November 22 2024 14:50:14
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 1
Tommy-

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Nastavení grafiky v Ilovi
1stCL_SaBot
to Wardog:

no ja mam 2600+, 768DDR, 9800Pro
kdyz dam AA a AF na 2x tak to v pohode stiha,
hraju na 1280x980 (AA ani AF neni v tomto rozliseni imho potreba)
Upravil/a 1stCL_SaBot dne 07-12-2005 22:17

rudidlo
Wardog napsal:
Měl bych jeden dotaz. Jak měříte přesně ten track The Black Death?Kdy zapínáte ten měřič fps?Protože když je zapnutej už před začátkem přehrávání,tak mě to tam vždycky na začátku hodí nějaký veliký číslo a to mě trošku zkreslí měření.
Já to dělám tak,že spustím track a asi ve 2 sekundě spustím měření fps.
Ale kvůli porovnání s váma bych to potřeboval udělat jako vy.
Přesně tak jako ty - po startu přehrávání zapnu měření. Jinak změna z 32-bit na 16-bit mi přinesla cca 1-2 fps, což není mnoho.

http://silicon-remarks.blogspot.com
Lala
Chtel bych se zeptat, kdyz otacim rychle jakoby hlavou (rozhlizim se z kabiny) tak se obraz reze do pruhů, jestli chapete, dalo se to nejak nastavit aby to bylo v celku, ale nemohu na to prijit kde.

Wardog
Lala napsal:
Chtel bych se zeptat, kdyz otacim rychle jakoby hlavou (rozhlizim se z kabiny) tak se obraz reze do pruhů, jestli chapete, dalo se to nejak nastavit aby to bylo v celku, ale nemohu na to prijit kde.

Je potřeba zapnout Vertikalní synchronizaci (vsync) v nastavení grafické karty.
Já to taky používám,protože mě to trhání obrazu vadí.Sice potom fps nepřekročí frekvenci monitoru tekže jestli máš třeba 85 Hz,tak maximální fps bude taky 85,což může třeba zkreslovat měření při testování,ale při hraní to podle mě nevadí.

Lala
JJ diky, bylo to tim.

Hoper
mno a pokud nemáš "nabušenou" mašinu, tak zapnutá VSync ti bude šturma docela zpomalovat ...

Wardog
Hoper napsal:
mno a pokud nemáš "nabušenou" mašinu, tak zapnutá VSync ti bude šturma docela zpomalovat ...

Ne že bych tomu nějak speciálně rozuměl,ale čistě laicky nevím,proč by to mělo zpomalovat?
V místech kde máš třeba 35 fps je máš přece pořád,ať máž vsync zaplej nebo vyplej.A v místech kde by ti to mohlo udělat třeba 150 máš při zapnutí vsync "jenom" těch 85 fps.Ale to přeci stejně nemůžeš okem poznat ne?
Samozřejmě,že při měření průměrnýho fps to ten vsync musí kazit a zkreslovat,ale při hraní je to jedno ne?
To si myslím já,jestli se pletu,tak mě poučte.:sm19:

VGR_Terp
Mam uplne stejny problem, ale ennasel jsem kde to mam v ovladačích přenastavit. Prosim prosim smutne koukam zanavigujte me. diky

http://www.virtualgrimreapers.cz/
Wardog
No já mám Ati a tam dáš : Vlastnosti obrazovky,tam záložka Nastavení,tam dáš Další vlastnosti a najdeš záložku pro 3D. je tam zapínání anisotropního filtrování,antialiasingu,kvalita textur a tak dále. A tam dole je posuvník pro vertikální synchronizaci a ten dáš úplně doprava na "vždy zapnout" a je to.
Nezapomeň taky na to,že se to tam nastavuje zvlášť pro Direct 3D a zvlášť pro OpenGL.

Jestli máš NVidii tak tam to neznám.Cool
Upravil/a Wardog dne 06-01-2006 16:07

VGR_Terp
Diky, našel jsem.

http://www.virtualgrimreapers.cz/
rudidlo
Wardog napsal:
Hoper napsal:

Ne že bych tomu nějak speciálně rozuměl,ale čistě laicky nevím,proč by to mělo zpomalovat?
V místech kde máš třeba 35 fps je máš přece pořád,ať máž vsync zaplej nebo vyplej.A v místech kde by ti to mohlo udělat třeba 150 máš při zapnutí vsync "jenom" těch 85 fps.
Tam kde je málo fps bude ještě míň, protože ovladač ještě kontroluje toto nastavení a snaží se jej dodržovat. Takže tam kde je nízké fps bude ještě nižší.

LesniHU
Wardog napsal:
Hoper napsal:

V místech kde máš třeba 35 fps je máš přece pořád,ať máž vsync zaplej nebo vyplej.A v místech kde by ti to mohlo udělat třeba 150 máš při zapnutí vsync "jenom" těch 85 fps.Ale to přeci stejně nemůžeš okem poznat ne?
Samozřejmě,že při měření průměrnýho fps to ten vsync musí kazit a zkreslovat,ale při hraní je to jedno ne?
To si myslím já,jestli se pletu,tak mě poučte.:sm19:

Jde o to, ze kdyz je zapnuty vsync, tak graficka karta po vykresleni sceny s jejim zobrazenim ceka, dokud nedojede paprsek an monitoru. A kdyz ceka, nic nedela (*), takze ve vysledku se to tim zpomaluje. Nejhorsi pokles muze byt temer na polovinu: kdyz mas treba 100 Hz frekvenci monitoru a graficka karta by stihla nakreslit 99 za sekundu, tak mas ve vysledku jen 50 (karta ma pripraveny obrazek, pocka na vsync, zacne kreslit dalsi, ale ten nestihne nakreslit za setinu vteriny do dalsiho vsyncu, takze ceka dalsi setinu vteriny).

(*) kdyz se zapne triple buffering, tak karta zacne kreslit dalsi obrazek ihned a vyckava jen se zobrazenim toho hotoveho. Potom se vykon nesnizuje, ale nekteri pritomni hlasili mikrolagy, kdyz tripple buffering zapnou.

Pokud jde o mereni FPS, tak co se nameri, to vidis.

Wardog
Dobře pánové,teď už vím že zapnutej vsync zpomaluje víc než jsem si myslel,ale povězte my,vám to nevadí,když se ten obraz při rozhlížení trhá na pruhy?
A nebo vám to nedělá? A jestli vám to nedělá,tak jakto že mě to dělá?:sm8:

rudidlo
Wardog napsal:
Dobře pánové,teď už vím že zapnutej vsync zpomaluje víc než jsem si myslel,ale povězte my,vám to nevadí,když se ten obraz při rozhlížení trhá na pruhy?
Je to pokažený ?Šklebící se

Hoper
Wardog napsal:
...

Já si jen pamatuju, že se čeká s vykreslováním další obrazovky. Proč a nač se čeká už ne Úsměv
Ale on ti to naštěstí vysvětlil Lesník Úsměv

Hoper
Wardog napsal:

ne, netrhá
sice cuká (na cukavé mapě), ale netrhá Úsměv

jen jsem se tudle zamyslil (rudidlo, zase jsem se překonal Mrknutí) a říkal si, jak se vykresluje to, když zatáčím, dívám se do strany a snažím se myší(tkem) udržet pohled na letadle, který letí v protikurzu.
Čili "krajina" má tendeci se vykreslovat třebas z pravé strany do levé, ale já díky myšítku posunuju obraz z levé do pravé.
Dělám v tom bordel procáku (vypočítává pohyb obrazu/krajiny, ale pak ho kompenzuje tím rozhlížením) nebo program "ví" co dělám a jen to vykreslování "zpomaluje" ?
Ale to bude asi vědět spíš Oleg, co ? Šklebící se

Maxxis
si tam supni fraps a sleduj co dela pokles nebo narust vykonu, jednoduchy, nebo se budes ridit procesorem a nezatežovat ho, tak radejc nezumuj a nestřílej :sm19:

Hoper
procák se zatěžovat muší.
když už tam je, tak ať maká Šklebící se

1stCL_SaBot
to Hoper
no IMHO je to 3D aplikace, tudiz se muzes v jakemkoliv bode kamkoliv kolem sebe podivat. a pohyb je jenom preskakovani z jednoho bodu do druhyho. a to protiletici letadlo je jenom dalsi tecka (obalena hmotou)
ktera se v "tvym" prostoru pohybuje.

ale spis jsem nepochopil otazku, ktera bude patrne trosku hlubsiho charakteru
Upravil/a 1stCL_SaBot dne 07-01-2006 10:59

Hoper
mno jo, ale ty pohyby tam jsou v jednom okamžiku dva
a protisměrný
a mně zajímalo, jak se to počítá / řeší Úsměv

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,016,406 návštěv