November 22 2024 18:50:46
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Teorie bojového simulátoru.
310_cibule
Tajpi, to je myslím zajímavá a legitimní úvaha Předpokládám, že hru máš, testuješ jí a nevycházíš jen z toho, co píše někdo zde či jinde).

Ta hra skutečně nesplnila očekávání, ani nemohla. A při srovnání s prvním ilem myslím dost plasticky vyvstává odpověď na otázku proč.

Jde vždy v případě jednoho každého člověka o očekávání vzbuzovaná a subjektivní (resp jejich kombinaci, poměr).

V případě prvního ila nebylo moc vysoké ani jedno (Maddoxe nikdo neznal, neuměli jsme si představit, s čím vlastně vyjede).

Já byl prvním ilem vcelku dost zklamám, chvíli jsem to testoval a pak se zase vrátil k EAW a Jane's.

Jenže Oleg kápl do noty obrovskému ruskému trhu, který do té doby všichni ignorovali. A ten to schramstl se vším všudy (také bychom všichni kupovali simulátor, který by se jmenoval třeba Čs. bojová letadla 1918 až 1945, jenže nejsme Rusko, dokonce ani s Vámi dohromady ne Mrknutí)

A zejména TO udželo Ila nad vodou. najednou se kupoval jak blázen, pak i na Západě, i když tam (tedy zejména v USA) přišel skutečný boom až s PF. Začali se dělat datatisky, spousta patchů, komunita slintala jak blázen. A chceme ještě tohle a ještě tohle... a proč neuděláš tohle?

Pak Oleg oznámil BoB. Ne jako neznámý Rus, ale jako člověk, co udělal ila.

A situace byla (a je) úplně jiná než tehdy. Za prvé si Oleg mohl už udělat velkou kampaň, která samozřejmě vzbuzuje očekávání. Sliboval další a další věci, některé dodrží, jiné ne (nicméně čistě subjektivně dle mého není situace tak strašná, jak píší mnozí. S pár lidmi už to létáme on-line a docela si to užíváme). Čili pro někoho ta jím vzbuzená očekávání naplnil v mnoha ohledech, pro jiného třeba v méně či vůbec.

Ale především jde o to subjektivní očekávání. Přečti si toto a jiná vlákna, co všechno tam různým lidem chybí či přebývá. Někdo by chtěl lepší off-line kampaň, povyšování, jiný dynamické počasí, další svazy nejméně pěti set kletadel.

Tohle je psychologicky tzv. maximalistický způsob uvažování. Žádná společnost před ním není imunní, ale v těch postbolševických je to skoro patologické. "Nevyplnils všechny mé představy? Pak jsi gauner, lump, bídák, nebo aspoň totálně neschopný člověk." Daleko více si v těchto našich končinách projektujeme své představy do druhých a pranýřujeme je, když je nenaplní.

První dojem z té hry je pro mnohé opravdu velmi špatný (částečně kvůli tomu, že je tam dost chyb, více, než bývá zvykem). Částečně pro to, že nám opět někdo nenaplnil naše maximalistické sny (takto mimochodem přemýšlíme i o politice, dost se divím, že lidé, kteří se zde proklamují jako konzervativci, toto nevidí).

Uvidíme. Možná to tu hru zabije (podle mne to bude škoda), Oleg na tom nese svůj díl viny (málo krotil přehnaná očekávání, ale to by asi nedělal nikdo z nás, chtěl stihnout moc věcí najednou u něčeho tak děsně složitého, jako je bojový letecký sim).

Pokud přežije, pak to bude zase především díky Rusům. resp. tamní hráčské komunitě. Snad, doufám, že se to podaří. Jinak budeme bez nového simu. No, co už...
Upravil/a 310_cibule dne 07-04-2011 13:21
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Opitze
http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=20795&page=4

První tři stránky nečtěte, to tam zase ti blbečkové děkují a ani neví za co Vyděšený
Válka a korupce se nedá oddělit.

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

Opitze
310_cibule napsal:
Sabote, ono to je přibližně takto (při své práci se s tím setkávám od rána do večera):

http://cs.wikiped...(internet)

DNFTT

já myslím, že tě to až moc ovliňuje... já mluvím k věci... ale chápu, že tě to asi sere, protože mi nikdo není schopný ani odpovědět na konkrétní otázky... například ohledně simulace větru... simuluje ho tedy CLOD nebo ne?

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

310_cibule
Post scriptum

[img]http://web.iol.cz/cibule/troll.jpg[/img] is not a valid Image.

DNFTT
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Opitze
Co je do prčic maximalistického a postbolševického na tom chtít hru, kde je FPS vyšší než 20?

Nezapomínej, že přehnaná očekávání vyvolal sám Oleg, jenom on, a nikdo jiný... Většina hráčů jako jsem já, tedy starších, ho už dávno ignoruje... ty jeho velkohubá prohlášení vyvolávaly akorát smích případně si ťukali na čelo... a teď mu to zcela po právu dávají sežrat... a věř mi, že tady je klid... měl by sis přečíst forum sukhoi.ru...

a přesťan tady spamovat trapně s tím, že já jsem troll... je to infantilní až je mi z toho smutno a navíc každý si udělá obrázek sám, nemusíš neustále lidem nutit či opravovat, co si mají myslet (např. o mě)...

Ale k věci - patch nic neopravil... takže příští týden nebo za dva...

310_cibule
Jasně, blbečku Mrknutí

07.04.2011 13:12
Upravil/a 310_cibule dne 07-04-2011 13:42

WT_Horrido
Troll je v internetovém slangu účastník online diskusních fór, chatů či blogů, který zasílá provokativní, hanlivé nebo irelevatní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům, jejichž hlavním smyslem je vyprovokovat ostatní uživatele k vytoužené emotivní odezvě nebo jinak narušit normální věcnou diskusi.

310_cibule napsal:

Je docela poučné pozorovat, jaký propastný je stále rozdíl mezi debatou a namistrovanými kecy přemoudřelých tuzemských tajtrdlíků.

Čili ne jednověté a stupidní výkřiky frustrovaných deprivantů.

Jasně, blbečku Mrknutí

Upravil/a WT_Horrido dne 07-04-2011 13:55
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_Fucida
LOCK!

Opitz a Cibule ban.
24 hod.

Ach jo! Naštvaný
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Opitze
Tak se můžeme vrátit k diskuzi, přátelé. Chápu, že ten příliv čisté Pravdy musel být zastaven pomyslnou hrází... Vyděšený

S Fučidou jsme si to slušně a přátelsky vyříkali, takže se nemusíte nějak zlobit, že jsem byl zabanovanej. Pravda je ale zpátky... Mrknutí

Všiml jsem si, že IL2:CLOD se už bojuje o poslední místa v první stovce her na Steamu... Max. číslo hráčů se ustálilo kolem 600. Bylo jich víc, pro releasu asi tak o 150... Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, ale podle tohoto je to dost prodejní propadák.

Horri na to šel jinak, zadal na Pirate Bay Rise of Flight a potom IL2 CLOD a výsledky jsou také dost vypovídající...

No tož tolik, po dnu dovolené. A malá prosba - nebuďme na sebe zlí, mějme se rádi, lidi Vyděšený

czs_scharck
Pravda by si mohla doplnit podpis o další řádek Šklebící se
CSL/I_Scharck <iíi=< 59

310_cibule
Ahoj, Horri,

to je zřejmě néjaké nedorozumění. Nechtěl jsem Opitze svým poledním vstupem urazit, nadávat mu či jej provokovat (proto tam byl ten smajlík, který jsi omylem v citaci neuvedl). Měl jsem za to, že použiji-li Opitzův diskusní styl a jeho výrazivo (viz jeho včerejší poznámka o blbečcích, na kterou jsem ve svém vstupu odkazoval; omylem ti to té citace též vypadlo), možná si nkonec lépe porozumíme v argumentaci (to je základni psychologická poučka teorie komunikace; aby si dva vůbe mohli povídat musi najít nějekou řeč, které rozumí oba).

No, zdá se, že zde se komunikační kanály míjejí zcela spolehlivě, navíc jde zjevně každému o něco jiného. Takže vyklízím po tímto vláknem pole a poražen, zahanben odcházím.

P.S. _Pokud jsem s kohokoliv svym predchozim vstupem dotkl, omlouvam se. Nebylo to mym umyslem. taktez se omlouvam za spousty chyb, blbne mi PDA.
Upravil/a 310_cibule dne 08-04-2011 11:12

Opitze
Mě nikdo neurazil, ani ty Cibule... Mě pouze nemile překvapilo... zaprvé, že tu každému nutíš názor, že jsem troll a měli by mě všichni ignorovat (což je svým způsobem nepřípusná a úlisná manipulace) a za druhé, že jsem schytal banána, a ani mi předtím nikdo nenapsal do PM nebo i do toho fora, že překračuji nějaká psaná, či nepsaná pravidla fora a už vůbec mi nikdo nenapsal důvod. Ale to jsem si poté přes email vysvětlil s Fučidou a jsem spokojený s tím, jak mi to vysvětlil, své důvody atd...

Mimochodme, do osobních útoků vůči tobě jsi mě stejně nevyprovokoval. Prostě je to tak, že když dva dělají totéž, není to vždy totéž, a každý zde na tomto foru máme trošku jinou roli.

Pojďme se tedy bavit o teorii leteckého simulátoru a nechte ji plynout, jsou tady dospělí lidé a dokud se nezačnou osobně napadat nebo urážet, není třeba do toho zasahovat jako nějaký deus ex machina, který si bere do ruky právo rozhodovat, co je ještě vhodné a co nikoliv, případně zcela nemístně mentorovat, kdo je takový či makový, jaké má charakterové vlastnosti či nedostatky, případně že je obět (post)bolševismu atp...
Upravil/a Opitze dne 08-04-2011 11:20

Jirka
Opitz napsal:
... zaprvé, že tu každému nutíš názor, že jsem troll a měli by mě všichni ignorovat (což je svým způsobem nepřípusná a úlisná manipulace) ...

Netřeba nutit. To je za ty leta už snad každýmu úplně jasný. Šklebící se

Opitze
No to každopádně, hlavně proto, že jsem tu několik let vůbec nebyl...

Ale jestli chceš, můžeš pořád toto vlákno strkat tam, kde nemá být... Budeme se tu bavit o tom, jestli je Opitz troll nebo ne.

tak já říkám, že nejsem...

Jirka
S těma letama bych to nepřeháněl. Možná by stačilo napsat něco jako "docházím nepravidelně". V každým případě je to ale vždycky takový bezva čtivý. Někdy až banánově. Úsměv

Vilik
Opičáku... Tebe už každej ignoruje.

WT_Peci
Vilik napsal:
Opičáku... Tebe už každej ignoruje.

jj, zavírat oči před Pravdou... to slabí jedninci dělají, Pravda bolí.... Úsměv

3BAP_Cassius Chaerea
Pravda se má poslat do p*dele.

manny77
Herr Opitz, po dnu nudy vítej zpátky.)))
Sic transit gloria mundi...

WT_Peci
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
Pravda se má poslat do p*dele.

hehe, skoro jako bych komunistu mluviti slyšel... Vyděšený

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,017,692 návštěv