November 22 2024 04:07:11
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Palba 1938 - ČSL vs. Luftwaffe
Permon
To by bylo ale náročne pro tvůrce mapy.
Kdo by to udělal?Forde víš co jeto za práce sam.Mrknutí
Jsem starý,blbý ale snaživý.

Letecz
Farky napsal:
Francie 1940 - máme Morany, máme Curtissy, máme Hurricany, máme Battly, máme Blenheimy. Máme kvalitní mapu. 3 stíhací letky, 1-2 bitevní, 1 bombardovací. Co víc je potřeba? Francouzké bombardéry? A nestačil by Blenheim RAF? Červení by museli ale oželet D.520. LW máme kompletní.

Francouzi měli bombardér DB7, ten je v Il2 modelován. Je výkonově téměř stejný jako Martin 167, který měli fr. také. Chyběly by ze základních typů MB200, LeO451, Br693 a D520. To by se možná dalo něčím nahradit. Někdy se musí člověk spokojit s velkými kompromisy Úsměv

Ad Midway, Coral Sea nebo Guadalcanal akce. Našlo by se tu dost lidí co by to zajímalo? Technické a jiné obtíže se dají překonat. Hlavní je zájem lidí.

Pro RAF/LW fanoušky by mě napadla ještě jedna akce nad kanálem - Dieppe 1942 a první střety s FW190 Úsměv

PS. Nechtělo by to nové téma?
Upravil/a Letecz dne 14-11-2010 16:01

http://www.onlinesimulatory.cz
Farky
Pro LetecCZ - Palba 1938 se odlétala s jednou červenou stíhačkou, jedním bitevníkem a jedním bombardérem. Pro Francii 1940 by byly k dispozici 3 stíhačky (M.S.406, H.75 a Hurricane), 1 bitevník (Battle) a 2 bombardéry (Blenheim IV a DB-7). Nevidím tam problém, snad mimo D.520. Že chybí spousta francouzských letadel je fakt, ale proč nahrazovat něco co nepotřebujeme? Na co je potřeba X typů letadel, když hráči naplní sotva 5 jednotek? A do bombarďáků se lidi zrovna nehrnou, tam stačí jeden typ.

Pro Forda - lítat Afriku od začátku by bylo fajn, jenže na to nejsou ve šturmovi éra. Hlavně tedy bombardéry.

606_Temp
Diepe 1942 by byl pro mě osobně nejatraktivnější a dalo by se na to použít vše co se použilo na palbu 1938.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
57_OTU_Ford
Farky myslím že pro obě strany by tam i na ten začátek bomber byl ta italská třímotorová potvora a pro anglány blenheim. za stíhaček tam jsou fiaty a gladiator s hurrikem

http://57otu.cz
3BAP_Rohlos
Ta Francie 1940 by se mě za francouze moc nelíbila, protože jakmile by hra ve čtyři hodiny ráno začala, tak bych musel zvednout ruce a vzdát se, tak jak to francouzi dělali, hned jak se jim naskytla možnost...

Ale ta afrika, ta by byla moc pěkná...

CSL_Raptor
Já bych si nechal líbyt i nějaké to džaponsko. Nejsem bůhvíjakej znalej historie Pacifiku, ale profláklá bitva na Guadalcanalu kdy se Japonci snaží dozásobit své jednotky a propuká nejen bitva na moři ba i ve vzduchu. Henderson field a Enterprise proti džap z letadlovek a přilehlích ostrůvků hmmmm.Mrknutí

57_OTU_Ford
No já tu asii moc nemusím, více mne láká ta afrika a nebo evropa.
Upravil/a 57_OTU_Ford dne 14-11-2010 18:49

http://57otu.cz
Letecz
Farky: to máš vlastně pravdu. Kompletnější planeset by se stejně nevyužil.

Rohlos: no zrovna ve vzduchu to Francouzi tak snadno nevzdali a činili se co mohli. Dali LW slušně pokouřit, za skvělé asistence našich pilotů Mrknutí

http://www.onlinesimulatory.cz
GC3_Messik
A nešlo by nějak na stařičký ale stále nepřekonaný Vogonův czechwar systém napasovat mapu čech a udělat tak specku na několik týdnů Úsměv Nebo je to technicky/ časově nemožné??
Išak je ten nejlepší! pozn. v roce 33 Mrknutí

gc3normandie.over.cz
Rosomak
Když už je o tom řeč, tak já bych se přimlouval za bitvu o Maltu.
Na jedné straně X. armáda na druhé 16 dvoumotorových Welligtonů, 12 Swordishů a 16 Hurricanů + 68 flaků + konvoj dovážející 12 dalších Hurricanů doprovázený lodí Illoustrious.
To by se při těch počtech dalo dát.

Dále udělat palbu 1838 tak, aby se jednalo o strategické, ne taktické cíle. Tj. Bitva o Prahu.

Pokud by se chtěla dělat palba 1939, je nutné dodělat:
- Bk534 (jedna letka)
- B.35 (Muselo by se např. dohodnout, zda-li budou mít pevný podvozek nebo ne) jedna letka
atp.
Německo to má jednodušší...
A umožnit i nezávislé naplánování pozemních operací.

j4ck41
tak kdyz se nahazujou temata tak me by se Pacifik taky libil a pokud by se argumentovalo obtiznou navigaci mohla by se pouzit Nova Guinea - konkretne treba Bitva o Milneovu zatoku ... mapa je, navigace je nad pevninou, vsechna pouzitelna letadla by snad mela bejt v zakladu od Olega - ale tim si nejsem uplne jistej

osobne by se mi taky libila Afrika, ale na jaky mape? me tam napadaj snad akorat dve mapy jaky by velikosti mohly odpovidata to je Alamein a pak Italy,Africa,Greece - a ta je jeste zmensena ... nebo treba vzit nejakou mensi mapu a letiste, objekty i cile hodit mimo okraje - a tim se zvedne obtiznost navigace hlavne pro pruzkumaky (pokud se teda neudela ulitba bohum a cile budou druhy strane znamy)... ale lital jsem jednu takovou offline kampan ktera byla timhle zpusobem postavena na ty puvodni malinky Olegove Africe ... letet z letiste ktery bylo cca 150km jihovychodne od pravyho dolniho okraje mapy s cilem napadnout oazu ktera byla cca 50 km od spodniho okraje mapy - to fakt melo koule

1stCL_Fucida
Kvůli značné poptávce po jakýchkoliv výsledcích uveřejním to, co mám k dispozici. Tento dokument je jednoduše pochopitelný - sloupce ukazují vítězné stroje, řádky poražené stroje. Výsledky jsou vytažené z logu a zpracovány Herr Darktaťkou, kterému tímto děkuji.

Z výsledků nedělejte velké závěry, spoustu věcí nezohlední. Náš systém byl mnohem složitější, než je ILovský log schopen pochopit Úsměv

http://czechlions...ztraty.pdf
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Permon
Hele Fuči máš vtom chaos.
Jsou tam i mrtví piloti co byli zabiti na stojancích při zbrojení.
Ale ti se nepočítali. Jinak dobre.Mrknutí

1stCL_Fucida
Jo Permone, uvědomujeme si, že je to nedokonalé Úsměv

Permon
Fuči to já jenom tak aby řeč netála.
Nejde o životMrknutíCooljeto jenom hra.Vyděšený

DarkTatka
Navod na cteni.

V radku je letadlo, ve sloupci je jeho nepritel. Hodnota udava, kolikrat bylo letadlo sestreleno timto nepritelem.
Takze napriklad prvni tabulka, prvni radek, prvni sloupec rika, ze B-71 bylo 5x sestreleno letadlem He51. Posledni radek prvni tabulky (celkem) pak rika, ze He51 znicilo celkem 17 letadel.

Sloupec suma je ukazuje pocet letadel ztracenych primou nepratelskou aktivitiou. Ve sloupci landscape pak je pocet letadel ztracenych narazem do zeme (nejspise chybou pilotaze). Ve sloupci Celkem pak je celkovy pocet letadel ztracenych. Toto cislo muze byt vetsi nez suma + landscape. Duvodem jsou srazky pratelskych letadel a sestrely flakem, ktere se nezapocitavaji ani do landscape ani do sumy.

Jsou tam 3 tabulky, sestreleno (v logu zaznam shot down by), poskozeno (v logu zaznam damaged by) a mrtvi piloti (v logu zaznam <letadlo>(0) was killed).
Poskozeno zahrnuje i pokud letadlo je poskozeno (napriklad poskozena smerovka) ale dotahne to domu. Zaroven ale zahrnuje moznost ze letadlo je na zemi, spadne vedle nej bomba, urazi mu obe kridla a letadlo neexploduje, pilot prezije. V tomto ohledu muze tedy pocet "damaged" byt vyssi nez "shot down"
Naopak se muze stat ze je zabit pilot a letadlo neposkozeno. Todle muze zase zpusobit ze je letadlo "shot down" a ne "damaged".

Tabulka mrtvych pilotu ukazuje, kolikrat se tomu kteremu typu podarilo zabit pilota primo v kokpitu. Landscape ukazuje kolikrat pilot umrel narazem do zeme. Opet suma + landscape muze byt nizsi nez celkem, protoze v celkem jsou zapocitany i srazky letadel stejne strany a zasahy flakem.

Nakonec netabulkove souhrny.
Zajmuti piloti jsou vcelku jasni, ukazuje kolik pilotu prislusneho typu bylo dle hry zajato (v logu zaznam "was captured"Mrknutí. Celkem ztraty ukazuje celkove ztraty letadel a pilotu obou stran, do pilotu jsou jako +cislo uvedeni zajati piloti. V pozemnich cilech je rozepsano dle letadla kolik ktere znicilo, modre zatrzeny soucet za stranu.

Nakonec grafy.
Jsou grafy pomeru ztrat letadla (x) zpusobenych nepratelskym letadlem (y). Tedy prvni graf, prvni sloupec se da cist jako "Ze vsech sestrelu letadla B-71 bylo 70% zpusobeno strojem He51, cca 15% 109B-2 a 15% 109C-1.

Hiltos
Nic si z toho kuci nedelejte :-)
Ale tech 6 Avii sundanych 111kou na zemi je uplne korektni. Vivat Plzeeeeeeen!

Diky tatko!

manny77
Zdarec,k těm speciálkám na pokračování,naše letka má za sebou už druhý díl BOBka,naši němečtí kolegové piloti připravili výborný speciálky na počest výročí BOB,dvě máme za sebou,další před sebou,takže tenhle systém na pokračování vřele doporučuji,stojí to za to,každý díl ovlivnuje počet cílů a letadel,procenta zničení ovlivnuje i provoz letišt.Kdyby někdo měl zájem o info,tak tady najde vše: http://www.kampfverband13.de/Feed/51-Kampfverband13-News/1/
Sic transit gloria mundi...

1stCL_Fucida
Mně to přijde oproti Palbě 1938 takové.."malé", ještě k tomu ty ikony, Spitfiry V, Hurricany IIb.. Asi raději nadále vlastní cestou Úsměv

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,012,585 návštěv