November 02 2025 11:14:24
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Poslední konvoj - Malta 1943
311_Rampa
áha, oukej, proto tam v prvním odstavci je to : (tuším) Mrknutí Někdo na nás nalítal a pak to zahlásilo 2x PK, tak jsem myslel, že jste byli dva. Každopádně jsem věděl, že se někdo ozve, pokud se mu to nebude líbit, díky... Mrknutí

1stCL_pbarry
ZVP_MIKA napsal:
Za bombardéry nárokuji 2 sestřelené makaróny (Dartagnan a MK_Mika nebo tak nějak?)

Ja byl v Ju88! Vyděšený

A dartanan nebyl v MC :-D

ach ti americane
Upravil/a 1stCL_pbarry dne 17-05-2009 11:38
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!

barryk.webz.cz
311_Tank
Tak specka neklamala. Myslim ze vecina znas tusila vedela jak tahle specka bude postavena a kdyz koukam na ty BLUE rozkazy tak meliplnou pravu (fokace sou po Jabo utoku nasoupany do 5k ?).

Takze v tomhle ohledu se to splnilo na vybornou. (12 spitu branici proti dvojnaobny presile maltuNaštvaný)

Jeste takova poznamka ohledne prizvisku pseudohistoricka. Ano tahle akce opravdu byla pseudohistoricka ale mam opet pocit ze prihnuta na blue stranu.

Kde sou kurva B-17 a B-24 12th AF ? Proc bombardujeme strategicky cile v taktickejch bomberech ktery na sicilii bombardovali neco uplne jinyho ?
FW190 sami A5 ? taky semi nejak nezda...

atd. Nicmene respekt vcem RED ktery do toho s vedomim ze nejspis schipnou sli a tesim se na Fuciho report jak dali malte na prdel Mrknutí

PS kdo by sel do specky Malta cerven 1943 ? tentokrat mnohem vic podle reality ?Vyděšený

311_Rampa
1stCL_pbarry napsal:
ZVP_MIKA napsal:
Za bombardéry nárokuji 2 sestřelené makaróny (Dartagnan a MK_Mika nebo tak nějak?)

Ja byl v Ju88! Vyděšený

A dartanan nebyl v MC :-D

ach ti americane

ha, nevadí, stejně ta potvora dostala co chtěla.. teda myslím. Já měl co dělat abych vedl svaz, řídil jsem se taky podle toho co mi řekli. Jinak tedy díky za informace.

1stCL_pbarry
311_Rampa napsal:
ha, nevadí, stejně ta potvora dostala co chtěla.. teda myslím. Já měl co dělat abych vedl svaz, řídil jsem se taky podle toho co mi řekli. Jinak tedy díky za informace.

Jop, byl to MK_Hombre. Ostatní MC byly kousek za váma, ale už sme neměli palivo, tak sme to museli vzdát. Díky bohu, protože bysme to nepřežili Šklebící se

barryk.webz.cz
Josef Ruhme
Vložíte sem někdo ty rozkazy pro Reds? Abychom se mohli podívat jaké měli informace?

Italové se rozhodli na B-25 raději vůbec neútočit, protože vzhledem k výzbroji většiny našich strojů bylo riziko neúměrně vysoké k předpokládanému zisku. Dva z nás to přesto zkusili na vlastní pěst a nedopadli dobře.

Stejně tak bylo od začátku jasné, že spojenci nebudou moci bitevní/stíhací bombardéry Fw 190 ohrozit.

Panek
Milovaná Giselle,

jestliže Ti píši tento dopis, znamená to, že jsem přežil další den této války. Má nálada po dnešním dni je rozporuplná, protože jsme nezabránili nepřátelům ve shození bomb na náš přístav. Nicméně se mi dnes podařil můj první sestřel dvoumotorového nepřátelské stroje.

Nemohu ti popsat všechny skutečnosti, ale proběhlo to takto:

Byl nádherný květnový den, který byl proti všem předcházejícím velice teplý. Nebe bylo bez mráčků a slunko pálilo tak silně, že se v kabině mého stroje nedalo prakticky vydržet. Ideální den k tomu vyrazit na pláž lovit kraby, ale tady na Sicílii nejsou tak krásné pláže jako u nás v Soceratu, tak toho ani nelituji.

Všechno důležité se stalo při plnění našeho prvního úkolu. Měli jsme doprovázet německé dvoumotorové bombardéry, které měli napadnou nepřátelské lodě v přístavu.
Celé to začalo divně, protože naše letadla nebyla po opravách a zálétnutí na svých místech. Náš velitel je ale zkušený pilot a tak jsme odstartovali a navzdory problémům se zformovali při kroužení nad letištěm. Po několika okruzích jsme dostali zprávu, že německý bombardovací svaz odložil start. To pro nás znamenalo, že musíme začít šetřit palivo. Po několika minutách letu přišla další zpráva o zpoždění bombardovacího svazu, v tu chvíli náš velitel udělal zásadní a výborné rozhodnutí. Rozkaz zněl: Přistát a dotankovat – toto rozhodnutí se ukázalo jako klíčové, pro dosažení mého úspěchu, ale i úspěchu dalších kamarádů.

TO BE CONTINUE…

311_Rampa
jojo, takové specky bych lítal velmi rád, kdy mě nebude moct nikdo ohrozit... Bylo to svobodné rzhodnutí italů neútočit na B25 (defakto nesplění rozkazu Mrknutí - kam ty specky spějí když už se ani neplní rozkazy ). Ovšem Spity by velmi rádi zaútočily na 190tky, jenže jak psal Ruhme, neměli šanci je ani nijak ohrozit... Smutný Asi je něco špatně...
Upravil/a 311_Rampa dne 17-05-2009 12:07

1stCL_BlueL
to 311_tank
PS kdo by sel do specky Malta cerven 1943 ? tentokrat mnohem vic podle reality ?smiley

takze budete doprovazet ve spitech IXc a V (co do poctu cca pul napul)stihaci bombardovaci P-40 ? Úsměv

311_Rampa
nevím Blue, spíš VIII a IX , a z afriky poletí B24ky... celkově v poměru 4:1 pro spojence Mrknutí

1stCL_pbarry
311_Rampa napsal:
jojo, takové specky bych lítal velmi rád, kdy mě nebude moct nikdo ohrozit... Bylo to svobodné rzhodnutí italů neútočit na B25. Ovšem Spity by velmi rádi zaútočili na 190tky, jenže jak psal Ruhme, neměli šanci je ani nijak ohrozit... Smutný Asi je něco špatně...

Je to uplne stejne. Taky bysme radi utocili. Ovsem ani MC nemeli sanci ohrozit B25.

Nehlede na to ze k tomu ani nebyla prilezitost
Upravil/a 1stCL_pbarry dne 17-05-2009 12:09

barryk.webz.cz
311_Rampa
pbarry, jako stihač víš, že nejzranitělnější je bombardér z čelního útoku na kabinu...dvě mc nás dojeli, takže nás mohl dojet i zbytek, ba co, mohl nás předjet a počkat si na nás u Augusty.

Pořád to nic nemění na tom, že kromě dvou(?) italů se zbytek na splnění úkolu vykašlal. Kdežto spity by fokáče velmi rádi napadly, kdyby měli vůbec šanci.

Btw. ta jedna MC co útočila zezadu, zapálila VGR_Bivoje, který nedoletěl, takže to nebylo zas tak nemožný...
Upravil/a 311_Rampa dne 17-05-2009 12:23

1stCL_BlueL
311_Rampa napsal:
nevím Blue, spíš VIII a IX , a z afriky poletí B24ky... celkově v poměru 4:1 pro spojence Mrknutí

no vychyzaim z deniku 249. squadrony co startovala v cervnu a cervenci 43 prave z Malty konkretne z letiste u Qrendi.....

ten pomer byl pro spity.... mezi IX a V

311_Rampa
jistě mezi spity takový poměr možná byl, ale v té době již britové hráli druhé housle co se bojů o sicílii týkalo...

1stCL_pbarry
311_Rampa napsal:
pbarry, jako stihač by jsi měl vědět, že nejzranitělnější je bombardér z čelního útoku na kabinu...dvě mc nás dojeli, takže nás mohl dojet i zbytek, ba co, mohl nás předjet a počkat si na nás u Augusty.

Pořád to nic nemění na tom, že kromě dvou(?) italů se zbytek na splnění úkolu vykašlal. Kdežto spity by svůj úkol velmi rádi splnily, pokud by měli možnost. Jenže když přilítně bitevní Fw pomalu výš než stíhací, tak to prostě nejde.

Btw. ta jedna MC co útočila zezadu, zapálila VGR_Bivoje, který nedoletěl, takže to nebylo zas tak nemožný...

Ty pořád nechápeš že se třema litrama v nádrži se prostě nic stíhat nedá. Měli sme za sebou hodinovej let se soubojem se spitama i s P38 a na tohle prostě palivo opravdu nezbylo. Zaůtočilo jedno jediné MC 205. To znamená s 2x20mm ten jistou šanci měl. Ty letěly dohromady tři. Zaůtočil na úkor svého návratu a úkor toho že u toho chcípne.

Takže neřikej že sme se na to vysrali a podobně. Díky za info o útoku na bombardér. Zkus si prosím v MC dohánět B25 která je 10km před tebou, předletět jí a zaůtočit. Půl hodinová akce. Po útoku můžeš opakovat. Enjoy

barryk.webz.cz
1stCL_pbarry
skoda ze se spity misto reseni co s FW nezamerili na reseni Ju-88

barryk.webz.cz
311_Rampa
škoda, že to půlku spitů pokopalo a druhá měla 0 FPS

edit k macchi: nebylo možno ani dát jeden průlet a pak se stáhnout na letiště u Ragusy, kolem kterého jsme letěli?
Upravil/a 311_Rampa dne 17-05-2009 12:38

Josef Ruhme
311_Rampa napsal:
pbarry, jako stihač víš, že nejzranitělnější je bombardér z čelního útoku na kabinu...dvě mc nás dojeli, takže nás mohl dojet i zbytek, ba co, mohl nás předjet a počkat si na nás u Augusty.

Pořád to nic nemění na tom, že kromě dvou(?) italů se zbytek na splnění úkolu vykašlal. Kdežto spity by svůj úkol velmi rádi splnily, pokud by měli možnost. Jenže když přilítně bitevní Fw pomalu výš než stíhací, tak to prostě nejde.

Čtyři MC byly vyzbrojeny kanóny. Ty měli vcelku šanci na úspěch.

B-25 a P-38 jsme potkali jen náhodou, když jsme se vraceli z první mise. (Podle rozkazů jsme měli Augustu chránit až při druhém letu.)
Měli jsme tedy kritický nedostatek paliva na to, abychom se mohli B-25 důkladněji zabývat, například se zformovat k hromadnému útoku.

1stCL_pbarry
311_Rampa napsal:
škoda, že to půlku spitů pokopalo a druhá měla 0 FPS

Mrknutí

barryk.webz.cz
310_Runner
1stCL_pbarry napsal:
Gringo

No chvili po focke wulfech utocily Ju88, ktery ste vysvacit mohli. MC jim delaly over a kdyz sme zahlidli nad maltou spity tak sme zautocili. Ze ste si tri nechali sestrelit je vase chyba. Nestarali ste se. (Samozrejme muzes verit tý verzi ze ste museli 15 minut cekat aby se stihly mc pripravit nad letiste Mrknutí )

To myslíš vážně ??
Jak věřit tý verzi z 15 min???
Když začali spity sedat, že přezbrojí a sedly, tak se dozvěděli že musí 15min sedět na letišti. (misto plánovaného odletu na sraz z bombry) Při pojíždění na dráze ke startu po 15 min, jsem se kouknul na třetí a byli mi jasné že je to řiť. na přístav a na letiště se řítila hromada modrejch a my do toho startovali. No budiš prostě to tak vyšlo (jestli to bylo plánované nebo ne je jiná věc) ale nech si věty "že jme je mohly vyzobat" a nestarali ste se nechali se postřílet"
Chválím pár hrdinů kteří vás tam udželi aby se ten zbytek (3x Spit) mohl vytratit a přidat se k bombrům. Bylo vás tam jak psů a všichni se střidali na třech letadlech.

No a ten konec, ze zhora se na mě půstí hromada mlejnků, dolu se jim nechce i když mají velkou přesilu, do flaku se neschováš, jelikož žádnej nestřílí a když přistanem tak nám písnete "máte 15min na přezbrojení" no a pak můžete startovat a my vás budem sundavat aby sme pak mohli napsat "nestarali ste se "

Nápad na specku dobrej, atmosféra byla taky dobrá (škoda těch kopanců) ale poměr sil a čisté naplánování masakru?? kazí to všem zábavu

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,434,174 návštěv