřelem na B534 byla Ki-84 v r.1945.
A co se stalo z Němci?
plk. von Holstein odešel do důchodu, Gruber se dostal k tankovému vojsku a von Strohm a Geering sloužili po celou válku ve Francii. A Rumpelstoss zmizel v Iráku..
Pro zajímavost kapitán Vomáčka prožil v Dillí intenzivní románek s američankou Wilmou Norrisovou, jíž se o devět měsíců později narodil syn Carlos Ray Norris, jenž se proslavil co by Chuck Norris.

EDIT 2 pokud si někdo dělal srandu a je to pohádka ... nu což :-(
Upravil/a 606_vencour dne 09-12-2010 21:46

1stCL_Vincent
Nene Venco ten pribeh je naprosto autenticky a uveritelny :-D :-D
kpt. Vomacka, modra ustrice, ruzovej padak, sestrel Ki-84 v B534 Šklebící se
kruty Úsměv

Farky
Ty tomu dáváš pěkně za uši ty kapitáne Vomáčko. Šklebící se Škoda že nebudu ve Wingsu, protože tohle tě asi bude stát moře panáků než si to u SVK komunity vyžehlíš.

1stCL_pbarry
vole Šklebící se
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!

barryk.webz.cz
lochness
jojo, ocividne je autor te fabulace fanouskem serialu Halo Halo, podle uzitych jmen nemcu Šklebící se
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

1stCL_Fucida
...a Báješných mužů na létajících strojích Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

606_Temp
Vencoure promiň že střílím do vlastních řad, ale...
tohle jsem ještě nečet a fakt se směju. Ne tomu že jsi na to skočil, ale ono je to vážně vtipné Úsměv
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
clone9cz
vencour napsal:
Někde jsem to čet, měl to být snad tovární pilot, seděli s ostatníma v baru, slyší v rádiu, že Němci obsazujou RČS, tak pod dojmem nervů a emocí dali souboj, 4 Befka proti jedný Avii, sundal je všechny ... link zatim nemam ... mělo to bejt šou pro celý město.
I proto - jako nováček - koukam divně na účinnost střelby šimrání Avie vs Bf

EDIT konečně jsem to našel na Palbě ...

Bylo nebylo .. kapitán Vomáčka putoval po Blízkém východě co by obchodní zástupce firmy Avia. Zpráva o okupaci Československa ho dostihla v Iráku, kde se také rozhodl zůstat. O čtyři dny později se dostal, v alkoholovém opojení, do slovní potyčky s německým kapitánem Rumpelstoss v bagdádském baru Modrá ústřice. Tato hádka vyvrcholila výzvou k leteckému souboji, který se konal o den později. Tento letecký souboj byl velkou společenskou událostí v Bagdádu a tak prakticky nebyl nikdo kdo by se na něj nedíval. kpt. Vomáčka na svém stroj B.534 a kpt. Rumpelstoss na svém firemním He112. Souboj trval 46min(!) a skončil vyskočením Rumpelstosse na jeho růžovém padáku. Tuto potupu ovšem psychicky neunesli jeho kamarádi - por.Gruber, plk. von Strohm, kpt. Geering a plk. von Holstein, kteří se rozhodli pomstít a zbaběle na něj zaútočili na svých Bf109C. Přestože kpt. Vomáčka již neměl palivo podařilo se mu všechny stroje vymanévrovat a sestřelit. Posledního pilota (von Strohm) sestřelil svou osobní zbraní ráže 9mm. Vypálil z této zbraně celkem dvě rány..
Kpt Vomáčka se po tomto souboji rozhodl uprchnout z Iráku, nabral výšku a klouzavým letem doletěl do Dillí, kde se nechal naverbovat k RAF. Jeho posledním sestřelem na B534 byla Ki-84 v r.1945.
A co se stalo z Němci?
plk. von Holstein odešel do důchodu, Gruber se dostal k tankovému vojsku a von Strohm a Geering sloužili po celou válku ve Francii. A Rumpelstoss zmizel v Iráku..
Pro zajímavost kapitán Vomáčka prožil v Dillí intenzivní románek s američankou Wilmou Norrisovou, jíž se o devět měsíců později narodil syn Carlos Ray Norris, jenž se proslavil co by Chuck Norris.

EDIT 2 pokud si někdo dělal srandu a je to pohádka ... nu což :-(

Tady, pánové, zákonitě musí přijít QUOTE, aby to bylo uchováno v původní změněné podoběŠklebící se

http://www.wwii-illusion.net
1stCL_valhera
No ty voe, to snad nemuzes myslet vazne Šklebící se Mne je do breku Šklebící se

1stCL_Novotny
Dneškem počínaje se modlím za kapitána Vomáčku. Bo po Cimrmanovi druhej nej z rodáků!!Šklebící seŠklebící seŠklebící se

Hiltos
Ona totiz na letisti stala Helga a upravovala si sev na puncochach, vite?

Ale o tom samozrejme kroniky mlci ...

WT_Horrido
Existuje fotografie nebo barevny bokorys jeho Avie?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_Fucida
Nechte si taky nějakou munici na zítra, abychom si z Vencoura mohli dělat prdel i ve Wingsu Šklebící se
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

alfik
Vencoure, NENECH SE ZBLBNOUT!!! Jasně že jsme se ubránili! Já to přece musím vědět, já jsem ty statistiky sám vytvářel! Šklebící se
A zítra jim to taky natřem! Úsměv
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

manny77
Mě tečou slzy,v práci sem se pěkně rozřechtal,mám takovej dojem,že Vencour si bude muset pozměnit nick na kpt. Vomáčku!!! Šklebící se
Sic transit gloria mundi...

606_vencour
Tak už aspoň víte, proč jsem se ptal, jak se dá v Ilovi pěstovat akrobacie.
A tuším, že na někoho se bude pít určitě, na kapitána Vomáčku přece Úsměv

olda Olde maly
Ser na ně. Prostě ....... záviděj, že nikoho takovýho nemaj Úsměv
Ab-101, B-35, AERO MB-200, A-100, Be-50, Lt-34

DarkTatka
podle vysledku jich mame takovych nekolik Mrknutí

olda Olde maly
Šklebící se Hlavně Tebe Úsměv
Ab-101, B-35, AERO MB-200, A-100, Be-50, Lt-34

DarkTatka
No, ja se hlasil k podpurnym jednotkam a jediny stret s nepritelem skoncil blede, 2x50kg neudelalo memu letadlu dobre (ale muj strelec zabil strelce ve smoliku, aspon ze tak). Jo, jeste jsem ve svem ju-52 dogfightil s nejakejma he-51, omyl, no Úsměv

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,187,113 návštěv