November 23 2024 19:48:07
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 11

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
DCS WWII
Opitze
Numero,
naprosto chápu jak to máš, protože tak to má 90 procent lidí, kteří už mají i jiné povinnosti než jen být každý den v 18:00 na TS...

Včera jsem nemohl usnout (asi taky stárnu) a přemýšlel jsem znovu o tom, jak dopadl tento žánr a nechce se mi věřit, že generace po nás, už opravdu nemá zájem o lítání. Podle mě to není pravda. Podle mě není problém na straně "zákazníků".
Samozřejmě, že se může teoretizovat, že lítat v "simu" (dejme tomu vpodobným jako původní IL2 jen s lepší grafikou, SP a MP) vyžaduje více času a prostředků (další HW), ale podle to je taky špatně.
Základní problém je totiž jinde a sice v tom, že zatímco v roce 2001 stály simy i jiné hry na stejné startovní čáře a lidi, kteří hráli Quaka nebo Counter-Strike (třeba já a dobře a hodně) přešli lítat IL2, protože to byla větší co? Větší zábava. A ta zábava nebyla jen o tom, že tam byly klapky nebo vzdušná brzda, ale zábava pramenila i z tenkrát velice přátelské komunity (pamatujete na první "slet" ve WC?), která navzdory zásahům vrchnosti (Oleg) dokázala ten sim stále oživovat a přinášet nové výzvy - protože prostě věděli, co je zábava a co je baví. Takže v rámci možností si to udělali sami, když na ně Oleg sral.
Od té doby uplynulo hodně let a jak správně píšeš, IL2 začaly konkurovat nejen hry z jiného žánru, ale i běžné lidské aktivity, které s věkem přichází a které jsou důležitější než masomlejn. A nesmí se ani zapomenout na několikaleté zneužití a pokřivení "trhu" monopolem Oleg a spol., který ze své neohrozitelné pozice určoval trend v tomto žánru (větší sofistikace, větší koordinace, všechno víc, větší, lepší, tzv. "po nášemu"Mrknutí. Nikdo z nich skutečně neposlouchal dobré rady a nápady přicházející z komunity. Nikdo z nich nerespektoval to, co jejich loajální zákazníci opravdu chtějí. Proto je na tom ten trh tak jak je.

Co je ještě zajímavější je to, že ta malá komunita hard core simmerů je také dost podstatně fragmentovaná, a ani tato malá komunita nenajde shodu nad základními principy svého simu, nemluvě o nějaké vizi. Tato sekta má jednoho a největšího nepřítele - schválně, kdo nebo co to je? Budete se asi divit, ale je to čas! Čas hraje proti nim, protože tato elitistická sekta těch "pravých" virtuálních pilotů, nedokáže nabírat nové členy, nedokáže pro svou vizi (ať už je jakákoliv) nadchnout další lidi. Jsou za magory, za freaky, kteří ignorují vnější svět a myslí si, že ho tím změní. Když někdo oponuje, pošlou ho do háje nebo se mu vysmějou.

Základní problém je v jejich pojetí MP - v MP proti sobě vždy soupeří lidé, takže se často stane, že člověk potká někoho jiného s větším skillem, zkušenostma atd. Ten ho nemilosrdně a rychle porazí (zatímco ten druhý chudák lítal desítky minut a hledal nějakýho protivníka) - co z toho nakonec? Když víme, že čas je drahý? Že už nemůžeme lítat x hodin denně?

Kdo nás slyší? Kdo si řekne - potřebujeme jim dát něco, kde bude lmít epší výsledek ve vzorečku vynaložené úsilí+vynaložené prostředky+obětovaný čas/odměna. Kdyby aspoň v tom MP byly nějaké "achievementy", medaile, žebříčky jak pro jednotlivé "piloty" i pro virtuální letky? Možnost turnajů a soupeření, možnost vytvořit malou bitvu pro 4 vs 4 nebo 16 vs 16 pár kliknutím? Je to tak moc, co lidi chtěli?
To je ve zkratce hlavní důvod, proč to tak dopadlo, a chyba není u nás, ale u těch, kteří nedokáží přizpůsobit svou megalomanskou vizi skutečné poptávce (a ne poptávce marginální části celé komunity)

Rumcajs
Je to tedy zvláštní, až jsem se zarazil, ale Optiz se začal chovat stejně jako Ilja. Ilja dospěl k závěru, že je třeba teoreticky zdůvodnit, proč už lidi tenhle žánr netáhne. No a za pár dnů i Opitz dojde k přesvědčení, že je třeba se do toho teoreticky opřít. Dokonce mají v některých bodech stejnou nosnou myšlenku. Že by snad byl Opitz mistr převleků a Ilja jen jeho pseudonym?

Trošku vážněji. Proč proboha tak úspěšná firma, jako je Nokia, najednou nemá co říct a je na odchodu do historie? Proč Microsoft, včera tak geniálně fungující gigant, najednou válčí se svojí vizí a tápe? Proč Kodak, včera téměř monopol, skončil v bankrotu? (snad se z toho tedy vzpamatuje v jiné inkarnaci). Nebo parní stroj? Před sto lety byl všudypřítomný, dnes je k nalezení jen v muzeu? Kam se poděla sláva velkých bitevních lodí? Gramofon ..?
Všechno tohle leží v historii na jedné kupě. No a někde mezi tím se mrcasí flight simování. Není to chyba bitevních lodí, že už jsou k ničemu. Není to chyba Windows, že jejich budocnost v sobě neobsahuje dramatický růst.
Windows, gramofony, sem tam bitevní loď, nějaká ta skomírající firma jako Nokia .. vše tohle je a bude tak nějak stále přítomné. Jen už ne v původní zářné formě. Stalo se z toho všeho cosi, co má nějaký účel a rozsahem fungování se to tomu účelu přizpůsobí. Nakonec se podívejte na dnešní nabídku gramofonů. Jeden je překvapenej, že tahle záležitost, má tak úžasné možnosti i dvacet let po smrti. Sice si to málokdo koupí, ale ty dnešní možnosti jsou úžasný. Zbytečný kolem toho dělat vědu, on čas ukáže.

313_Nevo
Zas tak zle to neni Úsměv

1946 v podstate zastaral, ale nahradil ho svojho casu ROF. ROF pomaly tiez dosluhuje a prichadza BOS.

Pre milovnikov hardcore sandboxu su tu CLOD a DCS.

A co tie generacie po nas? Kde su? Tie su vo WT, denne tisice ludi aj so statistikami, rebrickami a vyznamenaniami.

Treba zhodit klapky z oci, prisposobit sa dobe, bo tiez skoncime na smetisku dejin Mrknutí
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

WT_Horrido
ROF dosluhuje? Vždyť ještě není hotový! Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

313_Nevo
Vlastne hej! Úsměv
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

ZVP_ALEX
Když to tady tak čtu hoši, tak mám dojem, že "jste dospěli a dostali rozum", ale jak řekl klasik: "to nejhorší co se chlapovi může stát, je dostat rozum a přestat di hrát" Mrknutí

Vilik
Ve WT to chodí tak, že spousta hráčů arkády se začne o ty letadýlka zajímat víc. Koupěj joy a přejdou do HB a nakonec hrajou full real, protože se tim můžou chlubit kamarádům.
Takže o budoucnost bych se nebál.

313_123
chlap pozná že zestárnul
když mu je jedno kde je jeho žena
hlavně že numusí být s ní Šklebící se

1946 s těma pár graf modama jsem spokojenej furt
teda zůstal jsem věrný 4.09 kuci od DT prominte ale teměř nic pro mě

ROF stále spokojenost simulátor letadel přesně pro mě
(pokud neschoděj servr vydrží mě ještě dlouho)

BOS
s ohledem na ROF investoval jsem (jason po mnoha dotazech: baví tě rof kup si bos - tož sem koupil - akorát mě naštvalo já chtěl Leningrad - jedna mapa a 39-44 a voni si na just udělaj jen zimní stalingrad) no uvidíme - to zas bude dokoupených datadisků, map, letadel

WT
online masomlejny mě už neba
je to asi jako u MMORPG jen aréna kde se midlej kucí hlava nehlava je to populární, dokonce se už pořádej mezinárdní turnaje - no mě to už neba ani u MMORPG ani u letadel, tanků atdatd

CLOD a spol a nejspíš i to o čem je tohle vlákno jestli teda bude
no je to vlastně jen hard wt ořezané na dřen - vůbec neba

ano doba pokročila
všici chtěj rychlou zábavu rychle a nejlíp zadarmo to je WT
CLOD a spol
to je učit se spoustu věcí a trpělivosti ale proč kvůli masomlejnu

sendbox hra je třeba podle mě mount and blade to je hra clod je paskvil to je nic to je technologické a špatné demo a důvěra v další zářné úspěchy těchto CLOD chlapců je u mě nulová

magot
WT_Horrido napsal:

ROF dosluhuje? Vždyť ještě není hotový! Úsměv

Daikatana dosloužila ještě než vyšla, to je na tom ještě ROF dobře Úsměv

Ajvn
Čau Numero.

Tvoje názory asi všechny beru. Až na jedeno zcela ůchylné rozhodnutí.

Proč jsi proboha zůstal trčet na zcela zastaralé 4.09?!

Asi proto, že příroda tíhne k průměru. Když Ti z jedné něco přidá tak Ti z té druhé vezme.

Ajvn
Jsem zapoměl: Šklebící se

Opitze
Rumcajs, já tohle říkám už asi šest let, ale to je jedno. Najednou je to všem jasné jak facka, co?

1stCL_Novotny
Opitz, už jim to asi fakt dochází, ale zas to už není taková prča. Dřív by se člověk bavil minimálně třema stránkama "sraček" a nadávek jakej jsi "blb"(nic ve zlém) Mrknutí. Dnes je to holt nuda a o plodnou debatu plnou kravin a obhajob nesmyslu halt už nezakopnem.

Joooooooo to byla léta co. Šklebící se

LEON
313_123 napsal:

...
GW2 - hraju nejvíc páč se dá kdykoliv odejít a zase se vrátit tam jen mluvit s lidma a hrajou to i živý holky Šklebící se
dokonce znám kamarádím se s jedním co si v MMORPG našel reálnou ženu no fakt ... Šklebící se a už maj taky děti
...

Jo to se v životě opravdu stává, když jsem ještě před mnoha a mnoha lety drtil 5 hodin denně MMO-RPG Lineage II, tak si můj známý, který šel se mnou do stejného klanu, našel v tom klanu babu, virtuálně se s ní oženil (Lineage II to tenkrát umožňovala a opravdu oddával sám GM), pak se rozešel se svou mladou, nastěhoval se k té holce z Lineage II, přišel o práci (spíš kvůli lenosti) a zatímco ona chodila do práce a živila ho, tak on se válel doma, pařil Lineage II a stíhal expit svoji i její postavu v Dual Boxu Šklebící se Tomu říkám ideální vztah, kdo umí ten umí Vyděšený

https://www.rcfree.eu
Rumcajs
LEON napsal:... pak se rozešel se svou mladou, nastěhoval se k té holce z Lineage II, přišel o práci (spíš kvůli lenosti) a zatímco ona chodila do práce a živila ho, tak on se válel doma, pařil Lineage II a stíhal expit svoji i její postavu v Dual Boxu Šklebící se Tomu říkám ideální vztah, kdo umí ten umí Vyděšený

Tak to zní opravdu slibně. Docent Chocholoušek http://www.postav...cholousek/ by z něj měl radost. Nic ve zlém, ale tohle přesně je důvod, proč MMORPG nechci na svém počítači. Páčto to krade skutečněj život. Já si radši vyjdu ven, s tou svojí skutečnou na večeři, nebo posekám zahradu (svině jedna má 100 * 120 metrů a je to v prudké stráni). Večer sundám pár nepřátel/kamarádů a ráno zas do práce. V práci o mě nechtějí přijít a manželka snad taky ne. Zkrátka aby jeden pro virtuální život neprosral skutečnej.

Jo a Novi, mě jen zaujalo, že Opitz došel ke stejným závěrům, jako Ilja. To zas stojí za povšimnutí, ne? Tak dlouho ho kritizuje, až jsou si k nerozeznání podobni. On Ilja taky vypadá tak trochu jako orangutan, všiml sis?

Baron
Rumcajs napsal:
....s tou svojí skutečnou na večeři, nebo posekám zahradu (svině jedna má 100 * 120 metrů a je to v prudké stráni)...

ehm... dufam ze tie rozmery ma ta zahrada? Z prispevku to nie je celkom jasne Cool Ozaj, a to potom rozsvihas tu zahradu v dosledku vecere so skutocnou alebo je to dobrovolne povinny relax tyranej hlavy rodiny Šklebící se

P.S. Sorry Rume, ale tomu sa nedalo odolat Cool Jo a pozdravuj Manku aj s Cipiskem Mrknutí
Hals - und Beinbruch!

WT_Flan
X Novotny napsal:

Opitz, už jim to asi fakt dochází, ale zas to už není taková prča. Dřív by se člověk bavil minimálně třema stránkama "sraček" a nadávek jakej jsi "blb"(nic ve zlém) Mrknutí. Dnes je to holt nuda a o plodnou debatu plnou kravin a obhajob nesmyslu halt už nezakopnem.

Joooooooo to byla léta co. Šklebící se

Šklebící seMrknutí

1stCL_Novotny
Rumcajs myslím že sled událostí je opačného ražení! Šklebící se Mrknutí
Esli on ho za ty roky Opitz neukamenoval argumenty a teď je Ilja jen hooodně zmatenej a vypadá to tak jak to vypadá. Šklebící se

Rumcajs

Project Update #10: DCS WWII: Europe 1944: Kickstarter Video 6: EDGE Landscape SDK
Posted by Ilya ShevchenkoLike
You've asked for it. We've discussed it. Now we're very happy to announce that we will be releasing the EDGE landscape engine SDK to Kickstarter backers.
The SDK can be used to create new landscapes for the DCS WWII project. It's an all-in-one tool that combines a 3D object library, texture manager, and a landscape editor.

With a full 24-hour day cycle, options for multiple seasons and time periods on the same map, and industry-best level of detail, EDGE is designed for and tested by real pilots to ensure it meets the highest standards of realism.

Please note that the Normandy landscape shown in the video is an early mock-up using temporary stand-in objects, mock-up trees, and low-quality placeholder textures.

We're really hoping that the community can organize a concentrated effort to design and create one or more new landscapes for DCS WWII. With the amount of time we have before the initial release, it should be possible to have them completed for the day-one release of Europe 1944!

A more detailed look at the tools and the technical details of the design process will be released at a later time. The SDK itself should be available later this year. Please note that the SDK will be released to project backers only and / or will require a signed NDA to use.
YouTube Video

Rumcajs
Podstatné je, že když mu došlo, že to je sim pro komunitu, že je dobrej nápad hned z kraje uvolnit SKD pro samotvorbu. Páčto tím by ten projekt mohl dostat úplně novej směr. Kdyby nedejbože bylo i SDK pro 3D modely letadel, FM a DM, Baron by se dočkal i té své vytoužené Francie s Blochama, Devoitinama a Moranama.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,028,491 návštěv