September 28 2024 14:17:34
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Palba 1938 - ČSL vs. Luftwaffe
Lekk
Pánové myslím, že jsme dotkli podstaty problemu - tj. jiného pojeti specky ze strany IL2 lidí a palba lidí.
Co to nechat na středu?Mrknutí
 
Rosomak
Nechci se zde do nekonečna přít:
- že kdyby radar byl dříve k odzkoušení tak...
Kdyby v ruských archivech někdo objevil depeši, která byla prokazatelně odeslána...
Že někdo hraje hru pro pocit (a jaký pocit?) a ne proto, že chce být lepší než druhý nebo IA... Obé páchá v podstatě stejné vyplavení endorfinů. A že jich po akci stříkalo Šklebící se
Že pro některé modely byly použity parametry roku 1939 či 1940...
Vše podstatné z mé strany bylo řečeno a konec, zvonec, pouštím titulky
http://www.youtub...iSZ_IxMUWY
Upravil/a Rosomak dne 12-11-2010 14:29
 
311_Tjurma
Já se tedy hlavně divím tomu slovu rekonstrukce. Jaká rekonstrukce - rekonstruovat mužete něco, co se doopravdy stalo. Tohle byl maximálně pokus o napodobení jednoho z mnoha možných scénářů. Taky jsme mohli "rekonstruovat" provedení vojenského puče pod vedením generála Becka

A vůbec, nám se to líbiloŠklebící se
 
Lekk
Pro ti kdo tápou:

SVK - zač tohoto vlakna:
"piloti!

chystám VELKOU speciálku...."


Palba - název vlákna:
"Obsah fóra PALBA.CZ » OZNÁMENÍ & JINÉ » Hospoda - obecné fórum » Přípravy na rekonstrukci roku 1938"

už jenom tohle je problem, který zustává v povědomí at děláte co děláte.Úsměv
 
1stCL_Fucida
Rosomáku, ty jsi fakt děsná fňukna. Žádný eufemismus mě bohužel nenapadá Úsměv

Při organizaci sis prosadil téměř všechno, co jsi chtěl. Jiříčka ani na chvíli nenapadlo "diktovat" si nějaké podmínky, diskutovat o takových hloupostech, jako správnost zaměřovače v Bf 109. Toto zvláště kontrastovalo s mezírkami, které v letecké technice máš. A to říkám navzdory obrovské hodnotě a hloubce informací, které znáš a navzdory tomu, že na rok 1938 Tě považuji jednoznačně za velkého odborníka. Jenže v diskusích si neuvědomuješ jednu věc - během organizace jsi s námi jednal jako s nepřítelem. To je strašlivě špatně. Při organizaci všichni táhneme za jeden provaz a snažíme se dospět k nějakému společnému závěru. Moc nechápu, proč ses téměř neustále cítil ukřivděn a téměř neustále nám (mně a Jiříčkovi) dáváš najevo i teď, týden po akci.
Tvůj striktně historický přístup jako takový nebyl vůbec špatný, naopak. Ale v určitých chvílích mu chyběl ten tolik potřebný nadhled, který díky zkušenostem se simulátorem i s místní komunitou má Jiříček. A mě sis vybral jako zosobnění modrého postoje aniž by tě napadlo, že v mém největším zájmu je, aby se dobře bavily obě strany, aby se co nejvíce pilotů i lidí na štábech mohlo na jeden den myšlenkami přesunout do roku 1938. Ano, v řadě věcí jsme s Jiříčkem postupovali společně, ale to bylo spíše důsledkem toho, že jsi jednal chvílemi jako buldozer a nahrnul jsi nás svou radlicí mnohem více k sobě, nežli bylo potřeba.

Stěžovat si na naše opomíjění "What if" faktoru je nešikovné. Říkat, že vás to oslabilo je také nevhodné. Sám jsi nebyl schopen předložit pádné argumenty pro přesun sil Luftwaffe k Polsku, sám jsi sice stokrát opakoval SSSR, SSSR, SSSR, ale ignoroval jsi přitom naše poznámky, že 1) nic nenasvědčuje tomu, že by se SSSR zapojil, 2) že by to místní piloti (obou stran) nejspíše nevítali (možná krom Cassia).
Také se zkus alespoň trochu zamyslet nad tím, proč je pro Československo všechno tak jednoduché. Proč ČSL snadno během chvíle vyškrábne "někde" radiostanice, proč pozorovatelé fungují snad lépe, než reálný radar. A oproti tomu, proč Luftwaffe nemá mít dostatek pum, munice, paliva, letounů (neskutečně trapné a ničím nepodložené narážky na jiný tabulkový a reálný stav) - co víc, špatní piloti, kteří nezvládnou pojmout taktiku, značné množství sil ve Španělsku. Proč ve chvíli nouze v demokratickém Československu má jít všechno bezproblémově a v de facto totalitním Německu (což je v době krize jistě mnohem účinnější režim) se naopak má všechno vyvíjet špatně? Uvědom si prosím, že jsme tě mohli bombardovat argumenty, že střelec na Š-328 je nereálný a potřebujeme ho nějak oslabit, nebo že si nepřejeme, abyste používali ve větším množství hlasovou komunikaci. Tlačil jsi na modré, aby ustupovali a červené jsi chtěl dále posilovat. V pořádku, hájil jsi zájmy své strany a to jsem od tvého angažování pro akci i očekával. Ale snaž se prosím vžít do té situace, že během organizace se jedna strana nesnaží druhou stranu přechcat, nebo získat výhodu. Na to je vždy dostatek času při akci samotné.

Rosomáku, je toho hodně, na čem jsme se neshodli, hodně věcí, kde jsme ti mohli vyjít více vstříc, upravit planesety, povolit trochu jiné přesuny letounů v rámci letišť. Mohli jsme některé procesy udělat jednodušší, jiné třeba složitější. Mohli jsme dokonce zkusit vymyslet systém velení pozemním jednotkám. Jinde mohl chtít ústupky dělat zase Jiříček, ale nevzpomínám si, že by vznesl byť jen jediný požadavek. Ostatně ne na všechno byl čas.


Výsledek je ten, že i přes obrovské peripetie a rozbroje se nám podařilo akci nejen zorganizovat, ale i velice slušně realizovat. Zúčastnění budou třeba i za několik let vzpomínat na jednu listopadovou sobotu, ve které se propadli o 72 let zpátky, aby okusili alespoň trochu tehdejší atmosféry. A dojem, který jsem sepsal v tomto posledním odstavci jsem si z toho všeho vzal i já.


Díky.
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 12-11-2010 16:20
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
ZVP_flanker_cz
CoolCoolCool
 
falkon
Rosomak napsal:
Nechci se zde do nekonečna přít:
- že kdyby radar byl dříve k odzkoušení tak...

Takisto nemusel byt vobec! Co by si robil?! Ocividne nic, siel by si sa rano 6.11.2010 hrat von na pieskovisko. Niektory iny ludia na planete by spali, niektory by tou dobou koncili nocnu sluzbu, niektory by sa plavili lodou cez ocean a niektory by sedeli za kompom a kvrdlali joystickom. To, ze si svoj program na 6.11.2010 nahodou spojil so skupinou virtualnych pilotov bolo tvoje dobrovolne (!) rozhodnutie rovnako ako bolo dobrovolnym rozhodnutim, ze ta ti piloti medzi sebou akceptovali!

Neviem, preco sa furt vyjadrujes v tone, ze sme ti nieco povinny zabezpecit, ze mame voci tebe nejake zavazky - uvedom si, ze to tak vobec nie je! Od doby pripravy akcie az doteraz furt len "vykrikujes" co ti kto ma (mal) splnit, co kto ma (mal) dodat, ake pravidla sa musia (museli) dodrziavat pretoze si to TY vynucujes.

Trufam si povedat, ze nikto o tvoju ucast "nestal" (v zmysle ze by si bol nenahraditelny). Keby si sa velenia cervenej strany neujal ty, ujal by sa jej urcite niekto iny. Tak sa prosim prestan vyjadrovat v tone, kedy si ty diktujes pravidla, ty si nieco vynucujes, ty davas ultimata. NIKTO ti NIC nie je povinny spravit/dodat/posluchnut. Namiesto toho mas byt vobec vdacny, ze si dostal tu sancu (!) ucastnit sa tejto akcie!

A trufam si dokonca nahlas vyjadrit svoj nazor, ze cela akcia by bez teba bola lepsia (v mnohych aspektoch). Este stale mas pocit, ze som ti bol povinny spravit radar mesiac dopredu, aby mal "panicek" vsetko pekne na tanieri donesene az pod nos?! Tuuuudle!

Z nevdacnosti a arogancie niektorych ludi je mi fakt na bliti... :-@
Upravil/a falkon dne 12-11-2010 16:24
 
Rosomak
- Rosomáku, ty jsi fakt děsná fňukna. Mrknutí
- Při organizaci sis prosadil téměř všechno, co jsi chtěl.
Šklebící se

- přes obrovské peripetie a rozbroje se nám podařilo akci nejen zorganizovat, ale i velice slušně realizovat.Mrknutí

Zúčastnění budou třeba i za několik let vzpomínat na jednu listopadovou sobotu, ve které se propadli o 72 let zpátky, aby okusili alespoň trochu tehdejší atmosféry. Úsměv
 
606_Temp
Add radar - jak dlouho ho testovali modří a jak dlouho červení? Abysme tak nějak mohli posoudit to jak moc velká fňukna Rosomák ohledně radaru je. V pátek ho červení ještě neměli a testovat nemohli. Proběhlo nějaké testování u modrých?
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
 
http://no606.ic.cz/
falkon
606_Tempik napsal:
Add radar - jak dlouho ho testovali modří a jak dlouho červení? Abysme tak nějak mohli posoudit to jak moc velká fňukna Rosomák ohledně radaru je. V pátek ho červení ještě neměli a testovat nemohli. Proběhlo nějaké testování u modrých?

Nie, ziadne testovanie neprebehlo. Radar sa spustil priblizne o polnoci medzi piatkom a sobotou. Jedine "testovanie" som robil ja sam ako vyvojar na svojich testovacich (nezivych) datach.
 
1stCL_Fucida
Tempíku, testování radaru u modrých neproběhlo. Domnívám se, že ho modrý štáb dostal ve stejnou hodinu (ne-li minutu), jako červený. To byla právě ta obrovská sázka do loterie - jednalo se de facto o zcela nevyzkoušený prvek a sám jsem se hodně obával, jestli bude fungovat. Falkon na tom intenzivně pracoval pěkně dlouho, poslední týden snad ve dne v noci...a dokázal to Úsměv Tedy ne že bych mu nevěřil, ale přecijen červíček pochybnosti hlodal Úsměv.

Jediný test radarového systému proběhl tady na SVK tuším v roce 2008, nebo 2009, byla to nějaká noční akce na mapě Berlína, jestli si vzpomínám.
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 12-11-2010 16:34
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
1stCL_Jiricek
606_Tempik napsal:
Add radar - jak dlouho ho testovali modří a jak dlouho červení? Abysme tak nějak mohli posoudit to jak moc velká fňukna Rosomák ohledně radaru je. V pátek ho červení ještě neměli a testovat nemohli. Proběhlo nějaké testování u modrých?

V pátek 5.11. jsem od Falkona dostal přihlašovací údaje na radarový server se dvěma testovacími hláskami (jeden kruh přes celou mapu a jeden přes část). Obratem jsem přeposlal Rosomákovi. Testovat nebylo co, protože na serveru nic nelétalo.

Pozice svých vlastních hlásek jsem Falkonovi dodal v pátek večer, on to zapracoval a já se podíval na výsledek pro kontrolu, že nedošlo k chybě v rozmístění hlásek. Tzn. viděl jsem mapu pokrytou kružnicemi (které jsem si sám zadal) a pak 9 zelených kružnic ve vlastních obrazovkách připomínajících sonar, na kterých ovšem nic nebylo, protože radar nebyl připojený na server. Totéž mohl vidět Rosomák (a podle emailu i viděl)

Radar s nějakými pohybujícími se obejkty jsme viděli poprvé až po odstartování akce. Tolik modré testování. Zda moje manželka, která radar obsluhovala, s Falkonem něco někde testovala, nevím a doufám, že se to ani nedozvím .)
Upravil/a 1stCL_Jiricek dne 12-11-2010 16:43
 
falkon
1stCL_Fucida napsal:
Jediný test radarového systému proběhl tady na SVK tuším v roce 2008, nebo 2009, byla to nějaká noční akce na mapě Berlína, jestli si vzpomínám.

To ale bola uplne ina situacia, od vtedy sa aj v samotnej aplikacii toho dost zmenilo a vobec to nebolo integrovane do jedneho 'portalu' tak ako je tomu dneska...
 
3IAP_Rogan
[quote]1stCL_Jiricek napsal:
. Otevřená výpomoc ČSR proti Německu, se kterým měl SSSR mírovou smlouvu, je dosti sporná, v každém případě rozhodně neprokázaná.

Než tady začneš mlet kraviny, tak bych doporučil si něco nastudovat... (inkriminovaná smlouva byla až v srpnu 1939)
Je až s podivem kam až může zajít ignorace skutečnosti.
(Reaguji tak ostře, protože tuto donebevolající blbost neslyším poprvé)


Ad radar: Naše Armáda měla v roce 1938 8000 vojáků sloužících u letecké hlásné služby (což není podle mě málo a radar to celkem ospravedlňuje)

Ještě jedna věc by mě zajímala: jak na tom bylo naše PVO? (myslím na akci)
 
1stCL_pbarry
Radar v této podobě se zkoušel už před rokem či před dvěma na žádost Čutory tady na SVK. Několik dobrovolníků z řad pilotů a nadšenců poletovalo na mapě a navádělo se. Radar byl sonarového typu, takže odrazy se neukazovaly přímo na mapě, ale musely se do mapy teprve přenést. Nedělalo to větší potíže.
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!
 
barryk.webz.cz
1stCL_pbarry
3IAP_Rogan napsal:
[quote]1stCL_Jiricek napsal:
. Otevřená výpomoc ČSR proti Německu, se kterým měl SSSR mírovou smlouvu, je dosti sporná, v každém případě rozhodně neprokázaná.

Než tady začneš mlet kraviny, tak bych doporučil si něco nastudovat... (inkriminovaná smlouva byla až v srpnu 1939)
Je až s podivem kam až může zajít ignorace skutečnosti.
(Reaguji tak ostře, protože tuto donebevolající blbost neslyším poprvé)


Ad radar: Naše Armáda měla v roce 1938 8000 vojáků sloužících u letecké hlásné služby (což není podle mě málo a radar to celkem ospravedlňuje)

Ještě jedna věc by mě zajímala: jak na tom bylo naše PVO? (myslím na akci)



Jiricek svoji chybu jiste uzna, neni potreba tady rvat jak buran. Je uplne bezpredmetné jestli nejaka smlouva v tu dobu byla nebo az pozdeji. Na vypomoci od SSSR to nic nemeni. Je znacne diskutabilni a pri tehdejsich politickych hrach tezko odvoditelna.


Zadna hlasna sluzba nemuze nahradit radar. Staci par mraku na obloze a slavna hlasna konci. Pokud vim, naše Avie nedokazaly zachytit nemecke pruzkumy, vzdy prisly zpravy pozde.
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!
 
barryk.webz.cz
606_vencour
Něčemu nerozumim. Přišlo mi, že si to všichni užili. Teď je diskuse o čem? O tom, že jiní našli ve hře něco, co tam dotyčný neviděl? O tom, že si to někdo užil víc, než jiný?
Hra skončila. Další asi bude. Kdo ví, jaká bude další akce. Probírané téma se snad týká až další akce?
 
Lekk
Pánové klid. Tohle vážně není třeba.

Předně máme středu na detailní rozbor.

Druhak evidentně si máme co říci, jelikož obě strany stále tápou v tom co se dělo na druhé straně fronty.

Tretak Rosomákuv postoj je zde celkově opravněný, když předkládá nejasnosti a nedodělky z jeho pohledu a docela mě mrzí, že ačkoliv je zde sám na poli pilotů a nebojí se probírat prubeh akce, kterou my známe jako své boty, tak vy nedokážete pomoci a dostat ho do obrazu.

Celkově se nyní probírají nenaplněné sliby/plány celé organizace a vyjasnuje se co jedna strana považovala za dané a primární a měla na tom založené určitě plánování, zatímco druhá strana tvrdí, že to nikdy neslíbila jako definitivní.

Falcone vážím si velmi tvého počinu a toho že jsi dokázal radar rozchodit alespon tak jak jsi jej rozchodil, nicméně označení typu nevděčnost a arogance je podle mého naprosto nemístná.

Ty a spousta z nás ten radar zná - ale Palbáci o něm neměli ani popis co uvidí za informace u dotu, ani fotku, prostě nic podle čeho by si mohli alespon rámcově představit jak to poběží.
Jak by ti bylo kdybys měl velet letce v rámci časových propozic a nikdy bys neviděl ILa a co obnáší start, přistání, bombload a podobně.

Když by nebyl tvuj radar tak by byl radar v Ilovi a já bych ty kružnice za 30 minut vyrobil taky včetně 2 min zpoždění.
A poznámky typu, že se tím specka uplně znehodnotí pro modré, bych mohl brát, v intencích k vaším předchozím příspěvkům, rovněž jako irelevantní protože přece nejde nic nasimulovat dokonale.

Naopak představa že si při historickém poletu prohlížíte nazoomovanou minimapu v Ilovi je podle mě zcestnost a zvrhlost.
Byly přece papírové - tehdy i ted.

Mj. Falcone proč vlastně radar aplikace tak často havarovala? Když jsem viděl AH radar v chodu byl stabilní.

Rovněž další prvky virtuálna musí pryč aby se dalo mluvit o rekonstrukci. Což červená strana (min. organizátorů) očekávala. Proč došlo k takové disproporci očekávání se doufám vyjasní ve středu.

Pokud se tedy bavíme o nějakém závazku, tak to je dostát puvodním cílům akce. Tady jsme zřejmě překonali představy pilotů bez debaty, nicméně představy tvurců zřejmě ne.

Doufám, že Rosomáka berete jako tvurce akce a nikoliv "jen" jako RED generála co měl přijmout výsledek?Mrknutí


 
MK_KaiN
vencour napsal:
Něčemu nerozumim. Přišlo mi, že si to všichni užili. Teď je diskuse o čem? O tom, že jiní našli ve hře něco, co tam dotyčný neviděl? O tom, že si to někdo užil víc, než jiný?
To je jen normální reakce reds na cokoli. Jsem rád že nezklamali. Na tenhle flejmík jsem se těšil celou dobu. Za všechno může Fučida a všichni blue jsou podvodníci a náckové. Úsměv
 
606_vencour
Lekku, já, jakožto přespolní, jsem taky narazil na to, že Autor Specky je Bůh a šéfové Štábů mu nekecaj do řemesla, neodporujou.
Fučida slíbil rekonstrukci. Fučida jako skoro nejslavnější pilot. Tak proč se trefujete do Rosomáka?
 
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

12-09-2024 16:04
No právě. Zem nesaje. A na Šumavě už staví sněhuláky. https://hydro.chm.
..eq=2505266


12-09-2024 10:36
jojo, voda na děsivý mlýn: https://www.inter.
..
Šklebící se

11-09-2024 21:27
Zítra v 7 to začne. Za 4 dny tu má spadnout víc srážek než za celý rok.

35,685,611 návštěv