LesniHU napsal:
Zda se, ze tahle diskuse se da vyresit jedinym zpusobem - trumfovat se cislama. Takze: BlackDeath, grafika na minimum dle vlastni volby(*), se zvukem. Ja mam prumer 255 na procesoru+desce, jake jsem koupil v lete za 3770 za oboje i s dani.
Az tu budeme mit i vysledky Nehalemu a podobnych exotu, muzeme porovnat vykon a ceny a pak prejit k otazkam spolehlivosti, stability a tak, o cemz nas pritomni dospeli muzi urcite pouci.
(*)ze pak budou ve vysledku rozdily mnohem vetsi nez v praxi vim, ale pokud nenajdeme nejakou skupinu lidi se stejnymi gk, je to jedina cesta, jak porovnat procesor.
Vse na min. (i rozlišení)
310
Ale na tu grafiku se nedalo skoro koukat
rovných 1.5 V, někde jsem vyhloubal, že tohle je ještě přijatelná voltáž, ale výš bys moc testovat neměl. Běží to asi na 4050 MHz
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 19-01-2009 23:31
Už si přesně nepamatuju jak to mám v BIOSu nastaveno, ale myslím že jsem akorát měnil Bus Speed na těch 430, zvyšoval napětí na pamětech a pak už jen manuálně nastavil jejich frekvenci, Napětí CPU jsem nechával na Auto.. Až dorazím z práce domů, tak můžu ověřit..
[img]http://www.a-tomik.com/images/CPU-Z_Tomik.jpg[/img] is not a valid Image.
Díky za info... (já jedu 9x450, Vcore ručně na 1,25V)
PS: Fuči, není 1,5 trochu moc? Intel udává maximum pro 45nm čipy kolem 1,37V a puberťáci(rozuměj zkušení overclockeři) dávají maximum 1,4V. Tam už pak ani nejde tak o to jestli to uchladíš ale jak dlouho to vydrží na tak velkém napětí fungovat. Je ale pravda, že deska většinou sama automaticky to napětí sníží a tak možná v tom rozmezí do 1,4V jsi...(program cpu-z to dokáže celkem přesně určit)
Upravil/a 310_Podrs dne 20-01-2009 09:08
Navrhuji zřízení nezávislé komise složené ze zvolených zástupců všech letek, kerá posoudí možnosti a vybere vhodnou desku. Dále navrhuji zřízení kontrolní komise, která bude složena z majitelů desek jednotlivých výrobců. Odborná komise, které bude předsedat LesniHU předloží podklady pro rozhodovaní. Nechci být přehnaně optimistický, ale jsem přesvědčen že rozhodnuto bude v roce 2011, tedy celých 14 dní před vydáním Battle of Britain - Storm of War. Bohužel se dá čekat, že to bude až 14 dní po vydání finálního patche 4.09, nicméně arbitrážní řízení zcela určitě nehrozí.
Upravil/a WT_Horrido dne 20-01-2009 09:14
WT_Horrido napsal:
Navrhuji zřízení nezávislé komise složené ze zvolených zástupců všech letek, kerá posoudí možnosti a vybere vhodnou desku. Dále navrhuji zřízení kontrolní komise, která bude složena z majitelů jednotlivých výrobců. Odborná komise, které bude předsedat LesniHU předloží podklady pro rozhodovaní. Nechci být přehnaně optimistický, ale jsem přesvědčen že rozhodnuto bude v roce 2011, tedy celých 14 dní před vydáním Battle of Britain - Storm of War. Bohužel se dá čekat, že to bude až 14 dní po vydání finálního patche 4.09, nicméně arbitrážní řízení zcela určitě nehrozí.
Jakou desku navrhuješ ty za WT? Ať to zbytečně nezdržujeme...
Jakou desku navrhuješ ty za WT? Ať to zbytečně nezdržujeme...
No, jenze on se nekdo vecer ( zitra, pozitri ) probere, logne se, koukne sem a tady uz bude treba dosazeno temer shody nad deskou. Toto se ovsem naprosto nebude slucovat s predstavou dotycneho, co ze by si to mel Cibule poridit, nacez se strhne dalsi petistrankova diskuse...a muze se zacit znova a porad dokola
Ja se obavam, ze tady se nikdo na nicem pro Cibula neshodne. Ja jsem pro Gigabyte a konkretni tip na mb uz jsem taky "nahodil" ( resp. souhlasil s Patrikovo vyberem )
311_BleskovejPodrs napsal:
Díky za info... (já jedu 9x450, Vcore ručně na 1,25V)
PS: Fuči, není 1,5 trochu moc? Intel udává maximum pro 45nm čipy kolem 1,37V a puberťáci(rozuměj zkušení overclockeři) dávají maximum 1,4V. Tam už pak ani nejde tak o to jestli to uchladíš ale jak dlouho to vydrží na tak velkém napětí fungovat. Je ale pravda, že deska většinou sama automaticky to napětí sníží a tak možná v tom rozmezí do 1,4V jsi...(program cpu-z to dokáže celkem přesně určit)
Tak nemám 1.5, to jsem testoval někdy dřív a uvízlo mi to nějak v hlavě.v V BIOSu nastaveno 1.3 V, CPU-Z hlásí 1.28 V, takt identickej, jako máš ty (9x450).
WT_Flan napsal:
No, jenze on se nekdo vecer ( zitra, pozitri ) probere, logne se, koukne sem a tady uz bude treba dosazeno temer shody nad deskou. Toto se ovsem naprosto nebude slucovat s predstavou dotycneho, co ze by si to mel Cibule poridit, nacez se strhne dalsi petistrankova diskuse...a muze se zacit znova a porad dokola
Ja se obavam, ze tady se nikdo na nicem pro Cibula neshodne. Ja jsem pro Gigabyte a konkretni tip na mb uz jsem taky "nahodil" ( resp. souhlasil s Patrikovo vyberem )
Bye.
Já nemyslím, že bychom se nemohli shodnout. Ono se pouze přestává diskutovat nad konkrétním návrhem..
Třeba Patrikem uváděné desky:
Gigabyte GA-X48-DS5 - Intel X48 - není vysvětleno proč zvolit tuto a ne o 2kKč levnější s Intel P45 čipovou sadou
Asus P5N-T Deluxe - nForce 780i SLI - asi bude dobrá, je tu i možnost případného SLI zapojení grafik (třeba se to v budoucu opravdu bude hodit..), ale např. já o deskách s nForce moc nevím, takže k tomu nemám co dodat
Dále někdo tvrdí, že desky toho a toho výrobce nebrat - proč konkrétně? Máte nějaké zkušenosti? Týká se celého portfolia?
Atd..
Nemám Tomíku. Já už se ale bojím další debatu na nové téma skoro otevřít. Abych se třeba nedozvěděl něco, co nechci ;-)
Ale Tvůj přístup mi přijde hodně dobrý. Třeba tohle mne dost zaujalo:
Asus P5N-T Deluxe - nForce 780i SLI - asi bude dobrá, je tu i možnost případného SLI zapojení grafik (třeba se to v budoucu opravdu bude hodit..), ale např. já o deskách s nForce moc nevím, takže k tomu nemám co dodat
?????
P.S. Mám chvílemi pocit, že vůbec nevím, o čem mluvíte. A některým to ani moc nevadí Potřebuji poradit, půtky na téma, co jsem a měl a neměl jsou mi trochu k ničemu.
P.S.S: Ten počítač si samozřejmě nechám postavit (nějakým kamarádem). Výběr zdroje asi nechám na něm.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Ale vždyť jo, já na tom ASUSu netrvám, mám s ním osobní zkušenosti a žádné problémy. Klidně ať si Cibule koupí desku od Gigabyte (upřednostňovat něco jen podle výrobce mi přijde trochu ujeté ale budiž).
Nicméně bych vybral nějakou levnější Gigabytku, která svůj účel splní úplně stejně. Nikdo mi totiž ještě stále nevysvětlil v čem je ta předražená s chipsetem X48 lepší. Snad ten Cibuleho kamarád že by nám to řekl?
WT_Horrido napsal:
Tak přesně na tom kamarádu jsi měl nechat i výběr komponent.
Výborně, Horri.
Jak už jsem psal, vždycky mi hodně pomůže, když se dozvím, co jsem měl udělat a neudělal (zejména, když jsem se něco chtěl dozvědět zde)
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Patrikhuhu napsal:
Co se týká přetaktování u C2D, tak tam bych viděl jako stěžejní to, aby deska dobře zvládla 400MHz FSB. Tj. přetaktování spočívá ve zvýšení z 333MHz na 400MHz (lépe řečeno z 1333 na 1600). Vypadá to, že všechny 45nm C2D to zvládají velmi dobře.
Takže asi i deska co má LesníHu bude stačit. Jde jen o to, kolik člověk potřebuje síťovek, řadičů a podobného balastu. Ušetřené peníze mohou podpořit kvalitní monitor.
Já osobně bych kupoval X48, ale do jisté míry pro Cibulovo použití nemusí přinášet "zásadní" výhody oproti P43.
Podotýkám, že ty různé "vychytávky" nemusíš potřebovat. Taktéž jestli koupíš ASUS nebo GIGABYTE bude pravděpodobně jedno (každá příslušná deska má svého "konkurenta" od té druhé firmy). K SLI jsem Ti již psal dvakrát svůj názor.
A jak píše Horrido, poraď se především s tím, kdo Ti to bude dávat dohromady.
Nemyslíš, že bych SLI třeba mohl využít v případné BoB (teď je asi nepotřebuji)? Nebo je spíš pravděpodobné, že až vyjde, budou na plný výkon potřeba karty, které se do téhle desky stejně nebudou moci zasunout?
Nemyslíš, že bych SLI třeba mohl využít v případné BoB (teď je asi nepotřebuji)? Nebo je spíš pravděpodobné, že až vyjde, budou na plný výkon potřeba karty, které se do téhle desky stejně nebudou moci zasunout?
Problém je že nikdo neví jaké HW nároky bude BoB mít. Kvůli BoBu si PC nekupuj, protože bys pak mohl být velmi zklamán...
Přesně - nikdo neví, co bude BOBek chtít - takže je možné, že se tam i SLI uživí..
Ohledně toho zdroje:
když vybereš některého z výrobců, které jse uváděl, neměl by ses (nebo comp..) spálit
V této době už má sposta zdrojů certifikaci na účinnost 80+, záruka také bývá třeba 5 let (takže pokud vybereš rozumnou Wattáž, tak ho můžeš přenést i do budoucího PC), dobré je aby měl dostatek přípojných kabelů pro SATA, VGA ..(třeba tvou vybraná GK potřebuje 2x6pin, takže pokud budeš mít v budoucnu dvě, potřebuješ aby zdroj měl 4x6pin pro VGA).
Dobré je také aby nebyl hlučný (alespoň 120 větrák)
Pak se ještě dělají zdroje s odpojitelnými kabely - je to dobré pro pořádek ve skříni, ale někdo zase tvrdí, že mohou být problémy s těmi přechody..
A jak Cibule psal - mi mu nenutíme co má koupit, ale dodáváme naše názory, které mu můžou pomoci při rozhodování..
No, ono možná bude potřeba (pro "rozumné" hraní) i jinej (rychlejší, vícejádrovější) procesor, nejen grafická karta. To se těžko posuzuje, jak to Oleg programuje. Ale určitě si na plný detaily zahrajeme až po pár letech. Už víš jaké další hry na tom novém stroji budeš hrát? Jinak pro SLI by bylo následně vhodné čtyřjádro, jenže čtyřjádra většinou nedokážou svištět na tak vysokých frekvencích jako dvoujádra. No prostě začarovaný kruh.
Myslím si, že ber současnou sestavu MB+CPU+RAM+GPU jako to, co Ti vydrží do doby než přejdeš na novej komplet. Tím nemyslím, že by ta sestava byla špatná.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.