November 22 2024 19:59:02
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Bombardery, specialky a 30mm kanony
Lekk
popravdě..změna kadence si mi projeví tak jednou za 10 poletů...takže je to opravdu vzácný moment a špatně se identifikuje.Zamračený

clone9cz
VGR_Lekk napsal:
popravdě..změna kadence si mi projeví tak jednou za 10 poletů...takže je to opravdu vzácný moment a špatně se identifikuje.Zamračený

kdyz to vyslo ve stoje na zemi stejne, tak ta kadence bude mit neco spolecnyho spis s uhlem nabehu, ne Pff

chudak fuci, nemuze si to vyzkouset, hned Šklebící se

http://www.wwii-illusion.net
313_Gryzlov
Jp- napsal:
Švak 20mm je ze Švaku 12.7mm a Švak 12.7mm je vyvinutej ze škasu. Je to vlastně zvětšenej škas a nes i jeho nemoci njn. a ani tak 20ka jako náboj nebyla ideální, ale bylo jich dost a vcelku stačily. Mg-121 je lepší konstrukce a vzlášť s MG granátem, ale v průměru +- autobus sou srovnatelný.

PS: žádný změny v kadenci sem nikdy neaznamenal, jediný co mě na ilu v týhle oblasti sere, je nemožnost si napáskovat střelivo podle sebe, nobo válečnejch dokumentů neb oleg má skladbu nábojů pěkně zku****. Naštvaný

Tak jsem si to upřesnil. Základem je tedy ŠKAS, z toho vzniknul 12,7 ŠVAK a ten byl pak přemodifikován na náboj ráže 20mm.

Zase jsem o něco chytřejší Úsměv

Jp, mohl by si upřesnit problémy ŠKASu?

MG měl nepochybně veliký účinek díky velikému objemu trhaviny v těle granátu. Co se týká účinnosti ŠVAKu, tak Golodnikov si na účinnost ŠVAKu rozhodně nestěžuje. Dle jeho vzpomínek dokázal jeden tříštivý granát naprosto zničit motor befa. Na stíhačky prostě stačily krátké dávky.

Nevím, jestli MG 151/20 je lepší konstrukce. Osobně dávám spíše přednost k pohonu automatiky odběr spalin z hlavně, než zákluz. Už jenom kvůli rozptylu střelby. A že je ŠVAK těžší než MG 151/20? 40 kg nebo 36kg? Nikde se mi nepovedlo najít délku hlavní ... třeba ... Nebo jak jak si vedl ŠVAK při vysokých géčkách. MG 151/20 se třeba rád zasekával.
Upravil/a 313_Gryzlov dne 20-08-2007 17:24

1stCL_Fucida
Lekku, myslím, že se jedná z tvé strany pouze o sugesci. Nepovažuji to za historicky korektní a nevidím ani jediný důvod, proč by se to tak mělo modelovat v simu.
Btw: otáčky motoru u německých letadel více závisí na momentální poloze škrticí klapky, než na režimu letu - tedy je víceméně jedno, jestli kroutíš, nebo ne.

Gryzlove - nejsem si už jistý, kde jsem kadenci Fw 190 vylovil, možná to bylo v Prillerově JG26 v části psané Ernstem Battmerem (technický důstojník). Nepamatuju si, kolik % to ztratilo, ale ve výsledku to střílelo někde mezi 500 - 600 rpm, což je o nějakých 20+ % méně.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Panek
Tady je toho dost

Jp-
313_Gryzlov napsal:
[quote]Jp- napsal:

Přehřívání při delších dávklách a následná stopáž, potřeboval přesnou výrobu a kvalitní materiál + náchylnej na prach a údržbu celkově. Jinak dobrej kulas vo to nic Mrknutí

Lekk
Tak jsem to prošel a vyšlo mi toto..zvuk co jsem považoval za dvacku jsou ve skutečnosti kulasy nad čumákem..a skutečně se mění jeho kadence..nebo aspon frekvence zvuková. mám track..kam ho chcete nahrát.?

U dvacky se asi kadence/frekvence střelby nemění.
Upravil/a Lekk dne 20-08-2007 19:36

1stCL_Fucida
Lekku, spíš bych to viděl na problém se zvuky Úsměv. To by bylo ILovi mnohem více podobné, s těmi má potíže odnepaměti.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Lekk
Možný je všechno..zatr Oleg.Naštvaný

clone9cz
kdyz se to tak ... podle me to spocitat podle zvuku a ani trasirek nepude, nebot se trasirky zobrazuji chvili a druhou zas nee. V praxi to pak vypada tak, ze chvili litaji a chvili nelitaji, takovy kamaradsky trasirky s pomlckou jako mezi ceskou a slovenskou hymnou

http://www.wwii-illusion.net
313_Gryzlov
VGR_Lekk napsal:
Tak jsem to prošel a vyšlo mi toto..zvuk co jsem považoval za dvacku jsou ve skutečnosti kulasy nad čumákem..a skutečně se mění jeho kadence..nebo aspon frekvence zvuková. mám track..kam ho chcete nahrát.?

U dvacky se asi kadence/frekvence střelby nemění.

No ... myslel jsme si to, že ta frekvence zvuku se mění u synchronizovaných kulometů a ne u toho v ose Úsměv

Tajpan
313_Gryzlov napsal:
Jp- napsal:
Švak 20mm je ze Švaku 12.7mm a Švak 12.7mm je vyvinutej ze škasu. Je to vlastně zvětšenej škas a nes i jeho nemoci njn. a ani tak 20ka jako náboj nebyla ideální, ale bylo jich dost a vcelku stačily. Mg-121 je lepší konstrukce a vzlášť s MG granátem, ale v průměru +- autobus sou srovnatelný.

PS: žádný změny v kadenci sem nikdy neaznamenal, jediný co mě na ilu v týhle oblasti sere, je nemožnost si napáskovat střelivo podle sebe, nobo válečnejch dokumentů neb oleg má skladbu nábojů pěkně zku****. Naštvaný

Tak jsem si to upřesnil. Základem je tedy ŠKAS, z toho vzniknul 12,7 ŠVAK a ten byl pak přemodifikován na náboj ráže 20mm.

Zase jsem o něco chytřejší Úsměv

MG měl nepochybně veliký účinek díky velikému objemu trhaviny v těle granátu. Co se týká účinnosti ŠVAKu, tak Golodnikov si na účinnost ŠVAKu rozhodně nestěžuje. Dle jeho vzpomínek dokázal jeden tříštivý granát naprosto zničit motor befa. Na stíhačky prostě stačily krátké dávky.

Nevím, jestli MG 151/20 je lepší konstrukce. Osobně dávám spíše přednost k pohonu automatiky odběr spalin z hlavně, než zákluz. Už jenom kvůli rozptylu střelby. A že je ŠVAK těžší než MG 151/20? 40 kg nebo 36kg? Nikde se mi nepovedlo najít délku hlavní ... třeba ... Nebo jak jak si vedl ŠVAK při vysokých géčkách. MG 151/20 se třeba rád zasekával.

vieš Gryzlove, s tými lietadlami Ruska je to raz tak , raz onak, Z extrému do extrému. Asi tie stoje lietali podla politickej línie súdruha S. Mrknutí
Ked prvý raz sa použil SVAK 1939 proti Japoncom, tak boli dosť velké stažnosti na tento kanon, zlá balistika ( palba na musela byť vedená na 50-100m) slabá účinnosť na japonské papierové draky. No a o dva tri roky , stačí krátka dávka z toho istého kanonu a ide dole tank menom Fw190.Zamračený

Výrobné problémy (ako bolo vždy u zavedení nového stroja)?.
Použitie streliva? (trieštivý by mal v potahu lietadla urobiť 30cm otvor a zapáliť benzín )
Politika? Schopnosti pilotov? atd..... ZamračenýMrknutí

313_Gryzlov
Tajpan napsal:vieš Gryzlove, s tými lietadlami Ruska je to raz tak , raz onak, Z extrému do extrému. Asi tie stoje lietali podla politickej línie súdruha S. Mrknutí
Ked prvý raz sa použil SVAK 1939 proti Japoncom, tak boli dosť velké stažnosti na tento kanon, zlá balistika ( palba na musela byť vedená na 50-100m) slabá účinnosť na japonské papierové draky. No a o dva tri roky , stačí krátka dávka z toho istého kanonu a ide dole tank menom Fw190.Zamračený

Výrobné problémy (ako bolo vždy u zavedení nového stroja)?.
Použitie streliva? (trieštivý by mal v potahu lietadla urobiť 30cm otvor a zapáliť benzín )
Politika? Schopnosti pilotov? atd..... ZamračenýMrknutí

Jo Tajpane, souhlasím. To mi také něco připomíná - Kulik ohledně přijetí T-34 a výzbroje kanónem ráže 76,2mm: "výzbroj je nedostatečná, je nutné zavést kaóny ráže 107mm" a to byl rok 1941. A vzpomněl jsem si i na další.

Co se týká balistiky, tak by nebyl takový problém napočítat balistické tabulky pro ŠVAK.

313_Gryzlov
Jp- napsal:
Přehřívání při delších dávklách a následná stopáž, potřeboval přesnou výrobu a kvalitní materiál + náchylnej na prach a údržbu celkově. Jinak dobrej kulas vo to nic Mrknutí

Ano, vzpomínám si, že jsem někde četl, že ŠKAS je uzpůsoben pouze pro střelbu krátkými dávkami. Vcelku logické vysvětlení. S údržbou je to samozřejmé. O tom se zmiňuje i Golodnikov (v souvislosti se ŠVAKem)

313_Gryzlov
3BAP_Panek napsal:
Tady je toho dost

Děkuji za odkaz. Znám jej. V ruštině je tam mnohem více informací.

Panek
No ale, na tomu zase já nerozumím, a náš Smurťák (rodilý Rus) je vykořisťován svým českým zaměstnavatelem, tak ne stíhá překládat.
Ještě mám manuál na Yak3 - taky v ruštině.

XXX_Dazz
Je zvláštní, že kde se objeví Gryzlov přijedou hned i T34ky Šklebící se

WT_Horrido
Jak prijdou T34ky tak hned se objevi i Panther a je po T34. Šklebící se
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

313_Gryzlov
XXX_Dazz napsal:
Je zvláštní, že kde se objeví Gryzlov přijedou hned i T34ky Šklebící se

To víš, jak se do lesa volá, tak z lesa ruský tanky (T-34) Šklebící se

313_Gryzlov
3BAP_Panek napsal:
No ale, na tomu zase já nerozumím, a náš Smurťák (rodilý Rus) je vykořisťován svým českým zaměstnavatelem, tak ne stíhá překládat.
Ještě mám manuál na Yak3 - taky v ruštině.

Máš na mysli leteckou příručku? Existují dva. Letecká příručka (tu mám také) a pak technická příručka a tu nemám Smutný

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,018,210 návštěv