October 20 2025 18:14:16
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
Videa z poletů
WT_Horrido
Jéje máš díru skrze palivovou nádrž, zázrak Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Pepe
Měl jsi správně napsat: i zázraky se dějí! Ty nevíš že odvážným přeje štěstí?Šklebící se

Pepe
U modrých na letišti to končí vždy špatně a tak jsem ani nekoukal kde jsem a po sestřelech mazal pryč. Až později jsem zjistil, že to byl ten samý pilot v rozmezí minuty, kdy po prvním sestřelu naskočil-,,narodil,, se do nového stroje a zase dostal zásah. Tentokrát vyskočil Úsměv

YouTube Video

WT_Horrido
Banda Japonců s foťáky s bleskem už v Bitvě o Británii Úsměv

YouTube Video

武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Opitze
Jak jsem psal už kdysi... Je to jakoby chudé, navíc leta týrané děcko dostalo nějakou ošuntělou hračku, a protože v životě asi nevidělo nic lepšího, tak je úplně nadšené...

Holt hladové dítko z Afriky by si také zachrochtalo nad zbytky jídla, co se u nás už vyhazuje... Není holt nad kvalitu nextgen simu... Ovšem zvuk palby kulometů a kanonů je opravdu super. Člověk se hned cítí jako tam!

Jen tak dál, za dalších 7 let to možná překonáte zvuky prvního Red Barona...

YouTube Video

Ale zase si člověk může říkat, že to byl nálet Japonců, samozřejmě s foťáky v ruce, šíleně cvakající spoušť, aby přivezli domů nějaké obrázky anglického venkova. A já si nejdřív myslel, že to je nějaký grafický bug při vykreslování objektů a vono to je záměr! Tak to je echt! Malý krok pro CLOD, ale velký skok pro simulaci leteckého boje!

Cool

Pepe
Nehořlavé hadrové letadlo

YouTube Video

Baron
Vyskúšaj si toto: napni slnečník (z kvalitného plátna, nie z umeliny), požiadaj niekoho aby s ním točil a skús ho zapáliť svetlicou. Som si istý že sa ti to nepodarí. A teraz si predstav, že máš letieť cca 170 km/h, a zapáliť nejaký iný lietajúci stroj letiaci tiež kdesi medzi 190 - 160 km/h svetlicou. A aj keď si strelíš do kokpitu, skôr sa zadusíš dymom zo svetlice akoby ti zapálila mašinu. Takže to, čo vidíš vo filmoch (napr. zapálenie balóna svetlicou), nie vždy sa zakladá na realite. To máš podobné, ako nezmyselné legendy na zemi - nebolo to tak dávno, čo sa vyhlasovalo ako mali Nemci pri Kursku 1500 Tigrov. A sovietsky borci ich ničili po desiatkach zápalnými fľašami. Holt, pri Kursku ich bolo okolo 100 a zďaleka neboli ničení takým spôsobom ako sa nám to predstieralo. Naopak - (nielen) Sovieti mali z týchto tankov taký strašný strach, že každý nemecký tank nazývali Tiger. Tiež sa lepšie vyníma v hlásení, že ste napadnutí desiatkou ťažkých tankov Tiger ako povedme piatimi strednými PZ.III že. Ale to je už na inú debatu a bolo to iba na spestrenie Úsměv Takže pardon za malý off topic Úsměv
Hals - und Beinbruch!

WT_Horrido
Zvláštní, nikdy mě nenapadlo střílet si světlici do vlastního letadla.
Asi zábava pro lidi kteří létají "simulátory" ve kterých, když v letu vysadí motor, rozhostí se hrobové ticho. Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

DarkTatka
Prvni svetlice kterou jsem v RoF kdy vystrelil byla do vzduchu. Pak jsem prebil, s usmevem zamiril k pedalum a vystrelil. Byl jsem zklamany Úsměv

Pepe
Věřím a vím, že tě nenapadne mnoho věcí Horrido. Jinak už víš, že můžeš střílet světlicí v kabince a nic se nestane. Je to velmi realistický sim. Skoušel jsem vše, například padat do vody a na zem. Docela dobrý.
Barone, já to skoušel jen kvůli efektům a také souhlasím, že je to na jinou debatu to o čem píšeš. Jinak strach měli všichni nejen Rusové, ale snad o tom víš, že měli Sověti takový strach jak píšeš, že postup Němců byl zastaven u toho Kurska i tím, že strachy najížděli na ty Tigry. Co se týče počtů tanků Tigrů, tak nevím co máš na mysli, jestli celkově u Kurska a nebo u Prochorovky. Ten jejich bojový klín byl tvořen jen na hrotu Tigry, na křídlech byly Pnazer 4, nebo tak něco Úsměv

310_Pip
já střílel světlicí i po nepřátelským éru, vždy se odrazila, jak pingpongový míček Šklebící se
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
Baron
Pepe napsal:

....Barone, já to skoušel jen kvůli efektům a také souhlasím, že je to na jinou debatu to o čem píšeš. Jinak strach měli všichni nejen Rusové, ale snad o tom víš, že měli Sověti takový strach jak píšeš, že postup Němců byl zastaven u toho Kurska i tím, že strachy najížděli na ty Tigry. Co se týče počtů tanků Tigrů, tak nevím co máš na mysli, jestli celkově u Kurska a nebo u Prochorovky. Ten jejich bojový klín byl tvořen jen na hrotu Tigry, na křídlech byly Pnazer 4, nebo tak něco Úsměv

V pohode Pepe, len som chcel napísať že svetlicou to jednoducho nezapáliš (odrazí sa, ako napísal Pip). A k tým Tigrom... Tá stovka bola na celom bojisku u Kurska (nielen u Prochorovky), z Wehrmachtu ich mal iba Grossdeutschland a ešte jedna ďalšia jednotka (nespomeniem si teraz ktorá), u Waffen SS boli pridelené k Leibstandarte SS Adolf Hitler, Das Reich a Totenkopf. Po jednej čate aby som bol presný. Máš pravdu v tom, že Tigre tvorili čelo útoku, po bokoch ich zaisťovali Pz.III (tu už prevažne vo verziách J, L a M) a Pz.IV prevažne verzií G a novšie H a za nimi Hakle s granátnikmi. Treba povedať, že prídavné pancierovanie na Pz.III a Pz.IV hlavne v šere hodne pripomínalo siluetu Tigra, čo malo za následok o. i. i to zamieňanie tankov za Tigre. Apropos Prochorovka a celkovo Kursk... paradoxom je, že vlastne Sovieti nemecký útok nezastavili, ale zastavil ho Hitler po vylodení Spojencov na Sicílii a poslal to najlepšie čo mal do Talianska (konkrétne odvelil 1.SS LAH). A to napriek protestom veliteľov ako bol napr. Manstein. Skopčáci totiž pri Prochorovke zničili prakticky celé sovietske zálohy v tejto oblasti. K tomu, že Sovieti narážali do tankov - nerobili to iba Sovieti, robili to obe strany. Tiež je ale pravda, že Sovieti to praktizovali častejšie, zvlášť vtedy ak k tomu dostali členovia strany priamy rozkaz od politruka. V prípade neuposlúchnutia rozkazu bola za to obligátna guľka. Len pre zaujímavosť - najviac taranov spravili Rusi pri Prochorovke na tankoch T-60 a 70. Teda ak sa dá týmto dvojmiestnym tančíkom vôbec hovoriť tanky, prvý mal 12,7 mm guľomet a druhý 47 mm delo. Ani 12,7 mm guľomet ani 47 mm PTK na zničenie Tigra nestačili.
V záujme objektivity ale dodávam, že toto je len jeden z výkladov priebehu bitky pri Kursku, druhý tvrdí presný opak (plus niekoľko hromada ďalších). Takže pravda bude kdesi uprostred. Nespochybniteľným faktom však zostáva, že ČA mala od Kurska prevahu a zastavila sa až v Berlíne. Ale to už sme vážne kdesi úplne mimo témy, keď by v tom chcel niekto pokračovať, tak radšej v samostatnom vlákne, nie tu.
Upravil/a Baron dne 23-04-2013 15:10
Hals - und Beinbruch!

WT_Horrido
To je holt věcí priorit. Někomu připadá důležíté zapálit světlicí letadlo, někomu neproletět skrze stromy a tak...
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Pepe
Robo, to je fakt zajímavé co píšeš ale to by bylo do nekonečna. Jen jednu poznámku. Až den po bitvě u Prochorovky se vylodili spojenci na Sicílii atd atd.
Jinak jednu malinkou zajímavost. V 80-letech jsem makal ve fabrice a chodil s takovým malým chlápkem z práce a on vyprávěl že byl tankista v 17 letech (žil v Chomutově - v Sudetech). Tedy tankista,.. první kce a dostali zásah. Léčil se na Kamencovém jezeře, kde byl v té době lazaret. On právě mluvil o tom strachu. To už fak v tom seděli děti.Zamračený
PS: Horrido Horrido.

Rumcajs
Kluci pokud je mi známo, u Kurska prohrály obě strany v podstatě všechno. Jediná potíž Němců byla v tom, že oni už se z toho nevzpamatovali, zatímco Rusové relativně snadno. To, že útok zastavili sami, to jsem už četl/slyšel. Důvodem k tomu ale bylo, že vlastně neměli s čím pokračovat.

310_Pip
som z teho voľaký zmetený, Robo je Baron či Baron je Robo? Pepe ač jsou oba kuci ze Slovenska asi nebudou moc nadšený, že je pokládáš za jednu osobu... Vyděšený
Ale debata jinak fajn Mrknutí
Hoka hey!

SepiaX
Barone, dobře se to čte máš hezké podání, už jsem se chtěl čílit že některé formy života zde přítomného, mají zase potřebu exponovat své základní pudy ale ty jsi to zciviilizovalMrknutí
Edit. Barone to není myšleno ironicky

Pepe
310_Pip napsal:

som z teho voľaký zmetený, Robo je Baron či Baron je Robo? Pepe ač jsou oba kuci ze Slovenska asi nebudou moc nadšený, že je pokládáš za jednu osobu... Vyděšený

Hahahaha, no jooo, nevšiml jsem si toho.Zorientoval jsi se lépe než já. To ta Prochorovka. A jak píše moudře Rumcajs, prohráli tam obě strany.

310_Pip
jj Prochorovka zamává s každým... Pff
Hoka hey!

Baron
SepiaX napsal:

Barone, dobře se to čte máš hezké podání, už jsem se chtěl čílit že některé formy života zde přítomného, mají zase potřebu exponovat své základní pudy ale ty jsi to zciviilizovalMrknutí
Edit. Barone to není myšleno ironicky

Dakujem Sepi www.modelforum.cz/images/smilies/36_3_11.gif

Pepe napsal:

310_Pip napsal:

Hahahaha, no jooo, nevšiml jsem si toho.Zorientoval jsi se lépe než já. To ta Prochorovka. A jak píše moudře Rumcajs, prohráli tam obě strany.

310_Pip napsal:

jj Prochorovka zamává s každým... Pff

Tak Robo? Jj Prochorovka vazne zamava s kazdym www.sherv.net/cm/emo/laughing/ha-ha-ha-smiley-emoticon.gif
Hals - und Beinbruch!

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,318,068 návštěv