September 28 2024 14:16:36
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Palba 1938 - ČSL vs. Luftwaffe
Tajpan
pre Jiríčka by som ani prstom nepohol, ale pre Athénu by som i to
"izé, velké, žlté na nebíčku" zniesol. Šklebící se

 
jirik
darktatka napsal:
1stCL_Jiricek napsal:
1. Z komunikace v červeném vlákně vyplývá, že kurýrní letouny byly pilotovány i piloty z řádných letek, tj. nikoli výhradně piloty speciální jednotky. Nediskutuji o tom, jak je to logické. Každopádně to odporuje pravidlům, jaká byla dohodnuta.

Z vlakna cervenych
1. (Kos/Dakota) pilot: 606_Dyk Full
2. (Kos/Dakota) pilot: Pedro94
3. (Kos/Dakota) pilot: 57_OTU_Ford Full
4. (Kos/Dakota) pilot: IAP_Igorcz Full

Z logu vyplyva ze s kosem (Aero A34) startovali
311_Chaindler
311_Pepno
310_Podrs
312sq_Stoupa
606_Tempik
3.IAP_igor
57_OTU_Ford
jirik
Sarge
3.BAP_Plooskie

+ Spectator a Lynx, kteri nas nezajimaji.

Abych nefandil modrym, Bf-109C mela startovat bez kanonu. Pilot Vonty ji cely den lital s kanonem. Tipl bych to na neznalost na strane pilota.



S A- 34 jsem nestartoval.
Jen jsem se do něj přepnul, protože na letišti se trvale jedno éro objevovalo zablokováno náklaďáky a nemohlo se odtamtud dostat. Povedlo se mi s kosem objevit se na tom problémovém místě a ostatní mohli letět.
Jinak jistě u červených záchrana na kosech mimo zásobovací letky probíhala. Nicméně i třeba šmolda by zachraňoval, kdyby mohl, původně se s tím počítalo. Informační šum a nejednotný výklad pravidel.

Holt - clara pacta, boni amici.Úsměv
 
alfik
Rosomáku - nene, ty čety byly do Benešova. Ještě teď, když se juknete na Lynxlog, jsou tam přesně v tom počtu jak jsem je tam nechal přepravit.
Situace nastala takto:
1) V Benešově byly značné zásoby (bylo to i - nebo mělo být - zásobovací letiště, tak je uvedeno i v Lynxlogu) ale nebyly tam žádné čety.
2) Dostal jsem šeptáním info že tam sednou nouzově letadla - hodně letadel. Bohužel - nepodařilo se mi rozchodit šeptání a tak jsem celý den nikomu kdo na mě šeptal nemohl ani říct že ho slyším.
3) Neměl jsem otevřené pravidla. Klidně bych to mohl svést na časový pres, ale je to tak že jsem se prostě rozhodl řídit se více svým rozumem než pravidly. Jak jsem avizoval na red vlákně - kdykoli něco hapruje, rozhodnu z (nemalé) autority svého (nemalého) pupku - ale na druhou stranu pouze a jedině Ex cathedra et in media res. Tento postup se mi zatím vždycky osvědčil - sice mě kvůli tomu nikdy nepovýšili ani nikdy nedostanu medaili a vlastně se úporně papaláši tváří že vůbec ani nejsem veterán, ale - žiju. A žijí i ti co pode mnou sloužili. O některých mých spolubojovnících se toto říct nedá.
4) Celou akci jsem oznámil velení a provedl v časových intencích podle pravidel - tedy přesun Dakotou, a přepsání čet až by byly tam, na místě. Letadel které to potřebovaly bylo málo, info od pilota (už nevím kdo to byl) se naštěstí nepotvrdilo.
Za tuto akci a za systém počítání zásob stejně jako za to že zásoby na letišti zůstaly po odletu Dakot jsem tedy zodpovědný pouze já.
K tomu počítání: Mít jiné pravidlo pro kolonu a jiné pro dopravní letadlo je absolutní kravina v pravidlech, jak už jsem psal několikrát. Proto jsem rozhodl tak jak jsem rozhodl. Beru za to plnou odpovědnost a pokud někdo chce toto nazvat čítem, nebo exploitem, klidně. Ve Wingsu se obhájím Šklebící se Snad... Mrknutí No a jestli ne, tak mě prostě na příští Palbu nevezmete Vyděšený
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
 
1stCL_Jiricek
Alfíku, ještě jednou - v pohodě, teď už o nic nejde. Mě naopak těší, že - jak to zatím vypadá - se všichni chovali poctivě (byť podle jiných pravidel).

Jestli má pravdu Rosomák s tím, že všechno zmiňované se změnilo na poslední TS poradě (předpokládám že na té, kde jsem nebyl), pak jeli podle neaktuálních pravidel modří a problém je v komunikaci organizátorů. Nicméně takto pozdní změny snad už ani nešlo zapracovat do rozpracované logistky, to jen tak na okraj.

Jelikož ale žádná strana nemá pocit, že by druhá byla nějak zásadně zvýhodněna, a zároveň to obě strany zvládly skoulet až do konce dne bez kolapsu, nevidím důvod se v tom dále pitvat.

Souhlasím s Rosomákem a mnohými dalšími, že pravidla musejí být pro příště vyhlášena dostatečně dopředu a propracována do všech detailů.
Upravil/a 1stCL_Jiricek dne 11-11-2010 18:47
 
kouty
[quote]Farky napsal:
Osobně jsem se potkal se svazem Heinkelů kdesi u Dobřan v 5 km a jelikož jsem ani netušil že jsou na našem území bombardéry měl jsem při prvním kontaktu stejnou výšku jako oni. Mohl jsem jen smutně koukat, jak to otáčejí domů (a nebo spáchat sebevraždu útokem z levelu). [quote]

Tak to byla TVOJE Avie, kvůli které celá KG152 hodila bomby na pole a otočila se zpátky kurz domů?NaštvanýŠklebící se
 
Farky
Okolo 17.00 virtuálního času? A já si říkal proč točíte domů před Plzní. Šklebící se Sakra, vždyť já jsem tím pádem hrdina, který sám odvrátil nálet! Tempíku, za tohle chci metál. Pokud možno s nápisem "Za přítomnost ve vzduchu". Šklebící se
 
1stCL_Fucida
Rosomak napsal:
Ad technické věci - verze C3 německého benzinu skutečně odpovídala cca 130 dle US stupnice, ač byla hodnocena jako chudší. Nic to ale nemění na tom, že byla k dispozici až v závěru války.
Obecně motory - ze stejného objemu se nedá se stejným palivem vykřesat dvojnásobný výkon, zvláště když již je osazen dmychadlem. Pardon dá, ale to by musel být Wankel.... Mrknutí


Jen ještě jedna drobná nepřesnost - 130 oktanům dle US stupnice odpovídalo palivo B4 (tedy to "horší"Mrknutí. C3 odpovídalo více než 143 oktanům. Dokonce je někde k dispozici americká analýza německých paliv.
Palivo C3 se u Luftwaffe zcela běžně používalo se zavedením motoru BMW 801 D, který ho ke svému provozu kvůli vyšším plnicím tlakům a kompresním poměrům potřeboval. Tento motor se používal ve většině Fw 190, v řadě Ju 88 či Do 217. Tzn. palivo se používalo od přelomu let 1941 a 1942. Jestli se nepletu, tak při testech Fw 190 v Anglii do nádrží Focke-Wulfu lili to nejlepší, co měli, tzn. 150 oktanový benzin. Ale tímhle si jistý nejsem.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Hoper
kouty napsal:
Farky napsal:
Osobně jsem se potkal se svazem Heinkelů kdesi u Dobřan v 5 km a jelikož jsem ani netušil že jsou na našem území bombardéry měl jsem při prvním kontaktu stejnou výšku jako oni. Mohl jsem jen smutně koukat, jak to otáčejí domů (a nebo spáchat sebevraždu útokem z levelu).


Tak to byla TVOJE Avie, kvůli které celá KG152 hodila bomby na pole a otočila se zpátky kurz domů?:@:D

Sakra kouty, teď jsi celou KG152 shodil ! My si mysleli, jací to jsou mazáci a ono pak tohle.... :))

;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
1stCL_Jiricek
kouty napsal:Tak to byla TVOJE Avie, kvůli které celá KG152 hodila bomby na pole a otočila se zpátky kurz domů?:@:D

No pěkně, pánové, pěkně ... jakmile otevřeme východní frotnu, okamžitě na ni mažete !!! :)
 
kouty
Díky absenci coveru jsme to považovali za nejbezpečnější řešení. Přeci jen bukkake v Plzni jsme si vyzkoušeli předtímŠklebící se a nechtěli jsme akci zakončit zbytečnýma strátama Mrknutí
 
alfik
Jiříčku: Já jsem v pohodě Šklebící se já jen aby nebyli popotahováni kdož za to nemohou - to já, a né muzikant Úsměv
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
 
alfik
Kouty: A víš jak jste mě vyvedli z míry??? Já čuměl na radar a nemoh jsem přijít na to, jakou že to šijete boudu! Cool
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
 
kouty
alfik napsal:
Kouty: A víš jak jste mě vyvedli z míry??? Já čuměl na radar a nemoh jsem přijít na to, jakou že to šijete boudu! Cool


Žádnou boudu, pouze jsme vám ulehčili práci na polích urychlenou hloubkovou orbouPff
 
Tajpan
PffPffPff
tak toto sa ti podarilo, skvelé, Farky!!! Šklebící se Mrknutí

Blahoželám!!!
ÚsměvMrknutí
 
606_Temp
Farky napsal:
Okolo 17.00 virtuálního času? A já si říkal proč točíte domů před Plzní. Šklebící se Sakra, vždyť já jsem tím pádem hrdina, který sám odvrátil nálet! Tempíku, za tohle chci metál. Pokud možno s nápisem "Za přítomnost ve vzduchu". Šklebící se


Doraž do Wingsu a dostaneš tekutej Šklebící se
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
 
http://no606.ic.cz/
olda Olde maly
darktatka napsal:
Abych nefandil modrym, Bf-109C mela startovat bez kanonu. Pilot Vonty ji cely den lital s kanonem. Tipl bych to na neznalost na strane pilota.


Ha, tak to jsem už doma Cool Rána a Avie neovladatelná Šklebící se Myslím, že to psalo Vonta Úsměv Ale nechci kecat. Track nemám Smutný
Ab-101, B-35, AERO MB-200, A-100, Be-50, Lt-34
 
Lekk
Sem si tak přemýšlel o tom používání stihacích pilotů pro přelety a vzpomněl jsem si na Bubiho životopis jak rozsekal budku se Štukou co měl přelítnout na jiné letiště.

Takže pravidla bychom asi měli upravit v duchu univerzálních machrů, co dokážou letět se vším...jenom brzdit asi neumíVyděšenýŠklebící se
Upravil/a Lekk dne 11-11-2010 19:55
 
1stCL_Jamamoto
Jednak celý německý štáb odvedl skvělou práci, o tom žádná. Už jsem to psal a píšu to znova. Byla radost létat pod jejich velením. Jiříčkův hlas vnesl blahodárný klid i do té největší paniky.
Co se týká pravidel, mají podle mne tvořit rámec celé akce, ne ji svazovat. Měla by být přehledná a jednoduchá, aby pilot před útokem nemusel listovat v příručce, jestli může střílet tím, či oním, z jakého úhlu a jakou rychlostí má útočit a pod... Čím těsnější pravidla budou, tím víc se sami připravíme o možnosti improvizace, překvapení a pod. A to by byla myslím škoda. Nepředpokládám, že lidé, kteří se takové akce účastní do ní jdou apriori s tím, že budou podvádět, tohle je prostě o něčem jiném. A právě díky složitým pravidlům pak vznikají různá nedorzumění, kdy lidé něco poruší, aniž by o tom vůbec věděli, což vede k následným dohadům se všemi nepříjemnými důsledky. Nerad bych se dočkal situace, kdy každý z nás bude lítat specku pouze s právníkem za zády....Šklebící se
 
BIG JOE
Cool Cool Cool Na speciální žádost jsem pro modré nepřátele ( ale i červené kamarády) na usmířenou vytvořil nový klip Palba 1938. Doufám, že jsem v něm tentokrát hudbou, volbou záběrů a sestříháním vystihl pocity stíhačů, za které jsem létal i já .... :-)

Tak se kochejte a přepošlete kamarádům i těm, kterým jsem svou kritikou možná ublížil, je to má omluva.

odkaz na nový klip "Palba 1938" : http://www.ulozto.cz/6528229/palba-1938-wmv ,



Cool BIG JOE Cool
 
www.leteckepedaly.cz
311_Mart
VGR_Lekk napsal:
Sem si tak přemýšlel o tom používání stihacích pilotů pro přelety a vzpomněl jsem si na Bubiho životopis jak rozsekal budku se Štukou co měl přelítnout na jiné letiště.

Takže pravidla bychom asi měli upravit v duchu univerzálních machrů, co dokážou letět se vším...jenom brzdit asi neumíVyděšenýŠklebící se


A nebo když si se Storchem letěl vyzvednout toho sestřeleného RusaÚsměv
i.ibb.co/KzWCvpr/Mart.png
 
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

12-09-2024 16:04
No právě. Zem nesaje. A na Šumavě už staví sněhuláky. https://hydro.chm.
..eq=2505266


12-09-2024 10:36
jojo, voda na děsivý mlýn: https://www.inter.
..
Šklebící se

11-09-2024 21:27
Zítra v 7 to začne. Za 4 dny tu má spadnout víc srážek než za celý rok.

35,685,601 návštěv