U modrých na letišti to končí vždy špatně a tak jsem ani nekoukal kde jsem a po sestřelech mazal pryč. Až později jsem zjistil, že to byl ten samý pilot v rozmezí minuty, kdy po prvním sestřelu naskočil-,,narodil,, se do nového stroje a zase dostal zásah. Tentokrát vyskočil
Jak jsem psal už kdysi... Je to jakoby chudé, navíc leta týrané děcko dostalo nějakou ošuntělou hračku, a protože v životě asi nevidělo nic lepšího, tak je úplně nadšené...
Holt hladové dítko z Afriky by si také zachrochtalo nad zbytky jídla, co se u nás už vyhazuje... Není holt nad kvalitu nextgen simu... Ovšem zvuk palby kulometů a kanonů je opravdu super. Člověk se hned cítí jako tam!
Jen tak dál, za dalších 7 let to možná překonáte zvuky prvního Red Barona...
YouTube Video
Ale zase si člověk může říkat, že to byl nálet Japonců, samozřejmě s foťáky v ruce, šíleně cvakající spoušť, aby přivezli domů nějaké obrázky anglického venkova. A já si nejdřív myslel, že to je nějaký grafický bug při vykreslování objektů a vono to je záměr! Tak to je echt! Malý krok pro CLOD, ale velký skok pro simulaci leteckého boje!
Vyskúšaj si toto: napni slnečník (z kvalitného plátna, nie z umeliny), požiadaj niekoho aby s ním točil a skús ho zapáliť svetlicou. Som si istý že sa ti to nepodarí. A teraz si predstav, že máš letieť cca 170 km/h, a zapáliť nejaký iný lietajúci stroj letiaci tiež kdesi medzi 190 - 160 km/h svetlicou. A aj keď si strelíš do kokpitu, skôr sa zadusíš dymom zo svetlice akoby ti zapálila mašinu. Takže to, čo vidíš vo filmoch (napr. zapálenie balóna svetlicou), nie vždy sa zakladá na realite. To máš podobné, ako nezmyselné legendy na zemi - nebolo to tak dávno, čo sa vyhlasovalo ako mali Nemci pri Kursku 1500 Tigrov. A sovietsky borci ich ničili po desiatkach zápalnými fľašami. Holt, pri Kursku ich bolo okolo 100 a zďaleka neboli ničení takým spôsobom ako sa nám to predstieralo. Naopak - (nielen) Sovieti mali z týchto tankov taký strašný strach, že každý nemecký tank nazývali Tiger. Tiež sa lepšie vyníma v hlásení, že ste napadnutí desiatkou ťažkých tankov Tiger ako povedme piatimi strednými PZ.III že. Ale to je už na inú debatu a bolo to iba na spestrenie Takže pardon za malý off topic
Zvláštní, nikdy mě nenapadlo střílet si světlici do vlastního letadla.
Asi zábava pro lidi kteří létají "simulátory" ve kterých, když v letu vysadí motor, rozhostí se hrobové ticho.
Věřím a vím, že tě nenapadne mnoho věcí Horrido. Jinak už víš, že můžeš střílet světlicí v kabince a nic se nestane. Je to velmi realistický sim. Skoušel jsem vše, například padat do vody a na zem. Docela dobrý.
Barone, já to skoušel jen kvůli efektům a také souhlasím, že je to na jinou debatu to o čem píšeš. Jinak strach měli všichni nejen Rusové, ale snad o tom víš, že měli Sověti takový strach jak píšeš, že postup Němců byl zastaven u toho Kurska i tím, že strachy najížděli na ty Tigry. Co se týče počtů tanků Tigrů, tak nevím co máš na mysli, jestli celkově u Kurska a nebo u Prochorovky. Ten jejich bojový klín byl tvořen jen na hrotu Tigry, na křídlech byly Pnazer 4, nebo tak něco
....Barone, já to skoušel jen kvůli efektům a také souhlasím, že je to na jinou debatu to o čem píšeš. Jinak strach měli všichni nejen Rusové, ale snad o tom víš, že měli Sověti takový strach jak píšeš, že postup Němců byl zastaven u toho Kurska i tím, že strachy najížděli na ty Tigry. Co se týče počtů tanků Tigrů, tak nevím co máš na mysli, jestli celkově u Kurska a nebo u Prochorovky. Ten jejich bojový klín byl tvořen jen na hrotu Tigry, na křídlech byly Pnazer 4, nebo tak něco
V pohode Pepe, len som chcel napísať že svetlicou to jednoducho nezapáliš (odrazí sa, ako napísal Pip). A k tým Tigrom... Tá stovka bola na celom bojisku u Kurska (nielen u Prochorovky), z Wehrmachtu ich mal iba Grossdeutschland a ešte jedna ďalšia jednotka (nespomeniem si teraz ktorá), u Waffen SS boli pridelené k Leibstandarte SS Adolf Hitler, Das Reich a Totenkopf. Po jednej čate aby som bol presný. Máš pravdu v tom, že Tigre tvorili čelo útoku, po bokoch ich zaisťovali Pz.III (tu už prevažne vo verziách J, L a M) a Pz.IV prevažne verzií G a novšie H a za nimi Hakle s granátnikmi. Treba povedať, že prídavné pancierovanie na Pz.III a Pz.IV hlavne v šere hodne pripomínalo siluetu Tigra, čo malo za následok o. i. i to zamieňanie tankov za Tigre. Apropos Prochorovka a celkovo Kursk... paradoxom je, že vlastne Sovieti nemecký útok nezastavili, ale zastavil ho Hitler po vylodení Spojencov na Sicílii a poslal to najlepšie čo mal do Talianska (konkrétne odvelil 1.SS LAH). A to napriek protestom veliteľov ako bol napr. Manstein. Skopčáci totiž pri Prochorovke zničili prakticky celé sovietske zálohy v tejto oblasti. K tomu, že Sovieti narážali do tankov - nerobili to iba Sovieti, robili to obe strany. Tiež je ale pravda, že Sovieti to praktizovali častejšie, zvlášť vtedy ak k tomu dostali členovia strany priamy rozkaz od politruka. V prípade neuposlúchnutia rozkazu bola za to obligátna guľka. Len pre zaujímavosť - najviac taranov spravili Rusi pri Prochorovke na tankoch T-60 a 70. Teda ak sa dá týmto dvojmiestnym tančíkom vôbec hovoriť tanky, prvý mal 12,7 mm guľomet a druhý 47 mm delo. Ani 12,7 mm guľomet ani 47 mm PTK na zničenie Tigra nestačili.
V záujme objektivity ale dodávam, že toto je len jeden z výkladov priebehu bitky pri Kursku, druhý tvrdí presný opak (plus niekoľko hromada ďalších). Takže pravda bude kdesi uprostred. Nespochybniteľným faktom však zostáva, že ČA mala od Kurska prevahu a zastavila sa až v Berlíne. Ale to už sme vážne kdesi úplne mimo témy, keď by v tom chcel niekto pokračovať, tak radšej v samostatnom vlákne, nie tu.
Upravil/a Baron dne 23-04-2013 15:10
Robo, to je fakt zajímavé co píšeš ale to by bylo do nekonečna. Jen jednu poznámku. Až den po bitvě u Prochorovky se vylodili spojenci na Sicílii atd atd.
Jinak jednu malinkou zajímavost. V 80-letech jsem makal ve fabrice a chodil s takovým malým chlápkem z práce a on vyprávěl že byl tankista v 17 letech (žil v Chomutově - v Sudetech). Tedy tankista,.. první kce a dostali zásah. Léčil se na Kamencovém jezeře, kde byl v té době lazaret. On právě mluvil o tom strachu. To už fak v tom seděli děti.
PS: Horrido Horrido.
Kluci pokud je mi známo, u Kurska prohrály obě strany v podstatě všechno. Jediná potíž Němců byla v tom, že oni už se z toho nevzpamatovali, zatímco Rusové relativně snadno. To, že útok zastavili sami, to jsem už četl/slyšel. Důvodem k tomu ale bylo, že vlastně neměli s čím pokračovat.
som z teho voľaký zmetený, Robo je Baron či Baron je Robo? Pepe ač jsou oba kuci ze Slovenska asi nebudou moc nadšený, že je pokládáš za jednu osobu...
Ale debata jinak fajn
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
Barone, dobře se to čte máš hezké podání, už jsem se chtěl čílit že některé formy života zde přítomného, mají zase potřebu exponovat své základní pudy ale ty jsi to zciviilizoval
Edit. Barone to není myšleno ironicky
som z teho voľaký zmetený, Robo je Baron či Baron je Robo? Pepe ač jsou oba kuci ze Slovenska asi nebudou moc nadšený, že je pokládáš za jednu osobu...
Ale debata jinak fajn
Hahahaha, no jooo, nevšiml jsem si toho.Zorientoval jsi se lépe než já. To ta Prochorovka. A jak píše moudře Rumcajs, prohráli tam obě strany.
Barone, dobře se to čte máš hezké podání, už jsem se chtěl čílit že některé formy života zde přítomného, mají zase potřebu exponovat své základní pudy ale ty jsi to zciviilizoval
Edit. Barone to není myšleno ironicky
Ale debata jinak fajn
Hahahaha, no jooo, nevšiml jsem si toho.Zorientoval jsi se lépe než já. To ta Prochorovka. A jak píše moudře Rumcajs, prohráli tam obě strany.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.