Baron napsal:
Nerozumieme sa - ked sa zapnute vonkajsie pohlady, je to arkada .......
Že jsou na NW venkovní pohledy jsem si všiml, teprve po dnešním upozornění.
Ale je mi to v zásadě fuk, jestli mě někdo vidí na míle daleko.
Nemám pocit, že by to tam bylo masově užívanou taktikou.
Každopádně můj pocit je, že je tam zdravější ovzduší, nesmrdící
upocenou upachtěností po maximálním skóre za každou cenu.
A vo to de. Howgh.
Mě.
Tak to musí být opravdu jen pocit, protože co se občas dívám na výpis hráčů na New Wings serveru, většina jsou dobře známá jména ze Syndicate. A pochybuju, že by se charakter hráče měnil podle toho, na jakém serveru se zrovna nachází Kromě toho statistiky NW jsou na chlup stejné, jako ty Syndikátí, protože je dělal stejný člověk z =FB=. Co mě ale na Newbie serverech velice těší, že konečně stáhly ze Syndicate arkádové hráče jako jsou WilWil, takže nám docela ubylo kolizí v těch zoufalých soubojích a u Central letišť, kde WilWil zpravidla číhal na hráče hned po vzletu
Rumcajs napsal:
Třeba poměrně často se vyskytne potřeba vysvětlit nováčkům význam světlic. Přicházejí na Syndikáty a rozčilují se, "přeci jsem vystřelil zelenou světlici, jak to že po mě střílíte?!". Pak přijde jinej a myslí si, že když vystřelí bílou, má volnou cestu domů. Nebo oranžovou, že jako přistává a tedy se po něm nemá střílet. Tak jim svorně říkáme, že význam světlice je bez ohledu na barvy stejný "Podívej se sem, když jsem přítel, pomoz mi, když nepřítel, sundej mě". Někteří jsou chápaví a podruhé se již nezeptají. Jiní jsou také chápaví, ale mají z toho málem infarkt, že na Full Real serveru se nevyskytují rytíři nebes podle knížek o Vinnetouovi. Osobně střílím do posledního náboje, pokud mám jen podezření na to, že předemnou je někdo z PL1, nebo UA. Bohužel nejčastěji mám před hledím Coque, Gnome Omega, či jiné poctivé dříče. U jmenovaných je mi už naopak blbé, když se zase napíšou. Ne snad proto, že bych byl gentleman, ale přeci jen je mi jasné, že zejména ti dva jmenovaní lítají ty SE5 ve stylu "Šla Maruška pro jahody a náhodou potkala 12 dědečků" a že je asi děsně štvu.
Tyhle hádky na Syndicate o světlicích totiž vznikly díky tomu, že na New Wingsu červená fléra znamená, že se pilot vzdává a dál po něm nesmíš střílet, mají to tam napsáno v pravidlech. Piloti, kteří na NW létají a pak občas omylem zabloudí na Syndicate, se pak hrozně rozčilují, proč po nich člověk střílí, když on přece vypálil červenou fléru...
Upravil/a LEON dne 05-11-2012 22:08
. . . že na New Wingsu červená fléra znamená, že se pilot vzdává . . .
Pro upřesnění, neplatí to na všech NW serverech, třeba ten "arkádový" Wargrounds se jasně v pravidlech proti používání červený fléry postavil. (o ostatních flérách se tam nehovoří, většina je používá jak na SYN)
Mimochodem myslim ,že NW Wargrounds je celkem milý přechod z masomlejnu na FC k serveru na SYN a že tam něco takovýho chybělo, se všema plusama a mínusama.
A ani taková arkáda to asi nebude ,protože WilWila sem tam ještě neviděl
Oproti SYN serveru má New Wingsu jednu obrovskou výhodu.
Schází se tam parta lidí,jak za Cen. a Ent. pro ktere je důležité otočit mapu.
A včera jsem to zažil dokonce dvakrát.Skoro jako za starejch časů na Il2.
Takže doufám,že se tam nenatáhne moc lidí ze SYN
Tam takový večer bývá jednou za uherák.Tam se hlavně hlídaj vlastní balony
Upravil/a Hokus dne 06-11-2012 11:07
WT_Horrido napsal:
Evidentně lidé na Syndicate nemají ani páru kolikrát třeba takový Immelmann otočil mapu.
To mě nenapadlo,ale dle dostupných materiálů odhaduji,že to byl sportcmen tělem i duší a pokud by hral RoF tak by točil se svojí partou mapu za mapou
Upravil/a Hokus dne 06-11-2012 11:43
Před pár dny byla na Syndikátech velká debata ohledně fair play. Nějaký Wels se tam hrozně a opakovaně rozčiloval, že mu ostatní kradou sestřely a že dokonce střílejí na letadla, která on poškodil, ale dal jim volnou domů, protože přeci na evidentně poškozené letadlo se nestřílí, protože to není správná férová hra. Vzbudil tím pohnutí v PL1, kteří komentovali, že fair play tady určitě chybí, na což někdo z J5 odpovídal, že to je opravdu rozverné slyšet slova o fair play od lidí z PL1. Já, páčto jsem seděl zrovínka na zemi, jsem s tím Welsem začal diskutovat. Snažil jsem se mu vysvětlit, že nevidím rozdíl mezi tím, když on střílí na letadlo a když střílí kdokoli jiný. A že poškozené letadlo není sestřelené, a že je úplně jedno, že bylo "už jen" 30m nad zemí. Rozčiloval se dál, tak mu na to mírumilovně povím, že válka není pro něho. Po tom mu asi naskočila na čele žilka, a celkem rozumně dospěl k závěru, že "Takováto válka tedy opravdu pro něj není a že toho se on účastnit nebude!" a odpojil se. Zkrátka sem tam se najde člověk, který prozře.
Hokus napsal:
Já kvůli své mizerné angličtině na TS anglicky mluvících Central letek nechodím, takže těžko můžu odhadnout, jestli třeba Jasta 5 a Jasta 2 spolu na společném TS náhodou na Syndicate nekooperují ve snaze otočit mapu. Spíš víc vím o dění v CZ/SK Central letkách, na jejichž TS občas zavítám, tam zatím žádná větší pravidelná spolupráce nefunguje. U CZ/SK Central letek takový potenciál pro spolupráci ale rozhodně existuje, např. Jasta 6+C.a.K+SS. Zatím je problém se domluvit i jen na nějakém společném TS, protože každá letka sedí na svém vlastním letkovém, kterého by se pro tyto akce musela vzdát a jít na nějaký společný.
Pokud Tě Hokusi nebaví létat bezcílně mezi balóny (mně také ne) a chceš něco udělat pro to, aby letky létaly více koordinovaně i na full real serveru, zkus dohodnout mezi Entente komunitou nějakou spolupráci, aby se daly dohodnout akce pro snadnější otáčení map. O to lákavější bude pro Central letky rozjet spolupráci zase na jejich straně a klidně se v tom budu angažovat. Souhlasím s tím, že souboj dvou koordinovaných týmů na obou stranách by byla nesrovnatelně větší zábava, ale je pro to potřeba začít něco dělat a já vůbec nemám představu, v jakém stavu je teď CZ/SK Entente komunita, jestli tam někdo ochotný něco podobného organizovat, u Centralů by to nemusel být až takový problém.
Hokus napsal:
Já kvůli své mizerné angličtině na TS anglicky mluvících Central letek nechodím, takže těžko můžu odhadnout, jestli třeba Jasta 5 a Jasta 2 spolu na společném TS náhodou na Syndicate nekooperují ve snaze otočit mapu. Spíš víc vím o dění v CZ/SK Central letkách, na jejichž TS občas zavítám, tam zatím žádná větší pravidelná spolupráce nefunguje. U CZ/SK Central letek takový potenciál pro spolupráci ale rozhodně existuje, např. Jasta 6+C.a.K+SS. Zatím je problém se domluvit i jen na nějakém společném TS, protože každá letka sedí na svém vlastním letkovém, kterého by se pro tyto akce musela vzdát a jít na nějaký společný.
Pokud Tě Hokusi nebaví létat bezcílně mezi balóny (mně také ne) a chceš něco udělat pro to, aby letky létaly více koordinovaně i na full real serveru, zkus dohodnout mezi Entente komunitou nějakou spolupráci, aby se daly dohodnout akce pro snadnější otáčení map. O to lákavější bude pro Central letky rozjet spolupráci zase na jejich straně a klidně se v tom budu angažovat. Souhlasím s tím, že souboj dvou koordinovaných týmů na obou stranách by byla nesrovnatelně větší zábava, ale je pro to potřeba začít něco dělat a já vůbec nemám představu, v jakém stavu je teď CZ/SK Entente komunita, jestli tam někdo ochotný něco podobného organizovat, u Centralů by to nemusel být až takový problém.
Jasan ja nejsem proti domluvám,proč ne.Jen jak bylo zmíněno nekde výše, je to obtížné.
Jen jsem chtěl zdělit,že na New Wings není třeba se domlouvat a funguje to.
Tedy to, že cílem hráčů je otáčet mapu a tedy primarně ničit pozemáky atd..
až se objevý nějaký servr kde budou lidi
bez venkovních pohledů a ikonek
bude mít staty - ego je potřeba neustále posilovat
nebudou to SYN (ty mapy mě nějak neba - kde je mé HQ)
dejte vědět docela rád bych si zalítal zas někdy online
To Hokus: Pozemáky a lodě se ale ničí i na Syndicate, bombardéry a dvousedadlovky létají přes frontu běžně. My Centrálové to vnímáme o to intezivněji, protože jsme nuceni bojovat proti DH-4 nebo Brisfitům, které s většinou Central strojů nemáme ani šanci dohnat a trápí nás opravdu často. Stejně tak chodí bombit i Centrálové, osobně potkávám bombry z letky SS která má bombardévací piloty a i u nás v C.a.K je pár pilotů, kteří sedlají bombry rádi. Já osobně vůbec nepoznám rozdíl mezi bombou, která je svržená s cílem otočit mapu a bombou, která je shozená s cílem zlepšit si scóre, ve výsledku je to stejný zničený pozemák.
Že může být daleko těžší otočit mapu na Syndicate než na NW, to může být pravda, stačí se podívat na seznam letek v první desítce, které na Syndicate operují a na staty jejich pilotů. Na druhou stranu má bombardér na Syndikátech větší šanci nepozorovaně proklouznout, než když si ho hráči vyhledají přes externí pohledy proklikáním CTRL+F2 jako na NW...
313_123: FullReal serverů je v ROF spoustu, ale pochybuju, že by Tě bavilo létat na prázdném serveru. Hráči se totiž schází jen na jediném, na Syndicate. Dřív se létalo ještě na Les Helequins, ale jakmile tam vypnuli statistiky, přestali tam lidi chodit.
Tak to máš štěstí Leone, já jsem potkal na SYN bombra asi tak třikrát.Z toho dvakrát AI(nevím zda tam ještě lítají i nyní).
Proklouznout na NW se dá uplně v pohodě,ono ty pohledy moc lidí nepoužívá ,a když tak je to nejakej zelenáč a na obloze moc dlouho nevydrží.
Co se týká otáčení map mám takový dojem že cíle a letište jsou na NW více od sebe a proto se lépe otáčejí.Není tak jednoduchý campit.
Upravil/a Hokus dne 06-11-2012 18:33
Určitě těch Entente bomberů bude víc, než Central bomberů, protože přece jen je rozdíl sednout do DH-4 nebo do DFW. Bomberů z Entente potkáme za večer každý několik, o četnosti letů Central bomberů by musel poreferovat spíš nějaký místní Entente pilot, ale minimálně vím o těch, kteří pilotují kluci z C.a.K a o bombrech z SS, kterým občas dělám Cover. Ale jak říkám, neměl by být až tak velký problém se tu na SVK domluvit na nějakých pravidelných hromadných akcích jednou dvakrát týdně, pokud se zástupci letek budou ochotní dohodnout na nějakém společném TS, na kterém by se alespoň na začátku rozdělily úlohy, když už by nebyla ochota komunikovat celou dobu na společném TS. Určitě by to zvedlo zábavu o několik řádů na obou stranách fronty, než jenom bezduché poletování mezi balony...
313_123 napsal:
až se objevý nějaký servr kde budou lidi
bez venkovních pohledů a ikonek
bude mít staty - ego je potřeba neustále posilovat
nebudou to SYN (ty mapy mě nějak neba - kde je mé HQ)
dejte vědět docela rád bych si zalítal zas někdy online
Numero presne! Toto je ta 'spravna' cesta k dohode o spolocnych poletoch! ROFL^2
Upravil/a 313_Nevo dne 06-11-2012 20:09
1. jelikož jsem zestárnu a zlenivěl
začal jsem se online věnovat hlavně bombrům
a jelikož jsem opravdu zlenivěl a nechtělo se mě učit s BZ lítal jsem u země
SYN - nevhodné táhnout se na téměř jistou smrt kvůli 2autičkům ... - kde je mé HQ
NW - absolutně nevhodné letím nízko snažím se tajně ctrl+F2 - neuskutečnitelné
Vlastní server CZ Dedicated tu už nějakou dobu běžel, ale byl permanentně prázdný, jako většina ostatních. Musel bys dodat i nějaký nápad, jak ho zatraktivnit, aby tam začli chodit lidi.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.